Editörler : E.Kayı Han
«91011121314151617181920»

beyzade1071
Aday Memur
23 Aralık 2022 09:31

Editörce başlığın sabitlenmesine teşekkür ediyorum. Adliye çalışanları hiyerarşik yapıda ezilmesinin yanında maddi olarak da çok ezilen bir grup. Vakti zamanında yeni arkadaşlar bilmezler belki KEŞİF HAVUZU vardı, bu keşif havuzu keşfe/hacze gidiş masrafının yarısını alır, diğer yarısı havuza aktarılır ve ay sonunda tüm personele eşit olarak dağıtılırdı. Sonrasında bu kaldırldı ve keşif harcına dönüştü, harç doğrudan tabi ki devlete gidiyor. Akabinde NÖBET ÜCRETLERİ vardı, bu nöbet ücretleri de kaldırıldı. Fazla mesai vardı sonrasında Mahkemelerin dosya sayısına ve komisyon bazlı saat kotasına kaldı, özünde fazla mesaimiz de elimizden alındı. Alınanların karşılığında ise zerre bir iyileştirme vs. yapılmadı. Vaktiyle UYAP TAZMİNATI verileceği söyleniyordu onu da vermediler. UYAP SMS uygulamasından bakanlığın aldığı ücretinde personele dağıtılacağı söylendi o da yalan oldu. Tüm adliyelerde değerli/değersiz büyük davalarda yer alan, dava dosyasının her karışında izi olan personelin ötekileştirilmesi çok acıklı. Cezaevindeki mahkuma gösterilen itimam adliyedeki personele gösterilmiyor. diyeceklerim daha da uzun ancak ben iyileştirme söylemlerinin bir balon olduğunu, yıllardır devam eden bu yıl içinde yapıyoruz, şu gelecek vs. söylemlerine artık inanmıyorum. Adaletin olmadığı tek bakanlık Adalet Bakanlığıdır.

Mühendis-02
Kapalı
23 Aralık 2022 09:37

Bu ülkede herkes kendi işinin daha zor olduğunu sadece kendi maaşının az olduğunu sanıyor. Hiç bir memur geçinemiyor sadece adalet personeli değil.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 09:37

Hep BİRLİKTE hareket etmemiz belki bir şeyleri değiştirmez ama, en azından bu düzene teslim olmadığımızı da göstermiş oluruz. Öneriler çok açık... CİMER'e yazın.... Cumhurbaşkanlığına mektup... Adalet bakanına mektup... Sendika genel merkezlerine baskı..gidip konuşsunlar artık yat yat nereye kadar. Gerekirse genel merkezler Ankara'da kapıda yatacak!!! YATACAK ARKADAŞLAR...Bu adliye personelinin halini kim anlatacak?? kasaplar mı? Biz anlatacağız biz... Yahu biz bu milletin fertleri, evlatları değil miyiz? Ben varım diye var oradakiler... Sen varsın diye var.... Çözüm yolu çok, önerin yapalım...
beyzade1071, 2 yıl önce

Editörce başlığın sabitlenmesine teşekkür ediyorum. Adliye çalışanları hiyerarşik yapıda ezilmesinin yanında maddi olarak da çok ezilen bir grup. Vakti zamanında yeni arkadaşlar bilmezler belki KEŞİF HAVUZU vardı, bu keşif havuzu keşfe/hacze gidiş masrafının yarısını alır, diğer yarısı havuza aktarılır ve ay sonunda tüm personele eşit olarak dağıtılırdı. Sonrasında bu kaldırldı ve keşif harcına dönüştü, harç doğrudan tabi ki devlete gidiyor. Akabinde NÖBET ÜCRETLERİ vardı, bu nöbet ücretleri de kaldırıldı. Fazla mesai vardı sonrasında Mahkemelerin dosya sayısına ve komisyon bazlı saat kotasına kaldı, özünde fazla mesaimiz de elimizden alındı. Alınanların karşılığında ise zerre bir iyileştirme vs. yapılmadı. Vaktiyle UYAP TAZMİNATI verileceği söyleniyordu onu da vermediler. UYAP SMS uygulamasından bakanlığın aldığı ücretinde personele dağıtılacağı söylendi o da yalan oldu. Tüm adliyelerde değerli/değersiz büyük davalarda yer alan, dava dosyasının her karışında izi olan personelin ötekileştirilmesi çok acıklı. Cezaevindeki mahkuma gösterilen itimam adliyedeki personele gösterilmiyor. diyeceklerim daha da uzun ancak ben iyileştirme söylemlerinin bir balon olduğunu, yıllardır devam eden bu yıl içinde yapıyoruz, şu gelecek vs. söylemlerine artık inanmıyorum. Adaletin olmadığı tek bakanlık Adalet Bakanlığıdır.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 09:39

Ne kadar maaş alıyorsun mühendis bey?
Mühendis-02, 2 yıl önce
Bu ülkede herkes kendi işinin daha zor olduğunu sadece kendi maaşının az olduğunu sanıyor. Hiç bir memur geçinemiyor sadece adalet personeli değil.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 09:41

Senin maaşına ve işine saygı duyuyoruz, sen de aynı saygıyı bana, bize göstermelisin... 8800 TL maaş alıyorum ben.. 8 yıllık yetişmiş bir personelim. Bu paranın içine yemek, yol, giyim ücreti ekli hali. Bak fazla mesai yapsam dahi (aylık 50 saat, saati 6,00TL) AYLİK EKSTRA 300,00 TL alıyorum. Gelde bir şu bakanlıkta 1 ay benimle birlikte çalış.. :)
Mühendis-02, 2 yıl önce

cybernetic
Şef
23 Aralık 2022 09:48

Bulunduğunuz forum Adalet Bakanlığı personeli için ayrılmış, hangi Bakanlık personeli iseniz lütfen ilgili bölüme giderek vaktinizi orada harcayın. Burada yer alan ve yorum yapan kişilerin çoğunluğu haklı olarak kendi Bakanlığı bünyesinde yaşadığı şeyleri yazıyor. Birde bu tipler türedi yahu. Onu deme bunu deme şunu etme. Suç işlemiyor insanlar. Geçinemediğini söylüyor.

Mühendis-02, 2 yıl önce

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 09:50

Gidip mühendislerin forumlarında konu başlığı açtık sanki.

Hanözü
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 10:08

Kardeş sizin maaşın "şu anki şartlarda" "diğer memurlara kıyasla" 16 17 bin olması lazım, belki daha fazla... Lakin burası bize ayrılan bir bölüm ve bize ayrıca yapılan haksızlıklar var. Hem bizi bencil görüyorsan bir MEB bölümüne gir bak kim bencil kim değil

Mühendis-02, 2 yıl önce

howards
Şef
23 Aralık 2022 10:19

Yakında bu meslekten istifa edecek birisi olarak söylüyorum bunları; yılbaşında %55+3 bin tl seyyanen zam olmazsa özel sektörde çalışmak daha mantıklı. Beden yorulur ama akıl sağlığı başka birşey. Kaldı ki asgari ücret olmuş 8506 TL. biraz fazla mesai ile özel sektörde bu rakam 12-13 bini buluyor. Yemek ve yol da cabası. Ne gerek sinire strese. Yük indirip bindirmek bile bundan daha az zarar verir bünyeye.

sabriabi99
Aday Memur
23 Aralık 2022 10:58

Herkesin bir hayali bir hedefi vardır hayatında, şu arabaya alsam, şu evi alsam, şu yere tatile gitsem şeklinde. Soruyorum sizlere hayal kurabilen bir kişi kaldı mı ? Tek hayalimiz ''Bu ayı da borca girmeden atlatabilsek keşke'' oldu maalesef. Bırakın hayal kurmayı hobi edinmek bile imkansız hale geldi haftasonu bir yere gezmeye dolaşmaya gidelim demek bile lüks. Yıllardır bizim beklentilerimiz sadece dile getirildi öteye gidemedi büyüklerimiz sesimizi duyar umarım.

sadecememu
Yasaklı
23 Aralık 2022 11:02

Gerçekti hayal oldu. Yaparsa ..... Parti yapar. Şuan herkesin hayali karnını doyurmak kirasını ödemek.
sabriabi99, 2 yıl önce
Herkesin bir hayali bir hedefi vardır hayatında, şu arabaya alsam, şu evi alsam, şu yere tatile gitsem şeklinde. Soruyorum sizlere hayal kurabilen bir kişi kaldı mı ? Tek hayalimiz ''Bu ayı da borca girmeden atlatabilsek keşke'' oldu maalesef. Bırakın hayal kurmayı hobi edinmek bile imkansız hale geldi haftasonu bir yere gezmeye dolaşmaya gidelim demek bile lüks. Yıllardır bizim beklentilerimiz sadece dile getirildi öteye gidemedi büyüklerimiz sesimizi duyar umarım.

katipkalemi
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 11:04

destekliyoruz

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 11:22

Katılıyorum, uzmanlaştığım bir meslekten 8.800 TL maaş almak zoruna gidiyor. Bu böyle gitmez. Bir şeyler yapmalıyız. Sayımız yeterince arttığı takdirde dikkate alinacağımızı düşünüyorum.
howards, 2 yıl önce

Yakında bu meslekten istifa edecek birisi olarak söylüyorum bunları; yılbaşında %55+3 bin tl seyyanen zam olmazsa özel sektörde çalışmak daha mantıklı. Beden yorulur ama akıl sağlığı başka birşey. Kaldı ki asgari ücret olmuş 8506 TL. biraz fazla mesai ile özel sektörde bu rakam 12-13 bini buluyor. Yemek ve yol da cabası. Ne gerek sinire strese. Yük indirip bindirmek bile bundan daha az zarar verir bünyeye.

halisfb
Aday Memur
23 Aralık 2022 12:15

Bu seçimde hükümet hep öğretmenlere çalıştı 3600 ek gösterge verdi formalite sınav yaptı uzman öğretmen yaptı yılbaşında 2500 ek zam başöğretmen yaptı yılbaşında ek 4000 tl zam hayır birşey demiyorum ama devlet babaysan senin sadece öğretmen evladın yok birazda diğerlerine dağıt değil mi biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar varsa bize de ver

mutlusari81
Yasaklı
23 Aralık 2022 12:16

Editör neredesin editör hani nerede haber

Neasıll
Aday Memur
23 Aralık 2022 12:22

İnfaz Koruma Memurları da aynı durumda. Yapilan göreve göre aldığımız maaş içler acısı duruma düştü. Diyecek birşey bulamıyorum.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
23 Aralık 2022 12:29

Editör bizi on sayfaya aldı. Kayı_han a teşekkür edelim.
mutlusari81, 2 yıl önce
Editör neredesin editör hani nerede haber
23 Aralık 2022 12:30

ikm katip hemen hemen 50-100 lira aşağı yukarı neredeyse aynı maaşı alıyor. İş konusuna gelince katipte sıkıntılı iş yapıyor. ikm de. maaşların en az 14-15 olması lazım. eğer 12-13 arası bırakırlarsa bu konu 2023 senesinde de devam eder.

Neasıll, 2 yıl önce
İnfaz Koruma Memurları da aynı durumda. Yapilan göreve göre aldığımız maaş içler acısı duruma düştü. Diyecek birşey bulamıyorum.

mutlusari81
Yasaklı
23 Aralık 2022 12:33

Haber yapılmalı açılan başlığı öne almanın haber kadar etkisi olmaz
Zapt Edilen Katip, 2 yıl önce
Editör bizi on sayfaya aldı. Kayı_han a teşekkür edelim.
23 Aralık 2022 12:34

ha gönül ister ki en az 17-18-20 bin maaşımız olsun ancak gerçekçi olmak lazım. geçmiş senelere göre baktığımız zaman yapılacak max zam yüzde 40 belki ama belki yüzde 50 yaparlar. yüzde 70-100 zam yapacakların hiç sanmıyorum

furkanfurkanmalatyaa, 2 yıl önce

ikm katip hemen hemen 50-100 lira aşağı yukarı neredeyse aynı maaşı alıyor. İş konusuna gelince katipte sıkıntılı iş yapıyor. ikm de. maaşların en az 14-15 olması lazım. eğer 12-13 arası bırakırlarsa bu konu 2023 senesinde de devam eder.

Toplam 704 mesaj
«91011121314151617181920»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi