Editörler : swat3410
«129130131132133134135136137138139140141

Dolphinman2163
Aday Memur
12 Mayıs 2025 17:05

arkadaşlar benim bir sorum olacaktı geçen yıl hakkımda 2021 yılında açıkmış bir adli soruşturma varmış malum konudan dolayı buna istinaden idari soruşturma da açıldı bir yıldır ses Seda yoktu . bugün Tem şuden aradılar yarın ifade için gelmen gerekiyor diye avukat nezaretinde alınması gerektiğini söylediler . Tem şubeden avukat nezaretinde ifade vermek beni telaşlandırdı başına gelen var mı bu konu hakkında

Dolphinman2163
Aday Memur
12 Mayıs 2025 17:08

konun ne olduğunu isnat edilen suçun ne olduğunu dosya hakkında hiçbir fikrim yok ne göre ifade verecem anlamış değilim

Moissy
Aday Memur
12 Mayıs 2025 17:56

alt sınırı 5 yıl ceza gerektiren suçlarda müdafi huzurunda ifade alınır, geçmiş olsun
Dolphinman2163, 1 ay önce
arkadaşlar benim bir sorum olacaktı geçen yıl hakkımda 2021 yılında açıkmış bir adli soruşturma varmış malum konudan dolayı buna istinaden idari soruşturma da açıldı bir yıldır ses Seda yoktu . bugün Tem şuden aradılar yarın ifade için gelmen gerekiyor diye avukat nezaretinde alınması gerektiğini söylediler . Tem şubeden avukat nezaretinde ifade vermek beni telaşlandırdı başına gelen var mı bu konu hakkında

Mirzabey2535
Aday Memur
12 Mayıs 2025 20:44

var yaz bana devrem

Dolphinman2163
Aday Memur
12 Mayıs 2025 23:03

mesaj gönderemiyorum sanırım kapalı .sana zahmet yazar mısın bana özelden

Blueman99
Aday Memur
12 Mayıs 2025 23:07

Ne alaka terör konusunda şüpheli olduğun için avukat eşliğinde ifaden alınır

Moissy, 1 ay önce
alt sınırı 5 yıl ceza gerektiren suçlarda müdafi huzurunda ifade alınır, geçmiş olsun

Meteor155
Aday Memur
12 Mayıs 2025 23:28

Sorun yok kardeşim, adli olarak normal şekilde ifaden alınacak, avukatınla görüş barodan gelecek olan veya şahsi avukatınla. İdari ifade verdi işen adli biraz daha detaylı olabilir, seni ikrara zorlayabilir temdeki polis arkadaş, sen bildiğin gibi ifadeni kısa özet şekilde ver iddialara göre, inşallah önemli bir şey yoksa kyok alacaksındır.
Mirzabey2535, 1 ay önce
var yaz bana devrem

Dolphinman2163
Aday Memur
13 Mayıs 2025 00:01

devrem peki ifade vereceğimiz zaman isnat edilen suçu öncesinden görebiliyor muyuz avukat eşliğinde
22 Mayıs 2025 13:45

Avukat eşliğinde demesinin sebebi beş yıl üstü cezalarda avukat ile ifade alma zorunluluğu olduğundan dolayıdır. Buda senin illaki bir suç işlediğine ya da ceza alacağına işaret etmez

22 Mayıs 2025 14:35

Fişleme Belgelerinin Güvenilirliği:

Anayasa Mahkemesi (AYM), ?Garson? kod adlı gizli tanığın sağladığı belgelerin, mahkemelerce doğruluğu ve güvenilirliği yeterince sorgulanmadan delil olarak kullanılmasını sıkça eleştirmiştir. Bu belgelerde yer alan bilgilerin, başka somut delillerle desteklenmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Somut Delil Gerekliliği:

Fişleme belgelerindeki kodlamalar (örneğin, ?özel kişi?, ?yönetici? veya ?sempatizan? gibi) başvurucunun FETÖ/PDY?nin hiyerarşik yapısına katıldığını veya suç kastını ortaya koymuyorsa, AYM bu belgeleri yetersiz delil olarak değerlendirmektedir.

Öngörülebilirlik:

AYM, FETÖ/PDY?nin bir dönem yasal bir cemaat olarak algılandığını, dolayısıyla fişleme belgelerinde yer alan bazı faaliyetlerin (örneğin, sohbet toplantılarına katılma) bireyler açısından cezai sorumluluk doğuracağının öngörülemez olduğunu belirtmiştir.

Usul Güvenceleri:

Başvurucuların fişleme belgelerine karşı savunma yapma imkânının kısıtlanması (örneğin, belgelerin içeriğini görememesi veya bu belgeleri çürütecek delil sunamaması), adil yargılanma hakkının ihlali olarak değerlendirilmektedir.

Örnek Kararlar:

Özlem Yıldırım Başvurusu (B. No: 2019/4033):

AYM, fişleme belgelerindeki bilgilerin doğruluğunun bilirkişi incelemesi yoluyla test edilmesi talebinin reddedilmesini, adil yargılanma hakkının ihlali olarak görmüştür.

Hakan Baş Başvurusu (B. No: 2016/1394):

Fişleme belgelerine dayalı mahkûmiyet kararının, somut delillerle desteklenmemesi nedeniyle kanunilik ilkesine aykırı olduğu belirtilmiştir.

Genel Yaklaşım:

AYM, ?Garson? belgelerinin delil olarak kullanılabilmesi için bunların diğer delillerle birlikte değerlendirilmesi ve başvurucunun örgütsel bağlantısının somut biçimde ispatlanması gerektiğini vurgulamaktadır.

Sonuç:

AYM?nin, ?Garson? kod adlı gizli tanığın sağladığı fişleme ve kodlama belgeleriyle ilgili FETÖ/PDY davalarında hak ihlali bulduğu anayasa maddeleri genellikle şu şekildedir:

36. madde: Adil yargılanma hakkı

38. madde: Suç ve cezaların kanuniliği

20. madde: Özel hayata saygı hakkı

19. madde: Kişi hürriyeti ve güvenliği

33. madde (duruma göre): Dernek ve sendika hakkı

Bu ihlallerin temel gerekçeleri şunlardır:

Fişleme belgelerinin güvenilirliğinin yeterince araştırılmaması

Somut delillerle desteklenmemesi

Özel hayata haksız müdahale

Usul güvencelerine uyulmaması

ahmet1954
Aday Memur
23 Mayıs 2025 22:32

Abilerim arkadaşlarım en son mufettise ifade vermiştim, güzel geçmişti.Hatta müfettiş herhangi bir sgk veya yurt bağlantın olsaydı ihracatın demişti.Simdi personelden aradılar son savunma vermem gerekiyormuş bu ne anlama geliyor ?

erosdeamor
Aday Memur
23 Mayıs 2025 22:41

devrem büyük ihtimal ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmişsin son savunmanı istiyorlar kriterlerin neydi

kamyoncu31
Memur
24 Mayıs 2025 00:02

kardeş sorun yok dosyanın kapanması için de son savunma isteniyor bu bir prosedür. içerikte ciddi bir şey yoksa korkma son savunmani ver 15-20 güne dosya kapanır kalabalık bir şehirde değilsen.
ahmet1954, 4 hafta önce

Abilerim arkadaşlarım en son mufettise ifade vermiştim, güzel geçmişti.Hatta müfettiş herhangi bir sgk veya yurt bağlantın olsaydı ihracatın demişti.Simdi personelden aradılar son savunma vermem gerekiyormuş bu ne anlama geliyor ?

ahmet1954
Aday Memur
24 Mayıs 2025 00:03

Abi kriter derken 2 yillik memurum sadece uni kazandığım yerdeki sorumlamaya sehrimdendeki sorumludan uni kazanan listesi gitmiş, yüzlerce isim var içinde benimde bilgilerim geçiyor.Adli olarak syok almıştım, idari oalrak mufettise ifade vermiştim 1 ay önce, o da iyi geçmişti.Herhangi bir sgk,banka veya dershane kaydın olsaydı ihracatın diye.ben şaşırdım acikcasi ,son savunma neden dolayı istenir ki.

erosdeamor, 4 hafta önce
devrem büyük ihtimal ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmişsin son savunmanı istiyorlar kriterlerin neydi

ahmet1954
Aday Memur
24 Mayıs 2025 00:05

Abi çok teşekkür ederim.dosyamda bir şey yok ,hem kendimden biliyorum hemde adli ve mufettise ifade verirken iyi geçti.Kendisi bile herhangi bir sgk,dershane ve banka kaydın olsa ihracatın demişti.

kamyoncu31, 4 hafta önce
kardeş sorun yok dosyanın kapanması için de son savunma isteniyor bu bir prosedür. içerikte ciddi bir şey yoksa korkma son savunmani ver 15-20 güne dosya kapanır kalabalık bir şehirde değilsen.

erosdeamor
Aday Memur
24 Mayıs 2025 00:12

tamamdır o zaman devrem müfettiş istese kendide ceza istemeyebilirdi ama genelde insiyatif kullnmuyorlar normal bir durum son savunmanı yazılı olarak göndereceksin sözlü savunma istersende onu işaretleyeceksin sonra bizim gibi beklemeye devam hakkımızda hayırlısı olaun
ahmet1954, 4 hafta önce

Abi kriter derken 2 yillik memurum sadece uni kazandığım yerdeki sorumlamaya sehrimdendeki sorumludan uni kazanan listesi gitmiş, yüzlerce isim var içinde benimde bilgilerim geçiyor.Adli olarak syok almıştım, idari oalrak mufettise ifade vermiştim 1 ay önce, o da iyi geçmişti.Herhangi bir sgk,banka veya dershane kaydın olsaydı ihracatın diye.ben şaşırdım acikcasi ,son savunma neden dolayı istenir ki.

ahmet1954
Aday Memur
24 Mayıs 2025 00:26

Yani do savunma istenmesi normal bir durum ozmn,yarın dosyaya bakacam.Ayrica bu yazılı son savunma nereye ve kime yapılacak.Detsylari daha konuşmadım personel subeyle de.

erosdeamor, 4 hafta önce
tamamdır o zaman devrem müfettiş istese kendide ceza istemeyebilirdi ama genelde insiyatif kullnmuyorlar normal bir durum son savunmanı yazılı olarak göndereceksin sözlü savunma istersende onu işaretleyeceksin sonra bizim gibi beklemeye devam hakkımızda hayırlısı olaun

kamyoncu31
Memur
24 Mayıs 2025 16:28

hukuk işlerine vereceksin sana tebliğ edilen evrakta yazar her şey.
ahmet1954, 4 hafta önce

Yani do savunma istenmesi normal bir durum ozmn,yarın dosyaya bakacam.Ayrica bu yazılı son savunma nereye ve kime yapılacak.Detsylari daha konuşmadım personel subeyle de.

Demetttttt
Aday Memur
25 Mayıs 2025 21:37

Soruşturmanın kapandığını nasıl öğrenebilirim 17 ay oldu

sosyal 1
Aday Memur
25 Mayıs 2025 21:41

hukuk işlerinden sorabilirsiniz
Demetttttt, 3 hafta önce

Soruşturmanın kapandığını nasıl öğrenebilirim 17 ay oldu

Toplam 2801 mesaj
«129130131132133134135136137138139140141