Yine mülakatın olmaması taraftarı olduğumu belirterek başlamak istiyorum.
Fakat geçtiğimiz sene yapılan mülakatlarda kamera kaydı vs. hiçbir şey yoktu. Ben herhangi bir itiraz ya da haksızlık olduğu ile ilgili bir duyum/haber görmedim.
Bu mülakatta kamera kaydı ve yazılı imzalı bir belgenin varlığı torpil ihtimalini azaltmak olduğunu belirtmeye çalışıyorum. Bakan Bey'in de yaptığı açıklamalarda; varsa öneriniz fikriniz açığız, yazın bize diyor. Cimer üzerinden ya da direkt MEB'e yazılabilir.
Tek bir komisyonun olmaması durumunda puanlama sisteminde bir haksızlığa mahal verilir mi kuşkusu bende de var. Fakat yine açıklamalardan yola çıkarak not sisteminin komisyonların elinde değil de, hazırlanan notlandırma sisteminde olacağını zannediyorum.
Tamamen örnek olarak veriyorum. Şöyle ki;
1- Adayın giyim kuşamı uygun muydu?
2-Adayın kendini ifade edebiliyor mu?
3-Adayın konuşması düzgün mü?
bu gibi sorulara komisyon üyesinin 10 üzerinden bir puan vermesi değil de, her bir soruya tik atması karşılığında tüm soruların bir puan değeri olacağı gibi bir işleyiş olacağını zannediyorum. Bu şekilde de komisyonlar arasındaki farklılıkların puanlandırmadaki etkisinin en aza indirmeye çalışılacaktır diye zannediyorum.
Yine mülakatın olmaması taraftarı olduğumu belirterek başlamak istiyorum.
Fakat geçtiğimiz sene yapılan mülakatlarda kamera kaydı vs. hiçbir şey yoktu. Ben herhangi bir itiraz ya da haksızlık olduğu ile ilgili bir duyum/haber görmedim.
Bu mülakatta kamera kaydı ve yazılı imzalı bir belgenin varlığı torpil ihtimalini azaltmak olduğunu belirtmeye çalışıyorum. Bakan Bey'in de yaptığı açıklamalarda; varsa öneriniz fikriniz açığız, yazın bize diyor. Cimer üzerinden ya da direkt MEB'e yazılabilir.
Tek bir komisyonun olmaması durumunda puanlama sisteminde bir haksızlığa mahal verilir mi kuşkusu bende de var. Fakat yine açıklamalardan yola çıkarak not sisteminin komisyonların elinde değil de, hazırlanan notlandırma sisteminde olacağını zannediyorum.
Tamamen örnek olarak veriyorum. Şöyle ki;
1- Adayın giyim kuşamı uygun muydu?
2-Adayın kendini ifade edebiliyor mu?
3-Adayın konuşması düzgün mü?
bu gibi sorulara komisyon üyesinin 10 üzerinden bir puan vermesi değil de, her bir soruya tik atması karşılığında tüm soruların bir puan değeri olacağı gibi bir işleyiş olacağını zannediyorum. Bu şekilde de komisyonlar arasındaki farklılıkların puanlandırmadaki etkisinin en aza indirmeye çalışılacaktır diye zannediyorum.
Denistheturk , 2 yıl önce
farz edelim 40bin atama olacak 3 kati cagirilinca bu durumda 120bin adayin kamera kaydi tek tek izlenecek mi ki her biri 45 er dk. haydi itiraz edilenler izlendi varsayalim onune gecirilen bilmem kac kisiyi nasil bulacak bu aday nereden bilecek kime ne puanlar verilip ve nasil bir yoklamayla onune gecirildigini.. kaldi ki bu mulakat %100 torpilin onunu acar. tek bir komisyon yok tutarsizlik da olur cunku onceki mulakatlarda a sehrinde yuksek puan veren komisyon uyeleri varken b sehrinde ayni ya da dusuk puan veren komisyon uyeleri olmadi mi? ya insanlarda akil tutulmasi var ya b12 eksikliginden asiri unutkanlik ya da torpilleri hazir afedersiniz..