bu işin ciddiyetini hissettirmek için önce adliye çalışanlarının tamamının sendikalardan istifa etmesi gerek. Sendikalar personeli ciddiye almadığı için bizler de onları ciddiye almamalıyız. sırf sendika ödeneği almak için birçok hakkınızdan feragat ediyorsunuz. varsın 500-600 lira olmasın. 500-600 lira için; maaş iyileştirmesi, havuz(döner sermaye) yemek, yol, mesai, nöbet ücreti gibi haklardan vazgeçiyoruz. Sendikalar da sizi sendika ödeneği adı altında kandırıyor. Önce adalet hizmetleri kolu kurulmalı. Sonra da haklar alınmalı. Bizi temsil edecekse bir dernek kurulmalı. Bırakalım artık şu sendika saçmalığını. Sendika temsilcilerine maaş iyileştirmesi için çalışmalar yapılıyor mu diyorum bana başka memurlardan bahsediyor. Zaten katiplerin maaş diğer memurlardan yüksekmiş falan diye maval okuyorlar. Yok diğer kurum çalışanlarına haksızlık olur, sosyal adalet bozulurmuş, diğer memurlar da aynı hakları istermiş. Bunu diyen adamlar memursen-kamusen'li. Bana ne diğer memurlardan. Bırakın Allah için şu sendikaları! Müdürlük için sendikada yancı arayanlar siz kalabilirsiniz. Sizin müdürlüğünüzün de vatana millete bir hayrı dokunmayacak. Kendi menfaatini her şeyden önce tutan insandan kimseye hayır gelmez. Bir de biz adliye çalışanları olarak artık şu ikm'leri bizden saymayı bırakalım. Onlar bizden değiller. Aynı çatı altında falan değiliz biz onlarla. Bizim yaptığımız işi küçümseyip, biz hak ettik, kendinizi bizimle bir tutmayın, biz polisle askerle aynı tehlikede işler yapıyoruz, siz oturuyorsunuz gibi cümlelerle boş konuşup, siz de uğraşın diyen adamlarla aynı yolda yürüyemezsiniz.
Çok çalışan sendikalarınızın aidatlarını unutmayın ahali :)))
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi ile belediye ve MASKİ bünyesinde çalışan kadrolu işçilere yüzde 99.96 oranında rekor bir zam yapıldı. Bu artışla beraber işçilerin ortalama maaşı 17 bin 213 liraya yükseldi. :))
videoyu izleyelim izletelim. Adliye çalışanları iyileştirme bekliyor
https://youtu.be/y65QKlqIqeY
Türk büro sen Adalet Bakanı ile Adliye Çalışanları için görüştü
https://turkburosen.org.tr/2023/02/adalet-calisanlarinin-mali-ve-ozluk-haklarinda-duzenleme-yapilarak-yargi-paketine-eklenmesi-talebimizi-adalet-bakani-bekir-bozdaga
Adalet Bakanı Sn. Bekir BOZDAĞ akşam 21.00 de Ülke tv de canlıyayına katılacaak. Ülke tv nin paylaşımına yorum yazalım.
#hakkımız
Videoyu izler misiniz ? Adliye personeli iyileştirme bekliyor.
Yok vallahi ben iyi gecioniom hatta parada biriktiriyor un burdan hukumetimizi eleştirmeyin az para millet aç edebiyatı yaparak
Buralarda destek arayacağınıza, adalet bakanlığı personelleri sayfası var twitter'da. Gidin oralarda adınızı duyurun. Bu bakanlık personeli toplansa ses getiremeyeceği birşey yok. Fakat 2 yorum yazmaktan çekinen adamlar var..
Konuları öldürmemek için destek veren herkese teşekkürler.
Ben hala gecinemiyorum arkadaş, ya bu maaşları düzeltin yada tayin taleplerini kabul edin, Koca bir ayı elden kalan 3 kurusla geçirmeye çalışıyoruz yazıklar olsun buna sessiz kalanlara.bizi.bu duruma düşürenlere, sessiz kalan memur arkadaşım korkma az kaldı bu gidişle herkese yetmemeye başlar bu maaşlar biliyorum sıra sana gelesiye sen gene ses çıkarmıcaksın..
twitter etkinliklerine katılalım arkadaşlar düzelir bir ihtimal elimizden gelen gayreti sarfedelim
Sahi merak ediyorum, adliyede temizlik yapan, çay dağıtan devletten maaşını alanların... KPSS, Mülhakat, Uygulama veya sözlü sınav gibi elemelerden geçmeyen, herhangi bir diploma gereksinimi olmayan bu meslek gruplarına devletin verdiği maaşa hayret ve şaşkınlık içinde bakıyorum.
-Beğenmiyorsan istifa et şeklinde bir yaklaşım sergileyenler için dile getireyim;
Bu maaşı özel sektör vermiş olsa idi; haklısınız! İstifa edip özel sektöre geçebilirdim.
Ancak devletin bana görevden düşme sınavı falan açması lazım. Ben razıyım çaycı, temizlikçi, hizmetli olmaya.. İllaki işleri zordur, her iş zor.. İşi küçümsemiyorum..
Sadece devletin bunca elemeden geçirdiği personeline 11-12 bin TL... Hiçbir elemeden geçmeyen, şart dahi aranmayan personeline minimum 16 bin TL maaş veriyor olması içler acısı....
ANCAK! Çay dağıtırım, temizlik yaparım.. Yeter ki kiramı ödeyebileyim.. Yeter ki geçinme derdine düşmeyeyim! Nereye kadar susacak adalet bakanlığı personeli.. Nereye kadar korkacak..Nereye kadar üşenecek...Kaybedecek neyiniz var? ASGARİ ÜCRET MAAŞINIZ MI?
Bir bankada çalışan arkadaşım istifa edip zabıt katibi oldu şuan çok pişman aylık en az 7000 tl kaybım var diyor.2012 yılında göreve başladığımda maaşım 1000 dolara tekabül ediyordu şuan700 dolar ediyor veya 10 adet çeyrek alabiliyordum şuan yaklaşık ve 6.5 çeyrek ediyor ondan sonra memur enflasyona ezdirilmiyor.Ha birde havuz paramız,fazla mesaimiz nöbet paramız vardı o da gitti.