Editörler : **sude**
23 Ocak 2023 16:40   

Kapalı
Beni de belediyeye memur olarak alacak biri yok mu ?

valla öyle bi̇r yetki̇si̇ olan varsa hayir demem :d

beni̇m dayim yok maalesef :d

arkadaşlar si̇zler beledi̇yeye nasil gi̇rdi̇ni̇z? deni̇yorum deni̇yorum yok. ki̇mse geri̇ aramiyor beni̇.

23 Ocak 2023 18:19

istanbul4634
Aday Memur

sağlam torpilin olursa girersin hemşerim

23 Ocak 2023 19:37

pnr0335
Kapalı

sağlam torpilin olursa girersin hemşerim

istanbul4634, 2 ay önce - Alıntıya git

keşke olsa da öyle torpil girsem. dedeler sağlam dostluklar kurmamış ki

27 Ocak 2023 14:21

tokmakbey
Aday Memur

gözüne kestirdiğin partiye üye ol. seçime kadar deliler gibi çalış. ön planda ol. tabi partin kazanmalı bu arada seçimi. ondan sonra olur illaki bir şeyler:))

27 Ocak 2023 15:46

böke34
Aday Memur
Kpssye girdik, tercih yaptık, atandık.
27 Ocak 2023 18:53

pnr0335
Kapalı

gözüne kestirdiğin partiye üye ol. seçime kadar deliler gibi çalış. ön planda ol. tabi partin kazanmalı bu arada seçimi. ondan sonra olur illaki bir şeyler:))

tokmakbey, 2 ay önce - Alıntıya git

sjsjsj bakalım göreceğiz

27 Ocak 2023 18:54

pnr0335
Kapalı
Kpssye girdik, tercih yaptık, atandık.
böke34, 2 ay önce - Alıntıya git

kpssye girdim, 90 alamadım, giremedim. büro personeli bölümü okumadığım için 90 almadan atanmam zor.

yoksa tabii ben de biliyorum sistemi. ama yine de sağol :d

27 Ocak 2023 20:19

Kvothe1907
Aday Memur
Kpss'ye girdim yüksek aldım atandım. Dayım da yoktu teyzem de böyle yazarak tüm belediye çalışanlarını zan altında bırakıyorsun.
28 Ocak 2023 14:13

pnr0335
Kapalı
Kpss'ye girdim yüksek aldım atandım. Dayım da yoktu teyzem de böyle yazarak tüm belediye çalışanlarını zan altında bırakıyorsun.
Kvothe1907, 2 ay önce - Alıntıya git

zan altında bıraktığımı düşünmüyorum. belediyeye giren insanların %90ı torpille giren insanlar. bunu kimse inkar edemez. son çıkan haberlerden öncesine kadar doğru düzgün kpss puanı istenmiyordu bile. hoş istenecek mi orası da muamma da, bakacağız artık.

28 Ocak 2023 14:24

Kvothe1907
Aday Memur

zan altında bıraktığımı düşünmüyorum. belediyeye giren insanların %90ı torpille giren insanlar. bunu kimse inkar edemez. son çıkan haberlerden öncesine kadar doğru düzgün kpss puanı istenmiyordu bile. hoş istenecek mi orası da muamma da, bakacağız artık.

pnr0335, 2 ay önce - Alıntıya git
Tamam torpil ara öyleyse
30 Ocak 2023 07:53

bravehard
Daire Başkanı

Bizim Belediye de boş, 2 Tane Başkan Yardımcılığı kadrosu var, düşünürseniz hemen başlatalım?

30 Ocak 2023 10:14

pnr0335
Kapalı

Bizim Belediye de boş, 2 Tane Başkan Yardımcılığı kadrosu var, düşünürseniz hemen başlatalım?

bravehard, 2 ay önce - Alıntıya git

sizin belediye neresi? :d

30 Ocak 2023 14:52

Mfagk
Aday Memur

kpssye girdim, 90 alamadım, giremedim. büro personeli bölümü okumadığım için 90 almadan atanmam zor.

yoksa tabii ben de biliyorum sistemi. ama yine de sağol :d

PEKİ NE MEZUNUSUNUZ?

31 Ocak 2023 08:17

bravehard
Daire Başkanı

sizin belediye neresi? :d

İzmir deki Metropol İlçelerden birisi.

02 Şubat 2023 20:53

ragazzabella
Şef

Belediyedeki memurların %90ı torpille girdiğine dair tespitiniz çok yerinde hatta %95 bile diyebilirsiniz. Belediye memurlarının çoğunluğu önce parti kanalıyla yani torpille taşeron girip sonra sözleşmeli olan( Belediye kanununda 49.maddeye göre uzmanlık gerektiren görevlerde çalışanlar yoksa büro personeli sözleşmeli dolayısıyla memur olamaz tabi ki ) sonra da hükümetler seçim zamanlarında sözleşmeliden memur kadrosuna geçenlerden oluşuyor yani hiç dershane etüt uğraşmadan ders çalışmadan sınava girmeden memur olanlar .Bu kesimde istifa edip torpille belediyeye gelen yüzbaşı , astsubay, uzman çavuş gibi bilumum ordu personeli ya da torpille başka kurumlardan geçiş yapanlar da var. . Böyle uzman çavuş şube müdürleri hatta daire başkanları çokça mevcut.

.Geri kalan %5 azınlık ya engelli memur kadrosundaki EKPSS ile giren memurlar burada parantez açıyorum hatta memur sayısının %4ü kadar engelli memur çalıştırması gerekse de bazı belediyeler -yaptırımı olmadığı için sanırım- engelli memur talep etmiyor çalıştırmıyor bile parantezi kapatıyorum. ya da 2000li yıllardan önce şimdiki gibi KPSS olmasa bile o yıllarda açılan sınavlarla eskiden girmiş memurlar ama bunların çoğu artık emekli oldu kalanların da emekliliğine kısa bir süre kaldı.

Sonuç olarak haziran 2023 seçim kıyakları kapsamında merkezi kurumlardaki sözleşmelilerle birlikte şimdiki 3 yıllık sözleşmelilerin de memurluk kadrosuna atanacakları resmi gazetede yayımlandığına göre bir kaç yıl içinde engelli kadrolar hariç sınavla girmiş memur kalmayacak diyebiliriz en azından benim çalıştığım belediyede

Her neyse .. kimin nasıl memur girdiği değil de torpilli taşeron maaşlarının geçen Ocak ayında memurlarla eşitlenmesi bu yılki zamlardan sonra da geçmesi asıl ilginç olan bence . Arkasında siyasi gücü ve parasal üstünlüğü olanlar da doğal olarak kafası çalışsın çalışmasın belediyenin sahibi oluyor ve doğal olarak sınavla giren azınlık üzerinde tahakküm kurabiliyor. O yüzden de işte Belediye değil Beladiye deniliyor :)

03 Şubat 2023 18:11

murat_326
Şube Müdürü

Boş ver memurluğu, memurluk bitti

Toplam 15 mesaj