arkadaşlar şimdi ocak enflasyonu yüzde kaç olarak hesaplandı?
arkadaşlar şimdi ocak enflasyonu yüzde kaç olarak hesaplandı? Skrtdr, 4 ay önce - Alıntıya git
6,65 hocam
%30 üzerinden hesaplanacak deyip! Yaygara yapanlara en güzel kapak memurlarnetten geldi! ÖnceİnsanOlmak, 4 ay önce - Alıntıya git
Ben 2 bekliyordum, şimdi bu 6,65 enflasyon Memur için ne demek?
Ara zam beklentileri ne şekilde etkilenir?
Benim açımdan ara zamda verileceği söylenen yüzde 10 çok yetersiz kalır ama siyasiler açısından " zaten temmuzda da alacaklar"deyip hiç verilmeyebilir mi? Ya da temmuzdan kesip şimdi mi verirler?
Tabi temmuzdan kesilecekse resmi kaynaklarda bu belli olacağı için seçimde nasıl karşılık bulur orası da meçhul.
ocak 6,65, şubat 4 mart 4 nisan 3 mayıs 2 haziran 1 çıksa ne kadar zam gelir furkanfurkanmalatyaa, 4 ay önce - Alıntıya git
ocak 6,65,
şubat 4
mart 4
nisan 3
mayıs 2
haziran 1 çıksa ne kadar zam gelir
Hesaplamayi ogrenin diye aciklayici sekilde yazayim. Bu hesaba göre 6 aylık enflasyon %22,4 olur. Yani 22,4 - 8 (sözleşmede yazan) %14,4 enflasyon farkı çıkar. Maaşınız 100 TL ise önce sözleşmeden yüzde 8 zam gelir, 108 TL olur, sonra 108 in %14,4 ü (enflasyon farki) hesaplanır ve eklenir. 108'in %14,4 ü 15,5 yapar. Sonuç olarak 108+15,5=123,5 TL olur maaşınız. Suskunkisi, 4 ay önce - Alıntıya git
Bütün sıkıntılar üç hamlede çözülür ,
1- zam+enflasyon farkı yerine
Enflasyon + zam oranı olarak toplu sözleşme yapılmalı,
2-gercek enflasyon açıklanmalı
3-o ay enflasyon ne ise eşel sistem ile o ay maaşlara yansıtılmalı
Aslında bu kadar basit, ama bizi yönetenler memur düşmanı olduğu için bu hiç olmadı olmazda , alım gücü yerlerde, geçen ay 125 TL olan et 190 TL 200 TL kahramanmarasta
Zende ed yeme magarna ne güne duruyor alışmışsınız löküse fasfakir.adam, 4 ay önce - Alıntıya git
Kardeşim trollüğün de bir sınırı var, cidden sıkmaya başladın yeter da. Tamam seni gören ciddi sanıp sana sitem ediyor, muhalefete çalışıyorsun anladık, ama her yerde senin bu saçmasapan yorumların, bayiyorsun artık.
Kardeşim trollüğün de bir sınırı var, cidden sıkmaya başladın yeter da. Tamam seni gören ciddi sanıp sana sitem ediyor, muhalefete çalışıyorsun anladık, ama her yerde senin bu saçmasapan yorumların, bayiyorsun artık. fani_madida, 4 ay önce - Alıntıya git
suç bunda değil bunu ve bunun gibileri burda barından adminlerde ve site yönetiminde. göz göre göre müsamaha gösteriliyor her defasında
Şubat ayı için ilk tahmin merkez bankasından geldi. 3.01 diyorlar
Şubat ayı için ilk tahmin merkez bankasından geldi. 3.01 diyorlar braveheartgs43, 3 ay önce - Alıntıya git
Hocam ocak tahminleri kaçtı hatırlıyor musunuz? Drej123, 3 ay önce - Alıntıya git
2.65'ti geçen ay. 4 puan yanılmışlar. Tabiki tüm firmalar yanıldı. Tüike göre oran vermeye başlamışlardı halbuki.
Ben bu ay o kadar fark olacağını düşünmüyorum ama 4-5 arası bi oran gelir diye bekliyorum. Gıda ve temizlik ürünleri doludizgin gidiyor. İnşaat sektörü de öyle.
Bir türlü fiyat artışlarını durduramıyoruz. Bir de bu aralar yine karşılıksız para basılıyor diye bi söylenti var. Enflasyon şu tetiklemeye devam eder bu süreç.
2.65'ti geçen ay. 4 puan yanılmışlar. Tabiki tüm firmalar yanıldı. Tüike göre oran vermeye başlamışlardı halbuki. Ben bu ay o kadar fark olacağını düşünmüyorum ama 4-5 arası bi oran gelir diye bekliyorum. Gıda ve temizlik ürünleri doludizgin gidiyor. İnşaat sektörü de öyle. Bir türlü fiyat artışlarını durduramıyoruz. Bir de bu aralar yine karşılıksız para basılıyor diye bi söylenti var. Enflasyon şu tetiklemeye devam eder bu süreç. braveheartgs43, 3 ay önce - Alıntıya git
Hocqm bugün tuike ik üç tane atama yapıldı. Umarım düşündüğümüz şey olmuyordur Drej123, 3 ay önce - Alıntıya git
Ne desek boş. Geçen ay nasıl yüksek çıkardılar onu anlamadım ben daha :)