Editörler : E.Kayı Han
«8910111213141516171819»

kimbiliracaba
Aday Memur
22 Aralık 2022 20:41

En düşük memur maaşına seyyanen zam şart oldu. Ya da yazılanlar gibi en düşük memur maaşı asgari ücretin iki katı olmalıdır diye resmileşmeli bir şeyler

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Aralık 2022 20:58

Sarı sendika yetkilileri şimdi bas bas bağırıyor.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Aralık 2022 20:59

Yahu insan utanır... Memurun, emeklinin çoluk çocuğunun rızkını masada peşkeş çektiler.

hayatiminhatasi
Aday Memur
22 Aralık 2022 21:12

Lütfen bu konuyu güncel tutalım. Bu gidişle sinirden, stresten yüksek mobbingten emekliliği göremeden ölüp gidecez. Bari emeklerimizin karsiligini alalim diyoruz bize hak görülen ücret onca sorumluluğa ragmen 8500 TL acinacak haldeyiz yav yav Allahtan korkun Allahtan hakim savci disinda bu bakanlikta binlerce personel var. Temizlik gorevlileri gelip personelin masasini bile silmiyor, niye silsin demi, sen aliyorsun 8500 o aliyor 12.000. Artik bu is cigrindan cikti acilen bu ise bi el atilmali

classic54
Aday Memur
22 Aralık 2022 21:17

Bize de en az aynı oranda enflasyon farkı lazım ayrıca seyyanen zam gerekiyor. Çünkü dusuk maaşlı memur adı üstünde maaşı dusuk olduğundan dolayı yüzdelik zamlarda mağdur olan taraf. Hiç adaletli değil bu durum.

gursu.06
Memur
22 Aralık 2022 21:23

5 yıllık üniversite mezunu ikm yim aldığım maaş Kasım net 8924 TL Allah'tan korkun ya asgari ücret 20 bin olsun isterim sorun yok ama bize karşı yapılan bu tutum davranış gerçekten çok kötü

Skylan
Kapalı
22 Aralık 2022 21:24

En düşük memur maaşına seyyanen zam sart ama vermezler en büyük nedenide gene bu en düşük memur maaşı alan tayfa hic sesi çıkmıyor her seyden memnunlar sanki su forumda su mesaj 1-2 bini bulmalı ama burda bile yoklar yazık çok yazık

classic54, 2 yıl önce

Bize de en az aynı oranda enflasyon farkı lazım ayrıca seyyanen zam gerekiyor. Çünkü dusuk maaşlı memur adı üstünde maaşı dusuk olduğundan dolayı yüzdelik zamlarda mağdur olan taraf. Hiç adaletli değil bu durum.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Aralık 2022 21:27

Bu sıkıntı benim görev yaptığım yerde de var. Bu konuyu idari işler ile görüş. Gerekli talimatı versinler. Asla bunu yapmıyorum diyemez,asla!
hayatiminhatasi, 2 yıl önce

Lütfen bu konuyu güncel tutalım. Bu gidişle sinirden, stresten yüksek mobbingten emekliliği göremeden ölüp gidecez. Bari emeklerimizin karsiligini alalim diyoruz bize hak görülen ücret onca sorumluluğa ragmen 8500 TL acinacak haldeyiz yav yav Allahtan korkun Allahtan hakim savci disinda bu bakanlikta binlerce personel var. Temizlik gorevlileri gelip personelin masasini bile silmiyor, niye silsin demi, sen aliyorsun 8500 o aliyor 12.000. Artik bu is cigrindan cikti acilen bu ise bi el atilmali

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Aralık 2022 21:29

Adamlar zaten alacağını almış niye ses etsin. Hakimim benden 3 kat müdürüm benden 2 kat maaş alıyor.
Skylan, 2 yıl önce

En düşük memur maaşına seyyanen zam sart ama vermezler en büyük nedenide gene bu en düşük memur maaşı alan tayfa hic sesi çıkmıyor her seyden memnunlar sanki su forumda su mesaj 1-2 bini bulmalı ama burda bile yoklar yazık çok yazık

classic54
Aday Memur
22 Aralık 2022 21:31

Hiç okul üniversite okuma her türlü sınava girme kpss nin açılımını dahi bilme türlü türlü mülakatlardan geçme. Ne önemi kaldı bunların ben yapmayanlardan daha dusuk maaş alıyorum.

Bu insanlar da memur desin biri hakkımızı korumaya çalışsın yahu yetmiyor.

FikiFiki
Memur
22 Aralık 2022 21:38

Yeni işe başlayan bi kardeşimiz memleketinden uzağa atanacak. En az 5000tl kira verecek. Faturalar vs derken eline bi kuruş para kalmayacak. Nasıl ev kuracak, araba alacak, en önemlisi nasıl evlenecek? Bunları hiç mi düşünmüyorlar. Okumak için harcanan her kuruşa yazıl bu ülkede.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
22 Aralık 2022 21:42

Herkesin emeğine saygım var. Ancak; bizim emeğimize de saygı gosterilmelidir. ARKADAŞLAR SES OLUN, PAYLAŞIN, SUSMAYIN... Her türlü sosyal mecrada adalet bakanlığı personellerinin çektiği rezilliği file getirin....

KPSScocuk
Şef
22 Aralık 2022 23:43

Bizim sesi duyan yok mu. Bir kişi bile bahsetmez mi.Biz memur değilmiyiz. SEYYANEN ZAM istiyoruz YÜZDELİK ZAM BİZDEN ALINIP YÜKSEK MAAŞ ALANLARA VERMEKTİR ALDATMACA YETER ARTIK

yarbay_67
Şef
23 Aralık 2022 01:26

Arkadaşlar merhaba. Ben hiçbir sendikaya üye değilim. Öncelikle gün beklemeden şu lanet olası malum sendikaya üye olanlar acil istifa etsin. Zaten hala üye olanlarla ben görüşmüyorum. Size de tavsiye ederim. Hiçbirinden hayır beklemeyin. Bu biiirrrr.

Amirlere her fırsatta durumdan şikayet ederek lanet okuyun. İşleri yapabildiğiniz kadar yapın. Yetişmeyen kalsın. Kendimi neden hırpalayayım. Bekleyen bekleyecek. Ölen ölür kalan kalır bana ne. Neye yetişebiliyorsam o. Bu ücrete böyle iş. Bu ikiiii..

Bundan sonra kapıma gelen kimse yardım beklemesin. Ben kimseye yol gösterici, dilekçe öğretici değilim. Hep biz mi devletin soğuk yüzünü göreceğiz. Biraz da onlar görsün. Ben cahilem, bilemezemler, bi yardım ediver, dilekçe yazıverler bitti. Cahilsen cahil kal. Kendini yetiştiremiyorsan cezanı çek. Memleketi her fırsatta kurtarıyorsun ama. Git o güvendiklerin yardımcı olsun sana. Öl, kal bana ne? Ben senin danışmanın, yol göstericin miyim? Ben işime bakarım. Üççç..

Toplu etkinlikler ya da göze batan bir durum olmazsa sesimizi kimse duymaz. Hele bb hiç duymaz. Duysa da duymaz. Üç buçukla, onun tayfasıyla olacak işler değil bunlar. Kısaca azrailden uzun yaşam, şeytandan cennet diliyoruz. Herkes aç geziyor, psikolojik olarak bitmiş, hapla ayakta duruyor, borç batağında. Ne hale geldik lan biz, yazık ulan bize. Yaktınız ulan bizi de. Allah belanızı versin. Gerçi daha ne versin.

E.Kayı Han
Editor
23 Aralık 2022 01:53

Konu editörün seçimi bölümüne alındı.

Zapt Edilen Katip, 2 yıl önce
Reis, bu konuyu editör önerilerine taşıyabilir misin? veya bu konudaki tüm ortak sorunların tek konu başlığı altında toplayıp onu öneri yap... Ama biz artık bittik, Adalet bakanlığı personelleri kan ağlıyor... Fazla mesai desen yok, yemek, yol, çoğu adliyede yok, giyim ücreti 26 TL. Abi böyle olmaz. Nöbet tutarsın ücreti yok. Nöbetten sonra ertesi gün mesaiye geliyorsun. Aldığın maaş %20 zamla 11-12 Bin TL oluyor. Yahu ben 8 sene önce ilk maaşım asgari ücretin 2.3 katı idi. Şuan ne haldeyiz, kim duyacak, duyuracak sesimizi.... Her türlü desteği bekliyoruz. Bizde sosyal medyada paylaşalım...

dogukan5252
Aday Memur
23 Aralık 2022 02:25

İlk öncelikle daha önce asgari ücretle çalışan biri olarak asgari ücretlilerin yeni asgari ücretini kutlarım. Allah daha çok versin, bereketli harcamayı nasip etsin. Yaklaşık 6 yıldır bu kurumda çalışıyorum. Göreve ilk başladığımda çok umutluydum. Sayın bakanlardan, personelin hakkını koruyacağız şöyle iyileştirme olacak böyle iyileştirme olacak gibi söylemleri duyuyorduk. Hep ümitle yaklaştık. Ama şahsım adıma ümidim kalmadı. Personel arasında söylenen genel tabloda bu. Kimsenin maaşında gözümüz yok fakat öğretmenler payını aldı, sağlık çalışanları aldı, diyanet çalışanları aldı herkes hakkını aldı. Biz neden oyalanıyoruz? Desinler bize kardeşim Adalet Bakanlığı personeline hiç bir şey yok. Bizde önümüzü görüp yolumuza bakalım her senenin son ayında asgari ücrete düşmekten sıkıldık. Şimdi asgari ücretle çalışan kardeşim bizi hor görüyorsun diyecek. Ben bu kuruma girmek için 3 KPSS 5 yıl 12 mülakat verdim. Ek bilgi olarak paylaşayım. Biz Adalet Bakanlığı çalışanları olarak yüzümüz gülsün bakın bizimde arkamızdalar bizi de düşünüyorlar diye artık eşrafımıza söylemek istiyoruz

tarihçi_08
Kapalı
23 Aralık 2022 03:23

Değerli editörüm çok teşekkür ediyorum tüm meslektaşlarımız adına. Bakın şu saatte uyku tutmuyor nasıl olacak işimize nasıl konsantre olup çalışacağız bu halde bilmiyorum gerçekten. Geleceğimden korkuyorum ya korkuyorum o derece.
E.Kayı Han, 2 yıl önce

Skylan
Kapalı
23 Aralık 2022 09:05

Tutmaz hocam bilirim o hissi gece kalkıp digara içip bos bos düşünme hissini, en cokta düşünürken derdim ben ne yaptım kendime kalktım yaşadığım memleketten uzağa gittim niye devlet memuru oluyoruz devlet memeruna bakar diye, hepsi yalanmış bosmus acı acı sigara içip dusunmekten cogu zaman uyuyamıyorum, bu gidişat gidişat değil

tarihçi_08, 2 yıl önce
Değerli editörüm çok teşekkür ediyorum tüm meslektaşlarımız adına. Bakın şu saatte uyku tutmuyor nasıl olacak işimize nasıl konsantre olup çalışacağız bu halde bilmiyorum gerçekten. Geleceğimden korkuyorum ya korkuyorum o derece.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 09:06

Sağolasın reis. Eline emeğine sağlık.
E.Kayı Han, 2 yıl önce

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 09:11

Arkadaşlar öne çıkarılan haberler kısmındayız. Başka kurumdaki memurlar ile münakaşa etmeyelim. Herkesin emeğine saygımız var. Ancak burada bizim emeğimize saygı göstersinler, bunu istiyor ve bekliyoruz. İlerleyen günlerde haftalarca sürmesi gereken bir sosyal medya etkinliği yapmamız gerekiyor, kanımca. CİMER'e bu durumu özetleyen onbinlerce dilekçe, cumhurbaşkanlığına bu durumu ozetleyen mektuplar.... Edebimizle derdimizi anlatmamız gerekiyor. Ayrıca sendikaları ve genel merkezleri direkt Cumhurbaşkanından randevu almaları ve bu konuları dile getirmeleri yönünde teşvik etmeliyiz...
Toplam 704 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi