Editörler : Pangaea
14 Ocak 2023 12:12

Memurlukta geçen sürelerin Uzman Öğretmenlik'te dikkate alınmaması??

Selamlar,

başlığı dalga geçmeniz yada 'olur mu öyle şey' demeniz için açmadım. Birisinin uzman öğretmen olup, 2500 lira fazla maaş alması, diğeri için kötü bir durum değil, kimseye zararı yok. Ayrıca uzmanlık dediğimiz şeyin en önemli kazanımının ek ödeme olduğunu da hepimiz anladık diye düşünüyorum.

Öncelikle uzman öğretmenlik için 2 yıl daha beklemem gerekiyor. Kariyer basamaklarının kendisine karşıyım ama karşımızda bir gerçeklik var. Maddi anlamda yaşanan bu durum hepimizi ilgilendiriyor. Öğretmenlerin öncesinde başka kurumlarda yaptıkları devlet memurluğu hizmetleri, hizmet puanı, derece-kademe vb. bir çok konuda dikkate alınıyor. Uzman öğretmenlik için geçen sürede tümüyle yok sayılmaması, en azından yarısı oranında vb. dikkate alınması daha yapıcı olmaz mıydı? Neden tümüyle yok sayıldı? Bana sadece -2 yıl gibi etkiledi, ancak daha fazla süre etkileyenler de mutlaka vardır..

14 Ocak 2023 12:30

Çok mantıklı hatta bu kararı alanları da tebrik etmek lazım. Herhangi bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum. Girilmemiş dersin ekdersinin alınamaması gibi düşünün. Memurlukta geçen süre neden dahil edilsin ki? Öğretmenliğe esas hizmet süresinin esas alınması tabiki doğru.

a1981
Müsteşar
14 Ocak 2023 12:42

ortada alınmış bir karar yok zaten, çünkü böyle bir şeyin akıllarına bile geldiğini sanmıyorum.

sadece benzer durumda olanların aklına gelmiştir, benim gibi.

eğer ortada hiç bir içeriği ve katma değeri olmayan sadece ek ödeme anlamına gelen bir uzmanlık payesi varsa, benim mantığım insanların bundan faydalanmasına çalışırsın. Giderek daha fazla kişiyi mahrum bırakmaya değil. Süreyi düşürürsün, diğer hizmetleri sayarsın vs. Düşünün ki, ücretli öğretmenlik ile öğretmen atayan bakanlık, bunu uzman öğretmenlik süresine dahil etmiyor. Gerçekten çok mantıklı...

RızahalukokulahazıR, 2 yıl önce

Çok mantıklı hatta bu kararı alanları da tebrik etmek lazım. Herhangi bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum. Girilmemiş dersin ekdersinin alınamaması gibi düşünün. Memurlukta geçen süre neden dahil edilsin ki? Öğretmenliğe esas hizmet süresinin esas alınması tabiki doğru.

14 Ocak 2023 12:48

Evet çok mantıklı. Senin x kurumda yaptığın memurluk neden öğretmenlik uzmanlığına sayılmalı? Emekliliğine, hizmet puanına, kıdemine sayıldı zaten.

a1981, 2 yıl önce

ortada alınmış bir karar yok zaten, çünkü böyle bir şeyin akıllarına bile geldiğini sanmıyorum.

sadece benzer durumda olanların aklına gelmiştir, benim gibi.

eğer ortada hiç bir içeriği ve katma değeri olmayan sadece ek ödeme anlamına gelen bir uzmanlık payesi varsa, benim mantığım insanların bundan faydalanmasına çalışırsın. Giderek daha fazla kişiyi mahrum bırakmaya değil. Süreyi düşürürsün, diğer hizmetleri sayarsın vs. Düşünün ki, ücretli öğretmenlik ile öğretmen atayan bakanlık, bunu uzman öğretmenlik süresine dahil etmiyor. Gerçekten çok mantıklı...

a1981
Müsteşar
14 Ocak 2023 12:50

hocam sorun zaten dediğin şeyde.

ortada öğretmenliğe dayalı bir uzmanlık yok. Sadece 10 yılını doldurana verilen bir ücret var.

Okulumda ücretli öğretmenlik, önceden dershanede uzman öğretici olarak çalışmış, dershanelerde sekreter olarak sigortası yatıp fizik öğretmenliği yapmış kişiler var. Hepsi mağdur..

neyse, dediğine saygı duyuyorum, sağlıcakla..

RızahalukokulahazıR, 2 yıl önce

Evet çok mantıklı. Senin x kurumda yaptığın memurluk neden öğretmenlik uzmanlığına sayılmalı? Emekliliğine, hizmet puanına, kıdemine sayıldı zaten.

ashil13
Genel Müdür
14 Ocak 2023 12:58

kendin yazmışsın "uzman öğretmenlik" uzman memurluk değil

14 Ocak 2023 12:59

Hocam öğretmen uzmanlığına dayalı bir sınav değil diye normal memurlukta geçen sürenin uzman öğretmenliğe dahil edilmesini talep etmek de normal gelmiyor.

ByAstsubay
Memur
14 Ocak 2023 13:04

Neden dahil edilsin hocam herkes istediği şeyi kendi menfaatine göre istiyor yazık valla
a1981, 2 yıl önce

hocam sorun zaten dediğin şeyde.

ortada öğretmenliğe dayalı bir uzmanlık yok. Sadece 10 yılını doldurana verilen bir ücret var.

Okulumda ücretli öğretmenlik, önceden dershanede uzman öğretici olarak çalışmış, dershanelerde sekreter olarak sigortası yatıp fizik öğretmenliği yapmış kişiler var. Hepsi mağdur..

neyse, dediğine saygı duyuyorum, sağlıcakla..

a1981
Müsteşar
14 Ocak 2023 13:15

hocam öncelikle bunun bana pek bir faydası yok, tezli yl için 5 yıla düşecek deniliyor ki, bu durumda zaten seneye sıra bana gelir.

ancak bir çok kurumda ek ödemeler var, bunlar tamamen derece-kademeye göre verilir. buradaki gibi emekliliğe etki etmeyen bir ödeme.

ben bu uzman öğretmenlik denilen şeyin öğretmenlikle ilgisi olduğunu düşünmediğim için bunu öne sürüyorum. Adam toplamda 10 yıllık süreyi doldurmuş ve diyelim ki 3.dereceye düşmüşse bu ek ödemeyi alsın demek istiyorum. siz uzman öğretmenlik ünvanına biraz fazla değer yüklemişsiniz. Bugün uzman olan arkadaşa baktım, yaptığı işte 10 gün öncesine göre bir fark göremedim.

Ortada doktorluk gibi bir uzmanlık olsa, zaten dediğim saçma olur. Bu dediğimiz kıdeme göre verilen bir ek ödeme. Bu kıdeme bakarken sadece öğretmenlik değil, diğer görevler de sayılsın diyorum.

neyse, başlığı sildireceğim. burada tartışmanın ortamı bile kalmamış..

ByAstsubay, 2 yıl önce
Neden dahil edilsin hocam herkes istediği şeyi kendi menfaatine göre istiyor yazık valla

erdem.k88
Genel Müdür
14 Ocak 2023 14:21

Peki dersanede geçirilen ya da özel okulda geçirilen öğretmenlik süresi uzman öğretmenlik süresinden sayılırken , MEB'in kendi okullarında yapılan ücretli öğretmenliğin sayılmamasına ne demeli ? Asıl saçma olan bu .

747474
Yasaklı
14 Ocak 2023 15:40

Ya ben univwrsıte 2 yıl staj yaptım o da sayılsın uzmanlık ta

747474
Yasaklı
14 Ocak 2023 15:42

Ben Anadolu öğretmen lisesi mezunuyum uzmanlıkta sayılır mı

a1981
Müsteşar
14 Ocak 2023 16:02

dostum,

başlığı açarken dalga konusu yapılmamasını rica etmiştim.

yazdıklarının komik olduğunu mu düşünüyorsun?

ben yazanlara ciddi olarak yanıt verdim.

biraz düşününce yaptığının doğru olmadığı anlarsın zaten.

ben seneye uzman öğretmen oluyorum, yani sayılmasa bile bana zararı yok.

ben kıdem önemli ise bunun öğretmenlik hizmetinde olması neden şart konulmuş diyorum. Genel olarak 10 yıllık çalışma süresini doldurmuş insanlara bu ek ücreti verin, alım güçleri artsın vs. Uzmanlık filan kimsenin umrunda değil.

Sana esenlikler dilerim.

747474, 2 yıl önce
Ya ben univwrsıte 2 yıl staj yaptım o da sayılsın uzmanlık ta

747474
Yasaklı
14 Ocak 2023 16:04

Daha önceki sınavı 1 yılla kazananlar 15 yık bekledi haberin var mı beklemesini öğren yoksa uzmanlığını bır anlamı kalmıyor ben le mı bot baglafın
a1981, 2 yıl önce

dostum,

başlığı açarken dalga konusu yapılmamasını rica etmiştim.

yazdıklarının komik olduğunu mu düşünüyorsun?

ben yazanlara ciddi olarak yanıt verdim.

biraz düşününce yaptığının doğru olmadığı anlarsın zaten.

ben seneye uzman öğretmen oluyorum, yani sayılmasa bile bana zararı yok.

ben kıdem önemli ise bunun öğretmenlik hizmetinde olması neden şart konulmuş diyorum. Genel olarak 10 yıllık çalışma süresini doldurmuş insanlara bu ek ücreti verin, alım güçleri artsın vs. Uzmanlık filan kimsenin umrunda değil.

Sana esenlikler dilerim.

a1981
Müsteşar
14 Ocak 2023 16:08

diğer başlıklara yazdıklarına göz attım,

inşallah burada öylesine takılan birisindir,

öğretmen olmadığını umuyorum.

747474, 2 yıl önce
Daha önceki sınavı 1 yılla kazananlar 15 yık bekledi haberin var mı beklemesini öğren yoksa uzmanlığını bır anlamı kalmıyor ben le mı bot baglafın

747474
Yasaklı
14 Ocak 2023 16:11

Ne var bunda daha önceki sınav 15 yıl onca oldu orada sınava gıremeyenler 15 yıl bekledi sende beklemesin biz 20 yılı doldurduk başöğretmen olamadık
a1981, 2 yıl önce

diğer başlıklara yazdıklarına göz attım,

inşallah burada öylesine takılan birisindir,

öğretmen olmadığını umuyorum.

kenan2767
Memur
14 Ocak 2023 19:02

Aman hocam bu söylediğin şey anayasanın değişmez maddeleri gibi kutsal ve önemli. Memurlukta geçen süre hiç öğretmenlikten sayılabilir mi? Allah korusun bir sayılsa diğer uzman öğretmenlerimizin maaşindan kesintiye sebep olursunuz. İşte biz öğretmenler hemen yönetmelikleri böyle içselleştirip yılmaz bir şekilde savunuruz. Daha fazla öğretmenin bu ücretten faydalanması hesabımıza gelmez kusura bakma!!!

747474
Yasaklı
14 Ocak 2023 19:57

Bende 23 yıllık öğretmenim önceki sınavı 1 yılla kaçırdım başöğretmenlık sınavına girmek istiyorum.Okulda 5 yıllık ucretlıler kadro ısıtıyor dışarıdaki mezunlar 100 bin atama okuldaki işkurlar kadro 99 sonrası eyt düzenlemesi v.s herkes istiyor bir şeyler
kenan2767, 2 yıl önce

Aman hocam bu söylediğin şey anayasanın değişmez maddeleri gibi kutsal ve önemli. Memurlukta geçen süre hiç öğretmenlikten sayılabilir mi? Allah korusun bir sayılsa diğer uzman öğretmenlerimizin maaşindan kesintiye sebep olursunuz. İşte biz öğretmenler hemen yönetmelikleri böyle içselleştirip yılmaz bir şekilde savunuruz. Daha fazla öğretmenin bu ücretten faydalanması hesabımıza gelmez kusura bakma!!!

kenan2767
Memur
14 Ocak 2023 20:09

Tabiki hocam siz bir yılla kaçirdiysaniz tüm uzman öğretmen adayları bu duyguyu tatmali.. Destekliyom sizi

747474, 2 yıl önce
Bende 23 yıllık öğretmenim önceki sınavı 1 yılla kaçırdım başöğretmenlık sınavına girmek istiyorum.Okulda 5 yıllık ucretlıler kadro ısıtıyor dışarıdaki mezunlar 100 bin atama okuldaki işkurlar kadro 99 sonrası eyt düzenlemesi v.s herkes istiyor bir şeyler

f0xy
Şef
14 Ocak 2023 20:10

Çok doğru bir konıu, bence de dikkate alınmalı. Hizmet puanına nasıl katkısı varsa, uzmanlık süresinde de geçerli olabilri, Bu yönde bir girişim başlatmak gerek

747474
Yasaklı
14 Ocak 2023 20:11

Bende 20 yıl oldu başöğretmenlik sınavına girmek istiyorum.
kenan2767, 2 yıl önce

Tabiki hocam siz bir yılla kaçirdiysaniz tüm uzman öğretmen adayları bu duyguyu tatmali.. Destekliyom sizi

Toplam 247 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi