Editörler : swat3410
27 Ocak 2023 15:08

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na sunulacağını açıkladı.

Akbaşoğlu, "Bu konuda pazartesi günü saat 11.00'de bir basın açıklamasıyla da EYT düzenlemesinin neleri ihtiva ettiğini, nasıl bir kapsam içerisinde olduğunu kamuoyuna duyuracağız." ifadelerini kullandı.

8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi olanlar için, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur ayrımı gözetilmeyecek.

ilterinal
Daire Başkanı
27 Ocak 2023 19:30

bu angut ne diyor kardeşim 8 eylül 99 dan önce işe girdim 2015 e kadar ful ssklı olarak

çalıştım 55500 gün ssk var 4 ay sonra 2015 de memur oldum 2700 gün 4c var ve halen

devam ediyorum.

bana vurmasa nasıl olacak ssk dan emekli olmak için eyt kapsamında istifa edip ssk da 3.5 yıl

dahamı çalışalım eyt lı olmak için.buda çok saçma deyilmi ssk bagkur emekli sandığı bir çatı

olmadı mı emekli sandığından emekli olmamamız gerekmiyor mu...

Kırac2746
Memur
27 Ocak 2023 19:46

Aynen öyle diyor.ssk kaydı birleştirebilirsin ama eyt li degilsin diyor...bu adam hükümete yakın ama yanlış bilgi veriyorsa iki gündür uyku uyuyamıyorum bunun yüzünden telefonunu bulup ağzıma geleni sayacam...

Rahmet05
Aday Memur
27 Ocak 2023 20:56

Merhaba arkadaşlar;

23.05.2002 yılında çıkan yasaya göre memurlar da kademeli yaşa tabi oldu. buna göre; 08.09.1999 öncesi ssk girişi olupta sonrasında memurluğa başlayanlar şu şartlarla kademeli yaşa tabi oldu;

08.09.1999 - 23.05.2002 arası 3 tam yıl olan memurlar 58 ve süreye göre 57, 56, 55.... şeklinde kademeli yaşa tabi oldu ancak, mesela 1997 yılında ssk başlangıcı var ama 720 gün primi var 2003 yılınada memurluğa başlamış bir kişi 720 gün 2 yıl yaptığı için ve 3 tam yıl olmadığından dolayı kademeli yaşa tabi olmuyor ve 60 yaşa tabi oluyor. 23.05.2002 deki yasaya göre kademeli yaşa tabi olmadığı için Eyt kapsamında olmuyor. Ancak polis memurları için durum çok farklı 08.09.1999 öncesi ssk girişi olup 1 gün bile primi yatmışsa yıpranmadan dolayı kademeli yaşa tabi oluyor. Mesela 05.07.1999 yılında ssk başlangıcı olan bir polis memuru 300 gün primi olsun 2005 yılında da polis memuru olarak göreve başlasın 20 yıl hizmeti olan polis 5 yıl yıpranma alır 23.05.2002 yılındaki toplam hizmetine eklenir ve 5 tam yıl 10 ay hizmeti olur ve 56 yaşa tabi olur ve 56 yaştanda yıpranmanın tammamı olan 5 yıl düştüğü zaman 51 yaşında emekli olur. Sonuç olarak 08.09.1999 öncesi ssk girişi olan polis memurları FİİLİ HİZMET ZAMMINDAN (yıpranma) dolayı 23.05.2002 deki yasaya göre kademeli yaşa tabi olduğu için ve Eyt ile yaş şartı olmayacağı için Eyt kapsamına giriyor. Ama diğer memurlar 23.05.2002 ye göre eyt kapsamı dışında olabilir. Faruk Erdemin söylemek istediği bence bu. Saygılar...

27 Ocak 2023 22:43

Teklif daha TBMM ye gelmemişken takvim gazatesi ekonomi yazarı Faruk beyin konuyu karıştırdığını düşünüyorum çünkü YouTube kanalında bir videosunda 8.9.1999 öncesi prim ödemiş herkes eyt li dir diyor. Hangi kurumdan olursa olsun.

ilterinal
Daire Başkanı
27 Ocak 2023 23:38

hizmet birleştirmesi yapabilirler ama eyt dışındalar diyor hizmet birleştirmesi bir şeye yaramadıktan sonra ne kıymeti kaldı ve bunu mecliste daha yeni bir sunum yapılmış bunlara eyt ile ilgili ordaki bilgilere göre söylüyor ayvayı yediğimizin resmidir...

antireis
Kapalı
27 Ocak 2023 23:46

İyice çorbaya döndü :))) ya adam bir cümle etti ortalığı birbirine kattı, neyse pazartesi ola hayrola, ama bu lavuk boşa konuşmadı gibi geliyor bana..

ilterinal, 2 yıl önce

hizmet birleştirmesi yapabilirler ama eyt dışındalar diyor hizmet birleştirmesi bir şeye yaramadıktan sonra ne kıymeti kaldı ve bunu mecliste daha yeni bir sunum yapılmış bunlara eyt ile ilgili ordaki bilgilere göre söylüyor ayvayı yediğimizin resmidir...

ilterinal
Daire Başkanı
27 Ocak 2023 23:51

antires tüm umutlarımız yıkıldı gibi bundan sonra

antireis, 2 yıl önce

İyice çorbaya döndü :))) ya adam bir cümle etti ortalığı birbirine kattı, neyse pazartesi ola hayrola, ama bu lavuk boşa konuşmadı gibi geliyor bana..

antireis
Kapalı
28 Ocak 2023 00:01

O kadar umutsuz değilim, neredeyse tüm uzmanlar eyt kapsamındasiniz diyor, beni endişelendiren bu şahsın hükümete yakın olması ve daha önce eyt kapsamındasiniz demesine rağmen taslak meclise gelince değilsiniz demesi, bir bildiği var gibi umarım yanılıyorum

ilterinal, 2 yıl önce

antires tüm umutlarımız yıkıldı gibi bundan sonra

ilterinal
Daire Başkanı
28 Ocak 2023 00:04

bu adamın telefonu olsa direk arayıp sormak lazım ...mecliste nasıl bir sunum yaptılarsa buna bu şekilde söyledi...

28 Ocak 2023 00:12

Taslak henüz Meclis?e gelmedi. Kanun teklifini kimse bilmiyor

Pazartesi açıklanacak kapsam

antireis, 2 yıl önce

O kadar umutsuz değilim, neredeyse tüm uzmanlar eyt kapsamındasiniz diyor, beni endişelendiren bu şahsın hükümete yakın olması ve daha önce eyt kapsamındasiniz demesine rağmen taslak meclise gelince değilsiniz demesi, bir bildiği var gibi umarım yanılıyorum

nazo99
Aday Memur
28 Ocak 2023 01:14

50 tane uzman Eyt'siniz diyor. Bir tanesi mide bulandırıyor ve inanıp moral bozuyorsunuz. Ben 2000 mezunuyum ve 95 den 18 ay SSK girişim var. 1977 doğumluyum. Yasa çıkmasa bile 1.5 senem var paralı emekliliğe. Ne yani şimdi bu yasa çıkacak ve emeklilik mi uzayacak . Bırakın bu işleri, canınızı sıkmayın. Allah nasip ederse izinleri kullanıp 1 temmuzda dilekçemi vereceğim. Zaten bu konuyu alanda polis değil, troll.. Polis olsa başlık bu şekilde açılmaz.

Kırac2746
Memur
28 Ocak 2023 02:09

Kanun teklifini kimse bilmiyor ama milletvekillerine sunum yapılmış.orda söylenmiş araştırdım.sunum yapılmış bu adam akp icinde bu sunumda bulunan milletvekillerinden almış bilgiyi.öyle diyor.eyt sanki sadece ssk lılar için çıkarıldı 99 öncesi ssk olup 99 sonrası bağkur olan eyt olmayacakmı.kafamızı allak bullak etti.çok apsurt birşey söyledi.ama bu hükümet kılıfına uyduru korkum o adalet zaten yok tek umidim sgk uzmanları muhalefet komusyonlarda bu durumu düzetmeleri.

hamlea26
Daire Başkanı
28 Ocak 2023 17:51

Böyle olursa bizler için 1999 öncesi şartlar uygulanmamış ve yeni bir adaletsizliğe imza atmış olurlar.Hayırlısı olsun ama durum bu olursa bu moralsizlik bana yeter meslekte.

Kırac2746, 2 yıl önce

Kanun teklifini kimse bilmiyor ama milletvekillerine sunum yapılmış.orda söylenmiş araştırdım.sunum yapılmış bu adam akp icinde bu sunumda bulunan milletvekillerinden almış bilgiyi.öyle diyor.eyt sanki sadece ssk lılar için çıkarıldı 99 öncesi ssk olup 99 sonrası bağkur olan eyt olmayacakmı.kafamızı allak bullak etti.çok apsurt birşey söyledi.ama bu hükümet kılıfına uyduru korkum o adalet zaten yok tek umidim sgk uzmanları muhalefet komusyonlarda bu durumu düzetmeleri.

pikaco34
Memur
28 Ocak 2023 20:38

ismine bakarsan ne olduğu belli zaten ciddiye almaya değmez. Amaç fitne çıkarmak..

antireis, 2 yıl önce

Bak beni burda başkası ile karıştırma terbiyeli ol

antireis
Kapalı
28 Ocak 2023 20:50

Bak kardeşim bu benim 28 yıllık nickim, öyle düşündügun gibi değil yani, sana da aynı şeyi tekrarlayım o zaman beni başkası ile karıştırma , meslekte 20. yılim , öyle fitne çıkarmak gibi bir niyetim yok eski mesajlarıma da bakabilirsin, he daha da ikna olmadıysan numaramı filan vereyim ara, ama burda bilip bilmeden insanlara çamur atıp karalama , biraz yaşınızın adamı olun

pikaco34, 2 yıl önce

ismine bakarsan ne olduğu belli zaten ciddiye almaya değmez. Amaç fitne çıkarmak..

Kırac2746
Memur
28 Ocak 2023 21:02

Arkadaşlar lütfen bilgi paylaşalım tartışma zamanı değil ayrıca siyasette yapmasak iyi olur 4 ay sonra gidin begendiginize oy verin bize haksızlık yapan babam olsa oy vermem oda ayrı biz şamar oğlanı degiliz.hakkımızı savunmamız lazım yoksa bu hengamede gasp edecekler.

ilterinal
Daire Başkanı
28 Ocak 2023 21:44

Bence tartışmak siyaset yamak yerine 9 eylül öncesi hakkımız olanı almak için cesaret edip millet vekillerine meil yoluyla yada başka bir yolla ulaşıp durumu yazmak haberdar etmek ben şahsen nette tbmm vekilleri meil lsitesi yazınca hepsi çıkıyor bır mesaj oluşturup hepsine meil attım yardımcı olmasını istedım sizlerde bu şekilde cesaret edip destek olursanız bu hafta araya bızı ekleyebılırler hakkımız olanı alabiliriz bu şekilde

hamlea26
Daire Başkanı
28 Ocak 2023 23:54

Millet Vekillerine ve Eyt derneklerine mail attım ilgili arkadaşlarda destek olurlar ise sanki iyi olur.

ilterinal, 2 yıl önce

Bence tartışmak siyaset yamak yerine 9 eylül öncesi hakkımız olanı almak için cesaret edip millet vekillerine meil yoluyla yada başka bir yolla ulaşıp durumu yazmak haberdar etmek ben şahsen nette tbmm vekilleri meil lsitesi yazınca hepsi çıkıyor bır mesaj oluşturup hepsine meil attım yardımcı olmasını istedım sizlerde bu şekilde cesaret edip destek olursanız bu hafta araya bızı ekleyebılırler hakkımız olanı alabiliriz bu şekilde

ilterinal
Daire Başkanı
29 Ocak 2023 00:12

bende aynen heryere ulaşmaya çalışıyorum herkes bir şey yaparsa ses gelir yoksa 20 yıl daha emeklerler

Toplam 76 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi