Editörler : gül-feşan

raybradbury
Kapalı
31 Ocak 2023 22:20

Bence bilgi eksiğiniz var. Sözleşmeli 1. Yılda eş kurasına katılabilir. 3. Yılını dolduran kadroya geçip eş tayini yapabilir. 4. Yılını dolduran da isteğe bağlı tayin yapabilir. Bu süreleri ben mi yanlış biliyorum acaba
saglikteknikeri4, 3 yıl önce
Atladiginiz bir durum var oda şu: Sözleşmeli/kadrolu hiçbir eş mazereti tayini 3 yılda değil ki. İkisi de 1 yılını doldurmuş olanlar için kadrolu eş veya özel sektör prim şartını taşıyorsa oluyor zaten. İsteğe bağlı tayinler 3 yılını doldurduktan sonra oluyordu. Şuan benim anladığım eski mevzuata göre 1 yılını dolduran personel eş durumu yapabilecek. Ve kadroya geçtiğimiz için de kura değil dilekçe yoluyla olacak. Her kafadan bir ses çıkıyor maalesef

Serhat0121
Kapalı
31 Ocak 2023 22:50

Kafasında soru işareti olan arkadaşlar var ise özelden mesaj atan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

alslsdldşdş
Aday Memur
31 Ocak 2023 22:52

Kadroya geçtikten sonra 1 yıl bulunduğu yerde çalışır gibi bir madde vardı sanırım o ne tam olarak?ben 6 yıldır süresiz 4bli olarak çalışıyorum kadroya geçince eş durumu tayinimi hemen yapabiliyor muyum?bilgi verir misiniz rica etsem
Serhat0121, 3 yıl önce
Kadroya geçtikten sonra eş durumu kurasına katılmayacaksınız hocam. Dilekçe vererek aile birliği tayin talebinde bulunabilirsiniz. Dönem tayini için ise 4 yıl çalışmanız gerek. 28.11.2022 den sonra atanan ve 3+1 sistemine tabi personeller 1 sene çalıştıktan sonra eş durumu kurasına katılacak.

Serhat0121
Kapalı
31 Ocak 2023 23:02

Tabi ki yapabileceksin hocam. Kadrolu memur olacaksınız sonuçta 10 yıllık memurla da 20 yıllık memurlara da aynı tayin hakkına sahip olacaksınız. Hiç eş durumu bile istemeden gideceğiniz İlde/İlçede pdc uygun ise şartlarınız da tutuyor ise zama bağlı kalmaksızın alt bölge/üst bölge tayini veya dönem tayini ile de gideblirsiniz.
alslsdldşdş, 3 yıl önce
Kadroya geçtikten sonra 1 yıl bulunduğu yerde çalışır gibi bir madde vardı sanırım o ne tam olarak?ben 6 yıldır süresiz 4bli olarak çalışıyorum kadroya geçince eş durumu tayinimi hemen yapabiliyor muyum?bilgi verir misiniz rica etsem

alslsdldşdş
Aday Memur
31 Ocak 2023 23:05

Çok teşekkür ederim hocam.Kafamı kurcalayan sadece 1 yıl bulunduğu yerde 1 sene daha çalışır gibi bir şey yazıyordu o kafamı karıştırdı
Serhat0121, 3 yıl önce
Tabi ki yapabileceksin hocam. Kadrolu memur olacaksınız sonuçta 10 yıllık memurla da 20 yıllık memurlara da aynı tayin hakkına sahip olacaksınız. Hiç eş durumu bile istemeden gideceğiniz İlde/İlçede pdc uygun ise şartlarınız da tutuyor ise zama bağlı kalmaksızın alt bölge/üst bölge tayini veya dönem tayini ile de gideblirsiniz.

Eyma0509
Aday Memur
01 Şubat 2023 01:14

Merhaba ben de tam olarak anlayamadım kusura bakmayın. Nisanda 2.yılımı dolduracak olan 3+1 hemşireyim. Eşim başka ilde özel sektörde çalışıyor. 720 prim günü parçalı olarak 4 yıl içinde doldu. Aslında 1 yıl ilk atandığımda ücretsiz annelik izni aldım nisanda atanalı 3 yıl olacak ama işe başlangıç ayrılış görünüyor. O tarih mi baz alınacak 2 yılım mi bilmiyorum kadro gelmeseydi 2 yıllık hemşire olacaktım ücretsiz izin sonrası baz alınacaktı.

Soruma gelecek olursak ben kadroya geçtikten sonra hemen özel sektör eş tayini yapabilir miyim yoksa 3 yılımı doldurmak için 1 yıl daha mi bekleyeceğim bunu anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim

x4835x
Aday Memur
01 Şubat 2023 01:17

Herkes bunu merak ediyor.. ben de sizinle aynı durumdayım tan olarak
Eyma0509, 3 yıl önce

Merhaba ben de tam olarak anlayamadım kusura bakmayın. Nisanda 2.yılımı dolduracak olan 3+1 hemşireyim. Eşim başka ilde özel sektörde çalışıyor. 720 prim günü parçalı olarak 4 yıl içinde doldu. Aslında 1 yıl ilk atandığımda ücretsiz annelik izni aldım nisanda atanalı 3 yıl olacak ama işe başlangıç ayrılış görünüyor. O tarih mi baz alınacak 2 yılım mi bilmiyorum kadro gelmeseydi 2 yıllık hemşire olacaktım ücretsiz izin sonrası baz alınacaktı.

Soruma gelecek olursak ben kadroya geçtikten sonra hemen özel sektör eş tayini yapabilir miyim yoksa 3 yılımı doldurmak için 1 yıl daha mi bekleyeceğim bunu anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim

Tgk33
Aday Memur
18 Nisan 2024 16:08

herkese merhaba. Ben sağlık bakanlığında kadrolu röntgen teknikeriyim. Eşim tarım bakanlığına 3+1 sözleşmeli personel olarak atandı. işe başladığında ben eş durumu tayini vereceğim. olumsuz sonuçlanma gibi bir durum oluşur mu ?

hulyaycann
Aday Memur
20 Ekim 2025 20:22

serhat bey size bir sorum olacak. Eşim 2018 yılından beri Ankara 112 Acil Çağrı Merkezinde taşeron şirket aracılığıyla İşaret Dili Tercümanı olarak çalışıyor. Şirket 2-3 yılda bir değişiyor. Ancak çalışma ili kurumu görevi sabit kalıyor kalmakta zorunda. Ben sağlık bakanlığında kadrolu sosyal çalışmacıyım. Eylül ayında evlendik. tayin için dilekçe verdim. Ancak hiç beklemediğimiz şekilde red cevabı geldi. çünkü eşimin yeni şirketi mart ayında değişti. şirketin ankarada şubesi olmasına rağmen sgk girişlerini ve prim ödemelerini Erzurum ilinden yapıyorlarmış. Biz de bunu red cevabı geldiğinde öğrendik. yani 7 yılın son 5 ayı primi Erzurumdan yatıyormuş. Bu durumda ne yapmamız gerekir. bilginiz varsa yardımcı olur musunuz. Çalıştığı kamu kurumundan almış olduğumuz çalışır belğesini de ek olarak sunmuştuk ancak son 5 aylık primi neden göstererek red cavabı vermişler.
Serhat0121, 3 yıl önce
Bu forumda kaç kişiye yardımcı oldum sayısı belli değildir. Kadroya geçiş yazınızın geldiğinden bile haberin yoktur onu bile süresiz sözleşmeliye kadro başlığı altında ben haber verdim. Neyi ne için yanlış yönlendireyim? Bilmiyorsanız forumda ne işin var? Alışmışsınız mutemetinizin özlük biriminizin sizi oyalayıp boş çevirmelerine tabi

hulyaycann
Aday Memur
20 Ekim 2025 20:31

merhaba. size bir şey sormak istiyorum. Eşim 2018 yılından beri Ankara 112 Acil Çağrı Merkezinde taşeron şirket aracılığıyla İşaret Dili Tercümanı olarak çalışıyor. Şirket 2-3 yılda bir değişiyor. Ben sağlık bakanlığında kadrolu sosyal çalışmacıyım. Eylül ayında evlendik ve tayin dilekçesi verdim. ancak gelen red yazısında şunu öğrendik. eşimin son şuan bağlı olduğu şirket mart ayında değişmişti. Ankarada şubeleri olmasına rağmen bütün dil personellerini sgk girişlerini ve prim ödemeleri Erzurum ilinden yapmışlar. Biz de bunu gelen red cevabıyla öğrendik. yani 2018 yılından bu yıla kadar son 5 aylık prim Erzurum üzerinden yatıyormuş ve bu nedenle red aldık. Eşimin çalıştığı Ankara 112 den aldığımız ve 2018 yılından beri orada görev yaptığını bildiren belgeyi de ek olarak sunmuştuk. Şuan ne yapmamız gerekiyor. şirket sgk girişini düzeltemeyeceğini bildirdi.
Serhat0121, 3 yıl önce
Kadroya geçtikten sonra eş durumu kurasına katılmayacaksınız hocam. Dilekçe vererek aile birliği tayin talebinde bulunabilirsiniz. Dönem tayini için ise 4 yıl çalışmanız gerek. 28.11.2022 den sonra atanan ve 3+1 sistemine tabi personeller 1 sene çalıştıktan sonra eş durumu kurasına katılacak.

hulyaycann
Aday Memur
20 Ekim 2025 20:45

merhaba. size bir şey sormak istiyorum. Eşim 2018 yılından beri Ankara 112 Acil Çağrı Merkezinde taşeron şirket aracılığıyla İşaret Dili Tercümanı olarak çalışıyor. Şirket 2-3 yılda bir değişiyor. Ben sağlık bakanlığında kadrolu sosyal çalışmacıyım. Eylül ayında evlendik ve tayin dilekçesi verdim. ancak gelen red yazısında şunu öğrendik. eşimin son şuan bağlı olduğu şirket mart ayında değişmişti. Ankarada şubeleri olmasına rağmen bütün dil personellerini sgk girişlerini ve prim ödemeleri Erzurum ilinden yapmışlar. Biz de bunu gelen red cevabıyla öğrendik. yani 2018 yılından bu yıla kadar son 5 aylık prim Erzurum üzerinden yatıyormuş ve bu nedenle red aldık. Eşimin çalıştığı Ankara 112 den aldığımız ve 2018 yılından beri orada görev yaptığını bildiren belgeyi de ek olarak sunmuştuk. Şuan ne yapmamız gerekiyor. şirket sgk girişini düzeltemeyeceğini bildirdi.

Gknaydnn
Aday Memur
07 Kasım 2025 13:26

Benim eşim sağlık Bakanlığında sözleşmeli tıbbi sekreter Ocak ayında kadrosu doluyor ben polis memuru olarak onun yanına gelmek için eş durumundan dilekçe verdim sağlık Bakanlığının yeni yönetmeliğini tam bilmiyorum bu durumda ben eşimin yanına gelebilir miyim yardımcı olur musunuz bilgisi olan var mı

Toplam 32 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi