Editörler : cihan27E.Kayı Han
28 Ocak 2023 17:29

Kamudaki hemşirelerin maaş düzenlenmesi

Bildiğiniz gibi eskiden hekimlerle yarışan hemşire maaşları şu anki maaşlarının çok altında kalmışlardır. Sağlık bir ekip işidir. Hemşire doktorun işini yapamaz. Doktor da hemşire işini yapamaz. Birine fazla verip diğerini az vermek iş barışını net bir şekilde bozar.

En acil şekilde düzenlenmesi gerek tekrardan

ByAstsubay
Aday Memur
28 Ocak 2023 17:37

Ne gibi düzenleme istiyorsunuz hocam soylermisiniz ?

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 17:53

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Ek ödemelerimizdeki kat sayı 0.32den en az 1.5 seviyesine çıkarılmalıdır acilen. Nöbet ücretlerimisin saatlik ücret 15liradan 100 liraya çıkarılmalıdır.

10 saa nöbet tutuyorsun 150 lira para veriyorlar. Gelme ve gitme parası nöbet ücretinden daha çok.

Uzmanlık unvanının tanınması.

ByAstsubay, 4 ay önce

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 17:57

Mezun oluyorsun pratisyen ve asistanlardan daha düşük maaş başlıyorsun haksızlık değil mi

ByAstsubay, 4 ay önce

Demci
Kapalı
28 Ocak 2023 18:18

Journeykbr, wuhanlı ve uzmanhemşir bunlar aynı kişiler.

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 18:22

Ne diyorsun demci bey bayan her neysen. Başlığı meşgul etme bu yalanlarınla.

Demci, 4 ay önce

Journeykbr, wuhanlı ve uzmanhemşir bunlar aynı kişiler.

Erdi kurtt
Aday Memur
28 Ocak 2023 18:24

Sizden önce düzenlenmesi gereken çok meslek var hemşireler döner ile gayet iyi para alıyor . Aynı zamanda kendinizin maaşını doktor maaşları ile kıyaslamak umarım ironidir. Kendinizi mühendis savcı doktor ile kıyaslamayı bırakın. Tıp kazanıp mühendis olan arkadaşılarım var ama tıp kazanıp hemşire olan hiç duymadım :)))

mmoommoo
Yasaklı
28 Ocak 2023 18:32

Kendilerini mühendis hakim savcı ile de değil doktorla kıyaslıyorlar. Ve hemşire mühendisin 2 Katı alıyor. Bu hemşirelerin hemen hemen hepsine bu aşağılık psikolojisi var. Doktor değilsiniz siz alooo kendinize gelin. Doktor olmayıp hukuk mühendislik okuyan çok ta doktor olmayıp hemşire olanı görmedim bende
Erdi kurtt, 4 ay önce
Sizden önce düzenlenmesi gereken çok meslek var hemşireler döner ile gayet iyi para alıyor . Aynı zamanda kendinizin maaşını doktor maaşları ile kıyaslamak umarım ironidir. Kendinizi mühendis savcı doktor ile kıyaslamayı bırakın. Tıp kazanıp mühendis olan arkadaşılarım var ama tıp kazanıp hemşire olan hiç duymadım :)))

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 18:35

Pardon sizden önce düzenlenmesi gereken meslek demek çok saçma değil mi? Döner ücretler düşürüldü baya 500 tl bile verilmiyor ve hekimlerin döneleri artırıldı olan bu. Bir uzman hekim 4.5 kat sayısı varken bizim 0.16 ila 0.32 bu kabul edilemez.

Biz mühendis ve savcı ile kıyaslamıyoruz. Sadece aynı ekip arkadaşlarımızın olduğu hekimlerle kıyaslıyoruz o da çok normal değil mi. Sonuçta aynı hastanede aynı hastaları tedavi etmeye çalışan lisans mezunu çalışanlarız.

Ve bu üniversite puanları ile kıyaslanamaz ben hacettepe hemşireliğe zamanında 22bin sıralama ile girdim ve şu anki 22bin sıralamada tıpların yarısı geliyor ve mühendisliklerin de %95inden fazlası gelen bir sıralama. O yüzden sıralamaya bakmak saçma geliyor.

Erdi kurtt, 4 ay önce

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 18:40

Pardon nerede 2 katını alıyor maaşım 13bin tl oldu ve döner sermaye den aldığım ücret de sadece 700-800 tl

https://www.hizliresim.com/79eaw17

Sİzi hemşirelerin mühendislerden 2 katı kazandığını düşündüren durum nedir böyle bir durum yok. Hekimler 7bin ile 15bin arasında ek ödeme alırken hemşireleri 700 ile 900 tl arasında döner almaktadır.

Eskiden oran uzman hekimler 3.2 hekimler için 1.8 hemşireler için 1.5 oran vardı şimdi uzman hekim 4.5 hekim 2.26 hemşire de 0.32 orana çevrilmesi haksızlık değil mi? Aynı havuzdan verilince paralar bizim daha da düşüyor mecburen. Önceden nerdeyse eşit aldığımız ücretler şimdi çok büyük fark var

mmoommoo, 4 ay önce
Kendilerini mühendis hakim savcı ile de değil doktorla kıyaslıyorlar. Ve hemşire mühendisin 2 Katı alıyor. Bu hemşirelerin hemen hemen hepsine bu aşağılık psikolojisi var. Doktor değilsiniz siz alooo kendinize gelin. Doktor olmayıp hukuk mühendislik okuyan çok ta doktor olmayıp hemşire olanı görmedim bende

mmoommoo
Yasaklı
28 Ocak 2023 18:42

Bilader bordro atmayın. Sizin bordrolarınıza inanmıyorum. Ek bi sürü kalem alıyorsunuz kimi kandırıyprsunuz. Mühendisin tek kalem maaş. Araziye çıkarsa 3 kuruşta ordan alır o kadar
uzmanhemşir, 4 ay önce

Pardon nerede 2 katını alıyor maaşım 13bin tl oldu ve döner sermaye den aldığım ücret de sadece 700-800 tl

Sİzi hemşirelerin mühendislerden 2 katı kazandığını düşündüren durum nedir böyle bir durum yok. Hekimler 7bin ile 15bin arasında ek ödeme alırken hemşireleri 700 ile 900 tl arasında döner almaktadır.

Eskiden oran uzman hekimler 3.2 hekimler için 1.8 hemşireler için 1.5 oran vardı şimdi uzman hekim 4.5 hekim 2.26 hemşire de 0.32 orana çevrilmesi haksızlık değil mi? Aynı havuzdan verilince paralar bizim daha da düşüyor mecburen. Önceden nerdeyse eşit aldığımız ücretler şimdi çok büyük fark var

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 18:44

Biz sadece oranların eskiden olduğu gibi hekime 1.8 hemşireye 1.5 olmasını talep ediyoruz. Yeni oranları kabul etmiyoruz. Biri 15 bin alırken hemşirenin 500 tl almasını kabul etmiyoruz.

Bir uzman 20bin maaşının yanında 15bin ek ödeme ile 35bine yükselirken. Bir pratisyen 17bin maaşın yanında 7bin ek ödeme ile 24bin maaş alırken. Bir hemşirenin aldığı 13bin ücretin yanında sadece 700tl zam gelmesi haksızlıktır.

uzmanhemşir, 4 ay önce

Erdi kurtt
Aday Memur
28 Ocak 2023 18:45

Sizi zamanınızda 22 bin ile girmiş olabilirsiniz o zaman tıp demekki ilk 3 bindi . Sınava giren sayısı ile alakalı sıralama saçma mı? Gerçekten komiksiniz ben 47k sıralama ile Marmarada mühendisliğe girdim 30 ile gelen arkadaşlarımda var o zaman ben Hacettepe hemşireliğe giremeyecektim :))) gerçekten bakış açınız çok komik
uzmanhemşir, 4 ay önce

Pardon sizden önce düzenlenmesi gereken meslek demek çok saçma değil mi? Döner ücretler düşürüldü baya 500 tl bile verilmiyor ve hekimlerin döneleri artırıldı olan bu. Bir uzman hekim 4.5 kat sayısı varken bizim 0.16 ila 0.32 bu kabul edilemez.

Biz mühendis ve savcı ile kıyaslamıyoruz. Sadece aynı ekip arkadaşlarımızın olduğu hekimlerle kıyaslıyoruz o da çok normal değil mi. Sonuçta aynı hastanede aynı hastaları tedavi etmeye çalışan lisans mezunu çalışanlarız.

Ve bu üniversite puanları ile kıyaslanamaz ben hacettepe hemşireliğe zamanında 22bin sıralama ile girdim ve şu anki 22bin sıralamada tıpların yarısı geliyor ve mühendisliklerin de %95inden fazlası gelen bir sıralama. O yüzden sıralamaya bakmak saçma geliyor.

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 18:51

Sıralama muhabeti açan sizlerisiniz ben değilim. Eskiden sıralaması düşük olan okullar şimdi zirveden eskiden zirvede olan yerlerin şimdi kimse yüzüne bakmıyor.

Önceden öğretmenlikler 1numaraydi şimdi değil.

Sıralamalara bakmak yanlış

Erdi kurtt, 4 ay önce
Sizi zamanınızda 22 bin ile girmiş olabilirsiniz o zaman tıp demekki ilk 3 bindi . Sınava giren sayısı ile alakalı sıralama saçma mı? Gerçekten komiksiniz ben 47k sıralama ile Marmarada mühendisliğe girdim 30 ile gelen arkadaşlarımda var o zaman ben Hacettepe hemşireliğe giremeyecektim :))) gerçekten bakış açınız çok komik

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 18:54

Bizler sadece eskiden pratisyenle aramızada 300-400 tl oynarken geçen sene ocak ayında şimdi 7-8bin tl oynamasını haksızlık olarak niteliyoruz.

Uzman geçen sene 11-12bini alamazdı şimdi 32-33bin alıyor dönerle birlikte. Pratisyen 7-8bini alamazken şimdi 22bini alıyor dönerle birlikte biz geçen sene 6-7bin alırken şimdi 13bin alıyoruz.. Bizim de 20binlerde almamız gerekmez mi????????

Geçen sene bir mühendis saha görevleri ile uzmandan fazla alırken şimdi mühendis uzmanın altına düştü o da başka sorun. Oran korunmadı geçen seneki ile

Erdi kurtt
Aday Memur
28 Ocak 2023 19:02

Hocam size tane tane açıklayacağım şimdi uzun olacak ama yazacağım. Hepimiz kendi seviyemize göre bir meslek yapıyoruz. Bunun için en önemli sınav üniversite sınavı. Ve insanlar mesleklerini genelde sıralamalarına göre yapıyorlar. Ve en başarılı meslekler 1. Sırada her zaman tıp, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik vardır. Bunların sıralaması asla değişmez çünkü en başarılı en prestijli meslekler bunlardır. Herkes bunları tercih eder ve sıralamalar genelde değişmez. İlk 50 bine giren insanlar bunlara yönelir. Bu yüzden sıralama çok önemlidir. Eskiden önemli olan artık yüzüne bakılmayan mesleklere gelince eskiden 20 sene önce ziraat mühendisliği önemlidir yüksektir insanlar oraya yönelir. Bu sürekli değişir. Şu an ben mesela mekatronik mühendisiyim. Geleceğin mühendisliği tabi ki bu tercih edilecek. Teknoloji ilerliyor dünya değişiyor insanlar kendilerini tabiki güncelleyecek. Bazı üniversitelerde bilgisayar mühendisliği ilk 1000 ile alıyor adam en iyi yerde tıp okumak yerine çağın şartlarına göre hareket ediyor. Durum bundan ibaret ve sizinde mesleğiniz çok güzel herkesin yapabileceği bir meslek değil. Ama kendinizi diğer branşlarla kıyaslamayı bırakın. Bir ara şey diyen arkadaş vardı 2 sene yüksek lisans daha okuyup tıp diploması verilsin. Eğer sizde aynı şeyi düşünüyorsanız öyle demek yerine size tekrar üniversite sınavına hazırlanmanızı öneririm.
uzmanhemşir, 4 ay önce

Sıralama muhabeti açan sizlerisiniz ben değilim. Eskiden sıralaması düşük olan okullar şimdi zirveden eskiden zirvede olan yerlerin şimdi kimse yüzüne bakmıyor.

Önceden öğretmenlikler 1numaraydi şimdi değil.

Sıralamalara bakmak yanlış

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 19:10

Burada kimse meslek kıyaslaması yapmıyor. Siz 1 numara olun en yüksek puanla mühendislikler yazılsın en son sıralamayla hekimlik ve hemşirelik bölümleri yazılsın ama bu konular gelip geçicidir. Bu zamanda mühendislik olur tıp sonda olur, başka bir zaman savcılık bir numara olur başka bir zaman da hemşirelik en iyi puanla girilen bölüm olur. Bu öğrencilerin isteyip istememesi gibi bir durumdur ve maaşları etkileyen bir durum değil.

Bizler sadece 2022 ocaktaki maaş durumu nasılsa aynısını istiyoruz aynı oranının verilmesini istiyoruz. Bir uzman dönerle falan en fazla 13bin tl alabilirken şimdi 35bin alabiliyor, 1 pratisyen en fazla 7-8bin alırken şimdi 17bin +7bin de dönerle 24bine kadar alabiliyor, hastaneden hastaneye değişmekle birlikte şimdi o dönemde geçen sene sadece pratisyenin 300-400 tl düşüğünü alırken şimdi biz en fazla 13-14 alabiliyoruz aradaki fark çok oldu.

Eskidenki gibi pratisyenle farkmızın 300-400 tl olmasını talep ediyoruz ve oranların buna göre düzenlemesini istiyoruz

Erdi kurtt, 4 ay önce
Hocam size tane tane açıklayacağım şimdi uzun olacak ama yazacağım. Hepimiz kendi seviyemize göre bir meslek yapıyoruz. Bunun için en önemli sınav üniversite sınavı. Ve insanlar mesleklerini genelde sıralamalarına göre yapıyorlar. Ve en başarılı meslekler 1. Sırada her zaman tıp, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik vardır. Bunların sıralaması asla değişmez çünkü en başarılı en prestijli meslekler bunlardır. Herkes bunları tercih eder ve sıralamalar genelde değişmez. İlk 50 bine giren insanlar bunlara yönelir. Bu yüzden sıralama çok önemlidir. Eskiden önemli olan artık yüzüne bakılmayan mesleklere gelince eskiden 20 sene önce ziraat mühendisliği önemlidir yüksektir insanlar oraya yönelir. Bu sürekli değişir. Şu an ben mesela mekatronik mühendisiyim. Geleceğin mühendisliği tabi ki bu tercih edilecek. Teknoloji ilerliyor dünya değişiyor insanlar kendilerini tabiki güncelleyecek. Bazı üniversitelerde bilgisayar mühendisliği ilk 1000 ile alıyor adam en iyi yerde tıp okumak yerine çağın şartlarına göre hareket ediyor. Durum bundan ibaret ve sizinde mesleğiniz çok güzel herkesin yapabileceği bir meslek değil. Ama kendinizi diğer branşlarla kıyaslamayı bırakın. Bir ara şey diyen arkadaş vardı 2 sene yüksek lisans daha okuyup tıp diploması verilsin. Eğer sizde aynı şeyi düşünüyorsanız öyle demek yerine size tekrar üniversite sınavına hazırlanmanızı öneririm.

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 19:28

sadece eskiden olduğu gibi maaşımız kadar döner ücreti istiyoruz

xyzs
Memur
28 Ocak 2023 21:17

Bu ülkede sadece sağlıkçılar yok. Askeri ve polisi de var. Devletimiz askere ve polise bir lira fark verip ne nöbet ücreti ne görev ücreti veriyor. Göreviniz bu ne parası diyorlar. Halinize şükredin derim. Bir asker olarak eskiden hemşirenin neredeyse iki katı maaş alırken şu an bir asker maaşını geçiyorsunuz neredeyse döner sermayeyle birlikte....

uzmanhemşir
Memur
28 Ocak 2023 21:22

Sen mühendisin maaşına bak asıl

https://www.hizliresim.com/6wf3ehq

benim maaşımın 4-5 katı senin maaşının kaç katı

xyzs, 4 ay önce

Bu ülkede sadece sağlıkçılar yok. Askeri ve polisi de var. Devletimiz askere ve polise bir lira fark verip ne nöbet ücreti ne görev ücreti veriyor. Göreviniz bu ne parası diyorlar. Halinize şükredin derim. Bir asker olarak eskiden hemşirenin neredeyse iki katı maaş alırken şu an bir asker maaşını geçiyorsunuz neredeyse döner sermayeyle birlikte....

Harita-foto
Aday Memur
29 Ocak 2023 00:09

Alırsınız
Toplam 44 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi