Editörler : E.Kayı Han
«212223242526272829303132»

freudyen
Memur
15 Ocak 2023 11:35

Yargı, emniyet, ordu bir devletin en önemli organlarıdır. Yargı kolunda çalışan insanları açlık sınırıyla boğuşur hale getirmek bi devlete yapılacak en büyük kötülüktür. Tüm Adliye personeli tıpkı hakim, savcı gibi adalet hizmetleri sınıfına dahil edilmelidir. Herkes karı koca memur, kendi evinde oturuyor, köy de kasaba da yaşıyor diye bir durum söz konusu değil. Mevcut bakanlık kendi personelini öksüz yetim bırakmıştır. Şu şartlarda kirada oturup büyükşehirde görev alan bekar bir katibin, infaz koruma memurunun, müdürün, mübaşirin vs. geçinme imkanı kalmamıştır. Devlet başınızın çaresine bakın demektedir. Bir infaz koruma memuru tıpkı mapusta yatan azılı suçlular gibi ömrünün yarısını mapusta geçirmekte, iş dışındaki hayatında aldığı maaşla hayatta kalmaya çalışmaktadır. Ek iş yapmaya kalksa ek iş yasak olduğu için eli kolu bağlanmıştır. Aynı şekilde hakim, savcı kadar adli olayları çözüme kavuşturma aşamasında sorumluluğu olan isimsiz kahramanlar katiplerde emeğinin karşılığını alamadığını düşünmektedir. Bu konu kadro vermekle geçiştirilecek bir konu değil acilen çözüme kavuşturulmaaı gereken bir PROBLEMdir.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
15 Ocak 2023 12:30

Her yerde dile getirin arkadaşlar. Haksız değiliz, haklıyız.

Hakkımız olanı almak için çabalayacağız. Her kelimesi doğru..

Rezil ettiler, maaşımı söylemeye utanıyorum. Millet bizi 20 bin alıyor sanıyor.

Geçinemiyoruz geçinemiyoruz. Katiplere 11.300 maaş vererek (yemek, yol, elbise, ikramiye, ek ödeme verilmiyor!) geçinmelerini beklemesin kimse. Özel sektöre yüklediniz asgari ücreti, özel sektör her gün zam yapıyor, her ürün her gün zamlanıyor. Memura da vereceğin zamdan kesiyorsun.

Asalağa anlatır gibi anlatmak gerekiyor bunları...

Asgari ücret geçen sene 5500; bu sene 8500 = %54,5

Bir ürün geçen sene 50 kağıt; bu sene 100 kağıt = %200

Katip/adliye çalışanı maaşı geçen sene 8800; bu sene 11300 = %30

Asgari ücrete yapılan her zam ÖZEL sektöre yükleniyor! Özel sektör bu yükü karşılamak için ürünlere belli miktar zam yapıyor. Bu miktar en düşük %54,5.... Ancak bizim maaşlarımıza %30 zam yapıyorsunuz.. Kalan %24,50'yi kim karşılıyor?

Zaten devletin en düşük maaşını veriyorsunuz. SAYI AZ, SES ÇIKMIYOR, MEMNUN SEN RAZI, BÜRO MEMUR SEN ORTADA YOK....RESMEN EMEK SÖMÜRÜYORSUNUZ..

Sesimizi çıkartacağız soruşturma geçireceğiz diye susuyor herkes.. Nerede yaşıyoruz arkadaşlar? Açlık sınırının ne kadar altında maaş alıyoruz farkında mısınız? Birde en düşük devlet maaşını veriyorsunuz. Adliyedeki işçiler/temizlik görevlileri/çayılar bizden %20 daha fazla maaş alıyor. Bu Allah'a reva mı?

yeter artık bir şeyler yapılsın.

freudyen, 5 ay önce

Yargı, emniyet, ordu bir devletin en önemli organlarıdır. Yargı kolunda çalışan insanları açlık sınırıyla boğuşur hale getirmek bi devlete yapılacak en büyük kötülüktür. Tüm Adliye personeli tıpkı hakim, savcı gibi adalet hizmetleri sınıfına dahil edilmelidir. Herkes karı koca memur, kendi evinde oturuyor, köy de kasaba da yaşıyor diye bir durum söz konusu değil. Mevcut bakanlık kendi personelini öksüz yetim bırakmıştır. Şu şartlarda kirada oturup büyükşehirde görev alan bekar bir katibin, infaz koruma memurunun, müdürün, mübaşirin vs. geçinme imkanı kalmamıştır. Devlet başınızın çaresine bakın demektedir. Bir infaz koruma memuru tıpkı mapusta yatan azılı suçlular gibi ömrünün yarısını mapusta geçirmekte, iş dışındaki hayatında aldığı maaşla hayatta kalmaya çalışmaktadır. Ek iş yapmaya kalksa ek iş yasak olduğu için eli kolu bağlanmıştır. Aynı şekilde hakim, savcı kadar adli olayları çözüme kavuşturma aşamasında sorumluluğu olan isimsiz kahramanlar katiplerde emeğinin karşılığını alamadığını düşünmektedir. Bu konu kadro vermekle geçiştirilecek bir konu değil acilen çözüme kavuşturulmaaı gereken bir PROBLEMdir.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
15 Ocak 2023 12:31

%100 olacak kusura bakmayın..

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
15 Ocak 2023 12:33

Ayrıca bu memur sen konfederasyonuna bir istifa dilekçesi vermeyen, termos, saat, kulaklık için memur sen konf. üye olan memur arkadaşlar, bu yük sizin boynunuzun borcu olur. Bir istifa dilekçesi vermeniz 4 dakikanızı alıyor....

Termos, kulaklık, saat için üye olacağınıza, hakkınızın peşine düşen bir sendikaya üye olun, adam gibi alacağınız maaşınızla kendi malınızı kendiniz alın.. Hem de her ay alın.. Uyanın artık..

Zapt Edilen Katip, 5 ay önce

%100 olacak kusura bakmayın..

katipkalemi
Şube Müdürü
19 Ocak 2023 10:00

Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdag bugün akşam haber globalde canlı yayına katılacak. Bakanlığın, bakan beyin ,haber global in paylaşımlarına yazalım. İnşallah Müjdeler gelir. Herkesten yazmasını istiyoruz.

Hacimirza
Genel Müdür
19 Ocak 2023 11:45

Mine Sarı ile Müzakere Özel'in bu akşamki konuğu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ @bybekirbozdag "Mine Sarı ile Müzakere Özel" bu akşam saat 20.30'da Haber Global'de @minessari

katipkalemi
Şube Müdürü
19 Ocak 2023 11:52

3-Adalet'e kontenjan

forum.memurlar.net/konu/2514317/

4-Kamuya Personel Alımında Mülakat kaldırılmalidir.

forum.memurlar.net/konu/2469931

Hacimirza, 4 ay önce
Mine Sarı ile Müzakere Özel'in bu akşamki konuğu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ @bybekirbozdag "Mine Sarı ile Müzakere Özel" bu akşam saat 20.30'da Haber Global'de @minessari

katipkalemi
Şube Müdürü
19 Ocak 2023 11:54

İlgili paylaşımlara yazalım. Hepimiz yazalım hatta şimdiden yazmak lazım. Ancak görülür. Haydi birlik olma vskti

İlgili paylaşımlara yazalım. Hepimiz yazalım hatta şimdiden yazmak lazım. Ancak görülür. Haydi birlik olma vskti

Hacimirza, 4 ay önce

katipkalemi
Şube Müdürü
20 Ocak 2023 00:14

Artık bu saatten sonra bütün Adliye çalışanlarının (onlar kendilerini biliyor) Cimer vasıtasıyla bakanlığa, sendikalara, sosyal medya hesaplarina yazmaları gerekiyor. 7. Yargı paketinde özlük haklarının iyileşmesi için. Herkes hepimiz yazmaliyiz. Sesimizi duyurmak zorundayiz

ulutek
Kapalı
20 Ocak 2023 01:59

Böbrek kumu dökerken bile duruşmadaydım dün. Kıvrana kıvrana yazdım duruşmada. Kusura bakmayın da o durumda olmama sebep olan yine kalem arkadaşlarımdı. 1.5 aydır tek başıma çalışıyorum çalışmadıkları için işi bana yıkan hakimlerin de işine geliyor nasıl olsa çalışan biri var siz gidin diyorlar adeta 1600 derdestli mahkemede tek başımaydım hastayım gitsem duruşmaya girecek kimse yok. Eminim diğer kalem arkadaşlarım gibi rapor alsam kaytarsam ibreti alem sallandırırlar beni adliyenin önünde. Yazıklar olsun. Bizden çalıp birilerine yaranmak için ceplerini dolduranlar utansın hakkım haram zıkkım olsun. hiç seslerini de çıkarmazlar ah vah diyip 5 dakka sonra iş itelerler. Gerekçe yazmaktan yargılama gideri harç hesaplamaktan bile acizler, ama cepleri dolar, adında çok çalışırlar terfiyi de alırlar. Helal etmiyorum hangi tanrıya inanıyorlarsa ona sesleniyorum. Eğer adilsen gök üzerlerine çöksün. Ben adil olmadığını seçimden önce düşük model arabayla seçim Başkanlığı yapanın seçimden sonra son model jeeple adliyeden çıkışını gördüğümde anladım. Değilsin veseni umursayan kimse yok diline dolamışlar adalet!. Boş makamlarda ego şişirenlere, emeğimi sömürenlere hakkımı helal etmiyorum. Tepeme bombalar yağarken arkalarına bile bakmadan, bir açıklama bile yapmadan çekip gittiklerinde; kibirden kasıla kasıla yürüyenlerin korkudan gözlerinin dolduğunu gördüğümde anladım ben kimin gerçekten yiğit kimlerin gerçekten yürekli olduğunu. Ben son ana kadar sahadayım varsın onlar takdir edilsin varsın onlar kıymet görsün. Katibi istifa eden hakim de gördüm. Dosyalarını inceleyip masasına istifliyordu. Duruşmaya çıkıyorduama ne hikmetse dosyaların zabıtı yoktu. Kararı sözlü söylüyordu ama yazan yoktu. Kısacası katibi olmadığı için o anlığına varlığının bir anlamı yoktu. (?) ozamana kadar bunun farkında olmadığını söylemiştibana. Amir memur bilincinde aynı safta omuz omuza olduğumuz bilinmeli. Bir görevlinin olmaması bir diğerini etkiliyorsa o görevli -o ünvan- o kadar önemlidir. Hakim-Savcı-Yim-Katip-Mübaşir -adliye bazında- eşit değer görmelidir. Nitelikte eşit nicelikte elbet amir olmalıdırlar. Kibirlerinde gözüm yok tek isteğim emeğimin ve mesleğimin değer görmesi. bileğimin halkıyla kazıyarak girdim ben bu mesleğe. Kimseye laf söyletmem cepheyi terk edip de gitmem. Bi sürü arkadaşım istifa edip tıbbi sekreter oldu. Minimum 15.000 maaş diyorlar. Herkesin kendince hesabı var ama ben susmayacağım. Kimse de aksini iddia etmesin tüm mecralarda sesimizi duyuralım. Elbet duyan olur.

Skylan
Kapalı
21 Ocak 2023 01:06

Ne oldu katıp arkadaşlar haklarımız verildi emeğimizin karşılığını almaya mı başladık ta susarsınız.iki kelime dahi edemezsiniz. Bu meslekte 6 yılım başladığımdan bu güne her Allah'ın günü personelin durumu kötüleşti,. kötüleştikce susuldu susuldukca kötüleşti, çok yazık cook bugün bir katip olarak her ne kadar bakanlık yanlış yapmış olsada ikm arkadaşlara hiç sözüm yok analarının ak sütü gibi helal, çünkü katibin sessizliği katibin karı koca memur olurumla kendini acınası sekilde avuasi ikm arkadaşlarda yok adamlar sürekli seslerini çıkardılar, ama katipler daha kendi kaleminde konusamaz hale geldi hak ettik bunları, benim çevremde gördüğüm katıp arkadaşlar kimse alınmasın giderek değerini kaybediyor... Buraya tarihe not olsun bu günler bu kadar sessiz kalanlara az bile...

21 Ocak 2023 10:32

öncelikle yapılması gereken birisinin bakana gidip sayın bakanım adliyelerde hakim savcı dışında çalışanlar olduğu iddia ediliyor diye çıtlatması lazım. ilk başta inanmayabilir hatta korkabilir belki ama araştırırsa varlığımızı keşfedebilir. bu kurumda olduğumuzu bilen bir bakana henüz denk gelmedim 8 yıldır. adamların haberi yok. bunun nedeni de sendikalardır. sendikası olmayan ikm arkadaşlarımız daha şanslıdır hepimizin bildiği gibi. 1. sendikadan ayrılın 2. cimere böyle bir meslek olduğunu yazın araştırsınlar. tahminim seneye keşfederler varlığımızı ama olsun geç olsun güç olmasın.

katipkalemi
Şube Müdürü
21 Ocak 2023 18:34

İnfaz34
Aday Memur
21 Ocak 2023 19:04

Gecinemiyorsaniz Ek işe gidin arkadaşlar ben oyke yapıyorum çok para kazanıyorum yan gelip yatmakla biyere varilmiyor

E.Kayı Han
Editor
21 Ocak 2023 19:09

Devlet memurunun ek iş yapması yasak. İhraç sebebi.

Kaldı ki özelde çalışmak istese idim memur olmazdım.

İnfaz34, 4 ay önce

Gecinemiyorsaniz Ek işe gidin arkadaşlar ben oyke yapıyorum çok para kazanıyorum yan gelip yatmakla biyere varilmiyor

yusuf132
Aday Memur
21 Ocak 2023 19:15

işten atsalar iyi icrada çalışan arkadaşlarım ve savcılık ve ceza mahkemelerinde çalışan arkadaşlarım iyi bilirler kıymetli evraklar geçiyor elimize çek senet sözleşme aslı vs. bunların kaybolması takdirinde kaybolan kıymetli evrakın bedelini adalet bakanlığı personelinden rücu edebiliyor yani parasının karşılığı oranında personeline dava açıyor ! mal varlığımızda azalma sonucuna dahi gidebiliyor !

nice.nice., 5 ay önce

Asgari ücrete yapılacak zamma kötü bir yorumum yoktur alsınlar tabiki

Ama bir z.katibi olarak şunu söylemek.isterim

Bu meslekte dünya kadar risk var

Ve bu kurum.hata affetmeyen bir yer

Ya risk az olacak yaptığın işte

Ya da risk varsa maaş en az 20 bin olacak bu şartlarda

Yoksa Bi anlamı yok

Asgari ücretle çalışalım

Bi hata mı yaptık

Ennfazla işten atarlar

Bir de bizdeki rske bakın

Çalışanlarına değer vermesi gereken bir kurum

en az sağlıkçılar kadr

Şahsım adına konuşuyorum ben çok yoruldum bu işe bu maaş

Kapana kısılmış gibiyim

İmkan bulduğum ilk an arkama bakmayacağım

Kimseyi olumsuz etkilemek istemem kesnlkle

Ve adliyenin bulunduğu sokaktan dahi gecmeyecegim çok incitti çünkü kurum sistem..

Skylan
Kapalı
21 Ocak 2023 22:59

İyi iste ya böyle ek is yapar kafayı yersiniz, sen nerde çalışıyorsun.ki ilce adliyesi mi yan gel yatmak olamz diyorsun kardes benim iki gune bi ilaç kullandığımı biliyor musun tum gün is kafa mı o kadar s2yor ki aksama ilac atmadan uyuyamıyorum sen yazmışsın buraya yok ek is yap yok bilmem ne la bi gidin la ulen siz gibi meslektaşlarla çalıştığım için utanıyorum..

İnfaz34, 4 ay önce

katipkalemi
Şube Müdürü
22 Ocak 2023 10:58

Lütfen aşağıdaki linke tıklayıp izkeyeleyim ve herkesin izlemesi için paylaşalım

https://youtu.be/8RXHVMeM-2o

yıldızmerve03
Aday Memur
22 Ocak 2023 18:26

Sendikalara mesaj atalım. Sosyal medya paylasimlarinin altına yazalım. Artık bu konunun gündeme gelmesi lazım. Herkesten destek bekliyoruz. Sen yoksan bir kişi eksiğiz

KPSScocuk
Şef
23 Ocak 2023 02:07

Adalet hizmetleri yada yargı paketinde varmı birşeyler arkadaşlar yoksa sürünmeye devam ke mi

Toplam 668 mesaj
«212223242526272829303132»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi