Editörler : cihan27E.Kayı Han

eXPLoSioN35
Aday Memur
08 Mart 2023 09:21

destek

Memuruzabi
Memur
08 Mart 2023 16:49

X ve Y iki çalışan. X birimdeki tüm işlere hakim sorumluluk gerektiren işleri yapıyor Lisans mezunu KPSS Merkezi atama ile girmiş. Y ise Lise mezunu Birimdeki basit işleri yapıyor X kişisinin yaptığı işleri yapmıyor bir kısmını istese de yapamıyor hesaplama, programı iyi kullanma ve kanunları, mevzuatı bilmek gerekiyor.

X kişisinin maaşı 11900 4 ayda bir Sendika ikramiyesi var Memur

Y kişisinin sadece enflasyon farkı uygulanmış (Zam Görüşmeler sonuçlanmadığı için yeni maaş zammı ve refah payı henüz uygulanmadı belirlenince geriye dönük fark uygulanacak) Maaşı yaklaşık 14 bin civarı + 2 İkramiye+4 İlave tediye + ayrıca çeşitli yan ödemeler denge tazminatı, giyim yardımları vb. bence zam görüşmeleri sonuçlanınca maaşı en az 17 bin civarı olacak.

Lisans mezunu Memur 11.900 Minimum 8 yıl hizmet

Lise mezunu Büro İşçisi, ilkokul mezunu hizmetli, çaycı vb. 14.000 (Zamsız, zam gelince en az 17.000)+ 2 ikramiye+4 ilave tediye, Minimum 8 yıl hizmet

Kimseyi küçümsemiyorum. Aldığım eğitim ve yaptığım iş ortada. Yaptıkları işi de görüyorum ve diyorum ki

ADALET BUNUN NERESİNDE . BİLENLE BİLMEYEN BİR OLURMU.

OLSUN! BİLMEYENLE BİR OLMAK İSTİYORUM FAZLASINI GEÇTİM.

E.Kayı Han
Editor
13 Mart 2023 09:53

Üç üniversite bitirdim dördüncüyü okuyorum. 18 yıllık devlet memuruyum. Geçen sene işe başlayan lise mezunu işçi kardeşimiz saydığın ikramiyeler tediyeler yardımlar ile hemen hemen benimle aynı maaşı alıyordu. Arada bir iki bin lira fark vardı. Zamla birlikte geçecek.

Memuruzabi, 3 ay önce

X ve Y iki çalışan. X birimdeki tüm işlere hakim sorumluluk gerektiren işleri yapıyor Lisans mezunu KPSS Merkezi atama ile girmiş. Y ise Lise mezunu Birimdeki basit işleri yapıyor X kişisinin yaptığı işleri yapmıyor bir kısmını istese de yapamıyor hesaplama, programı iyi kullanma ve kanunları, mevzuatı bilmek gerekiyor.

Y kişisinin sadece enflasyon farkı uygulanmış (Zam Görüşmeler sonuçlanmadığı için yeni maaş zammı ve refah payı henüz uygulanmadı belirlenince geriye dönük fark uygulanacak) Maaşı yaklaşık 14 bin civarı + 2 İkramiye+4 İlave tediye + ayrıca çeşitli yan ödemeler denge tazminatı, giyim yardımları vb. bence zam görüşmeleri sonuçlanınca maaşı en az 17 bin civarı olacak.

Lise mezunu Büro İşçisi, ilkokul mezunu hizmetli, çaycı vb. 14.000 (Zamsız, zam gelince en az 17.000)+ 2 ikramiye+4 ilave tediye, Minimum 8 yıl hizmet

Kimseyi küçümsemiyorum. Aldığım eğitim ve yaptığım iş ortada. Yaptıkları işi de görüyorum ve diyorum ki

Kirilmazcam
Daire Başkanı
14 Mart 2023 23:28

Şu ekonomide 12 bin maaş mı olur Allah bildiği gibi yapsın sebep olanlara.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
14 Mart 2023 23:29

GİH kadrolar için maaş düzenlemesi yapmaları gerekiyor. Bu sendikalar çok boş sesimiz olmuyorlar.

tifoçi
Aday Memur
15 Mart 2023 09:09

Ben istifa edeceğim olacam gibi değil kömür parası bile ödeyemiyorum bu nasıl hayat lan ?

rackn_coke
Aday Memur
15 Mart 2023 09:31

900 TL sendika yardımını almak için istifasını erteleyen memurları varken bu kurum çalışanlarından bı halt olmaz. bi hak ta alamazlar.

15 Mart 2023 10:56

GİH sınıfını kapsayacak düzenlemeler şarttır. Neler istediğimizi netleştirirsek elde etmemiz daha kolay olur. Şahsen bazı taleplerim şunlar:

1) KlBordroda, Kıdem Aylık ve Ek Gösterge rakamları komik kalmaktadır. Bunların en az 3 kat artırılması gerekiyor.

2) KPSS Lisanstan yüksek puanlarla atanan nitelikli personel dahi hem çalışırken hem 5510'dan dolayı emeklilikte düşük maaşa talim etmekte âdeta yoksulluğa ebediyen mahkûm bırakılmaktadır. Bu haksızlığın telafisi için maaşlara KPSS Tazminatı eklenmeli ve bu fark yaratacak bir miktarda olmalıdır.

3) GİH kadrolarının ulufe gibi dağıtılması uygulamasına son verilmeli, merkezî atama haricinde kimse GİH sınıfını atanmamalıdır.

4) GİH idareci kadrolarına sadece GİH memurları arasından GYS ile atama yapılmalıdır.

15 Mart 2023 10:58

GİH sınıfını kapsayacak düzenlemeler şarttır. Neler istediğimizi netleştirirsek elde etmemiz daha kolay olur. Şahsen bazı taleplerim şunlar:

1) Bordroda, Kıdem Aylık ve Ek Gösterge rakamları komik kalmaktadır. Bunların en az 3 kat artırılması gerekiyor.

2) KPSS Lisanstan yüksek puanlarla atanan nitelikli personel dahi hem çalışırken hem 5510'dan dolayı emeklilikte düşük maaşa talim etmekte âdeta yoksulluğa ebediyen mahkûm bırakılmaktadır. Bu haksızlığın telafisi için maaşlara KPSS Tazminatı eklenmeli ve bu fark yaratacak bir miktarda olmalıdır.

3) GİH kadrolarının ulufe gibi dağıtılması uygulamasına son verilmeli, merkezî atama haricinde kimse GİH sınıfına atanmamalıdır.

4) GİH idareci kadrolarına sadece GİH memurları arasından GYS ile atama yapılmalıdır.

15 Mart 2023 11:03

Twitter'da çalışma yapılırsa hashtag önerim: #GİHsınıfıismatter

muratbalamut
Aday Memur
15 Mart 2023 11:25

Bu çalışırken oluşan fark 5510 sayılı kanuna tabii memur bu gün emekli olsa alacağı aylık 5.500 TL işçi arkadaşların emekli maaşları ise 8.500- 9.000 TL arasında bir başka fark da kıdem tazminatlarında bizim kıdeme esas aylığımız 8.600 TL asgari ücretin brütünün de altında işçi sınıfının zam gelmemiş brüt maaşları bizim iki katımız gözümüz yok allah daha çok versin lakin bizlere de hak ettiğimiz değer verilsin istiyoruz

Memuruzabi, 3 ay önce

Memuruzabi
Memur
15 Mart 2023 16:33

Bugün 25-30 yıllık emekli olan işçi abilerimiz 15-20 bin arası emekli maaşı alıyor.

muratbalamut, 3 ay önce

Bu çalışırken oluşan fark 5510 sayılı kanuna tabii memur bu gün emekli olsa alacağı aylık 5.500 TL işçi arkadaşların emekli maaşları ise 8.500- 9.000 TL arasında bir başka fark da kıdem tazminatlarında bizim kıdeme esas aylığımız 8.600 TL asgari ücretin brütünün de altında işçi sınıfının zam gelmemiş brüt maaşları bizim iki katımız gözümüz yok allah daha çok versin lakin bizlere de hak ettiğimiz değer verilsin istiyoruz

[email protected]
Aday Memur
15 Mart 2023 17:01

3600 ek gösterge meselesi hakkında; tüm kamu çalışanlarından 1. dereceye yükselmiş memurlara, ayrım ve sınıf farkı gözetilmeksizin verilmedikçe bu sorun asla çözülmeyecek bu talep sürekli olarak devam edecektir. Birkaç sınıf memurun ön lisans diploması dahi 3600 ek gösterge için yeterli sayılırken, diğer sınıflardakilerin lisans veya yüksek lisans diplomasının yetersiz görülmesi, bu memurların verdiği kamu hizmetinin de önemsiz ve değersiz sayılması anlamına gelmektedir ki, 3600 ek göstergeden mahrum kalan memurlar nezdinde bu ayrımın kabul edilmesi mümkün değildir. 3600 ek gösterge uygulamasında kamu çalışanları arasında ayrım yapılmasın istiyoruz o kadar. Bu konuda düzenleme bekliyoruz.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
15 Mart 2023 21:04

Seçim olmadan GİH lere düzenleme yapılmalı. Maaşlar çok komik.

Kirilmazcam
Daire Başkanı
15 Mart 2023 22:11

+1

Noury
Daire Başkanı
16 Mart 2023 03:04

sosyal medya da oluşum olmali gerçekten sınıfımız adına hicbir sey yapilmadi

xrainmannnx
Yasaklı
16 Mart 2023 05:20

Sürekli işçilere ve maaşı görece iyi olanlara zam yapıldı. Gih sınıfı kuru maasta kaldı. Asgari ücrette çok yaklaştık.. bu adalet değil. Gih sınıfına ayrı olarak bir zam yapılmalı. Birçok meslek grubu kendikerine özel zamlar aldı. Gih sınıfı eş gecildi..

tolgperperek
Şube Müdürü
16 Mart 2023 09:53

Aynı durum bilmem kaç km ötede Hacettepe Üniversitesi kazanıp okuyup, Ankaranın öğrenciye kazık attığı kiralaramı yansam, puanamı yansam, sonra sınava girip kazanıp yok adaylık eğitimi yok sınavları yok mülakatı onamı yansam aldığım 11.000TL maaşamı yansam.....her kurumda yoktur ama işte sürekli işçi kadrosunun onu bilmem bunu bilmem yapamamam yapmam çıkışlarınamı yansam.,atıyorum ben hafta soun dahil yıllık izinden gitmesinemi yansam kullanamadığım yıllık izin 3.ye devretmez onlarınki hafta sonu sayılmaz devreder, isterse emeklilikte paraya döner vb........birde 5510 diye birşey var, başka çalıştığın sigorta ile birleşmez, emekli olsan çalışamassın....

Memuruzabi, 3 ay önce

samet.by
Şube Müdürü
16 Mart 2023 19:37

GERÇEK ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ ALIYORUZ. acı da olsa gerçek bu maalesef hocam. geçen akşam bir bankada çalışan akraba ile konuştum maaşımı duyunca gülümsedi. (11750 TL) işyerleri tarafından ödenen gerçek asgari ücretinde altında maaş alıyorsunuz, ciddi işyerlerinde çalışanlara ödenen tutar 14-15'in altında değil dedi. yani kimse çalışanına 8500 tl maaş vermiyor, vermek istese eleman bulamaz, bulsa bile randımanlı olmaz dedi. 6 ay kadar önce işe başladı 20 bine yakın maaşı var akrabanın. ben ise 13 yıllık memurum. hadi özel sektörde çalışıyor ona bir şey demiyorum. ama kurumda 2018 de torpille atanan ilkokul mezunu işçi bile fazla alıyor. adamın gücüne gidiyor hocam bildiğin gibi değil.

işçi kadrosuna atanmak için bir yol olsa para vs neyse 100 bini gözden çıkardım. zaten 5510 mağduru olacağım ileride.

tolgperperek, 3 ay önce

Aynı durum bilmem kaç km ötede Hacettepe Üniversitesi kazanıp okuyup, Ankaranın öğrenciye kazık attığı kiralaramı yansam, puanamı yansam, sonra sınava girip kazanıp yok adaylık eğitimi yok sınavları yok mülakatı onamı yansam aldığım 11.000TL maaşamı yansam.....her kurumda yoktur ama işte sürekli işçi kadrosunun onu bilmem bunu bilmem yapamamam yapmam çıkışlarınamı yansam.,atıyorum ben hafta soun dahil yıllık izinden gitmesinemi yansam kullanamadığım yıllık izin 3.ye devretmez onlarınki hafta sonu sayılmaz devreder, isterse emeklilikte paraya döner vb........birde 5510 diye birşey var, başka çalıştığın sigorta ile birleşmez, emekli olsan çalışamassın....

wuhanlı
Genel Müdür
17 Mart 2023 00:02

her şey yazılıma kayıyor ve bizler olmadan algoritma temmeli programlar yapılıyor en son çıkan gpt4 e baktıysanız teknolojinin son noktası

ve teknoloji geliştikçe insan işgücüne ihtiyaç daha da azalacaktır ve ücretleri de düşecektir

örnek verecek olursak tarımda makineleşme, öncelerinde makine olmadan bir tarlada 100den fazla kişi çalışırken ve iyi de ücret alırken şimdi tarlada sadece 1 kişi çalışıyor ve eskisi gibi iyi almıyor o tarlayı süren tarla sahibi değilse

teknoloji bir yandan iyi bir yandan kötüdür

E.Kayı Han, 3 ay önce

Üç üniversite bitirdim dördüncüyü okuyorum. 18 yıllık devlet memuruyum. Geçen sene işe başlayan lise mezunu işçi kardeşimiz saydığın ikramiyeler tediyeler yardımlar ile hemen hemen benimle aynı maaşı alıyordu. Arada bir iki bin lira fark vardı. Zamla birlikte geçecek.

Toplam 234 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi