Editörler : E.Kayı Han
«141516171819202122232425»

tarihçi_08
Kapalı
25 Aralık 2022 01:05

Sevgili meslektaşım vatandaş işinin görülmesini istiyor çabucak. Sanıyor ki iki dakikalık iş karar yazmak. Sanıyor ki biz el bebek gül bebek çalışıyoruz öyle maaşımız yerinde keyfimiz yerinde. Ne iş yapıyoruz ki masabaşı iş işte. Duruşmada aynı katibi görünce gözleri büyüyor gerçeği görüyor susuyorlar ama. Hiçbir zaman işimiz kolay olmadı girdiğimden bu yana iş katlandı daha fazla arttı. İnsani yükü geçti artık. Meslek hastalığına erkenden yakalanıp 3 kuruş maaşa malulen emekli olmaktan korkuyorum. Daha kötüsü hiçbir yatırım falan da yapamadım ne ev ne araba. Zar zor evleneceğiz işte emin olun ona da zorlanıyorum. Yavaş yavaş yaptım şu an hepsini olsa yapamam. Şu maaşla ne yapılabilir ki zaten? O yüzden dediğim gibi tüm meslektaşlarımız bu durumdan muzdarip öyle ya da böyle doğrudan ya da dolaylı ailesine de yansıyor. Kimse ezdirmesin kendini. Biz de insanız, yaptığımız iş ve aldığımız sorumluluğa göre hakkımız olanı istiyoruz. Özlük haklarımızın iyileştirilerek insanca çalışabileceğimiz angarya ve mobingin olmadığı bir iş ortamı istiyoruz. Zor mu bunlar ya zor mu?
Skylan, 2 yıl önce

O kadar güzel özetlemişsin ki meslektaşım avukatlar halimizi görüp üzülüyor özellikle vatandaş kısmı çoğunun umrunda değil aslında biiyorlar karşıdan bakınca bilgisayarda oturab adliye sarayinda calisan memur çoğu maaşımızı olduğundan x2 sanıyor veya sadece o anlık kalabalık sanıyorlar isimizi ah ah kime anlatsın derdini bu katipler kimeee is gorunene kıyasla 10 kat maas zannedilenin yarısı, birde vatandaşın 10 dk bekleyince of pof deyip seni acele ettirmesi, bi yanlış is yapsan o acelede kendine olan zararınla bas basa kaliyorsun bu meslek yordu beni be yemin ederim çok büyük hata yapmışım çok..

Skylan
Kapalı
25 Aralık 2022 01:28

Bunları yazmaktan sıkılmayacağız,

1- adliye ve cezaevi personeli yaptığı ise ve aldığı sorumluluğa, riske göre soylenilmeye utanılacak bir maaş alıyor, çoğu belediye taseron işçisi ve çoğu kurum memuru farkla üstümüzde maas alıyor.

2- is yoğunluğu o kadar çok ki bunu herkes çok iyi biliyor, basit bi anlatımla yolda kalmış icinde 4 kişi olan arabayı tek başına benzin istasyonuna kadar itmek her gün adliyeden yaşadığımız ve cokkk yorulduk...

Geçenlerde teslim aldığım evrakın bedeli 30 milyon civarıydı, çocuğumun çocuğu bu maaşlarla ödeyemez böylede kral sorumluluklar alırız biz

3- mobing bizde ki mobing mükemmel ötesidir yeri gelir küfre kadar gider, çünkü isin sonunda kimi kime şikayet edeceksinle bi başına kalırsın öyle...

Bunları adalet bakanlığı da biliyor kurumda çalışan memurlarda, susmayın su yaşadığımız is ortamı ve haklar inanılmaz komik derecede düşük, sustukça her yıl daha da düşüyor

..

tarihçi_08, 2 yıl önce
Sevgili meslektaşım vatandaş işinin görülmesini istiyor çabucak. Sanıyor ki iki dakikalık iş karar yazmak. Sanıyor ki biz el bebek gül bebek çalışıyoruz öyle maaşımız yerinde keyfimiz yerinde. Ne iş yapıyoruz ki masabaşı iş işte. Duruşmada aynı katibi görünce gözleri büyüyor gerçeği görüyor susuyorlar ama. Hiçbir zaman işimiz kolay olmadı girdiğimden bu yana iş katlandı daha fazla arttı. İnsani yükü geçti artık. Meslek hastalığına erkenden yakalanıp 3 kuruş maaşa malulen emekli olmaktan korkuyorum. Daha kötüsü hiçbir yatırım falan da yapamadım ne ev ne araba. Zar zor evleneceğiz işte emin olun ona da zorlanıyorum. Yavaş yavaş yaptım şu an hepsini olsa yapamam. Şu maaşla ne yapılabilir ki zaten? O yüzden dediğim gibi tüm meslektaşlarımız bu durumdan muzdarip öyle ya da böyle doğrudan ya da dolaylı ailesine de yansıyor. Kimse ezdirmesin kendini. Biz de insanız, yaptığımız iş ve aldığımız sorumluluğa göre hakkımız olanı istiyoruz. Özlük haklarımızın iyileştirilerek insanca çalışabileceğimiz angarya ve mobingin olmadığı bir iş ortamı istiyoruz. Zor mu bunlar ya zor mu?

Hacimirza
Müsteşar Yardımcısı
25 Aralık 2022 03:52

Duyuru : Adalet Bakanı bugün saat 11.40'ta Mehmet Acet'in programına katılıyor. Mehmet Acet'in paylaşımın altına sorularımızı yazalım.. Bakanı ve bakanlığı da etiketleyelim. Ne kadar çok yazarsak o kadar iyi

katipkalemi
Şube Müdürü
25 Aralık 2022 10:00

Mehmet Acet'in paylaşımına yazalım

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
25 Aralık 2022 10:01

Harika bir öneri,destek veriyorum
Hacimirza, 2 yıl önce
Duyuru : Adalet Bakanı bugün saat 11.40'ta Mehmet Acet'in programına katılıyor. Mehmet Acet'in paylaşımın altına sorularımızı yazalım.. Bakanı ve bakanlığı da etiketleyelim. Ne kadar çok yazarsak o kadar iyi

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
25 Aralık 2022 11:58

Yazıyorum şuanda.

tarihçi_08
Kapalı
25 Aralık 2022 12:36

Mutlaka yazalım arkadaşlar. Bakan şu an canlı yayında.

tarihçi_08
Kapalı
25 Aralık 2022 12:43

Hiçbir şey sormadı moderatör. Ya var ya ne diyeyim gerçekten hiçbir istek heves falan bırakmadılar insanda ya. Yazıklar olsun ya! Şu günleri hiç unutmayacağım.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
25 Aralık 2022 12:55

Sorulacak sorular belli. Adalet bakanı adaleti bırakıp 6'lı masayı konuşuyor. Bu yüzden bu ülke bir yerlere gelemeyecek. Adalet bakanının işi mi 6'lı masa? Yazık..

Skylan
Kapalı
25 Aralık 2022 12:59

Arkadaşlar sormaz tâbi ki bizim sıkıntılarımızı çok iyi biliyorlar ama gormedim, duymadım,bilmiyorumu oynuyorlar su götürmez bir gerçek adalet bakanlığında hakim/savcı dışında gözlerinde bi personel yok olamayacakta siz kendinizi heba edin is yetistirmek için psikolojikniz bozulsun ama karşılığı bu işte...

tarihçi_08
Kapalı
25 Aralık 2022 14:26

Kanal 7 deki moderatör yazmış. Program sonrası bakanla konuşmuş cezaevi personellerine müjde olduğunu söylemiş bakan kendi anlattığına göre. Adalet Bakanlığı personelini ayırmaz umarım. Katip cezaevinde de katiptir adliyede de icrada da. İKMler de sıkıntıda biz de sıkıntıdayız aynı şeyleri yaşıyoruz.

tarihçi_08
Kapalı
25 Aralık 2022 14:28

Tabi bunu geçiştirmek için söylemediyse. İnancım gelmiyor arkadaşlar. Tepkiye karşılık böyle açıklama yaptığını düşünüyorum.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
25 Aralık 2022 14:40

Canlı yayında dile getiremediler.. yine ayırdınız adalet Bakanlığı'nı. Cezaevi personeli arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Çabalar sonuç alsın da bize de sıra gelir elbet.

tarihçi_08
Kapalı
25 Aralık 2022 14:55

Öyle de meslektaşım hepimiz bir bütünüz. Aynı işin farklı kulvarlarındayız. Hepimiz Adalet hizmeti veriyoruz. Yaptığımız iş bu. Nasıl hakimle savcıyı özlük hakları bakımından ayıramazlarsa bizleri de ayıramazlar. Ayrıca bakanlıkta hepimiz aynı sıkıntıları çekiyoruz maalesef. Birimizin bir diğerinden artısı eksisi yok aynı.
Zapt Edilen Katip, 2 yıl önce
Canlı yayında dile getiremediler.. yine ayırdınız adalet Bakanlığı'nı. Cezaevi personeli arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Çabalar sonuç alsın da bize de sıra gelir elbet.

Skylan
Kapalı
25 Aralık 2022 15:13

Tabiki hepimiz bir bütünüz bizi ayrıştırmalarına düşmemeliyiz ikm, katıp, mübaşir, icea hepsi hakları maaşları yerlerde olan adalet bakanlığı personeli... Bi iyilestirme seyyanen ne ursa hepsine olmalı. Bunu öğretmenlere yaptılar uzman öğretmen vs deyip aynı öğretmenler odasında oturan meslektaşları birbirine düşürdüler.. bu kabul edilemez olmaz

tarihçi_08, 2 yıl önce
Öyle de meslektaşım hepimiz bir bütünüz. Aynı işin farklı kulvarlarındayız. Hepimiz Adalet hizmeti veriyoruz. Yaptığımız iş bu. Nasıl hakimle savcıyı özlük hakları bakımından ayıramazlarsa bizleri de ayıramazlar. Ayrıca bakanlıkta hepimiz aynı sıkıntıları çekiyoruz maalesef. Birimizin bir diğerinden artısı eksisi yok aynı.

tarihçi_08
Kapalı
25 Aralık 2022 15:39

Ya bunların görevi çalışma barışını sağlamak ve bunu korumak değil mi? Böyle yapmaları durumunda vatana millete hiç de iyi hizmet etmedikleri anlaşılır. Çalışma barışının bozulması doğrudan hizmetlere ve vatandaşa bu sektörde olan herkese yansır.

Hacimirza
Müsteşar Yardımcısı
25 Aralık 2022 15:55

Gazeteci Mehmet Acet'in paylaşımı : Ceza İnfaz Kurumu'nun çok değerli çalışanları! Size güzel bir haberim var. Yayında sorma imkanım olmadı ama, yayın çıkışı güzel haberi aldım. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, yakında özlük haklarınızla ilgili güzel müjdeleri olacak. Şimdiden hayırlı olsun.

sadecememu
Yasaklı
25 Aralık 2022 16:04

Gazeteciyide kandırmış helal olsun valla üst düzey
Hacimirza, 2 yıl önce
Gazeteci Mehmet Acet'in paylaşımı : Ceza İnfaz Kurumu'nun çok değerli çalışanları! Size güzel bir haberim var. Yayında sorma imkanım olmadı ama, yayın çıkışı güzel haberi aldım. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, yakında özlük haklarınızla ilgili güzel müjdeleri olacak. Şimdiden hayırlı olsun.

Ahetab21
Memur
25 Aralık 2022 16:21

En az %60 zam, 2000 lira seyyanen zam ve adalet hizmetleri sınıfı istiyoruz.

Skylan
Kapalı
25 Aralık 2022 16:34

Memurun bir itibari vardı, askeri ucretin iki katından fazla maaşı vardı, ev sahibi memur.kiraci arardı ne varsa tersine döndü isler.

Oransal zam bizi mahvetti, makas açılmayı bırak ortada makas kalmadı açılacak.

En düşük memur maaşı yani bizler adalet bakanlığının yorgun bitgin memurlarına seyyanen şart oldu,

Bunu niye vermezler şaşırıyorum, ust kademe memurdan mi çekiniyorlar adamlar zaten maaşımız kadar zam alıyor oransalda, yada bu kararı verenler bizim böyle muhtaç kalmamızı istiyorlar başka bi açıklama getiremiyorum

Ahetab21, 2 yıl önce

En az %60 zam, 2000 lira seyyanen zam ve adalet hizmetleri sınıfı istiyoruz.

Toplam 704 mesaj
«141516171819202122232425»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi