Editörler : crops35
29 Aralık 2022 01:07

DHMİ elektrikçiler ve elektrınikçiler arasındaki olay ne?

Ne bu kavga anlamadım ?

29 Aralık 2022 01:20

Bundan yaklaşık 18 yıl önce aynı babadan iki kardeş olan Ali ile Velinin kavgası.

Ali babasından kalan toprağın yüzde 80'lik kısmı benimdir diyip bir takım güçlü köy ağalarını da arkasına alarak bunu tapuda onaylatmış. Günler yıllar geçmiş Veli durumun yanlış oldugunu aslında aynı babadan dünyaya geldiklerini olması gereken mirasın eşit bir şekilde paylaşılması gerektiğini söylemiş durmuş. Ne dinleyen olmuş ne de oralı olan olmuş. Sonra Veli dava açmış yıllarca mahkemelerle ugraşmış 10 12 yıl süren mahkeme sürecinde Yüce Mahkeme Veli'ye toprakların yarısı senin olması lazım hakkını teslim ediyorum demiş. Hakkını teslim ederkende Alinin topraklarına karışma o artık onun. Ben sana başka bir yerde o toprak kadar arazi verecem demiş. Tabi bunu duyan Ali elindeki toprağında azalma olmamasına rağmen kızarıp sinirlenmiş mahkeme aslında yarısı demiş kime göre yarı neye göre yarı gibi sorular sorarak etrafı dağıtmaya başlamıştır. Hatta diğer köy ahalisine gelin köylüler devlet arazi dağıtıyor siz de alın demiş. Sosyolojik drama alinin ilk kez aklına gelmiş ve diğer köylüleri de düşünür olmuş. Velinin diğer köylülerle zaten bir sorunu yoktu her halükarda eştlikten yana olan veli mutlu mesut olmuştur.

İşte Elektronik ( Ali) ile Elektrik ( Veli) biriminin kavgası bu.

Hüseyin Atar
Kapalı
29 Aralık 2022 09:30

Elektrik Elektronik meselesi bitmiştir arkadaşlar yalan bilgilere gerek yok. Danıştay kararı ;

ELEKTRİK VE MAKİNE/MOTOR PERSONELİNE DE (MESLEKİ POZİSYONLARINA PARALEL OLARAK) EK-1 SAYILI CETVELDE ELEKTRONİK PERSONELİ İÇİN BELİRLENMİŞ OLAN HAVACILIK TAZMİNATI ORAN VE USULÜNÜN AYNEN UYGULANMASINA KARAR VERMİŞTİR VE İDDK TARAFINDAN BU KARAR ONANMIŞTIR.

29 Aralık 2022 10:51

Elektronik = Elektrik bu artık böyle bu devran sona erdi. Hava Seyrüsefer'e kimhizmet ediyorsa onlar alacak.

Selim Ay
Aday Memur
30 Aralık 2022 00:36

DHMİ daha önce 4611 kodunu kullanırken bu alımlarda 4619 kodunu kullandı, böylece elektrik mühendisleri başvuramadı. Bu yaşanan tartışmalarla ilgisi var mı acaba?

umut burak temel
Aday Memur
30 Aralık 2022 12:14

bende merak ediyorum bunu

Selim Ay, 9 ay önce

DHMİ daha önce 4611 kodunu kullanırken bu alımlarda 4619 kodunu kullandı, böylece elektrik mühendisleri başvuramadı. Bu yaşanan tartışmalarla ilgisi var mı acaba?

30 Aralık 2022 19:37

Çok yakında aynı olacak zaten Elektrik ve Elektronik kodu.

umut burak temel
Aday Memur
30 Aralık 2022 19:37

keşke olsa

Mihribankander24, 9 ay önce

max g
Aday Memur
30 Aralık 2022 22:50

mümkünatı yok adamların lisansı var şartı belli hayal satmayın millete

Mihribankander24, 9 ay önce

31 Aralık 2022 01:12

Lisans dediğin Atsep lisansı mı ? : ) Hani Eurocontrole bağlı çoğu ülkelerin Elektriğe verdiği lisans. Merak etmeyin onun içinde yakında kazanımımız geliyor : )

Selim Ay
Aday Memur
31 Aralık 2022 01:30

Elektrik ve elektronik kodunun aynı olması ne demek anlamadım. Eğer kastettiğiniz elektronikçilerin tercihte bulunabileceği pozisyonlara elektrikçilerin de başvurabileceğiyse böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Farz edelim 2023/1 atamasında da 4619 koduyla alıma çıkıldı, ne yani elektrikçiler başvurabilecek mi, böyle bir şey olması mümkün değil.

Fırtınalar
Aday Memur
01 Ocak 2023 12:53

Arkadaşlar lise mezunu elektrik teknisyeni havacılık tazminatı alamıyor mu? Bu konuya bir açıklık getirebilir isminiz.

eeci10
Aday Memur
02 Ocak 2023 06:04

ne alakası var kardeşim?

Fırtınalar, 9 ay önce

Arkadaşlar lise mezunu elektrik teknisyeni havacılık tazminatı alamıyor mu? Bu konuya bir açıklık getirebilir isminiz.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi