Editörler : **sude**
29 Ocak 2023 16:50   

Makine Mühendisleri için açılmasını beklediğiniz kadrolar

Herkese hayırlı atamalar arkadaşlar.

En son DSİ 104 kişilik kadro açtı. Yakın zamanda kadro açacağını düşündüğünüz kurum ve sayılar hakkında fikirleriniz nelerdir ?

29 Ocak 2023 18:03

Kpssmakina
Aday Memur

Her kpss dönemi için toplam kaç atama oluyor?

İki senenin toplamı, bu merkezi atamada puan 86 ya kadar düşmüş, insanların tercihi kurum il, bölge olarak çok farklı.

29 Ocak 2023 18:04

Kpssmakina
Aday Memur

Eğer diğer kurumlarda dsi kadar olursa iyi bir alım olacağını düşünüyorrum

30 Ocak 2023 11:36

cesi61
Aday Memur

Kpss 2022 açıklandığından beri, yaklaşık 250 makina mühendisi alımı yapıldı. Ben 2024 kpss 'ye kadar puanların 83 84 e ineceğini düşünüyorum. Üstelik eyt VS de açıklanırsa, azda olsa kadrolarda bir artış etkisi olacaktır

30 Ocak 2023 11:39

anthtonysoprano
Aday Memur

Eğer diğer kurumlarda dsi kadar olursa iyi bir alım olacağını düşünüyorrum

Kpssmakina, 2 ay önce - Alıntıya git

Hocam kgm , çevre şehircilik kaç kontenjan açar tahmini

31 Ocak 2023 13:02

eminrey
Aday Memur

Arkadaşlar herkese merhaba,

Daha önce öğretmenler TBMM'ye yoğun katılımla bir dilekçe verdiler. Bu çalışmanın ciddi bir yankı uyandırdığını düşünmekteyiz.

Edilekce.tbmm.gov.tr'de imzaya açılan 11.01.2023 tarih ve D27-26197 sayılı "Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarınin özlük haklarının iyileştirilmesi" konulu dilekçeye imza atarak çalışmaya katılmanızı ve arkadaşlarınızı bu dilekçeye imza attırmanız önemle rica ederiz.

Öğretmenler 14.000 dilekçe ile giriş yaptılar. Bizler daha iyisini yapabiliriz, emin olun.✨

01 Şubat 2023 12:27

Kpssmakina
Aday Memur

Kpss 2022 açıklandığından beri, yaklaşık 250 makina mühendisi alımı yapıldı. Ben 2024 kpss 'ye kadar puanların 83 84 e ineceğini düşünüyorum. Üstelik eyt VS de açıklanırsa, azda olsa kadrolarda bir artış etkisi olacaktır

cesi61, 2 ay önce - Alıntıya git

Hocam merhaba, 250 mühendis ataması oldu diyorsunuz da, sanırım merkezi 70 almış, bu diğerleri nerede, ben ilanları takip edemedim ilk başta mezun olmadığımdan. Ancak şimdi bakıyorum da bu dediğiniz sayı sanki fazla geldi ya bakanlıklar filan almadı çok. Olmuşsa bile bu kadroların hepsine atama yapıl ı mı acaba, boşta kalmadılar mı?

01 Şubat 2023 14:59

tambirbruh
Aday Memur

Hocam merhaba, 250 mühendis ataması oldu diyorsunuz da, sanırım merkezi 70 almış, bu diğerleri nerede, ben ilanları takip edemedim ilk başta mezun olmadığımdan. Ancak şimdi bakıyorum da bu dediğiniz sayı sanki fazla geldi ya bakanlıklar filan almadı çok. Olmuşsa bile bu kadroların hepsine atama yapıl ı mı acaba, boşta kalmadılar mı?

Kpssmakina, 2 ay önce - Alıntıya git

29 msb sözleşmeli, 3 msb kadrolu, 8 konya bb, 3 koski, 1 afyon il özel idaresi, 8 kültür bakanlığı, 8 ulaştırma bakanlığı, 3 aile bakanlığı, 74 merkezi atama, 1 bahçelievler bld, 3 savunma sanayii uzm yrd, 3 tika uzm yrd, 23 il planlama uzm yrd, 2 içişleri uzm yrd, 7 ticaret bk uzm yrd, 2 tpao, 18 botaş, 2 kahramanmaraş bb, 1 maraş kanalizasyon ve su, 4 adli tıp kurumu, 104 dsi, 1 gaib uzmn yrd, 2 çevre şehircilik bk, 6 kkk muvazzaf subay, 1 dkk muvazzaf subay, 2 hkk muvazzaf subay, 6 ogm.

yani anlayacağın üzere 250 sayısı az bile. bunlar 2022 kpss'den sonra makine mühendisliği için açılmış olan kadrolar. Fakat sorun şu ki daha kimse göreve başlayamadı. Dolayısıyla herkes aynı anda her yere başvuruyor veya kazandığı yerden diğer bir yer için cayabiliyor.

01 Şubat 2023 16:29

cesi61
Aday Memur

90 üzeri puan için çırpınıyor bizim meslektaşlarımız, sence boşta kadro kalmış olma ihtimali var mı?

01 Şubat 2023 16:33

cesi61
Aday Memur

Dediğiniz mutlaka oluyordur ama, açılan kadrolar, feragat edilecek kadrolar değil. Çoğu Maaşları yüksek, ve önmli kadrolar. Yani kazanan kişilerin geri adım atacağı yerler değil bence

Toplam 9 mesaj