Editörler : cihan27E.Kayı Han

Yasaklı
26 Ocak 2023 09:54

Kamudaki GİH Memurlarının Maaş Düzenlemesi

Kamuda en düşük maaşı alan GİH Memurları ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmadığı taktirde ileriki yıllarda bu sınıfta çalıştırılacak insan bulmakta zorluk çekileceğini düşünüyorum.

Asgari ücretten 1-2 bin fazla alıyoruz kamudaki en düşük memur maaşı bize ait. Gerek üniversite gerekse yüksek lisansda geçen yıllar, yds puanlarımız anlamını yitirdi, liseden sonra asgari ücretle işe girip çalışan insanlar yol yemek ücreti de dahil edildiğinde bizden fazla maaş alıyorlar.

Branş bazlı öğretmenidir, mühendisidir, doktorudur herkes kendi mücadelesinde aslında bunun sebebi memur sendikasının bizlere sahip çıkmayışıdır. İstifa ederek gerekli tepkiyi göstermemiz gerekiyor.

Son zamanlarda her memur sınıfı ayrı bir başlık açıyor, bunun sebebi ise aldığımız %30 luk maaş zammının piyasada yaşadığımız %64 lük enflasyonun çok çok altında kalmış olması yani adı zam ama var olan enflasyonun altında kaldığından gerçekte %34 fakirleşmiş oluyoruz. Yani aslında +%30 değil -%34 gibi bir durum söz konusu.

Memuriyetin bir anlamı kalmadı, okuyup devletde işe girmek artık ne yazık ki güven vermiyor.

Bir de şunu fark ettim her koyun kendi bacağından asılır misali bir bireyselleşme söz konusu, yaşadığımız bu zor günlerde bal tutan parmağını yalar dercesine bencilleşmiş insanlar..

Neticede ben bu işin içinden çıkamadım, sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim. Umarım okumuş, tahsil görmüş, edep-adap nedir bilen, uygar-medeni insanların değer gördüğü günleri de görürüz.

mmoommoo
Yasaklı
26 Ocak 2023 09:56

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.
Seni düzeltmek isterdim ancak hangisini düzelteyim nerden başlayayım bilemedim. İşte sen zaten bu yüzden gih sin. Ve bunun ötesine geçemeyeceksin

avision
Yasaklı
26 Ocak 2023 10:12

GİH Uzman kadrosundayım, pardon neyi düzelteceksin anlamadım?

mmoommoo, 2 yıl önce
Seni düzeltmek isterdim ancak hangisini düzelteyim nerden başlayayım bilemedim. İşte sen zaten bu yüzden gih sin. Ve bunun ötesine geçemeyeceksin

mmoommoo
Yasaklı
26 Ocak 2023 10:13

Yazını okuyan herkes anladı beni umarım sende anlayacak kapasiteye gelirsin bigün
avision, 2 yıl önce

GİH Uzman kadrosundayım, pardon neyi düzelteceksin anlamadım?

debug
Genel Müdür
26 Ocak 2023 10:16

çoğu meslek grubuna iyileştirme yapıldı... Asgari ücret civarı alan GİH sınıfına da bir düzenleme gelmesi lazım artık.

mmoommoo
Yasaklı
26 Ocak 2023 10:18

Kapasiten olmadığı içinde direkt küfüre sarıldın
26 Ocak 2023 11:14

Dediğinden bende bir şey anlamadım bence kimse anlamadı

Herşeyi geçtim kendini üstün gören bir mahlukatın yorumlarını ciddiye almak nereden baksan tutarsızlık

mmoommoo, 2 yıl önce
Kapasiten olmadığı içinde direkt küfüre sarıldın

ekrem1999
Yasaklı
26 Ocak 2023 11:21

Memur maaşları ve özlük hakları ile ilgili bir genel düzenlenme yapılmalıdır. Bence ondan sonra genelden özele gidilmesi gereklidir. Size katılıyorum.

mavi_umut
Daire Başkanı
26 Ocak 2023 11:25

Vhki ne kadar maaş alıyor

Memuruzabi
Memur
26 Ocak 2023 15:07

Tabi öğretmenler mühendisler 30 bin alsın demediği için kapasitesi yetersiz arkadaşın değilmi.

O küçük beyninle hiçbir şey düzeltemezsin. GİH memurların emin ol çoğu sana kalitede de bilgidede 10 basar. Küçücük beyninle GİH memurlarını aşağılamaya kalkma. Karaktersiz.

mmoommoo, 2 yıl önce

Kirilmazcam
Daire Başkanı
26 Ocak 2023 20:36

GİH memurları ve yardımcı hizmetler unutuldu. Yazık.

Karamuzaffee
Aday Memur
26 Ocak 2023 20:49

Yüksek lisans yabancı dil bilen arkadaşlarım zar zor gih olabildi maaşları dediğin gibi düşük evlilik desen olmaz araba ev zaten lükse giriyor anca karınları doyuyor kira elektrik bir şey kalmıyor maalesef durum bu gençlik bitiyor yapacak bir şeyimiz de yok

Kirilmazcam
Daire Başkanı
26 Ocak 2023 21:00

GİH lere seyyanen zam yapılmazsa büyükşehirlerde maaşlarının yarısı kiraya gidecek.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
26 Ocak 2023 21:02

Konuyu üstte tutmak lazım sürekli güncel kalmalı.

26 Ocak 2023 21:27

Başkaları gibi hak arayana köstek olmak yerine bir mühendis olarak destekliyorum kesinlikle maaşları düzeltilmeli gih sınıfının

Kirilmazcam
Daire Başkanı
26 Ocak 2023 21:47

++++

CivilCivil25, 2 yıl önce
Başkaları gibi hak arayana köstek olmak yerine bir mühendis olarak destekliyorum kesinlikle maaşları düzeltilmeli gih sınıfının

memur_meb
Şef
26 Ocak 2023 21:50

Adam o yüzden GiH kalacaksın diye yorum yapmıs ya...tiksindim bu insanlardan artık...Allah belanı versin..fitneci ,fesatlar

kubii
Genel Müdür
26 Ocak 2023 22:10

Bir kimyager olarak ben de destekliyorum. Yeni işe başlayan bir devlet memurunun 11 bin lira maaş alıyor. Allah aşkına bu parayla kim nasıl gecinecek? Yıllardır her sınıfa ilave zamlar verildi. Hakimlere savcilara, öğretim üyelerine, ordu mensuplarina, emniyet personeline, sağlıkçılara ve bu sene de öğretmenlere. En garip kalan Genel idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfı oldu. Bizim kimsemiz yok.

Dümenden Haydar
Yasaklı
26 Ocak 2023 22:20

Yhs, gih ve th grubu haricinde her kesime iyileştirme yapıldı. Her toplu sözleşme döneminde yhs, gih ve teknik hizmetler sınıfı unutuluyor.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
27 Ocak 2023 08:47

GIH lere düzenleme şart. Mühendisin doktorun öğretmenin gecinemedigi yerde GIH ölür.

tolgperperek
Daire Başkanı
27 Ocak 2023 09:12

Şimdi GİH,Yardımcı Hizmetler, Teknik....vb için sınıf tanımlaması yapacaklar için şöyle yazacağım rollleri ve dereceleri ayıralım kadro olarak ama kast gibi sınıflandırmak.....yok okul oku sende gir tercih et gibi garip yorumlar olacak öncelikle o kişi ister Halkla ilişkiler ister Turizm ister Toplum mühendisliği okur ve hakkıyla sınava girip yerleşmiştir herkes doktor, kaymakam.....vb. kadrolar için yanıp tutuşmaz.....

Ben özel sektörde Müdür, Uluslararası bilmem nesi, Ürün Uzmanlığı...... tecrübe ettim evet gecem gündüzüm, hafta sonumun anlık coğrafya hatta ülkenin bil değiştiği işlerdi......evet para kazanıyorsun, işini severek yapıyorsan sonuca ulaştığnda heyecan, mutluluk vb.hisleri oluyor..... Neyse uzatmaya gerek kişisel, özel, sağlık bilumum sebeplerden, yerleşik düzenden dolayı kişiler bu kadroları tercih edebilir....çoğuda fakülte mezunu, yüksek lisansı,doktorası bile olan GİH çok var etrafımda....bu insanlar mutluluar burada tek dile getirdikleri rasyonel olan talep geçinemiyoruz...... ha bu aşağılanan yardımcı hizmetler, gihler ve teknik kadrolar o kadar yektin ki amiridir, bilmem ne bölge sorumlusudur hep danışır......ynie uzatmadan merak ediyorum bu kadroların tümü önümüzdeki hafta iş bıraksa kaba tabirle artistik yapanlar işin kaçta kaçını yapacaklar görsek.

Bu ülkede emeği gerek fiziksel olsun yada aklını çalıştırarak devlet, kamu vb.açan tüm insanlar tepeden tırnağa insancıl yaşamayı hakeder. Ayrımcılığı çok kuvvetli savunanlar ise silinmeye mahkum olurlar. Bu millet birlik olursa başarır aksi yitirir hem mutluluğu hemde toplum olmayı.

Toplam 262 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi