Editörler : Pangaea
30 Ocak 2023 12:33

Sen karşılama da.
TARKAN ÖZBEK, 2 yıl önce

O değilde Bu BAŞÖĞRETMENLERİ bandoylamı karşılayacağız .yoksa askeri mangamı gelip karşılayacak

memur414268
Memur
30 Ocak 2023 12:44

Uzman/baş öğretmenlere ilave iyileştirmeler...Talebimiz şudur: 1- Ek derslere %20 zam 2-Ekstra hizmet puanı (10-15p) 3-Yer değiştirmelerde öncelik 4-Nitelikli liselere girişte öncelik

bence bu talepler az olmuş.

5- sadece uzman ve başöğretmenlere özel öğretmenler odası, yemekhane ve servis imkanı

6-Uzmanlara %5, başlara %10 olmak üzere okul tapusundan hisse payı

7-uzman ve başlara özel

*kasım ve nisan ara tatilleri 3 er hafta

*sömestr tatili 5 hafta

*yaz tatili 6 ay

8-uzman ve başlara özel öğretmenler gününde 2 maaş, atanma yıldönümlerinde 3 maaş, her yıl 19 kasım sınav yıldönümünde plaket

9-her gece iyi uykular öpücüğü

10-her sabah ballı kaymaklı kahvaltı

TARKAN ÖZBEK
Aday Memur
30 Ocak 2023 12:48

Abartma lütfen Kardeş !! iyi uykular öpücüğü nedir yahuuu

memur414268
Memur
30 Ocak 2023 13:00

Adamlar uzman öğretmen, başöğretmen kardeş. İyi uykular öpücüğü en doğal hakları.

hatta yukarıdaki listeye ilave edeyim bir kaç tane daha.

11-teneffüslerde özel masaj

12-ayda bir nöbet tutma ve nöbet ücretinin 20 ek ders olması

13-ders esnasında sıcak-soğuk içecek takviyesi

14-uzman ve baş oldukları için ders sürelerinin 20 dakikaya düşmesi

15-ortapedik koltuk ve masa desteği

16-toplantılarda yazman seçilmeme hakkı

TARKAN ÖZBEK, 2 yıl önce

Abartma lütfen Kardeş !! iyi uykular öpücüğü nedir yahuuu

cahilsavan
Kapalı
30 Ocak 2023 13:20

Sen öğretmen misin?

memur414268, 2 yıl önce

Adamlar uzman öğretmen, başöğretmen kardeş. İyi uykular öpücüğü en doğal hakları.

memur414268
Memur
30 Ocak 2023 13:34

sen kahin misin

cahilsavan, 2 yıl önce

Sen öğretmen misin?

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
30 Ocak 2023 13:43

Adam hasedinden çatlamış işi gücü yok sayfalarca yazı yazıyor.
memur414268, 2 yıl önce

30 Ocak 2023 14:06

Sayın hocam, kusura bakma kaba bir tabirle olacak belki ama, bırak şunlarla ... yarıştırmayı. Kendine yazık edersin. Buralarda güzelleme yapanların nerede ne olduğunu zaten iyi biliyor bu memleket. O yüzden insanlık edip kimseye kendini anlatmak zorunda değilsin. Hele kanıtlamak. Geç o işi. Kanıt da sunsan hak edip edemeyeceğin hakkında o kafalarıyla yargı da getirirler. Üstüne bir de infaz ederler. Az çok görüyorsundur artık. Şimdi bu kafalara mı laf anlatacaksın?! İşine bak sen. Yazdığı kadar işini yapsaydı bu millet belki bir yerlerde seviye de atlardı. Dolayısıyla kimilerine göre gerçek seviye (!) rütbedir bu ülkede. Statüdür. Sahip değilsen onun mertebesinde değilsindir. Halbuki görünürdedir o mertebe. Gerçek olan, o mertebe üzerinden kendi seviyelerine çekmeye çalışmalarıdır seni. Yapabilecekleri en fazla o çünkü. Sonra da karakter dersi vermeye kalkarlar. Biz neler gördük. Üst perdeden dem vurmaya kalkıp işin içine girince buharlaşıp giden. Nitekim tepeden inme rütbeyle ahkam kesmek moda artık bu ortamda. Neymiş yıllar tecrübeymiş! Kime göre neye göre?! Ne tecrübeliler gördük bea! Sistemine rütbe işlenen her tecrübeli (!) ertesi sabah kendisini dev aynasında görüyor. Her yerde, toplumun her kesiminde, her iş alanında benzer tiplerden sürüyle var. Bir imkan elde ettiler mi birilerini ezmek için yaşıyorlar. Yarışıyorlar. Problemleri var çoğunun. Hüküm vericiler, üstünlük seviciler. Doğal olarak standardizasyonla uğraşma. Fazla bir beklentin olmasın. Yukarı çekemezsin herkesi. Üsluptan dem vuranların kendi üsluplarından haberleri bile yok gördüğün üzere. Çünkü kendileri için normal olan o zaten. O yüzden ne kadar anlatırsan anlat. Geçmeyecektir. Egolarını tatmin etmek için buradalar. Nefesini tüketmeye değmez.

Kuskusuz, 2 yıl önce

Bir daha size cevap bile vermeyeceğim. Öğretmen olduğunuz için de o kadar üzgünüm ki!..

30 Ocak 2023 14:16

Şu anda "Uzman öğretmenlik" sadece maaş farkı için kullanılabilir. Alınan uzmanlığın öğretmenlik mesleği ile ve branşını iyi yapmakla zerre alakası yok.

Sınavın göstermelik yapıldığı ortada. Parayı bastırıp uzaktan alınan işletme yükslek lisans vb. diplomalar da ortada. Öğretmenlikle ve branşıyla ilgisi olamyan alanlarda YL yapıldı ve parayla diploma alındı. Alanında hakkıyla yüksek lisans yapanlar ayrı konu.

//

Böyle bir uzmanlık sistemiyle, siz

"2-Ekstra hizmet puanı (10-15p) 3-Yer değiştirmelerde öncelik 4-Nitelikli liselere girişte öncelik"

talep ederseniz ,kıymat kopar.

Açıköğretimle öğretmen olmuş biri, parayla YL diploması aldı diye, nitelikli liselerde öğretmen mi olsun? 30 yıllık başarısız bir fizikçi, sırf uyduruk sınava girdi diye, Fen Lisesinde Fizik Öğretmeni mi olsun? Saçmalamayın. Sistemi mahvetmeyin.

Maç ortasına kural değişmez. Önce bir düzenleme yapıp, sonra arkasına başka şeyler ekleyerek saçma sapan bir sisteme dönüştürülmemeli.

//

Mevcut uzmanlık sistemi sadece maaş farkını gösteren bir uygulama.

cahilsavan
Kapalı
30 Ocak 2023 14:18

Ben kahin değilim ama sen de öğretmen değilsin memursan sana ne öğretmenlerin uzmanlığından buradaahkam kesiyorsun bir de vıcık vıcık

cahilsavan, 2 yıl önce

Sen öğretmen misin?

Kuskusuz
Genel Müdür
30 Ocak 2023 15:16

Her cumleniz çok kıymetli hocam çok çok teşekkür ederim. :))

mastermusician, 2 yıl önce

Sayın hocam, kusura bakma kaba bir tabirle olacak belki ama, bırak şunlarla ... yarıştırmayı. Kendine yazık edersin. Buralarda güzelleme yapanların nerede ne olduğunu zaten iyi biliyor bu memleket. O yüzden insanlık edip kimseye kendini anlatmak zorunda değilsin. Hele kanıtlamak. Geç o işi. Kanıt da sunsan hak edip edemeyeceğin hakkında o kafalarıyla yargı da getirirler. Üstüne bir de infaz ederler. Az çok görüyorsundur artık. Şimdi bu kafalara mı laf anlatacaksın?! İşine bak sen. Yazdığı kadar işini yapsaydı bu millet belki bir yerlerde seviye de atlardı. Dolayısıyla kimilerine göre gerçek seviye (!) rütbedir bu ülkede. Statüdür. Sahip değilsen onun mertebesinde değilsindir. Halbuki görünürdedir o mertebe. Gerçek olan, o mertebe üzerinden kendi seviyelerine çekmeye çalışmalarıdır seni. Yapabilecekleri en fazla o çünkü. Sonra da karakter dersi vermeye kalkarlar. Biz neler gördük. Üst perdeden dem vurmaya kalkıp işin içine girince buharlaşıp giden. Nitekim tepeden inme rütbeyle ahkam kesmek moda artık bu ortamda. Neymiş yıllar tecrübeymiş! Kime göre neye göre?! Ne tecrübeliler gördük bea! Sistemine rütbe işlenen her tecrübeli (!) ertesi sabah kendisini dev aynasında görüyor. Her yerde, toplumun her kesiminde, her iş alanında benzer tiplerden sürüyle var. Bir imkan elde ettiler mi birilerini ezmek için yaşıyorlar. Yarışıyorlar. Problemleri var çoğunun. Hüküm vericiler, üstünlük seviciler. Doğal olarak standardizasyonla uğraşma. Fazla bir beklentin olmasın. Yukarı çekemezsin herkesi. Üsluptan dem vuranların kendi üsluplarından haberleri bile yok gördüğün üzere. Çünkü kendileri için normal olan o zaten. O yüzden ne kadar anlatırsan anlat. Geçmeyecektir. Egolarını tatmin etmek için buradalar. Nefesini tüketmeye değmez.

M Y T H
Daire Başkanı
31 Ocak 2023 02:02

Hizmet puanı diploma kıdem onlardan Ben de çok var. Samimi söylüyorum.

Boşuna çırpınıp kıvranma.bunların herhangi birinin zekatını versem, sevinirsin.

Özetle.

Büyümen lazım. Çayda dem, meslekte kıdem.

Kuskusuz, 2 yıl önce

Acemi dediğiniz kişi ben mi oluyorum? Eğer bensem 11 ayı sigortasız olmak üzere ki sertifika bekledim 4.5 sene rehabilitasyon merkezinde çalıştım 7. Senesi içinde bulunduğumuz sene olmak üzere 7 senedir de kamuda öğretmenlik yapıyorum sizin hesaplara göre uzmanım zaten. Ondan önce de yüksek lisansla hayli uzmanım. Her burda bu kanuna karşı çıkanı yeni atanmış zannetmeyin, önce karşı çıkıp şimdi 3 maymunu oynayanlar dan olamıyorum 11 ay sertifika bekledim, 3 sene kadro bekledim bi 11 ay da uzmanlık beklenir herhalde. Bir de her yazanı kıskanç , aç, sefil hiç zannetmeyin. Kiskanacagim insan isimde idol olmalı ki onu da kiskanmam örnek alırım, aç değilim bir yatım yok ama var bir şeyler yetiyor... Bu garabeti savunanlara da sadece acıyorum o kadar.

Fenciyi_M38
Daire Başkanı
31 Ocak 2023 03:00

Tanımadığın bilmediğin bir insana yazdığı kadar işini yapsaydı diye yazacak kadar düşüksen ben sana ne yapayım bu da senin yüz kızartıcı ahlak seviyeni gösterir.

Orada ego tatmin eden üstü kapalı her hakareti edip şimdi ben yazsam sana yakışır bana yakışmaz diyen kim? Ben miyim? Bu mu çok övdüğünüz üslup? Bu muymuş karakterli yazı?

Kimi isterseniz destekleyin seçmekte özgürsünüz. İsmim daha önce 5 kez kaymakamlığa ödül için verilmiş ama hiç ödül alamamış lakin tüm ilçenin en kaliteli en kültürlü öğretmenlerinden olarak bilinen şahsıma saldırarak yaptıklarınız utanç olarak sizlere yeterlidir.

Kimseye üstü kapalı hakaret etmedim.

Üstü kapalı hakaret eden kimseyi kutsallaştırmadım.

Bırak bunları dediğin şahıs yani beni eğer tanısaydınız gerçek hayatta ilçenin diğer öğretmenleri gibi derin saygı duyardınız.

İlçemde beni tanımayan okul müdürü yoktur. Bir deneme yapıldığında ilk takip ettikleri bir bilim şenliği hazırladığımda ilk müracat ettikleri ilçe zümre başkanlığına oy birliği ile seçtikleri hepsinin benim çocuklara evde ders çalıştırma ödev yaptırma soru çözmeyi sevdirme tekniklerinimi uygulamaya çalıştıkları şahsım bu bahsettiğiniz pespaye kişi oluyorum öyle mi?!

Siz keyifle otururken gündüzleri ve akşamları çocuklar bana whasaptan mesaj atıp kişisel ödev almak istediklerini bildiriyorlar, her hafta velileri tek tek arayıp hem veli kontrolü hem öğrenci kontrolü yaparım. Kuralıma göre beni aramalarının son saati 20:55 dir bu saate kadar yoğunluğum hep devam eder işte o bahsettğiniz pespaye kişi!

Başka okula ekders doldurmak için 1 günlüğüne gittiğimde tüm girdiğim sınıfların velilerini aramıştım bu benim için sıradandı daha sonra o okulun müdürü beni çağırıp böyle bir şey yapmışsın helal olsun yaptığın şeyin farkında mısın tarzı neler söylemişti

Daha yazsam burdan istanbula yol olur

Şuan bile tatilde sabah 7 den(sabah namazına 6 da kalktığımı biliyorlar) akşam 20:55 e kadar arayıp kişisel ödev kişisel soru çözme yardımı alıyorlar tüm öğrencilerim

Geçen tüm yaz boyunca rehber öğretmeni olduğum sınıfa kendi plandığım gönüllü olarak uyguladığım zoom toplantıları yaptım. Zoom toplantıların çocuklarla sosyal bilgileri din kültürü ve matematiği çözdüm ve çocukların anlamadığı branşımın dışında bu konuları zoom toplantılarında anlattım.

Sınıfta 2 öğrenci bursluluğu kazanıp 3 tanesi de ucu ucuna kaçırdı. Tüm öğrencilerim yaptığım işi çok çok takdir edip ben sosyali ve matematiği yaz boyu anlatmasam asla bursluluğu kazanamayacaklarını ifade ettiler.

İşte pespaye egoist pis hakaretleri hak eden bir plaketi dahi olmayan 12 senelik köy öğretmeni benim. 12 senedir böyle canla başla branşımın dahi dışında çaba sarf edip özverili olan aşağılık insan benim. Neymiş uzman olmuşmuşum da kendimi bir halt sanmışım neyim ki ben. Ben bunu hak mı ettim ki. Asın beni kurtulun! Yada alın ortanıza taşlayın!

Emin olun dim dik ölürüm şerefimle ölürüm!

Yüzü kızarmayana da daha anlatacak çok şeylerim olsada anlatmaya gerek yok!

Plaketim yok ama tüm mezun ettiğim öğrencilerimin velilerimin duaları var tüm ilçe idarecilerinin takdiri var. Cadde de yürürken bu bahsedilen mustafa hoca mı diye bir birlerine soranlar var. Bunlar bana yeter. Sizede sizin yazdıklarınız üsluplarınız hakaretleriniz yeter!

Sizin hayallerinizin bittiği yerde benim gerçeklerim başlar şimdi bu sözü boşuna söylemediğimi dolu dolu söylediğimi anlayan anladı siz anlamasanızda olur.

mastermusician, 2 yıl önce

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
31 Ocak 2023 08:18

Millet ittifakı seçimi rahat kazanacak gibi dduruyor. Geçen yayınladıkları 240 sayfalık mutabakatta başöğretmenlik, uzmanlık kaldırılacak. Özlük hakları iyileştirilecek yaxıyor. Sonuçta ünvanları geri alıp eşitlemeyeceklerine göre herkesi en az başöğretmenlik maaşına eşitleyecekler. Bunu herkes kabul eder zaten. Hadi inşallah.

M Y T H
Daire Başkanı
31 Ocak 2023 11:03

Başöğretmen maaşına taktınız siz de. Başöğretmen maaşı ne ki? Bilmiyorsanız 1 derece için, 17 bin TL.

Nöbetler hariç hemşire 17 bin lira alıyor. Göreve yeni başlayan bir polis de öyle.(sendikaları olmadığı için yazdım)

Bizde, sendikal mücadele zayıf kaldı. Ama aidatları muhteşem.

şaşkın tarihçi, 2 yıl önce
Millet ittifakı seçimi rahat kazanacak gibi dduruyor. Geçen yayınladıkları 240 sayfalık mutabakatta başöğretmenlik, uzmanlık kaldırılacak. Özlük hakları iyileştirilecek yaxıyor. Sonuçta ünvanları geri alıp eşitlemeyeceklerine göre herkesi en az başöğretmenlik maaşına eşitleyecekler. Bunu herkes kabul eder zaten. Hadi inşallah.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
31 Ocak 2023 11:17

Yalan söyleme ben uzman halimle sendikasız 17 000 aldım bu ay.
M Y T H, 2 yıl önce

Başöğretmen maaşına taktınız siz de. Başöğretmen maaşı ne ki? Bilmiyorsanız 1 derece için, 17 bin TL.

Nöbetler hariç hemşire 17 bin lira alıyor. Göreve yeni başlayan bir polis de öyle.(sendikaları olmadığı için yazdım)

Bizde, sendikal mücadele zayıf kaldı. Ama aidatları muhteşem.

M Y T H
Daire Başkanı
31 Ocak 2023 11:54

Esas yalancının hası sensin. Uzmanlık sınavına girmemiş 1'in 4'ündeki arkadaşım 13.000 küsür maaş alıyor. Uzmanlık farkı üç buçuk 4 bin lira mı?

Öğretmen olmadığını zaten biliyoruz. Çok merak ediyorsan başöğretmen maaşını.

ÖzkanSoft Mahepten hesaplat.

şaşkın tarihçi, 2 yıl önce
Yalan söyleme ben uzman halimle sendikasız 17 000 aldım bu ay.

M Y T H
Daire Başkanı
31 Ocak 2023 11:58

Ana sayfadaki yorumlarından da seni tanıyorum.

Öğretmen Aleyhtarı yorumlarınla çok meşhursun.

ŞAŞKIN TARİHÇİ

gökcann
Memur
04 Şubat 2023 20:02

Her şeyde bir emek vardır,ders çalışmak,onca sunumu dinlemek,sınava müracaat,cesaret,hizmet yılı,katılmak yani güzel arkadaşlar eleştireceğinize kıskançlık krizlerine gireceğinize pozitif olun ki ömrünüz uzasın.Kızma ne olur çalış seninde olur.Sizinde bir gün yılınız tutar girersiniz hayır demessiniz peki bunca yazdığınız kötü,negatif düşünceleriniz ne olacak.O zamanda dün dündür bugün bugündür mü diyeceksiniz.Yeni şeyler söylemek lazım.Bu eğitim dili olamaz.

gökcann
Memur
04 Şubat 2023 20:03

Ben 2005 lerdebu sınava girip uzman olduğumda sen kısa donla parkta top iynuyordun evladım biraz saygı lütfen.

Toplam 86 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi