Staj gördüğüm okulda 2 staj öğretmenim vardı. Birisi baya eskiydi, diğeri ona nazaran meslekte yeniydi. Kıdemli olan neredeyse her ders kitabı açtırıp sırayla öğrencilere okutturup son 5 dakika kala sürekli saate bakarak zil çalar çalmaz gidiyordu. Genç olan ise neredeyse kendini yırtıyordu öğrencilere birşeyler katmak için. Yani demem o ki geç hocam tecrübe işini. İş insanın kendisinde bitiyor, genç yada yaşlı olması farketmiyor. Ha bu arada hocam, deyin ki hepimiz alalım, ona amenna. Burada genç arkadaşları ötekeleştirerek sadece eskilere haklar istenince olmuyor. Bana eksi verenlerin de çoğu sınava, kariyere karşı çıkıp şu an mis gibi kaymağını yiyenler. Eksi vermeleri benim haklı olduğum gerçeğini değiştirmez bunu da belirteyim.
Staj gördüğüm okulda 2 staj öğretmenim vardı. Birisi baya eskiydi, diğeri ona nazaran meslekte yeniydi. Kıdemli olan neredeyse her ders kitabı açtırıp sırayla öğrencilere okutturup son 5 dakika kala sürekli saate bakarak zil çalar çalmaz gidiyordu. Genç olan ise neredeyse kendini yırtıyordu öğrencilere birşeyler katmak için. Yani demem o ki geç hocam tecrübe işini. İş insanın kendisinde bitiyor, genç yada yaşlı olması farketmiyor. Ha bu arada hocam, deyin ki hepimiz alalım, ona amenna. Burada genç arkadaşları ötekeleştirerek sadece eskilere haklar istenince olmuyor. Bana eksi verenlerin de çoğu sınava, kariyere karşı çıkıp şu an mis gibi kaymağını yiyenler. Eksi vermeleri benim haklı olduğum gerçeğini değiştirmez bunu da belirteyim.
Fenciyi_M38 , 8 ay önce
Merak etme yiğidim senin hayallerinin bittiği yerde benim gerçeklerim başlar elbette aştık aşacağımızı! Lisede çalıştım hem kız yatılı hemde sağlık meslek lisesinde ayrıca ilçemin en başarılı 2 ortaokulunda da çalıştım. İlçede parmakla gösterilen bir öğretmen olarak ben zaten aşacağımı aştım.
Sonrada senin gibiler yok aşmış cart curt laf kalabalığı yapsınlar.
Bırakın boş çeneyide icraat görelim ona buna laf yetiştirip acemi öğretmenliğinizle kaliteli kendini yetiştirmiş öğretmenleri bir görmeye aklınızca küçümsemeye kalkışmanızdan belli çapınız.
Önce bi çapınız olsun sonra udman bagöritmen parısı isteyük dersin! Ağlasanda zırlasanda tecrübesizsiniz ve bu tecrübe parayla torpille satın alınmıyor. Ha keşke her uzman başöğretmen çok kaliteli olaydı orası ayrı mevzu.
Bana bu hayatın zorlukları dayanmamış ki gözüm korksun herhangi bişeyden.