Editörler : E.Kayı Han
02 Ocak 2023 03:01

Üniversite mezunu olduğunuz için görevden alınsanız ne yapardınız?

1- Üniversitenin tekstil bölümünden mezun ol.

2- Ceza İnfaz Kurumunda teknisyen olarak göreve başla.

3- Lise mezunu olmadığın gerekçesiyle bir şahıs bakanlığa dava açsın ve bakanlık cevap vermesin, sana da haber etmesin, şahıs davayı kazansın

4- Görevden alın, seninle aynı durumda başlayan diğer yüzlerce üniversite mezunu teknisyen görevine devam etsin.

5-Müdahil ol, temyiz et, Danıştay kabul etsin, tekrar göreve başla.

6-Mahkemede lehine karar çıksın, temyiz edilsin, aynı Danıştay dairesi önceki kararıyla çelişerek kararı bozsun, tekrar görevden alın.

7-Tekrar temyiz et, bakanlık da temyiz etsin, ikisi de reddedilsin.

8-Herkes görevine devam ederken fazladan öğrenim gördüğün için memurluğun iptal edilsin. Hem de senin gibi diğer fazladan öğrenim görenler devam ederken.

9- Bu saçmalık yüzünden 12 yılın, ailen, psikolojin heba olsun.

Siz ne yaparsınız?

oggmmm
Aday Memur
02 Ocak 2023 03:23

Ya bu nasıl derttir.

lakkidi
Şef
02 Ocak 2023 10:01

muhtemelen meseleyi eksik anlatıyorsunuz. üniversite okurken ortaöğretim kpss'ye girdiniz, sonra mezun oldunuz. lisans kspss puanı ile yerleşmeniz gerekirken ortaöğretim kpss ile yerleştirildiniz. insanların açtığı dava da buna karşı diye tahnin ediyorum. kimse sizi fazla okudunuz diye memuriyetten atmaz. hakkınız olan kpss puanı ile memurluğa başvurmanız gerek. eğer bu durumda 100lerce teknisyen varsa onların da memuriyetleri düşmeli.

SosyalOkur
Aday Memur
02 Ocak 2023 11:20

Anlattıklarınız da çok eksiklik var lise mezunu olmadan üniversite nasıl okucan

umutsuzkatip
Şube Müdürü
02 Ocak 2023 11:27

Anlattığınız şeyi mantıksız buldum. Lisanstan mezun bir kişi ortaöğretim kpss'ye giremez. Lisans okurken girdiyse de, süresi dolana dek her memurluk için bu puan geçerlidir diye biliyorum. Eğer öyle değilse bu açığın vatandaş tarafından değil, ilgili kurum tarafından düzeltilmesi gerekirdi.

lakkidi, 9 ay önce

muhtemelen meseleyi eksik anlatıyorsunuz. üniversite okurken ortaöğretim kpss'ye girdiniz, sonra mezun oldunuz. lisans kspss puanı ile yerleşmeniz gerekirken ortaöğretim kpss ile yerleştirildiniz. insanların açtığı dava da buna karşı diye tahnin ediyorum. kimse sizi fazla okudunuz diye memuriyetten atmaz. hakkınız olan kpss puanı ile memurluğa başvurmanız gerek. eğer bu durumda 100lerce teknisyen varsa onların da memuriyetleri düşmeli.

Mehmett063
Aday Memur
02 Ocak 2023 13:03

Kural neyse o uygulanır yazan. buraya konu acmanin manası yok

lakkidi
Şef
02 Ocak 2023 13:30

mezun olmadan öğrenci iken girilebiliyor ortaöğretim kpss'ye. puanın geçerliliği iki sene malum. o arada mezun olunmasına rağmen ortaöğretim kpss puanı ile kadrolara başvuru yapılıyor. kurum bu durumu fark ederse atamayı iptal edebiliyor. çünkü sen artık mezunsun. ortaöğretim kpss ile işe giremezsin.

umutsuzkatip, 9 ay önce

Anlattığınız şeyi mantıksız buldum. Lisanstan mezun bir kişi ortaöğretim kpss'ye giremez. Lisans okurken girdiyse de, süresi dolana dek her memurluk için bu puan geçerlidir diye biliyorum. Eğer öyle değilse bu açığın vatandaş tarafından değil, ilgili kurum tarafından düzeltilmesi gerekirdi.

slm08
Daire Başkanı
02 Ocak 2023 14:07

bu bahsettiğiniz anormal bir durum değil ki aday lisans okurken ortaöğretim kpss den atanabilir

lakkidi, 9 ay önce

kalfatih
Aday Memur
02 Ocak 2023 15:15

kpss ogrenımden dolayı olmustur dıye dusunuyorum p3 puanıyla teknısyenlık yazıp lısans programı ile basvurmussun.üst ogrenım destekenmedıgı ıcın uygun gorulmemıs.yanı tekstıl ust ogrenım gorulmemıs

lakkidi
Şef
02 Ocak 2023 16:24

derdimi tam anlatamadım. okurken atanmada sorun yok. mezun olup lisans mezunu statüsüne kavuştuktan sonra lise kpss puanını kullanarak kadrolara başvuramazsınız. artık lisans mezunusunuz. lisans kpss ye girmeniz gerek. öğrenciyken atanırsanız sorun yok.

slm08, 9 ay önce

bu bahsettiğiniz anormal bir durum değil ki aday lisans okurken ortaöğretim kpss den atanabilir

Raum
Aday Memur
02 Ocak 2023 21:59

Merhaba. Olaya siz de inanamıyorsunuz ki senaryoyu değiştirip onun üzerinden konuşuyorsunuz. Olayın özeti, "fazla okuduğum için memurluktan atıldım." Danıştay kararının 'karşı oy'unda da böyle açıkça bildiğiniz.

lakkidi, 9 ay önce

Raum
Aday Memur
02 Ocak 2023 22:05

Arkadaşlar olay bildiğiniz anlattığım gibi. Eksik veya fazla yok. Fazla okuduğum için göreve devam ederken görevden alındım. Benim gibi diğer göreve başlayanlar devam ediyor. Olay inanılmaz evet ancak farklı senaryo yazıp onun üzerinden gidiyorsunuz. Şimdi gidip bakana da sorsanız, kararı veren hakime de sorsanız, en iyi avukata da sorsanız hak olan görevime devam etmem olurdu. Öyle de diyorlar zaten. İş yazıya dökülünce öyle olmuyor. Danıştay kararlarını da atabilirim.

Bir arkadaş da "Neyse o." yazmış. Güzel kardeşim, sen daha ilkokula giderken ben çoluk çocuk geçindirme derdinde hakkımı arıyordum. Sen safsın biraz, bu ülkeyi öğrenmemişsin. Bir gün sen de öğrenirsin.

lakkidi
Şef
03 Ocak 2023 10:18

danıştay'ın dairesini ve esasını söylersen bir bakayım karara.

slm08
Daire Başkanı
03 Ocak 2023 12:14

evet bu durum olamaz ama bunu da kurumlar başvuruları alırken öğrenim belgelerini kontrol ederken inceleyip başvuruyu ona göre kabul etmeli

lakkidi, 9 ay önce

derdimi tam anlatamadım. okurken atanmada sorun yok. mezun olup lisans mezunu statüsüne kavuştuktan sonra lise kpss puanını kullanarak kadrolara başvuramazsınız. artık lisans mezunusunuz. lisans kpss ye girmeniz gerek. öğrenciyken atanırsanız sorun yok.

06 Ocak 2023 14:04

Esasn numaraları nedir acaba, birde lise kpss ile mi atanmistiniz lisans kpss ile mi
Raum, 9 ay önce

Arkadaşlar olay bildiğiniz anlattığım gibi. Eksik veya fazla yok. Fazla okuduğum için göreve devam ederken görevden alındım. Benim gibi diğer göreve başlayanlar devam ediyor. Olay inanılmaz evet ancak farklı senaryo yazıp onun üzerinden gidiyorsunuz. Şimdi gidip bakana da sorsanız, kararı veren hakime de sorsanız, en iyi avukata da sorsanız hak olan görevime devam etmem olurdu. Öyle de diyorlar zaten. İş yazıya dökülünce öyle olmuyor. Danıştay kararlarını da atabilirim.

Bir arkadaş da "Neyse o." yazmış. Güzel kardeşim, sen daha ilkokula giderken ben çoluk çocuk geçindirme derdinde hakkımı arıyordum. Sen safsın biraz, bu ülkeyi öğrenmemişsin. Bir gün sen de öğrenirsin.

06 Ocak 2023 14:06

Esasn numaraları nedir acaba, birde lise kpss ile mi atanmistiniz lisans kpss ile mi

mevzuatdelisi
Aday Memur
06 Ocak 2023 14:14

Bahsettiğiniz kararlara ilişkin Danıştay künyesi nedir?

Künyesiz paylaşımlarda konunun çarpıtıldığını gördük daha önceden. Bu şekilde inandırıcılıktan uzak bir görüntü sergiliyorsunuz.

Kural olarak, okuyan kendini geliştiren personeli kimse işten çıkarmaz. Seneler içinde herkes açıktan okul okuyup diplomasını alıyor. Personel birimine diplomasını ibraz edenlerin özlüğüne işleniyor. Gerekiyorsa maaş vs durumları da özlükle paralel güncelleniyor. Bu duruma bakarsak, işe başlama sonrası mezun olan, okul bitiren memurların işinden olması gerek gibi absürt bir durum anlaşılabiliyor.

06 Ocak 2023 15:23

Teknikerler teknisyenlik kadrolarına atanamaz. Sanırım sizin konu bu şekilde olmuş.

Gökhan Mayuk
Aday Memur
07 Ocak 2023 20:46

Burada şu hep kaçırılıyor, bazı alımlar hem KPSS şartı hem mezuniyet düzeyi şartı istiyor. Yani mesela bazı bakanlıklar diyor ki ?hem KPSS Ortaöğretim?e gireceksin hem Lise mezunu olacaksın? bu şartlardan birini sağlamazsan hatalı olur diyor.

Bunun bir benzerini geçtiğimiz yaz sanırım GSB?de yaşandı. İçlerinde çokça KPSS?den sonra üst öğretimi bitirip alıma başvuranlar oldu, adamları mülakata çağırdılar ve sonuç açıklanacağı gün?Eğitim uyuşmazlığı? diyerek başvuruları iptal ettiler. Çünkü GSB istiyordu ki güvenlik görevlisi ilanına basvuru yapacak olan ?hem Önlisans KPSS?ye girsin hem de sadece önlisans mezunu olsun?.

Ama insanlar sadece önlisans KPSS?ye girdim mi girdim gerisi önemli değil dedi ve sonuçta mülakata girseler bile başvuruları iptal edildi.

Sanırım bu da böyle bir durum...

bazı bakanlıklar KPSS?ye mezuniyetiniz ile uygun KPSS?ye girin de sonradan üst öğretimi bitirseniz de önemli değil diyebiliyor.

Raum
Aday Memur
12 Nisan 2023 17:40

Bahse konu şahıs depremde vefat etti. 15 sene süründü, artık parası da devlete kalsın. Sebep olanların Allah çoluğundan çocuğundan çıkarsın. Konunun bir önemi kalmadı vesselam.

lakkidi, 9 ay önce

danıştay'ın dairesini ve esasını söylersen bir bakayım karara.

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi