Editörler : E.Kayı Han
«456789101112131415»

assassin_gck
Memur
19 Aralık 2022 13:14

niye hükümet değişse 20 bin mi yapacam maaşını

Katibix, 2 yıl önce
Kesinlikle verilmez. Hayatimda ilk defa bir seçimi bu kadar sabırsızlıkla bekliyorum

Skylan
Kapalı
19 Aralık 2022 13:25

Arkadaşlar eğer askerî ucrete verilen zam kadar verilmez de daha az kalırsak bu simdi sesini çıkarmayan susan sizlerin bizlerin suçu olucak, kimse bizi düşünmüyor umurlarinda da degiliz ama sesimizj cikarmak zorundayız, çağlayan da 50 civarı katıp istifa etti neyi görmüyorlar ya bitirdiler biktirdilar bu isi yapan insanları

assassin_gck
Memur
19 Aralık 2022 13:26

bedelli mi bedelsiz mi ücretler

Skylan, 2 yıl önce

Arkadaşlar eğer askerî ucrete verilen zam kadar verilmez de daha az kalırsak bu simdi sesini çıkarmayan susan sizlerin bizlerin suçu olucak, kimse bizi düşünmüyor umurlarinda da degiliz ama sesimizj cikarmak zorundayız, çağlayan da 50 civarı katıp istifa etti neyi görmüyorlar ya bitirdiler biktirdilar bu isi yapan insanları

robin hood7
Aday Memur
19 Aralık 2022 14:38

Güzel başlık olmuş arkadaşlar elinize sağlık, bende zabıt katibi olarak çalışıyorum, ancak merak ettiğim bir şey var. Torpilsiz işe giren birisi olarak soruyorum sizlere, torpil ile işe girerken ve de bu hükümete oy atarken neredeydi aklınız ? Buraya yazan arkadaşlar şimdi adalet arayan, hak arayan arkadaşlar o zamanlar neredeydiniz ? Bu hükümete bir oyum bile gitmemiştir, beni işe alın diye bir mebusa vs vs. boyun eğmemişimdir. Peki ya siz, sizler de yapabildiniz mi benim gibi ? Sonra yazmışsınız buraya geçinemiyoruz falan filan... Haklısınız hak veriyorum ama bunu torpilci ve de şakşakçı olan sizler yarattınız. Maksadım kavga çıkartmak, tartışma yaratmak değil ancak bunları da söylemeden edemedim. Saygılarımla.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
19 Aralık 2022 14:45

Bu konunun başlığı seninde olduğu gibi bizlerin, hepimizin özlük haklarının iyileştirilmesidir. Kim şakşakçıysa o konu başlığı altında yorum yapabilirsin. Destek olmanızı istiyoruz. Köstek olmayın rica ediyorum. Birbirimize sallamayı bırakalım artık.
robin hood7, 2 yıl önce

Güzel başlık olmuş arkadaşlar elinize sağlık, bende zabıt katibi olarak çalışıyorum, ancak merak ettiğim bir şey var. Torpilsiz işe giren birisi olarak soruyorum sizlere, torpil ile işe girerken ve de bu hükümete oy atarken neredeydi aklınız ? Buraya yazan arkadaşlar şimdi adalet arayan, hak arayan arkadaşlar o zamanlar neredeydiniz ? Bu hükümete bir oyum bile gitmemiştir, beni işe alın diye bir mebusa vs vs. boyun eğmemişimdir. Peki ya siz, sizler de yapabildiniz mi benim gibi ? Sonra yazmışsınız buraya geçinemiyoruz falan filan... Haklısınız hak veriyorum ama bunu torpilci ve de şakşakçı olan sizler yarattınız. Maksadım kavga çıkartmak, tartışma yaratmak değil ancak bunları da söylemeden edemedim. Saygılarımla.

robin hood7
Aday Memur
19 Aralık 2022 14:52

İyi, hoş, güzel demişsin kardeşte sırf bu yazdığım nedenlerden dolayı destek yapasımda gelmiyor kusura bakma. Tabiat ana yardımcımız olsun.

Zapt Edilen Katip, 2 yıl önce
Bu konunun başlığı seninde olduğu gibi bizlerin, hepimizin özlük haklarının iyileştirilmesidir. Kim şakşakçıysa o konu başlığı altında yorum yapabilirsin. Destek olmanızı istiyoruz. Köstek olmayın rica ediyorum. Birbirimize sallamayı bırakalım artık.

tarihçi_08
Kapalı
19 Aralık 2022 15:20

Arkadaşlar eğer ki adam gibi zam verilmezse imkanı olanlar zaten bu meslekten istifa edip gidecektir. Çünkü hem meslek çok zor alınan maaşa yapılacak iş değil adam asgari ücretle aynı maaşı alacaksa gider bundan daha rahat iş bulur orada da kendi memleketinde çalışır. Bir zaman sonra bakanlık çalışacak katip bulamaz ve elinde yetişmiş katipleri de kaybederse vatandaş da olumsuz etkilenecek yargılamalar da aksayacak iyice. Şu an bir katibin net 20 bin alması lazım.

tarihçi_08
Kapalı
19 Aralık 2022 15:23

Zaten mobbing de kralı burada. Özel sektörde mobbing gördüğünden daha beterdir. Özlük hakları iyileştirilmeli. Katipler insan yerine konulmalı birilerinin oyuncağı değiliz. Görev tanımları net olmalı ve angarya işler dağıtılmalı. En angarya işlerden en uzmanlık gerektiren işlerin tamamı katibe yıkılıyor. Katip misin amele mi belli değil.

obrigado
Aday Memur
19 Aralık 2022 18:24

biz memuruz yılda 2 kez zam alıyor, farkımız var diye seviniyorduk. e asgari ücretli adamlarda 2022de 2 kez zam aldı. Tamam alsın eyvallah. Hakları. Fakat bizim aldıgımız %'lik oran asgari ücretlinin oranından gene düşük. Çalışma bakanına bizzat soruldu televizyonda. %50ye yakın asgari ücrete zam yapıyorsunuz memurların oranı düşük dendi. Ona yönelik cevabında haziranda tekrar zam yapılacak memura dendi fakat asgari ücretliye de yaptılar.

Skylan, 2 yıl önce

FikiFiki
Memur
19 Aralık 2022 19:12

Bu başlık üst sıradan düşmesin diye aşağıya indiğini gördükçe yazmaya devam edeceğim.

Hanözü
Şube Müdürü
19 Aralık 2022 21:09

Memurlar net öğretmenin içtiği çayın bile peşine düşerken neden adalet bakanlığı gibi hem ekonomik hem hiyerarşik biçimde istismar edilen AB personelleri için tek kelime etmiyor?

Allah'ın her günü öğretmenler şu iş için ücret istiyor bu aylığına zam yapılsın diye haber yapan, hergün akademik usulsüzlükleri haber yapan memurlar net neden AB personeli gibi elinden kuru maaşı hariç her hakkı alınan gariban için tek satır yazmıyor.

Gerçekten şaşılacak derecede ayrımcılık ve sınıfsal fark var. Hiyerarşik düzende mühendis gibi bir meslekten bile yüksek maaş alırken haftada 3 4 gün okula gelen, zorunlu mesaisi 15 18 saat olan öğretmenler için dilinde tüy biten memurlar net neden haftasonu bile işine gelen bunun için tek kuruş alamayan alsa aldığı para yoluna yetemeyen AB personelini konuşmuyor?

Hanözü
Şube Müdürü
19 Aralık 2022 21:18

Memurlar net'ten istirhamımdır lütfen biz garibanları da görün

tarihçi_08
Kapalı
19 Aralık 2022 22:18

Hocam biz gariban falan değiliz, sadece sorunlarımız görünmüyor. Birlik olamıyoruz. Memurlar net bizi görmüyor evet. Burası eğer gerçek bir memur sitesiyse tüm memurların sorunlarını yansıtır hocam. Evet tek öğretmen yok. Tüm memurların özellikle Zabıt Katipleri gibi önemli bir görevi yapan, stresi bol ama düşük maaşlı memurları görmezden gelirlerse altında tüm memurlar ezilir. Öğretmenler de diğerleri de. Genel anlamda bir başlık açarak bizim gibi tüm memurların maaşlarında genel bir iyileştirme ve özlük haklarımızın da iyileştirilmesi hususları her gün ama her gün haber konusu yapılmalı özellikle yetkililerin gözüne soka soka bu yapılmalı şu zamanda. Tüm editörlerin dikkatine!
Hanözü, 2 yıl önce

Memurlar net'ten istirhamımdır lütfen biz garibanları da görün

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
19 Aralık 2022 22:25

Bizim editörlerimize özel mesajla bildirmeniz gerekiyor. Böyle başlıkları veya bu sorunların tümünü dile getirecek bir konuyu ana sayfaya taşımaları gerekiyor. Üzerlerindeki yük fazla ise ben editörlere yardımcı olmaya hazırım. Sonuçta onlarında reel hayatları var.

howards
Şef
19 Aralık 2022 22:38

memurlar.net editörlerinden bu durumun haber yapılmasını beklemez hayal. Adliyelerde çalışan yardımcı yargı personellerinin seslerini duyurabileceği bir platform oluşturulmalı. Mevcut çalışanların sorunları dile getirilmeli, ulusal, yerel basına yansıtılmalı. Bu mesleğe yeni başlayacak olanların da mesleğe bakış açıları değiştirilmeli ki, bakanlık elindeki donanımlı çalışanların kıymetini bilsin. Dışardan adam memurluk işte neyini beğenmiyorsun diyor, şükret diyor. Ama işin içine girince daha ilk ayından istifa etmenin planlarını hesaplarını yapıyor. Bunları anlatmalıyız ki tercih edilebilir bir meslek olmağını bir zorunluluk olduğunu insanlar bilsin. Bu mesleği severek yapan insan yok denecek kadar az. Srıf asgari ücretten 2 bin lira fazla diye insanlar bu duruma katlanıyorlar. Artık katlanılacak bir yanı da kalmadı.

Hanözü
Şube Müdürü
19 Aralık 2022 23:02

Sanayi bölgesinde oturuyorum benim bütün tanıdıklarım benden 1000 2000 aşağı alıyor. Çoğunun maaşı 7500'ü geçkin. İşe girdiklerinde asgari ücretle başladılar ve yaklaşık 1 sene içinde bu maaşa ulaştılar. Yemek farikadan, servis fabrikadan, üç ayda bir 1000 liralık erzak yardımı alıyorlar. Kısaca benden de iyi sizdende iyi durumdalar. Adam bakıyor paraya ihtiyacı var 2 haftasonu mesai yapıyor 1000'de ordan geliyor ohh... Bakın bunlar tekstil fabrikası ağır sanayi falan değil. Ağır sanayide ise arkadaşlarım kimi zaman mesai ile 17000'leri gördü.

Adalet bakanlığı personeli bitik artık, bizi zerre kadar takmayan, hepimizin kıymeti bir cübbe etmeyen bu bakanlıkta artık olmuyor, ben ev geçindiremiyorum. Bakanlık bürokratları, sizler çok ah alıyorsunuz, kulaklarınız çınlasın...

tarihçi_08
Kapalı
19 Aralık 2022 23:02

Hocam yemin ederim anlattığın gibi. Bir kere Zabıt Katipliği mesleği aslında kariyer meslekler gibi uzmanlık isteyen donanım gerektiren meslek. Dışarıdan "... yav ne yapıyor ki hakim söylüyor o yazıyor zor bir şey mi?!" diye tanımlanan bir meslek. Ancak kazın ayağının öyle olmadığını anlattığınız gibi daha mesleğe başlar başlamaz ilk aydan ben buradan nasıl kurtulurum düşüncesiyle kaçış planlarını yapacak kadar zorluğunu tecrübe ederek acı şekilde anlarlar ama kara deliğe çoktan girmişlerdir. Meslek standart memurluk gibi değil. Hiçbir memur kürsü önünde duruşma yapmaz hem de saatlerce. Duruşma hakim söyler sen yazarsın değildir. Hakim çoğu şeyi katibe bırakmıştır sadece gerekli talimatları verir ya da yazdırması gereken şeyleri yazdırır. Geri kalan her şey katipte biter. Bunun haricinde bir dava gelir gelmez ilk aşama katipten geçer. Hiçbir şey hata kabul etmez. Telafisi olan şeyler var olmayan şeyler var. Bir an kendinizi savcının önünde ifade verirken bulabilirsiniz. Başka hiçbir memuriyet bu kadar kolay bir şekilde soruşturma konusu olmaz bile. O aşamaya dahi gelmez. Daha sayamadığım onca şey var. Ve aldığınız maaş en fazla 10 bin o bile değil. Ben 8 yılı dolduracağım 9 buçuk bile değil maaş. Trilyon değerinde davalar elinden geçer, her aşamasında imzan olur sorumluluk alırsın, üstüne bir hakim ya da savcı ile bire bir ekip arkadaşı olursun ama aranızda dağlar kadar fark olur. İşte emek sömürüsü olmaması için bu sorunların şu memur sitesinde dile getirilmesi gerek. Yoksa memur adında sıradan bir haber sitesinden farkı kalmaz buranın. Saygılar.
howards, 2 yıl önce

memurlar.net editörlerinden bu durumun haber yapılmasını beklemez hayal. Adliyelerde çalışan yardımcı yargı personellerinin seslerini duyurabileceği bir platform oluşturulmalı. Mevcut çalışanların sorunları dile getirilmeli, ulusal, yerel basına yansıtılmalı. Bu mesleğe yeni başlayacak olanların da mesleğe bakış açıları değiştirilmeli ki, bakanlık elindeki donanımlı çalışanların kıymetini bilsin. Dışardan adam memurluk işte neyini beğenmiyorsun diyor, şükret diyor. Ama işin içine girince daha ilk ayından istifa etmenin planlarını hesaplarını yapıyor. Bunları anlatmalıyız ki tercih edilebilir bir meslek olmağını bir zorunluluk olduğunu insanlar bilsin. Bu mesleği severek yapan insan yok denecek kadar az. Srıf asgari ücretten 2 bin lira fazla diye insanlar bu duruma katlanıyorlar. Artık katlanılacak bir yanı da kalmadı.

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
19 Aralık 2022 23:41

Ağzına sağlık bir platform oluşturup hakkimizk edebiyle aramamız gerekiyor. Bizim bakanımız ancak hakim savcıları konuşsun.o "Ev gecindiremiyorum" var ya.... Ah o işte adamın zoruna gidiyor. Bunca stresin altında birde evimize eşiğimize yetememek... Bir insanı çaresi bırakmayacaksın..
Hanözü, 2 yıl önce

Sanayi bölgesinde oturuyorum benim bütün tanıdıklarım benden 1000 2000 aşağı alıyor. Çoğunun maaşı 7500'ü geçkin. İşe girdiklerinde asgari ücretle başladılar ve yaklaşık 1 sene içinde bu maaşa ulaştılar. Yemek farikadan, servis fabrikadan, üç ayda bir 1000 liralık erzak yardımı alıyorlar. Kısaca benden de iyi sizdende iyi durumdalar. Adam bakıyor paraya ihtiyacı var 2 haftasonu mesai yapıyor 1000'de ordan geliyor ohh... Bakın bunlar tekstil fabrikası ağır sanayi falan değil. Ağır sanayide ise arkadaşlarım kimi zaman mesai ile 17000'leri gördü.

Adalet bakanlığı personeli bitik artık, bizi zerre kadar takmayan, hepimizin kıymeti bir cübbe etmeyen bu bakanlıkta artık olmuyor, ben ev geçindiremiyorum. Bakanlık bürokratları, sizler çok ah alıyorsunuz, kulaklarınız çınlasın...

Zapt Edilen Katip
Şube Müdürü
19 Aralık 2022 23:43

Platform kuralım... Bu konuları öldürmeyin arkadaşlar... Bizim, hepimizin ortak sorunu budur!
tarihçi_08, 2 yıl önce
Hocam yemin ederim anlattığın gibi. Bir kere Zabıt Katipliği mesleği aslında kariyer meslekler gibi uzmanlık isteyen donanım gerektiren meslek. Dışarıdan "... yav ne yapıyor ki hakim söylüyor o yazıyor zor bir şey mi?!" diye tanımlanan bir meslek. Ancak kazın ayağının öyle olmadığını anlattığınız gibi daha mesleğe başlar başlamaz ilk aydan ben buradan nasıl kurtulurum düşüncesiyle kaçış planlarını yapacak kadar zorluğunu tecrübe ederek acı şekilde anlarlar ama kara deliğe çoktan girmişlerdir. Meslek standart memurluk gibi değil. Hiçbir memur kürsü önünde duruşma yapmaz hem de saatlerce. Duruşma hakim söyler sen yazarsın değildir. Hakim çoğu şeyi katibe bırakmıştır sadece gerekli talimatları verir ya da yazdırması gereken şeyleri yazdırır. Geri kalan her şey katipte biter. Bunun haricinde bir dava gelir gelmez ilk aşama katipten geçer. Hiçbir şey hata kabul etmez. Telafisi olan şeyler var olmayan şeyler var. Bir an kendinizi savcının önünde ifade verirken bulabilirsiniz. Başka hiçbir memuriyet bu kadar kolay bir şekilde soruşturma konusu olmaz bile. O aşamaya dahi gelmez. Daha sayamadığım onca şey var. Ve aldığınız maaş en fazla 10 bin o bile değil. Ben 8 yılı dolduracağım 9 buçuk bile değil maaş. Trilyon değerinde davalar elinden geçer, her aşamasında imzan olur sorumluluk alırsın, üstüne bir hakim ya da savcı ile bire bir ekip arkadaşı olursun ama aranızda dağlar kadar fark olur. İşte emek sömürüsü olmaması için bu sorunların şu memur sitesinde dile getirilmesi gerek. Yoksa memur adında sıradan bir haber sitesinden farkı kalmaz buranın. Saygılar.

tarihçi_08
Kapalı
19 Aralık 2022 23:47

Evet hocam büyükşehirlerde evin falan yoksa zaten bu mesleği geçtim artık memurluk yapılmaz. Zabıt Katibi olduktan sonra ise ek iş yapacak kafa kalmaz. İşten çıkınca kamyon çarpmışa dönüyorsun. Hafta sonu yorgunluğunu anca atarsın o da mesai falan yapmazsan. Çalışanın hakkının alnının teri kurumadan verilmesini öğütler Peygamberimiz değil mi? Bu memur olsun işçi olsun. Hakkımız şu yapılan işe göre en kötü 20 bin. Bunu samimiyetle söylüyorum. Özellikle büyükşehirler için bu dediğimde ısrarcıyım. Bu haliyle yetişmiş personel de elden gidecek eğer gerekli adımlar atılmazsa. Yeni personel de elden daha kolay kaçar, girdiği gibi istifa edenler azımsanmayacak derecede yüksek. Çünkü mesleğin sorumluluğu ağır olduğu gibi beyni de bedeni de yiyen bir meslek. Her bünye kaldıramaz. O yüzden Zabıt Katiplerinin görev tanımları sadeleştirilerek üzerine yıkılan angarya işler ivedi şekilde alınmalıdır. Katibin yapmaması gereken ama katibe yıkılan onca angarya iş var say say bitmez. Net olacak yani yoruma sebebiyet vermeyecek ve mobinge kapı aralamayacak bir görev tanımı yapılması gerek. Özlük hakları iyileştirilmeli ve Adalet Hizmetleri Sınıfına alınmalıdır bir an evvel. Editörlerimizin dikkatine. Bu yazdıklarımız sizden de talebimiz aynı zamanda. Bunlar haberleştirilmeli. Özellikle maaş konusu da genel anlamda ivedilikle haber yapılmalıdır.
Hanözü, 2 yıl önce

Toplam 704 mesaj
«456789101112131415»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi