Bilindiği üzere memurlara getirilen %2 üyelik barajı CHP tarafından Anayasa Mahkemesi?ne taşınmıştı. Son gelen haberlere göre sendikalara %2 üyelik barajı getiren yasal düzenleme, AYM ilk incelemesini tamamladı ve dosyanın kabul edilebilir olduğuna karar verildi.
%2 sendika barajı uygulamasının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin iptal davası Anayasa mahkemesinde ilk incelemeden geçti.
Başvurunun kabul edilebilir olduğuna ve esastan incelenmesine karar verildi.
Raportör tarafından düzenlenecek raporun ardından kısa süre içinde dosyaya karar verilmesi bekleniyor.
231 tane sendika var 188 tanesi %2 altında kalacağı söyleniyor . yahu sendikalaşmak önemli ama çok karmaşa da gereksiz Türkiye geneli 30 üyesi olan sendika var:) üye sayısı az olan sendika kimin hakkını savunacak?
-kendini mi ayakta tutmak için çabalayacak yoksa üyelerin mi hakkını savunacak?
Benim fikrim şu şekilde: Sendika kurmak, sendikalara üye olmak direkt olarak Anayasanın kişi sosyal ve ekonomik haklar kısmında işlenmiştir. Bu duruma göre %2 den az olan bir sendikaya katılımı düşürdüğü için anayasa ters bir işlem oluşturur. Anayasada olan bir hak yasa veya başka bir yolla yasaklanamaz bu şekilde olursa Anayasanın üstünlüğü ilkesini ortadan kaldırır. Şahsi fikrim Anayasa mahkemesi bu kararı reddedecektir. Şekil olarak uygun bulabilir yeterli çoğunluk sağlanmıştır usulüne göre oylanmıştır tamam ama asıl olarak anayasa ile çelişiyor. Karar nasıl olacak çok merak ediyorum.
% 2 uygulaması anayasaya aykırı Anayasa mahkemesi bu kararı iptal edecek
231 tane sendika var 188 tanesi %2 altında kalacağı söyleniyor . yahu sendikalaşmak önemli ama çok karmaşa da gereksiz Türkiye geneli 30 üyesi olan sendika var:) üye sayısı az olan sendika kimin hakkını savunacak? -kendini mi ayakta tutmak için çabalayacak yoksa üyelerin mi hakkını savunacak? AFŞİNLİ34, 2 ay önce - Alıntıya git
30 kişilik sendika dediğiniz sendika, insanların hakkını malum sendikadan daha iyi savunuyordur eminim.
30 kişilik sendika dediğiniz sendika, insanların hakkını malum sendikadan daha iyi savunuyordur eminim. Kifuby, 2 ay önce - Alıntıya git
Sendika hakkımı savunması için söz sahibi olması gerekiyor, bunun içinde üye sayısı fazla olması gerekir. 30 kişilik sendika greve gidecek olsa 2-3 kişi katılır. kimse önemsemez kendi çalar -kendi oynar:(
Bu arada chpyi kimse savunmasın bana yönetime gelse milletin anasını ağlatır. sürgünler zorlamalar, göz dağı vermeler ve baskı yaparak üyelerini çoğaltır. AKP en azındn bunları yapmadı. Sendika bağımsız olmalı ne AKparti nede CHPye nede başka bir patiye bağlı kalmadan bağımsız hareket etmeli
"göz dağı vermeler ve baskı yaparak üyelerini çoğaltır. AKP en azındn bunları yapmadı."
sabah sabah iyi güldüm. bir insanın kendini bu derece yitirmesi ne acı. Allah Islah Etsin.
Bu arada chpyi kimse savunmasın bana yönetime gelse milletin anasını ağlatır. sürgünler zorlamalar, göz dağı vermeler ve baskı yaparak üyelerini çoğaltır. AKP en azındn bunları yapmadı. Sendika bağımsız olmalı ne AKparti nede CHPye nede başka bir patiye bağlı kalmadan bağımsız hareket etmeli AFŞİNLİ34, 2 ay önce - Alıntıya git
Eğitim birsen üyesi olmayanlar idareci olamadı ,tayin edilmedi vs..hangi ülkede yaşıyorsun sen ?
Yapmadı mı yahu bir gece de Ülkede 4867 Okul Müdürü Görevinden Alındı . 1 Gece de 8754 Müdür yardımcısı görevden alındı. Git yalakalığını başka yerde yap . Asalak gibi yaşamaya devam et..
%lik dilim saçmalıktan başka bir şey değil. Buna bir sınır getirilecekse 5-10bin üye şartı getir.
Sırf sendikacılığı tekelleştirmek istedikleri için böyle uygulama yapılıyor. Bu sendikaların başlarındakiler doymadı doymadı. Ne mide varmış arkadaş.
Şuan öğretmen olan birisi CHP yönetimini görmedi. Ama herkes eğitim birsen yönetimini gördü. Hayrola yaptıklarını sana yapacakları için mi korkuyorsun?
Arkadaş bu kadar sığ bu kadar basit bu kadarı gerizekalica trolluk yapılmaz la! Hayır milleti artık aptal yerine koymayın , kendiniz gibi sanmayın ya! Neymiş baskı yaparmış da üye çoğaltırmış! 20 yılda gorulmeyen ne görebilir artık bu ülke?
chp ilgilenmese badem bıyıklılar bizi yutar valla
Son durum nedir? Herhangi bir gelişme var mı? Ne zaman karar verilecek?