Editörler : E.Kayı Han
28 Ocak 2023 12:20

hayırdır 5den sonra çalışan bir mübaşir mi keşfedildi ülkede

dmrlmhmttt
Aday Memur
28 Ocak 2023 13:24

Devlet sana 8-5 arası tam 8 saat zaman vermiş

Senin zaman yönetimin zayıfsa 8 saati verimli kullanmıyorsan bu mübaşirin suçu değil senin suçun

Hiçbir kalemde mesaiye kalacak kadar iş yoktur mesaiye kalan kişide verimli çalışamayan kişidir nokta

ölene kadar sözleşme, 2 yıl önce
hayırdır 5den sonra çalışan bir mübaşir mi keşfedildi ülkede

gizememur
Aday Memur
28 Ocak 2023 13:26

Bu dediğiniz çok yanlış. Siz hangi adliyede çalışıyorsunuz bilemem ama saat üçe dörde kadar süren duruşmalar katibin kabahati değildir. Duruşmadan sonra ki dosyalar yine katibin sorumluluğundadır ve üçe dörde kadar süren dosyaların işlemlerini beşe kadar yetiştirmesi mümkün değildir.
dmrlmhmttt, 2 yıl önce

Devlet sana 8-5 arası tam 8 saat zaman vermiş

Senin zaman yönetimin zayıfsa 8 saati verimli kullanmıyorsan bu mübaşirin suçu değil senin suçun

Hiçbir kalemde mesaiye kalacak kadar iş yoktur mesaiye kalan kişide verimli çalışamayan kişidir nokta

iyaf
Aday Memur
28 Ocak 2023 14:43

Yakında herkes sizin gibi düşünecek, katiplik zor yapılacak iş değil Hele bir de kafası basmayan biriyse, zor kanaat düşük KPSS ile kıydı köşede başvurup katip olduysa vay haline vay

CanAyTug
Aday Memur
28 Ocak 2023 16:34

Katip ve mübaşir ikisi de GİH sınıfındadır. Birisinden diğerine geçiş yapmak unvan değişikliğidir. tenzil-i rütbe sayılmaz. Ama katip iken yardımcı hizmetlere geçemezsin.

Unvan değişikliği 2 şekilde olur.

1- Bakanlığın açtığı Unvan değişikliği sınavına girerek...ki Bakanlık katiplikten mübaşirliğe geçiş için neredeyse hiç unvan değişikliği sınavı açmaz. Çok nadirdir. Yıllara göre unvan değişikliği sınav ilanları incelenebilir.

2- Adalet Bakanlığı unvan değişikliği yönetmeliğinde bahsedildiği gibi; "Komisyonların teklifi ( yani personelin unvan değişikliği talebi üzerine komisyonca verilen onay kararı) Bakanlık onayı ile tamamlanır" yazar..

Yani unvan değişikliği sınavına girmeden sizin talebiniz ve geçerli mazeretin üzerine komisyonun vereceği karar (teklif) bakanlıkça onaylanır ve unvan değişikliği yapılmış olur. Mesela ben zabıt katibi iken komisyona sunduğum sağlık raporuna binaen "düz memur" unvanına geçirildim. Yani yine GİH sınıfındayım. Sadece unvanım değişti. Geçerli bir mazeretin var ise olur. Yoksa çok zor. Bu işin kırılma noktası şudur; memura (psikolojik ya da fizyolojik) rahatsızlığını artırıcı görevlendirme yapılamaz.

obrigado
Aday Memur
28 Ocak 2023 16:45

Aslında sadece Gizem değil, birçok arkadaşımız yeni katip olduğunda aynı şeyleri düşünmüştür. Bazı arkadaşlar ise katiplikten mübaşirliğe geçmeyi görevden düşme olarak görmüşler. Arkadaşlar mübaşir savcıysa katip hakimdir. Yani aralarında bir hiyerarşi yok. Bende katibim. Sadece görev yerlerimiz farklı. Zaten mübaşirler 5 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile GİH 'e (Genel İdare Hizmetleri sınıfı) geçtiler. Yani katipler olarak bizden alt kademede değiller. Bu nedenle başvuru yapılabilmeli veya yapılamıyorsa da önü açılmalıdır. Maaş da zaten aynı. Mübaşirimizi çok severim. Ben harıl harıl hakimin işi olan karar yazmaya çalışırken o İnst.'da video izleyip kahkaha atıyor. Ben müdürün (kanunda verme hakkı olduğunu belirttiği) bazı işlerini yaparken mübaşirin duruşma salonunda arkadaşlarını çağırıp makara yaptığını biliyorum. Yani katibin boş zamanı yoktur. Mübaşirin vardır. Batık bir mahkemede değilseniz veya mübaşirliğe geçtiğinizde batık biryere verilmeyeceğinizi düşünüyorsanız 5 yıllık tecrübemle söylemek gerekirse mübaşirlik 10 numara meslek. Hele hele hakiminiz gel çantamı taşı, cübbemi taşı, ayakkabılarımı sil, git çiçeğimi sula tarzında talepleri yok ise adliyenin en rahatı mübaşirlerdir. Bunu anlamanın Çok basit yöntemi var. 10 yıllık mübaşirle katibin suratındaki çizgilerden, hayata bakış açısından bunu anlayabilirsiniz. Katibin iş yükü aslında çok hafiftir. Katiplik çok basit bir meslektir. Kararı yazması gereken kişi yazarsa, yargılama giderlerini hesaplaması gereken kişi hesaplarsa(hukuk mah.), herkes postasını zarfını kendisi yaparsa, ekrandaki işlerde katip kendi bakması gerekenlere (derdest dosyalar) bakarsa, hakimi birazcık olsun pratikse adliyedeki en yapılacak iş de katipliktir. Malesef katipler bu nedenle 1 değil yeri geldiğinde 4 kişilik çalışır. Müdür ve hakimin yükü kesinlikle üstünde olup, katip arkadaşı hasta olursa, mübaşirin de olmadığı zamanlara denk gelirsen onun da işleri verilir. O zaman katip kafasını kürsüye vurası gelir.

dmrlmhmttt
Aday Memur
28 Ocak 2023 17:46

Yine tekrar söylüyorum zamanı yöneteceksin

3 de duruşma bitsin ara kararı ertesi günü yap

gizememur, 2 yıl önce
Bu dediğiniz çok yanlış. Siz hangi adliyede çalışıyorsunuz bilemem ama saat üçe dörde kadar süren duruşmalar katibin kabahati değildir. Duruşmadan sonra ki dosyalar yine katibin sorumluluğundadır ve üçe dörde kadar süren dosyaların işlemlerini beşe kadar yetiştirmesi mümkün değildir.

gizememur
Aday Memur
28 Ocak 2023 17:51

Haftada iki üç gün duruşma ve her duruşma günü yirmi otuz dosyayla çıkıyorsun. Üstüne talimat duruşmalarını alıyorsun, yakalama ifadelerini alıyorsun. Sen bence katipliğin ne iş olduğunu bilmiyorsun. Bilme de zaten ama en azından kapa çeneni tamam mı
dmrlmhmttt, 2 yıl önce

Kpss5154
Kapalı
28 Ocak 2023 17:57

Peki idare mahkemesinde çalışsan düşüncen aynı olur muydu? Şahsi görüşüm idare mahkemelerinde katiplerin işi mübaşirlerin işinden daha rahat

gizememur
Aday Memur
28 Ocak 2023 18:01

Katipler çoğu adliyede mağdurlar. Sadece seninde dediğin gibi birkaç yerde anca rahatlardir o kadar. Ben düşük olasılıkları düşünmüyorum. Mübaşir olacağım. İleri ki hedefim de direkt Adalet bakanlığından çıkmak. Çünkü adım gibi bilmiyorum. Yaşlılığa kadar bu mesleği yaparsam çok aglicam ve hayatım keşkelerle dolacak
Kpss5154, 2 yıl önce
Peki idare mahkemesinde çalışsan düşüncen aynı olur muydu? Şahsi görüşüm idare mahkemelerinde katiplerin işi mübaşirlerin işinden daha rahat

dmrlmhmttt
Aday Memur
28 Ocak 2023 18:36

8 yıllık çalışan olarak yorum yaptım

Senin doğruları duyasın yok o yüzden kapa çeneni diye hadsizlik yapıyorsun

Kalemde tek katip senmisin iş bölümünüz yok mu

Muhtemelen cezada çalışıyorsun ceza mahkemesinin tek işi zaten duruşma o da olmasa işiniz mi var

Ya da banane ya 8 saate işini becerip sığdıramıyorsan uğraş dur

gizememur, 2 yıl önce
Haftada iki üç gün duruşma ve her duruşma günü yirmi otuz dosyayla çıkıyorsun. Üstüne talimat duruşmalarını alıyorsun, yakalama ifadelerini alıyorsun. Sen bence katipliğin ne iş olduğunu bilmiyorsun. Bilme de zaten ama en azından kapa çeneni tamam mı

gizememur
Aday Memur
28 Ocak 2023 21:16

Düz memur unvanı alınca başka kuruma tayin isteyebiliyor musunuz? Göreviniz nasıl değişti anlatabilir misiniz lütfen
CanAyTug, 2 yıl önce

Katip ve mübaşir ikisi de GİH sınıfındadır. Birisinden diğerine geçiş yapmak unvan değişikliğidir. tenzil-i rütbe sayılmaz. Ama katip iken yardımcı hizmetlere geçemezsin.

Unvan değişikliği 2 şekilde olur.

1- Bakanlığın açtığı Unvan değişikliği sınavına girerek...ki Bakanlık katiplikten mübaşirliğe geçiş için neredeyse hiç unvan değişikliği sınavı açmaz. Çok nadirdir. Yıllara göre unvan değişikliği sınav ilanları incelenebilir.

2- Adalet Bakanlığı unvan değişikliği yönetmeliğinde bahsedildiği gibi; "Komisyonların teklifi ( yani personelin unvan değişikliği talebi üzerine komisyonca verilen onay kararı) Bakanlık onayı ile tamamlanır" yazar..

Yani unvan değişikliği sınavına girmeden sizin talebiniz ve geçerli mazeretin üzerine komisyonun vereceği karar (teklif) bakanlıkça onaylanır ve unvan değişikliği yapılmış olur. Mesela ben zabıt katibi iken komisyona sunduğum sağlık raporuna binaen "düz memur" unvanına geçirildim. Yani yine GİH sınıfındayım. Sadece unvanım değişti. Geçerli bir mazeretin var ise olur. Yoksa çok zor. Bu işin kırılma noktası şudur; memura (psikolojik ya da fizyolojik) rahatsızlığını artırıcı görevlendirme yapılamaz.

Kadroyagerekyok.
Yasaklı
28 Ocak 2023 21:41

Dmr ile rumuzu başlayan elaman sen kimsin nerede çalışıyorsun kumda mi?

gizememur
Aday Memur
28 Ocak 2023 21:45

O kadar boş ki cevap bile vermedim artık. Kendi dünyasında yaşasın o boşver. Bu kadar adliye personeli de zamanı yonetemedigi için isyanda zaten.
Kadroyagerekyok., 2 yıl önce

Dmr ile rumuzu başlayan elaman sen kimsin nerede çalışıyorsun kumda mi?

Selın00671
Aday Memur
04 Aralık 2023 10:24

Engelli raporu olan mübasir unvan değiştirebilir mi rahatszlıgından dolayı kendı gıbı genel ıdarı hızmetler sınıfında olan bir ünvana gecebılır mı

haciabi-
Aday Memur
19 Aralık 2023 16:08

Bulunduğum adliyede bir mübaşir komisyon kararıyla mübaşirlikten gece bekçiliğine geçti. Görme ile alakalı raporu vardı bir kaç dilekçeden sonra talebi değerlendirildi ve gece bekçisi oldu

Selın00671, 2 yıl önce

Engelli raporu olan mübasir unvan değiştirebilir mi rahatszlıgından dolayı kendı gıbı genel ıdarı hızmetler sınıfında olan bir ünvana gecebılır mı

haciabi-
Aday Memur
19 Aralık 2023 16:20

4 yıllık mübaşirim Aile Mahkemesinde çalışıyorum. iş yükü olarak çok yoğun bir mahkeme çok fazla evrak ve talep geliyor. Haftada 2 gün duruşma 1 gün de talimat günü oluyor. Kendime ait masam ve bilgisayarım var. Yeri geliyor posta hazırlıyorum. yeri geliyor tebligat hazırlıyorum. Bazen karar tebliği yapıyorum. Ne iş olursa elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. İşleri düzenli yaparsan çok fazla vakit kalıyor. Adliyede yapılacak bir iş varsa o da sadece mübaşirliktir diyebilirim. Allah katip arkadaşlarımızın yardımcısı olsun

west19
Şef
19 Aralık 2023 19:43

ne kadar boş konusan bilgisiz birisi bu şahıs. mübaşir ile katibin gih sınıfında olduğunu bilmiyor.
ölene kadar sözleşme, 2 yıl önce
ohooo. memurlukta görevde düşme sınavı yok görevde yükselme sınavı var. mübaşir katipliğe yükselebilir ama katip mübaşirliğe düşemez
19 Aralık 2023 22:58

bu konuda tamam iyi arkadaşlar bu kötü haklar için neden mücadele etmiyorsunuz. kalkın gelin Bekir Bozdağ a hakkımız haram olsun diyelim ne olacak sanki .

obrigado
Aday Memur
20 Aralık 2023 00:15

kardeşim öyle batık mahkemeler var ki. örneğin biz iş mahkemesinde 2 katiptik. haftada 2 duruşmam oluyordu. 2 günde senin dediğin gibi ara kararları ve kararları yazsam 4 gün gitti. 1 günün kaldı. geriye. o gün ekrana mı bakacaksın, hakimle karar mı yazacaksın, vatandaşa avukata mı bakacaksın? yanına verilene eğitim mi vereceksin. müdürünün işlerini mi yapacaksın? mahkemede çalışmadan boş konuşuyorsun. mahkemede çalışmak derken mahkeme gibi mahkeme. öyle 200 derdesti olan değil. 2 kişi 2000 derdesti olandan bahsediyorum.

dmrlmhmttt, 2 yıl önce

Toplam 45 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi