Editörler : crops35

fakir.adam
Şube Müdürü
07 Haziran 2023 10:59

kitteyim. eşim olmadığı için kimse bana tabi olmadı. ben de kimseye tabi olmadım.


agemedes
Aday Memur
07 Haziran 2023 11:07

inşallah olursun


biritfaiyeci27
Aday Memur
07 Haziran 2023 13:57

kitler arası geçiş kurum muvafakatnamesiyle olan bir durumdur fakat kit olarak aynı kurumda çalışan iki kişi herhangi biri diğerine tabii olur yanına gider evlilikte farklı kurumda çalışılıyorsa hangi kurumda personel eksiği varsa kurumlar arası yazışma yapılıp ortak kararda o ona tabi olur bazı kit kurumları eş durumu tayinlerinde belli bir süre koyuyor mesela şu seneye kadar eş durumundan tayin dilekçesi veremezsin gibi süreyi tamamlıyorsun dilekçeyi veriyorsun red veriyorlar neden bulunduğun bölgede zorunlu çalışma yılını tamamlamadın tamam ona da peki onu da tamamlıyorsun tekrar dilekçe veriyorsun redd vay efendim personel cetveline göre karşılığın olmadığı için red onu da çözsen bu defa da adamın yok araya adam koymadığından dolayı dilekçenin red verilmesi yazıp gönderirler ama tek istisna var burada sağlam bir dayın olursa işin çözülür bunlara takılmadan vesselam....

naryan-mar, 11 ay önce

Merhaba. Ben ve eşim farklı iki KİT'te çalışıyoruz. Aynı şehirde başladık, ancak daha sonra eşimi başka şehre tayin ettiler, o şehirde benim KİT'le ilgili hiçbir şey yoktu, yakınında yöresinde bile yoktu. Benim şirket benim oraya geçmeme, eşiminkiyse benimkine geçmesine izin vermedi. 4 sene ayrı yaşadık. 20 kere dilekçe vermişizdir, yazıştık ettik hiçbir şey yapılmadı, tanıdık vs. yok anlayacağınız. Bizim gibi birkaç kişi daha vardı, 1 yaşında çocuğu olanları bile gönderdiler, hepsi eşinden ayrı kaldı. 1 aile boşandı sonunda. Çoluğuna çocuğuna bakıp bile kimsenin tayinini yapmadılar . Dediğim gibi aynı bakanlığa bağlı ama diğer kuruma da göndermediler. Bakanlığa gidip derdimizi anlattık, gene de olmadı.

Başka konu başlıklarında bazen okuyorum "KİT'ler harika, çok yüksek maaş veriyolar, yan gelirler çok iyi, o KİT'e geç bu KİT'e gel vs." diye, belki az sayıdadır ve bize denk gelmiştir ama KİT'lerde o kadar kötü niyetli insanlar var (ve bazıları da yetkili konuma gelmiş) ki bugüne dek rüyanızda bile görmemişsinizdir.

Bildiğim kadarıyla KİT yönetimlerinin tayin yapma zorunlulukları yok, tamamen kurumun inisiyatifine kalmış uygun görürlerse tayin yapabiliyorlar. O nedenle hukuki bir hak olarak tayin almanız pek mümkün değil. Ancak yöneticiler izin verirse başka bir KİT'e geçmenizi onaylayabilirler. Hem gideceğiniz KİT'in sizi istemesi, hem de mevcut çalıştığınınız kurumun sizin gitmenize onay vemesi gerekiyor. Fakat şu dönemde KİT'lerde bir yapılanma vs. var. Başka KİT'e geçtiğinizde de özelleşme gibi bir durumda havuz hakkı size verilmeyebilir. Gideceğiniz KİT'in özelleşme programına alınıp alınmadığından emin olun bence.

Yaşadıklarım ve bildiklerim bu şekilde, umarım merak edenlere faydalı olur.

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi