Editörler : cihan27E.Kayı Han

tnsrkn
Genel Müdür
29 Ocak 2023 21:46

Bazi arkadaşlar gih sinifina vasifsiz demiş, diyen arkadaşların kendi vasifsizligidir. Acip bı baksın son 10 yil gih kadroları kac kpss puani ile kapatmış. Ornek vermek icin yazıyorum kimse yanlış anlamasın 65 le hemşire ataniyor, yada önlisans açık ogretimden okula bile gitmeyip tibbi sekreterlik okuyup 70 le atanan tibbi sekreter var bunlar mi vasifli oluyor? Belki gih arkadaşım hemşirelikten daha yüksek bir puanla öğretmenlik okudu üni de ama bölümünden kadro sayısı 3-5 bu arkadasta mecbur duz memurluk gih yazdi 95 kpss ile atandı. Neye göre vasıfsız gih sınıfı?
29 Ocak 2023 22:22

Çok doğru, GİH vasıfsız bir sınıf değildir. KPSS lisanstan en yüksek puanlarla atanan memurlar genellikle bu sınıftadır. Her sınıfın kendine göre ayrıcalığı, ek ödemesi, döner sermayesi, giyim yardımı, lojmanı ıvır zıvırı var. Sadece GİH kuru maaşa talim ediyor. GİH ile ilgili acilen şunlar yapılmalı:

- GİH kadrolarına sınavsız ve dışarıdan atama yapılmamalı. Kariyer planlamaları geliştirilmeli. GİH yönetici kadrolarına sadece GİH memurları sınavla atanmalı.

- GİH'e özel KPSS tazminatı getirilmeli. YDS tazminatlarının miktarı artırılmalı. Bu şekilde hakkıyla memur olanlarla torpille memur olanlar arasında bir fark oluşturulur.

fasfakir.adam
Kapalı
29 Ocak 2023 22:31

3-5 atama varsa niye okudu o zaman o bölümleri okurken banami sordu hayırdır yazmasaydiniz o zaman
tnsrkn, 2 yıl önce
Bazi arkadaşlar gih sinifina vasifsiz demiş, diyen arkadaşların kendi vasifsizligidir. Acip bı baksın son 10 yil gih kadroları kac kpss puani ile kapatmış. Ornek vermek icin yazıyorum kimse yanlış anlamasın 65 le hemşire ataniyor, yada önlisans açık ogretimden okula bile gitmeyip tibbi sekreterlik okuyup 70 le atanan tibbi sekreter var bunlar mi vasifli oluyor? Belki gih arkadaşım hemşirelikten daha yüksek bir puanla öğretmenlik okudu üni de ama bölümünden kadro sayısı 3-5 bu arkadasta mecbur duz memurluk gih yazdi 95 kpss ile atandı. Neye göre vasıfsız gih sınıfı?

Kirilmazcam
Daire Başkanı
30 Ocak 2023 09:21

Sen sus gözlerin konuşsun.

fasfakir.adam, 2 yıl önce
3-5 atama varsa niye okudu o zaman o bölümleri okurken banami sordu hayırdır yazmasaydiniz o zaman

Kirilmazcam
Daire Başkanı
30 Ocak 2023 10:41

+1

tnsrkn, 2 yıl önce

Y.dünya
Memur
30 Ocak 2023 11:38

+

tnsrkn, 2 yıl önce

tolgperperek
Daire Başkanı
30 Ocak 2023 11:48

Geçen haftada yazdım bir kaç günlüğüne ülkedeki GİH kadroları iş bıraksın görelim bakalım vasıfsız, hiçbir işe yaramayan, masa başında çay kahve içtiği iddia edilen memurlar ne iş yapıyormuş tüm ülke öğrenir hatta tüm dünya öğrenmiş olur.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
30 Ocak 2023 13:42

Baştaki sendika Memursen oldukça öyle bir şey imkansız.

tolgperperek, 2 yıl önce

Geçen haftada yazdım bir kaç günlüğüne ülkedeki GİH kadroları iş bıraksın görelim bakalım vasıfsız, hiçbir işe yaramayan, masa başında çay kahve içtiği iddia edilen memurlar ne iş yapıyormuş tüm ülke öğrenir hatta tüm dünya öğrenmiş olur.

necat kapukaya
Aday Memur
30 Ocak 2023 13:54

2.derece 2200 ekgösterge ile emekli olan larda bir sorun var gibi.

tolgperperek
Daire Başkanı
30 Ocak 2023 14:06

bu sendikacılık yapısıyla zaten hepsi bence boş, sendikalar kalksın grev gelsin yeter.

Kirilmazcam, 2 yıl önce

Baştaki sendika Memursen oldukça öyle bir şey imkansız.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
30 Ocak 2023 20:14

Asgari ücret 8500 olmuş 10 11 bine memur calisiriyorlar. Bunun düzeltilmesi şart. En 3 4 bin seyyanen gerekli gih ve yardımcı hizmetler kadrolarına.

necat kapukaya
Aday Memur
30 Ocak 2023 20:58

2.derece 2200 ekgösterge ile emekli olan larda bir sorun var gibi.

Fsb.2109
Aday Memur
31 Ocak 2023 09:43

Memurun yaşadığı sefalet, orta sınıfın çökerek gelir dağılımının yoksullar aleyhine bozulmasının bir sonucu... Mülksüzleşme, yaşam maliyeti krizi ve geleceksizleşme memurun kabusu olmaya devam edecek.

Fsb.2109
Aday Memur
31 Ocak 2023 09:47

Evlerin açık arttırma ile kiralanmaya başlandığı İstanbul için iyimser bir tahmin.

Kirilmazcam, 2 yıl önce

GİH lere seyyanen zam yapılmazsa büyükşehirlerde maaşlarının yarısı kiraya gidecek.

digeradam
Şube Müdürü
31 Ocak 2023 09:59

memurlar arasında en büyük haksızlık gih sınıfına yapılıyor, ben mühendisim bana göre benim maaşımda düşük ama , gih sınıfındaki maaşlar malasef memura hakaret noktasında maaşlardır. 12-13 bin lira günümüzde para değil en az 5000 zam yapılması gerekli gih sınıfına.

tolgperperek
Daire Başkanı
31 Ocak 2023 14:47

Tüm kademe ve kadroların insanca, ailesinin onurunu ayaklar altına almadan yaşama hakkı var. Türkiye de savaşmı var hayır, iç savaşmı var hayır, komşu ülkeler bize savaş açtıda işgal altındamıyız hayır...3 vardıya çalışıyormu işletme ve tesisler evet......o zaman bu durumun hiçbir açıklaması yoktur.......kimse bu zaman da var olan iktidarı savunmaya kalkmasın hepimiz kamu görevinde neyin ne olduğunu iyi biliyoruz. Troll veya memuriyetle alakası olmayanların yada yasal olarak kamu kaynaklarının ne olduğunu görmeyenlerin sallama mecrası haline gelmesini istemzdik ama forumun görüntüsü bu. Bakın Tüm kadro,kademe ve dereceler yazıyorum ayrım gözetmeden çünkü hepimiz aynı memur yeminini ettik bu kadar basit.

yoksulluk sınırının 28.000-30.000TL açlık sınırının ise 8800-11000TL olan ülkede 657 memurun arasında açlık sınırında maaş alan sayısı o kadar çok ki görüntü pek güzel değil. Buda rüşvetciliği, el altından işi para ile hızlandırmayı......yoluna iter geçmişte gördük, yurt dışında filmlere konu oldu Türkiye de memura rüşvet ver iş olsun kısmı..

digeradam, 2 yıl önce

memurlar arasında en büyük haksızlık gih sınıfına yapılıyor, ben mühendisim bana göre benim maaşımda düşük ama , gih sınıfındaki maaşlar malasef memura hakaret noktasında maaşlardır. 12-13 bin lira günümüzde para değil en az 5000 zam yapılması gerekli gih sınıfına.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
31 Ocak 2023 19:19

GİH kadrosu bildiğin asgari ücretten beter oldu. Baba evinde 16 yaşında çocuk 8500 alıyor. 30 yaşında memur 11.000 maaşla İstanbul da 5 bin kira ile yaşamaya çalışıyor. Kalan 6.000 ile hiç bir şey yapılmaz.

digeradam, 2 yıl önce

Kirilmazcam
Daire Başkanı
31 Ocak 2023 19:38

Memur 1970 lere geri döndü.

tolgperperek, 2 yıl önce

Tüm kademe ve kadroların insanca, ailesinin onurunu ayaklar altına almadan yaşama hakkı var. Türkiye de savaşmı var hayır, iç savaşmı var hayır, komşu ülkeler bize savaş açtıda işgal altındamıyız hayır...3 vardıya çalışıyormu işletme ve tesisler evet......o zaman bu durumun hiçbir açıklaması yoktur.......kimse bu zaman da var olan iktidarı savunmaya kalkmasın hepimiz kamu görevinde neyin ne olduğunu iyi biliyoruz. Troll veya memuriyetle alakası olmayanların yada yasal olarak kamu kaynaklarının ne olduğunu görmeyenlerin sallama mecrası haline gelmesini istemzdik ama forumun görüntüsü bu. Bakın Tüm kadro,kademe ve dereceler yazıyorum ayrım gözetmeden çünkü hepimiz aynı memur yeminini ettik bu kadar basit.

yoksulluk sınırının 28.000-30.000TL açlık sınırının ise 8800-11000TL olan ülkede 657 memurun arasında açlık sınırında maaş alan sayısı o kadar çok ki görüntü pek güzel değil. Buda rüşvetciliği, el altından işi para ile hızlandırmayı......yoluna iter geçmişte gördük, yurt dışında filmlere konu oldu Türkiye de memura rüşvet ver iş olsun kısmı..

fasfakir.adam
Kapalı
31 Ocak 2023 21:45

Hökümetimiz memurlara eyi para veriyor herkezin çifter çifter arabası var avmlerde kuyrukdan geçilmiyor beyenmeyen isdifa etsin.

umut3060
Aday Memur
31 Ocak 2023 21:49

GİH uzman maaşını bilen var mı

Toplam 262 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi