Bilgilendirme için teşekkür ederim burda bulunan çoğu kişi ben de dahil olmak üzere hep yoruma dayalı konuşup içimizi rahatlatmaya çalışıyoruz ama bu şekilde hukukun içinde olan insanların verdiği bilgiler daha rahatlatıcı oluyor. ben de avukat bir abimle konuştum kendisi polisken okudu hukuk fakültesini hem teşkilata hem de kanunlara hakim. Soruşturmanın sebebini söyleyince hem güldü hem küfür etti, hiçbir şey çıkmaz bundan ama benden sana tavsiye soruşturma biter bitmez karşı dava açın bunlar sizin lekelenmeme hakkınızı ihlal ediyorlar bir nevi iftira atılıyor size şu anda dedi. Yani herhangi bir maddi delil olsa detaylı soruşturma yapılır ama bu şekilde bir varsayımla binlerce kişiyi lekeliyorlar. Tahminimce Operasyonel birimlerde çalıştırmayabilirler artık sonuçta hiçbir şey olmasa bile bu işin adı kötü. Ama detaylı bir şekilde bakılırsa soruşturma içeriğine vs. herkes önemsiz bir konu olduğunu anlayabilir, iş ki talep edildiğin birim şube sadece üstünkörü fetö soruşturması diye kestirip atmasın, 10 sene önce girilen sınavla alakalı boş konu diyebilsin.
Bilgilendirme için teşekkür ederim burda bulunan çoğu kişi ben de dahil olmak üzere hep yoruma dayalı konuşup içimizi rahatlatmaya çalışıyoruz ama bu şekilde hukukun içinde olan insanların verdiği bilgiler daha rahatlatıcı oluyor. ben de avukat bir abimle konuştum kendisi polisken okudu hukuk fakültesini hem teşkilata hem de kanunlara hakim. Soruşturmanın sebebini söyleyince hem güldü hem küfür etti, hiçbir şey çıkmaz bundan ama benden sana tavsiye soruşturma biter bitmez karşı dava açın bunlar sizin lekelenmeme hakkınızı ihlal ediyorlar bir nevi iftira atılıyor size şu anda dedi. Yani herhangi bir maddi delil olsa detaylı soruşturma yapılır ama bu şekilde bir varsayımla binlerce kişiyi lekeliyorlar. Tahminimce Operasyonel birimlerde çalıştırmayabilirler artık sonuçta hiçbir şey olmasa bile bu işin adı kötü. Ama detaylı bir şekilde bakılırsa soruşturma içeriğine vs. herkes önemsiz bir konu olduğunu anlayabilir, iş ki talep edildiğin birim şube sadece üstünkörü fetö soruşturması diye kestirip atmasın, 10 sene önce girilen sınavla alakalı boş konu diyebilsin.
Kızıl Buka , 1 yıl önce
Arkadaşlar Hamyo sınavlarıyla alakalı aranızda avukatla görüşme yapan oldu mu bilmiyorum. Bir avukat arkadaşlarımla bu konu hakkında detaylı bir görüşme yaptım. Sizi de bilgilendirmek istiyorum. Evrakta yazanlar üzerinden konuştuk. Öncelikle Hamyo sınavlarıyla alakalı bir dava görülmemiş. Adli bir soruşturma yapılmış ve kyok kararıyla sonlanmış. Kaldı ki bizler bu soruşturmanın tarafı bile değiliz. Taraf kaydı bulunmayan diye bir ibare var zaten. Bu soruşturmanın tarafı olan üzerinde suç şüphesi bulunan ilgili kişiler bile kyok kararı almış. Bu demek oluyor ki biz şüpheli bile değiliz. Şüphelilerin adli soruşturması kyok ile sona erdiği için savcılık emniyette sen birde bu sınava girenlere bir soruştur, tabiri caizse işimizi garantiye alalım demiş. Avukat arkadaşımın düşüncesine göre ya şifrelenen başvuru numaralarının doğruluğu %100 değil. Yada başvuru numaralarımız avantajlı değil. Avantajlı olsaydı adli soruşturmanın tarafı olabilirdiniz, diyor. Bu idari soruşturmalar kapsamında savcılığı tatmin edecek bir delil ortaya çıkarsa "adli soruşturmanın tarafı olanlar hakkında" dava açılabilir, diyor. Bu durumda tanık olarak ifademiz alınabilir. Misal beni ön sağlıkta dişin çürük deyip elediler. Beni eleyen mülakatta görevli doktor bir çok kişiyi usulsüz bir şekilde elediyse o doktor hakkında dava açılabilir. Bu durumda ben tanık olurum. Avukat arkadaşım, idari soruşturma açılmasının en güçlü sebebi yıllardır açık kalan adli soruşturmaları sonlandırmak istiyor olabilirler, diyor. Adli ve idari olarak gereken her işlem yapıldı, konu kapandı gibi. Sonuç itibariyle içiniz rahat olsun diyor. Sizi ilgilendiren ve sizi bağlayan bir suçlama yok, diyor. Nihayetinde böyle bir soruşturmaya tabi tutulmak, bu terör örgütüyle ismimizin aynı evrakta yer alması bile can sıkmaya yetiyor. Ben kendimden eminim ama en çok zoruma giden bu oluyor. Devlet beni benden iyi tanımıyor mu? Beni kaygılandıran en önemli şey bu soruşturma benim özlük dosyama eklenecek mi? Bu soruşturma olumlu sonuçlansa bile şubelerde ve kritik birimlerde çalışmama engel olur mu? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim. Umarım yeminini bağlı kalıp sadece devletine hizmet eden meslektaşlarım, böylesi onur kırıcı bir soruşturmaya tekrar tabi olmazlar. Herkes için hayırlısı olsun.