Hocam çok net yazmışsın, bu dediğini ben son zamanlarda ciddi ciddi düşünür oldum. İzmirde yasiyorum kiralar uçuk durumda, öğlen yemeğine evde tost yapıp getiriyirum ki aksi olsa bir hafta dayanamam, is yoğunluğu inanılmaz yüksek, amir baskısı özel sektörde patronmus edalarinda, simdi ben memlekete gitsem ailemin yanında kalsam baska bi is yapsam yeminle refah seviyem çok daha yüksek olur birde en önemlisi toplum ve aile memursun sen yaparsın sen edersin modunda çünkü öyle görmüşler su an kredi kartımı ödeyemez hale geldim, en azından memursun demezler artık kafam rahat olur. Bu gidiş iyi değil...
Hocam çok net yazmışsın, bu dediğini ben son zamanlarda ciddi ciddi düşünür oldum. İzmirde yasiyorum kiralar uçuk durumda, öğlen yemeğine evde tost yapıp getiriyirum ki aksi olsa bir hafta dayanamam, is yoğunluğu inanılmaz yüksek, amir baskısı özel sektörde patronmus edalarinda, simdi ben memlekete gitsem ailemin yanında kalsam baska bi is yapsam yeminle refah seviyem çok daha yüksek olur birde en önemlisi toplum ve aile memursun sen yaparsın sen edersin modunda çünkü öyle görmüşler su an kredi kartımı ödeyemez hale geldim, en azından memursun demezler artık kafam rahat olur. Bu gidiş iyi değil...
muratxus , 2 yıl önce
Dikkatli Okuyunuz Lütfen;
Büyükşehirlerde enaz kira 6000 tl dir.Yeni başlayan adliye personeli eğer ailesi ile kalmıyorsa aldığı yaklaşık 8700 tl maaşla geçinmesine ihtimal dahi yoktur.Ya ailesi ile kalacak veyahut öğrenci evi veya 4-5 kişi bekar olarak kalması gerekecektir.Yeni başlayan memurlardan büyük şehirlerde yapamayarak istifa etmeyi düşünüp ailesinin yanında asgari ücretle çalışmak isteyen çok var...
Gelelim maaşlara; 2013 yılında ilk başladığımda 1612 tl maaş almıştım..o dönem asgari ücret 744 tl idi...her ay 3 çeyrek altın alabiliyordum.
Yıl 2023 olmak üzere asgari ücret 8500 tl oldu.10 kattan fazla zam var.Yeni başlayan bekar memur enaz 16 bin tl almalıdır..ama sanırsam ocak maaşı en fazla 11 bin olur diye düşünüyorum.
4 kişilik ailenin fakirlik sınırı 24 bin tl iken......bekar memurun bırakın evlenmeyi , ev , araba almayı kendini geçindirmesi bile imkansızdır.Memurluk bitti.