Editörler : E.Kayı Han

rdemir126.rd
Daire Başkanı
03 Ocak 2023 14:26

Ufak at derken kardeş, yazdığımı iyi oku. 5500 + 700 konusunda zaten uyumlu yuz. Srn kendin için avukat tutarsan +istinaf da dahil yuvarlarsak 20 bin yazdım. Burada atma tutma diye bir şey yok.

52sef10, 5 ay önce

yahu arkadaşım ufak at biraz dava masrafı 20 bin filan :):)

dosya masrafı 700 avukat ücret 5500. .

Hissiyatlarınla yorum yapıyorsun. Bu olayda verilebilecek ceza memura yakışmayacak davranışlardan kınama dır.

rdemir126.rd
Daire Başkanı
03 Ocak 2023 14:29

Ayrıca ceza nın nevi değiştiğini kabuk etsek bile yşne de kınama cezası kaçınılmaz diye yazdım. Sanırım hissiyatınla cvp yazdın. Açık bulduğunu düşündün ama merak etme bşz ne hissiyatımızla ne de açık bulmak gibi bir davranışla yazmıyorum. Arkadaşın yazdıklarından hareketle cvp yazdım.

52sef10, 5 ay önce

yahu arkadaşım ufak at biraz dava masrafı 20 bin filan :):)

dosya masrafı 700 avukat ücret 5500. .

Hissiyatlarınla yorum yapıyorsun. Bu olayda verilebilecek ceza memura yakışmayacak davranışlardan kınama dır.

since-1453
Daire Başkanı
04 Ocak 2023 08:55

Sizce alkol alıp başka hastanedeki arkadaşınızı alkollu ziyaret etmekle, alkol şişesi elinizde başka bir hastanede makam odasında alkol almak aynı şey mi ? Öncelikli olarak kimse kamu kurumu içerisinde mesai içi veya dışı alkol kullanamaz . Bunun memur olup olmaması ile ilgisi yok.

52sef10, 5 ay önce

ozaman şöyle düşünelim.

Ben doktorum. Mesaim bitti. Evime gittim alkol aldım. daha sonra başka bir hastahanedeki arkadaşımı yada hasta bir yakınımı ziyaret ettim. ozaman ne oluyor kuruma yada işe alkollü gelmiş mi ? oluyor.

yada polisim. Mesaiden sonra alkol aldım daha sonra karakolda unuttuğum bir eşya için gidip karakoldan eşyamı alınca kuruma alkollü mü gelmiş oluyorum ?

bu olayda kendi iş yeri değil ve mesai saatinde değil.

örnekleri çoğalta biliriz. Mahkemeye vereceğiz ve sonucu göreceğiz. İnternette araştırdım ve örnek bulamadım. buna yakın bir soruşturma yada mahkeme kararı bilen var mı ??

52sef10
Genel Müdür
05 Ocak 2023 11:08

sen kendin için avukat tutmuyrsun. sendikan avukatı var. sendika bu işe yarıyor. Kaybettinde sadece karşı tarafın avukatının ücretini ödüyorsun.

rdemir126.rd, 5 ay önce

Ufak at derken kardeş, yazdığımı iyi oku. 5500 + 700 konusunda zaten uyumlu yuz. Srn kendin için avukat tutarsan +istinaf da dahil yuvarlarsak 20 bin yazdım. Burada atma tutma diye bir şey yok.

rdemir126.rd
Daire Başkanı
05 Ocak 2023 12:55

Olay üzerinde yazdıklarından hareketle yorum yaptım. Srn sendika ya üye olabilirsin olmayabilirsin. Brn onu bilemeyeceğim için genel bir yorum yaptım. Nihayetinde sendikan olmadığını kabul edersek şu an ki güncel fiyatlar ile alakalı 0 bin lira yı dahi geçer. Ama srnğn sendikan varmış ve avukatlık ücreti ni sendika ödüyormuş. Bu anlamda şanslısın. Mesela emniyet jandarma senin kadar şanslı değil. Hepsi tüm ücretleri cebinden ödüyor

rdemir126.rd
Daire Başkanı
05 Ocak 2023 13:04

Sen sarhoş bşr şekilde ve elinde 2 bira şişesi demişsin. Ben senin durumunu yazdıklarından hareketle cvp landırııyorum. Ama şuna emin ol ki, eğer ki srn memur isen sarhoş bir şekilde herhangi bir kamu kurumunda arkadaşını ziyaret edemezsin. Edersen ve orada herhangi bir kişi, gerek kurum personeli gerek vatandaş tarafından yapılacak bir ihbar ile soruşturma geçirirsin ve kınama cezası kaçınılmaz. Vatandaş dahi olsan alkollü bir şekilde kamu kurumuna girsen hakkında hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununa göre para cezası kesilir. Brn seni anlıyorum. Bjrada crza verilmesini gerektirecek bir şey yok diyorsun ama tabiri caizse kaz ın ayağı öyle değil. Ama yinede gönlüne göre olsun. Tüm yönü ile bu ceza iptal olursa inan bana kar kırmızı yağmış demektir.

since-1453, 5 ay önce

Sizce alkol alıp başka hastanedeki arkadaşınızı alkollu ziyaret etmekle, alkol şişesi elinizde başka bir hastanede makam odasında alkol almak aynı şey mi ? Öncelikli olarak kimse kamu kurumu içerisinde mesai içi veya dışı alkol kullanamaz . Bunun memur olup olmaması ile ilgisi yok.

52sef10
Genel Müdür
06 Ocak 2023 16:01

Hiç bir kelimemde serhoş ibaresi geçmedi.

rdemir126.rd, 5 ay önce

Sen sarhoş bşr şekilde ve elinde 2 bira şişesi demişsin. Ben senin durumunu yazdıklarından hareketle cvp landırııyorum. Ama şuna emin ol ki, eğer ki srn memur isen sarhoş bir şekilde herhangi bir kamu kurumunda arkadaşını ziyaret edemezsin. Edersen ve orada herhangi bir kişi, gerek kurum personeli gerek vatandaş tarafından yapılacak bir ihbar ile soruşturma geçirirsin ve kınama cezası kaçınılmaz. Vatandaş dahi olsan alkollü bir şekilde kamu kurumuna girsen hakkında hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununa göre para cezası kesilir. Brn seni anlıyorum. Bjrada crza verilmesini gerektirecek bir şey yok diyorsun ama tabiri caizse kaz ın ayağı öyle değil. Ama yinede gönlüne göre olsun. Tüm yönü ile bu ceza iptal olursa inan bana kar kırmızı yağmış demektir.

rdemir126.rd
Daire Başkanı
06 Ocak 2023 17:52

Hakkında hayırlısı olsun. "alkol alıp" demişsin. Bende onu sarhoş olarak demişim. Ben isterim ki ceza alma. Ama tecrübelerim farklı diyor

Planx
Kapalı
06 Ocak 2023 21:05

Bozulacaktır ceza... Böyle bir suç işlenmiş olsa bile, bir alt ceza uygulanıp uygulanmadığını da değerlendirecektir mahkeme veya disiplin kurulu.

Sonuç, ceza verilmesine yer olmadığı çıkmalı.

52sef10, 5 ay önce

Kademe durdurma verildi. Ama yüksek disipline başvurduk. Ordan gelecek cevaba göre de mahkemeye.

52sef10
Genel Müdür
29 Mart 2023 11:58

Arkadaşlar 14 Mart da yüksek disiplin kuruluna katıldık ve kademe Durdurma cezası iptal edildi. dosyada da bir sürü usulsüzlük tespit edildi.

01 Nisan 2023 16:05

Artık hep zooom olursun ,okulda ayık gezmezsin

52sef10, 2 ay önce

Arkadaşlar 14 Mart da yüksek disiplin kuruluna katıldık ve kademe Durdurma cezası iptal edildi. dosyada da bir sürü usulsüzlük tespit edildi.

52sef10
Genel Müdür
04 Nisan 2023 09:09

bu seni ilgilendirmez.

lisans mezunu, 2 ay önce

Artık hep zooom olursun ,okulda ayık gezmezsin

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi