Editörler : E.Kayı Han
«34567891011121314»

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
16 Aralık 2022 21:49

Ülkede medya tek elden yönetiliyor. Medyayı yönetenlerin aleyhinde tek bir iş yapılmıyor.

eftalya02
Aday Memur
16 Aralık 2022 23:21

merhaba 2022 ağustos 24ünde zabıt katipliğine atandım 7.09.2022 itibariyle evrak teslim tarihi için son gündü ekimde 15 kişi çağrıldı 5 kişinin soruşturması bitmemiş bekliyoruz kasım olmadan başlarsın dediler. sicilim gelmiş özlük dosyam açılmış ama hala görev yazısı gelmedi kaç kez adliyeye gittiğiimi hatırlamıyorum komisyon hep bekliyoruz korkma diyor da 15 kişi işi kaptı maaşını alıyor geri kalanın ne suçu var anlamadım benim gibi bekleyen var mı hocam cevap verirseniz sevinirim.

muratbe, 3 yıl önce
Gerçekten bıktık artık yeter en değersiz memur biziz ya sorunumuzu cozun yada cozun bıçak kemiğe dayandı artik

eftalya02
Aday Memur
16 Aralık 2022 23:22

merhaba 2022 ağustos 24ünde zabıt katipliğine atandım 7.09.2022 itibariyle evrak teslim tarihi için son gündü ekimde 15 kişi çağrıldı 5 kişinin soruşturması bitmemiş bekliyoruz kasım olmadan başlarsın dediler. sicilim gelmiş özlük dosyam açılmış ama hala görev yazısı gelmedi kaç kez adliyeye gittiğiimi hatırlamıyorum komisyon hep bekliyoruz korkma diyor da 15 kişi işi kaptı maaşını alıyor geri kalanın ne suçu var anlamadım benim gibi bekleyen var mı hocam cevap verirseniz sevinirim.

Allwayss
Aday Memur
16 Aralık 2022 23:42

İş sendikalarda bitiyor hangi talepleri dile getirip masaya yatırıyorlar ? Hangi sendikaya üye oldulunuza dikkat edin kendi haklarınızı ne kadar savunup dile getiriyor diye

tarihçi_08
Kapalı
16 Aralık 2022 23:57

Kardeş o arkadaşı salla boşver. Onun mamasını kessinler ilk kendisi ağlar burada. Demek ki memur düşmanı. Burada aklınca insanların sorunlarını görüp izleyip kıs kıs gülen, tuzu kuru keyfi yerinde biri. Allah böylelerinden alsın en muhtaç olanlara versin dilerim. Salla boşver meslektaşım.
Zapt Edilen Katip, 3 yıl önce
:) Seni ciddiye dahi almıyorum,. Senin için üzgünüm.. "Adalet hizmetleri Sınıfı" kurulmalıdır. Hakkımız olanda budur!?

dogukan5252
Aday Memur
17 Aralık 2022 00:11

Ya bu bilgi için kaynak nedir ?
i.k.y.elif, 3 yıl önce

hakim savcıların ek göstergesi değiştirilerek 12.000TL zam verilecekmiş yeni yılda. Maaş zammı dışında tabi. personel görmezden geliniyor her zamanki gibi.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
17 Aralık 2022 00:20

Konu dağılmasın diye yanıt vermeyeceğim. Ancak konu başlığı burada değil hocam
eftalya02, 3 yıl önce

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
17 Aralık 2022 00:23

Valla kaçtır toplu sözleşme görüşmelerinde buçuğa razı ettiler. İşçi sendikası gibi Önder KAHVECİ gibi masayı terk edemediler. Bu kadar memurun, ailesinin, çoluğun çocuğun rızkını masada peşkeş çektiler. Hala memnun sen'e üye olan meslektaşlarıma çağrımdır, rızkınızı bu milletvekilliği peşinde koşanlara vermeyin. Vermeyin değerli arkadaşlar....
Allwayss, 3 yıl önce

İş sendikalarda bitiyor hangi talepleri dile getirip masaya yatırıyorlar ? Hangi sendikaya üye oldulunuza dikkat edin kendi haklarınızı ne kadar savunup dile getiriyor diye

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
17 Aralık 2022 12:52

Konu ölmesin, destek.

İkm yeni
Aday Memur
18 Aralık 2022 10:26

Asgari ücret büyük ihtimalle 8 binin üzerinde olacak. Memura da %20 zam verilirse. 10500 tl civari maaşımız olcak. Şaka gibi:)

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
18 Aralık 2022 11:44

Memura bunu layık görenleri sandıkta kimse unutmayacak merak etmesinler:)
İkm yeni, 2 yıl önce

Asgari ücret büyük ihtimalle 8 binin üzerinde olacak. Memura da %20 zam verilirse. 10500 tl civari maaşımız olcak. Şaka gibi:)

howards
Şef
18 Aralık 2022 14:41

bunlardan çok var. ciddiye almayın. bu kafa yüzünden zaten ülke kalkınamıyor, haklar alınamıyor. Büyük ihtimalle memur bile değil. Boş keseden sallıyor. Hayatta herşey olun ama bu tip insan olmayın. Bu tipler bulundukları ortamı zehirler, iyiyi yok ederler, yaşam enerjinizi emerler.

Mehmett063, 3 yıl önce

Bugün istifa etseniz yerinize binlerce başvuracaklar var beğenmiyorsanız bırakabilirsiniz bu kadar zor olmamalı

mesutcalisan
Aday Memur
18 Aralık 2022 15:00

Asgari Ücrette zam oranın %55 bekleniyor. Oda 8500 TL ye denk geliyor. Memurdaysa herşey dahil maksimum %25-30 civarı zam bekleniyor. Memurun biraz olsun nefes alabilmesi için %25+3.000 TL veya %30+2.500 TL zam alması gerekiyor. Memura bunu verirler mi? Hiç zannetmiyorum.

Katibix
Şube Müdürü
18 Aralık 2022 15:45

Kesinlikle verilmez. Hayatimda ilk defa bir seçimi bu kadar sabırsızlıkla bekliyorum
mesutcalisan, 2 yıl önce

Asgari Ücrette zam oranın %55 bekleniyor. Oda 8500 TL ye denk geliyor. Memurdaysa herşey dahil maksimum %25-30 civarı zam bekleniyor. Memurun biraz olsun nefes alabilmesi için %25+3.000 TL veya %30+2.500 TL zam alması gerekiyor. Memura bunu verirler mi? Hiç zannetmiyorum.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
18 Aralık 2022 16:50

Bunları hep birlikte aramızdan atmamız gerek. Böyle meslektaşlar susacak artık, susturacağız. ADALET HİZMETLERİ SINIFI KURULMALIDIR!!
howards, 2 yıl önce

bunlardan çok var. ciddiye almayın. bu kafa yüzünden zaten ülke kalkınamıyor, haklar alınamıyor. Büyük ihtimalle memur bile değil. Boş keseden sallıyor. Hayatta herşey olun ama bu tip insan olmayın. Bu tipler bulundukları ortamı zehirler, iyiyi yok ederler, yaşam enerjinizi emerler.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
18 Aralık 2022 16:52

Valla bize "personelin avukatı" olacağını söyleyen bakanımız personel hariç herkes hakkında açıklama yapıyor. Ama konu ADALET BAKANLIĞI PERSONELLERİ olunca kimse ses etmiyor. "Adalet bakanlığı" artık "ADALET" İSTİYOR.
mesutcalisan, 2 yıl önce

MUTLUM61
Kapalı
19 Aralık 2022 08:20

Bu devirde biz kamu personellerinden istenen araştırmayın,itiraz etmeyin,daha fazla istemeyin,gelişmeyin,birleşmeyin,birlik olmayın sadece ve sadece verilene şükredin,biat edin,taraf olun,ses yükseltmeyin ve en önemlisi hak aramayın.şu anki durum kısaca ve özetle bu.......

kral3455
Yasaklı
19 Aralık 2022 09:32

Kesinlikle, tüm personellerin bu konu başlığı altında bir bütün olması gerekiyor. Adalet hizmetleri sınıfı kurularak 3-5 kuruş kazanım elde etmek yerine çok ciddi mali ve özlük hakları kazanılacaktır.

Sınıfı olan diğer hizmet grupları, bakanlık çalışanları ile aramızdaki makas farkını herkes biliyor olmalı.

Adalet Hizmetleri Sınıfı, çok önemli arkadaşlar.

Ocak zamları dışında, en düşük %15-20 ek bir artış bu hizmet sınıfına geçildiğinde otomatik olarak maaşlara yansıyacaktır.

Hizmet sınıfı olan diğer memurlar ile aramızdaki makas farkı kapanmış olup, hak ettiğimizi almış olacağız.

Güvenlik Sınıfı konuşuluyor lakin bu herkesi kapsamayacaktır.

Bu sebeple ADALET HİZMETLERİ SINIFI herkesi kapsayacağından bunun için çabalamalıyız.

Zapt Edilen Katip, 2 yıl önce
Bunları hep birlikte aramızdan atmamız gerek. Böyle meslektaşlar susacak artık, susturacağız. ADALET HİZMETLERİ SINIFI KURULMALIDIR!!

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
19 Aralık 2022 11:18

Sayın editörler, değerli meslektaşlarım.. Herkesin konu başlığında toplanması gerekiyor. Yarın asgari ücret belli olacak. Mevcut durum gösteriyor ki; bizi umursayan yok. Bakanımız bile bizim adımızı zikretmiyor. I) " Personelin avukatı gibi çalışacağım, hiç kimsenin şüphesi olmasın." beyanatını veren sayın Bekir BOZDAĞ beyefendi, "ADALET BAKANLIĞI" personelleri sizden sözünüzü tutmanızı bekliyor. II) "Adalet Hizmetleri Sınıfı" kurularak personellerin sorunları ayrı bir konu başlığı altında çözülmelidir. III) Maaşlarda ki erime ve fark incelendiginde (katip/mübaşir-hakim/savcı) yaklaşık 2,5kat maaş farkı mevcut. Bu durumun ivedi olarak düzeltilmesi gerekmektedir. IV) Yemek/Yemek Kartı, Servis/Yol ücreti gibi ek ücretlerin tüm personele dağıtılması gerekmektedir V) Fazla mesai ücreti sadece yılın 6 ayı için değil, tüm yıl için verilmelidir ve saatlik 6,00 TL gibi komik bir rakam yerine daha reel ve gerçekçi fazla mesai ücreti verilmelidir. VI) Bir haftalık nöbet ücretinin 130,00TL yerine daha reel, gerçekçi bir rakam olması gerekmektedir. VII) En son 2010 yılında Adalet bakanlığı personeline verilen havuz ücretlerinin yeniden personele iade edilmesi/geri verilmesi gerekmektedir. VIII) İşyerindeki mobing ve baskıcı, fazla mesai yapmamızı gerektiren durumlar karşısında personelin lehine tedbirler alınmalı, bu durum "ADALET HİZMETLERİ SINIFI" kurulduktan sonra süratle değerlendirilmelidir. TÜM ADALET BAKANLIĞI PERSONELLERİNİN ORTAK KANAYAN YARASI BU SORUNLARI HEP BİRLİKTE HER MECRADA, SOSYAL MEDYADA, GÜNDELİK YAŞANTIMIZDA DUYURMALIYIZ ARKADAŞLAR.

assassin_gck
Memur
19 Aralık 2022 13:07

aynen doğru, ama onlar da işe başlayınca , aynı isyana başlayacaklar. sonu olarak memnun olmak imkansız bu sistemde

Mehmett063, 3 yıl önce

Bugün istifa etseniz yerinize binlerce başvuracaklar var beğenmiyorsanız bırakabilirsiniz bu kadar zor olmamalı

Toplam 704 mesaj
«34567891011121314»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi