Editörler : crops35
21 Aralık 2022 15:28

TMO'da ziraat mühendisi olmak.

Arkadaşlar merhaba ben balıkesirliyim. Balıkesir bandırma mühendis ilanı açmış yazmayı düşünüyorum. Daha önce çalışan veya çalışmakta olan arkadaşlar sorularımı cevaplarsa çok sevinirim.

1-Ayda maksimum kaç mesai yapıyoruz mesela 50 saat yazmış bazı arkadaşlar o saatin üstüne mesai yazmıyorlar mı? Yoğun çalışırsınız diyorlar ama hiç dinlenmek için izin vermiyorlar mı?

2-Ziraat mühendisi tam olarak ne iş yapıyor? Görev tanımı yazmış ama gören duyan arkadaşlar daha iyi biliyordur diye düşünüyorum birde çok eleştiri almış bu kurum. Toprağa gireriz toz yutarız sorun değil ama yoğun eşya malda taşıttırmıyorlardır diye düşünüyorum.

3-Yoğun çalışma dönemleri oluyor diyorlar mesela tamam yazın yıllık iznimizi kullanamadık ama kışında vermezler mi yıllık iznimizi?

4-Benim aklıma şu geldi mesela yazın çok yoğun dönemlerdir haftasonuda çalışılır ama bu haftasonu mesaisi yılın her döneminde oluyor mu mesela kışında devam ediyor mu?

5-Maaş durumu nasıl?

Şimdiden bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ziraat muhendisi E
Aday Memur
21 Aralık 2022 20:58

++

umut burak temel
Aday Memur
21 Aralık 2022 21:57

tmo hakkında ilgisi olan varsa verebilir mi

Asziraat
Kapalı
23 Aralık 2022 16:45

Kaç puanin var arkadaşım

Muiddin
Aday Memur
23 Aralık 2022 19:48

Ayda maksimum 12 saat 30 günden hesapla işte maksimum o kadar, dinlenmek için izin olayını anlamadım yıllık izni soruyorsan onu verirler, toprağın tozun içine girersin, mal taşıttırmazlar, çalıştığın yere göre işin değişir balıkesir bandırma için liman silo gemi geldiğinde her 500 ton da bir numene alıp incelersin asıl işin bu ama genelde yapmazlar kantarcıya yarsım eder kantar çekisi ya da kantar defteri yazarsın ya da ikisi birden, ayrıca alım dönemleri ( haziraz -temmuz fln) çiftçiden buğday alırısn seni bir ilçeye ya da bir köye gönderirler orda buğday alırsın, kalacağın yer için şanslıysan idare eder ( iyi demedim idare eder dedim) şanssızsan it kulübesi ayarlarlar. Yıllık iznini verirler onda sıkıntı yok, balıkesir için karadenize yakımsın fındık alımına gönderebilirler ( eylül- ekim - kasım) haftasonu mesaisi yılın her dönemi olabilir işe bağlı iş varsa mesai olur iş yoksa tatil, ben şuan mesela geçici görevdeyim iş yerimden 200 km uzakta ( şube içi) bir ilçede alım yapıyorum yarın cumartesi çalışacağım- pazar tatil.ben ziraat mühendisi değilim ama 2 gün önce eksper bi abiye sormuştum maaşı 13 demişti ziraat mühendisi olarak tahmini ( net bilmiyorym) 14 gibi bir rakam olabilir. Yeni yıl zammıyla da işte artık kaç olursa.

Muiddin
Aday Memur
23 Aralık 2022 20:23

Haa bi şey unuttum, alım dönemlerinde çiftçilerle muhatap olacaksın, özeelikle milliyetçilikte kendilerine laf kondurtmayan insanların özellikle karadenizlilerin iş devleti nasıl kazıklamaya, soymaya çalıştığını gözlerinle görüp inanamayacaksın ve bu uğurda sen işimi düzgün yapayım ürüne ederini vereyim derken gözü dönmüş vatan hainlerinin ( devleti soymaya çalışan herkese diyorum) saldırılarına maruz kalacak kadın değilsen belki de dayak yiyeceksin( gerçek anlamda dayak) ve seni koruması gereken kurumun 3 maymunu oynayacak, şikayetçi olursan mahkemelerde geeel giiit yapacaksın. Bugün devletin yeteri kadar askeri polisi var peki önemli alım yerlerine bir ( sayıyla 1) adet polis görevlendiriliyor mu ? Hayır. İşin zor eksper kardeşim karşında laftan anlamayan belki de türkçe bile bilmeyen varlıklara laf anlatman gerek.

mmusashi
Aday Memur
23 Aralık 2022 21:19

Bu sene kurban bayramında tmo alım yaptı cumartesi pazar demeden çalışıldı ve hala devam eden şubeler var tmo da tatil matil beklemeyin

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi