Editörler : **sude**
17 Ocak 2023 22:36   

5393 ün 49. Maddesi istifa

Arkadaşlar merhaba ben belediyede 5393 ün 49 maddesine göre sözleşmeli mühendis olarak çalışmaktayım. Kadro gelip gelmeyeceğini bilmediğim için kpss çalıştım ve iyi bir puan aldım. Şuan alım yapan DSİ ye istifa edip girebilir miyim yoksa bende 657nin 4b sine tabi miyim buna göre başvuramaz mıyım.

18 Ocak 2023 05:41

Ulaştırma.trafik
Aday Memur
Arkadaşımda belediyede sözleşmeli olarak çalışıyordu, kpss ile karayollarına atanınca istifa belediyeden istifa edip karayollarına geçti. 4 yıldır çalışıyor bi sorun olmadı
18 Ocak 2023 06:47

halil evrenos
Aday Memur
Arkadaşımda belediyede sözleşmeli olarak çalışıyordu, kpss ile karayollarına atanınca istifa belediyeden istifa edip karayollarına geçti. 4 yıldır çalışıyor bi sorun olmadı
Ulaştırma.trafik, 4 ay önce - Alıntıya git

Cevabınız için teşekkür ederim ama şimdi o zamanki alım şartları farklı olabilir. Benim öğrenmek istediğim DSİ nin şartları arasında 5

657 nin 4b sine göre sözleşmeli olarak başka kurumda çalışmamak diyor. Şimdi biz belediye personelleri 5393 ün 49 una göre sözleşmeliyiz acaba 657 nin 4b kapsamına giriyor muyuz?

18 Ocak 2023 07:38

UfukBOZOK
Şef

Cevabınız için teşekkür ederim ama şimdi o zamanki alım şartları farklı olabilir. Benim öğrenmek istediğim DSİ nin şartları arasında 5

657 nin 4b sine göre sözleşmeli olarak başka kurumda çalışmamak diyor. Şimdi biz belediye personelleri 5393 ün 49 una göre sözleşmeliyiz acaba 657 nin 4b kapsamına giriyor muyuz?

halil evrenos, 4 ay önce - Alıntıya git
"5393 e göre çalışmamış olmak" şartı maddelerde açıkça belirtilmemişse sorun olmaması gerekli. 657'ye 4B kadroları münhal memur kadrolarından eksiltilerek açıldığı için yani memurun şartlarında çalışacak sözleşmeli kamu personeli için çıkarılmış kadro olduğu için, 4B li çalışanın memurdan kolay iş bırakmasını ve bu kadroların çabucak boşalmaması için bu madde özellikle belirtiliyor. Yine de CİMER'e yazıp, resmi kanallardan alınacak cevapla hareket etmekte fayda var. Hayırlı olsun şimdiden...
18 Ocak 2023 08:08

halil evrenos
Aday Memur
"5393 e göre çalışmamış olmak" şartı maddelerde açıkça belirtilmemişse sorun olmaması gerekli. 657'ye 4B kadroları münhal memur kadrolarından eksiltilerek açıldığı için yani memurun şartlarında çalışacak sözleşmeli kamu personeli için çıkarılmış kadro olduğu için, 4B li çalışanın memurdan kolay iş bırakmasını ve bu kadroların çabucak boşalmaması için bu madde özellikle belirtiliyor. Yine de CİMER'e yazıp, resmi kanallardan alınacak cevapla hareket etmekte fayda var. Hayırlı olsun şimdiden...
UfukBOZOK, 4 ay önce - Alıntıya git

Teşekkür ederim ama zaten 4 gün kaldı resmi bir yazı alamam bu zaman içinde.

18 Ocak 2023 09:35

Mütefekkirun
Aday Memur

Teşekkür ederim ama zaten 4 gün kaldı resmi bir yazı alamam bu zaman içinde.

Türkiye belediyeler Birliğini arayıp avukatlara sorabilirsiniz belki cevap alırsınız
18 Ocak 2023 10:49

halil evrenos
Aday Memur
Türkiye belediyeler Birliğini arayıp avukatlara sorabilirsiniz belki cevap alırsınız
Mütefekkirun, 4 ay önce - Alıntıya git

sağ olsunlar ne genel müdürlüğe ne başka müdürlüklere ulaşamıyorum kimse telefona bakmıyor.

19 Ocak 2023 13:06

halil evrenos
Aday Memur

Arkadaşlar son durum öğrenebildiğim kadarıyla belediyeden istifa edip DSİ ye geçilmiyormuş.

19 Ocak 2023 16:33

jag-xtype
Şef

Arkadaşlar son durum öğrenebildiğim kadarıyla belediyeden istifa edip DSİ ye geçilmiyormuş.

Neden

19 Ocak 2023 16:37

jag-xtype
Şef

https://sorucevap.memurlar.net/soru/1453/

19 Ocak 2023 16:40

jag-xtype
Şef

https://www.memurlar.net/haber/162116/4-b-linin-istifasi-1-yil-bekleme-cezasi-ve-istisnalar.html

19 Ocak 2023 16:42

jag-xtype
Şef

Geçilmiyor diye anlaşılıyor. Belediye sözleşmeli de tıpkı 657 4b gibi değerlendirilmiş.

Toplam 11 mesaj