Editörler : supporters.

Sivastu
Aday Memur
12 Şubat 2023 20:26

Bana dedigim gibi depremden dolayi bekleme maili geldi, belki olumsuz olur olumlu olur bilemem. Ama bu konuda haksizsin. C seviyesi illa mutercim arkadasta olmuyor. Benimde seviyem C, hatta bu olumlu mail atan arkadasta C seviye demekki, diger ustteki Hepsini bitiren de o sekilde. Tecrubesi olan birinin ingilizcesi C seviyesi de olamaz mi? 4 sene Uluslararasi projelerde Yonetim kisminda Coordinator olarak calistim. Hakkinda hayirlisi olsun.

Diez1, 2 yıl önce

Malesef büyük bir adaletsizlik var. Pilotluk

b1 seviye, kabin hostesliği b1 seviye alıyor ki keza pilot yüzde 100 İngilizce anons geçmesi lazım yolculara. Şirket içi çelişkili bir dil politikası mevcut, dünya markası THY için amatörce bir hamle. Keza yıllarını idari kadro da vermiş kimseler şirket politikası gereği b1 b2 İngilizce seviyesindeyken birden elenebiliyor. İngilizce dili okuyan kişileri alacaklar sanırım, lakin ik nın asli görevi alanının piri tecrübeli kişilerini almaktır, ekleyeceksen face to face mülakatta geçmişine bakarak en uygun adaya göre ele. Bu tamamiyle ik nın işten kaçması, çok aday olmasın. Malesef TYN nin şirket değeri ik için kendi rahatlığının altında gözüküyor.

Mütercim arkadaşlarla yola devam ederler, işin ehli adaylarda elenir, pilot bile b1 seviye ile aldı. Mütercime ihtiyaç varsa kurum içi tercümanlara niçin maaş ödeniyor. Bence büyük haksızlık var, bir sonuç çıkmaz ama ik ya mail atın. En azından sonucu olmasa dair aranan hak asli vazifemizdir.

Mülakata devam eden arkadaşlar için başarıları muvaffak olsun.

Diez1
Aday Memur
12 Şubat 2023 20:56

Pilotluk neden b1 istiyor o zaman, düzensiz bir dağılım var orta da keza sis tecrübeli bir c1 seviye olabilirsiniz mesleki açıdan da lakin genel statu b1 ve üstü ise bu ahenki ve bütünlüğü bozan ani karar neden, bir şirketin 1 politikası vardır. İstinasınız burda, bir çok hakkı yenen kişi olduğunu düşünüyorum

Diez1
Aday Memur
12 Şubat 2023 21:00

Ve şirketin 1 politikası olduğu gibi de diğer branşlar gibi aynı braj belirlenebilirdi. Emin olabilirsiniz 4 yıllık yönetici pozisyonunuzdan daha kalifiye personeller eşit olamayan dil politikası sebebiyle elendiler. Profesyonelliğe aykırı ve doğru personel birim bazına asla böyle seçilmez, yüz yüze görüşme de ele ama burda herkese uyguladığı tarifeyi uygulamak yükümlülüğündesin keza şirket politikan bu yönde 7 24 anons geçen pilotunu b1 den almışsın? İk tecrübesi olan arkadaşlar beni anlıyorlar.

hadi.canim
Aday Memur
12 Şubat 2023 21:42

şimdi bu verilen mülakat toplu mu olacak? bunu bilen var mı acaba?

benim bildiğim, geçen senelerde önce toplu mülakat olmuş.

sonra teke tek mülakat olmuş. her aşamada da elenme mümkünmüş.

Sivastu
Aday Memur
12 Şubat 2023 23:20

Tabiki haklisiniz. En Basta belirtilebilirdi. Insanlar en azindan ugrasmamis olurdu. Ama aciklacak pozisyonun tam olarak ne gorev yapacagini da bilmiyoruz isin asli. Belki sadece yabanci kaynaklari okuyup arastirma yaparak ust yonetime sunacak. Ama o sekilde de olsa o zaman pozisyon ismi farkli olmaliydi. Suan tamamen hak verdim size.

Diez1, 2 yıl önce

Ve şirketin 1 politikası olduğu gibi de diğer branşlar gibi aynı braj belirlenebilirdi. Emin olabilirsiniz 4 yıllık yönetici pozisyonunuzdan daha kalifiye personeller eşit olamayan dil politikası sebebiyle elendiler. Profesyonelliğe aykırı ve doğru personel birim bazına asla böyle seçilmez, yüz yüze görüşme de ele ama burda herkese uyguladığı tarifeyi uygulamak yükümlülüğündesin keza şirket politikan bu yönde 7 24 anons geçen pilotunu b1 den almışsın? İk tecrübesi olan arkadaşlar beni anlıyorlar.

Sivastu
Aday Memur
12 Şubat 2023 23:22

Bir fikrim yok ama bazi asamalar toplu, bazi asamalar Tek diye biliyorum. Pilotluk icin sanirim o sekilde olmustu.

hadi.canim, 2 yıl önce

şimdi bu verilen mülakat toplu mu olacak? bunu bilen var mı acaba?

benim bildiğim, geçen senelerde önce toplu mülakat olmuş.

sonra teke tek mülakat olmuş. her aşamada da elenme mümkünmüş.

Kemalbrk
Aday Memur
12 Şubat 2023 23:38

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Ben 6. aşamaya kadar gelmiştim normalde seviyem C1 olumlu mail geldi. Geçemeyen arkadaşlar moral bozmasın yeni alımlar illaki olacaktır yakın zamanda hatta tekrar kabin memuru alımı olacak.

Benim sorum ben mülakat tarihi almak için sisteme girdiğimde departman seçiminden sonra "henüz bu hizmet açılmamıştır" hatası alıyorum ve seçemiyorum. Daha önce karşılaşan oldu mu?

hadi.canim
Aday Memur
12 Şubat 2023 23:43

evet, ben aldım. uzmanlıklardan birine tıkladığımda böyle bir cevap aldım.

Kemalbrk, 2 yıl önce

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Ben 6. aşamaya kadar gelmiştim normalde seviyem C1 olumlu mail geldi. Geçemeyen arkadaşlar moral bozmasın yeni alımlar illaki olacaktır yakın zamanda hatta tekrar kabin memuru alımı olacak.

Benim sorum ben mülakat tarihi almak için sisteme girdiğimde departman seçiminden sonra "henüz bu hizmet açılmamıştır" hatası alıyorum ve seçemiyorum. Daha önce karşılaşan oldu mu?

Kemalbrk
Aday Memur
12 Şubat 2023 23:47

Tam da seçmek istediğim departmandı seçmek mümkün değil mi? o zaman başka departman seçtiniz ve tarih verdi doğru mudur? Yarın arayalım olmadı

hadi.canim, 2 yıl önce

evet, ben aldım. uzmanlıklardan birine tıkladığımda böyle bir cevap aldım.

hadi.canim
Aday Memur
12 Şubat 2023 23:54

evet, başka bir departmanı seçtim. bu seçim daha iyi oldu diye düşünüyorum.

Kemalbrk, 2 yıl önce

Tam da seçmek istediğim departmandı seçmek mümkün değil mi? o zaman başka departman seçtiniz ve tarih verdi doğru mudur? Yarın arayalım olmadı

Doganın sesi
Aday Memur
13 Şubat 2023 20:49

Mali birimler için mülakata girdiniz mi? Girdiyseniz bilgi verebilir misiniz?

accountist, 2 yıl önce

geri dönüş oldu. gelecek ay mülakata çağırdılar. ingilzice de 1 saat kaldım. salondan son çıkan 2 kişiden biriyim. mali müşavirim ve muhasebe zorlamadı. size, referans yoksa giremezsin diyenlere aldırmayın.

Sivastu
Aday Memur
14 Şubat 2023 19:46

Daha sonra haber verecegiz denilen kisilerde, haber Alabilen oldu mu hic?

hadi.canim
Aday Memur
22 Şubat 2023 01:14

ilk mülakatlar toplu mu oluyor?

ayrıca mülakattan ne kadar süre sonra olumlu ya da olumsuz cevap gelir sizce?

Kemalbrk
Aday Memur
10 Mart 2023 18:48

Herkese iyi günler mülakata giriş belgesi herkese geldi mi?

echobravo
Aday Memur
10 Mart 2023 19:48

Mali birimler için soruyorsanız yaklaşık bir ay önce mülakata girdim. Sonuç bekliyorum.

Kemalbrk, 2 yıl önce

Herkese iyi günler mülakata giriş belgesi herkese geldi mi?

Kemalbrk
Aday Memur
11 Mart 2023 12:42

Ben de pazartesi gününe tarih aldım fakat tarihi bilmekle beraber giriş kağıdı geleceği gerekçesiyle hangi saati aldığımı tam hatırlayamıyorum. Giriş kağıdı da gelmedi mail de attım fakat dönüş olmadı. Saati veya mülakat ayrıntılarını öğrenebileceğim bir yer var mı?

echobravo
Aday Memur
11 Mart 2023 13:29

Bir giriş belgesi olarak düşünmeyin. Sadece gün ve saatin yazdığı bir mail geliyor olmalı. Eğer mail tarafınıza ulaşmadıysa tavsiyem randevu aldığınız sistem üzerinden tekrar kontrol sağlamanız veya tekrar mail ve telefon ile ulaşmanız.

Kemalbrk, 2 yıl önce

Ben de pazartesi gününe tarih aldım fakat tarihi bilmekle beraber giriş kağıdı geleceği gerekçesiyle hangi saati aldığımı tam hatırlayamıyorum. Giriş kağıdı da gelmedi mail de attım fakat dönüş olmadı. Saati veya mülakat ayrıntılarını öğrenebileceğim bir yer var mı?

Kemalbrk
Aday Memur
11 Mart 2023 13:40

Anladım hatırladığım kadarıyla son gün mü geliyordu giriş kağıdı? o yüzden gelmemiş olabilir mi?

echobravo, 2 yıl önce

Bir giriş belgesi olarak düşünmeyin. Sadece gün ve saatin yazdığı bir mail geliyor olmalı. Eğer mail tarafınıza ulaşmadıysa tavsiyem randevu aldığınız sistem üzerinden tekrar kontrol sağlamanız veya tekrar mail ve telefon ile ulaşmanız.

Accoutıng
Aday Memur
11 Mart 2023 21:48

Bende mali işler departmanında mülakata girdim bir ay önce. Bir hafta önce benden mail yoluyla bazı evraklar istediler. Olumlu yada olumsuz bir dönüş almadım aynı durumu yaşayan varmı?

bilgekişi34
Aday Memur
12 Mart 2023 22:13

Turkish cargo için mülakata girmiş/girecek olan var mı? Bana gelen mailde ingilizce,birim ve kurul mülakatı olacağı yazıyordu. Mali birimler için mülakata girenlerde de böyle mi oldu?

Toplam 150 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi