Sınavsız ünvan değişikliği yapmak için (GİH den THS na) şartlar nelerdir?
GİH den, THS sınıfına ünvan değişikliği sınavına girmeden, hiç bir şekilde geçiş yapamazsınız.
Yurt tan gelenler ile şehit ve gazi yakınlarına böyle bi hak verilmiş olması lazım
doktora yapmak
doktora yapmak İnsmühGokce, 2 ay önce - Alıntıya git
3795 SAYILI KANUN Destekpersoneli, 2 ay önce - Alıntıya git
ne demek istediniz anlamadım?
GİH den, THS sınıfına ünvan değişikliği sınavına girmeden, hiç bir şekilde geçiş yapamazsınız. bravehard, 2 ay önce - Alıntıya git
hiçbir şekilde diye net konuşmuşsunuz. ama......
657 nin 68.-71. ve 74. maddeleri bu konuyu açıklıyor. Kurum değişikliği yaparak kurum kabul ederse ve teknik hizmetler sınıfına yada geçiş yapacağınız sınıfa uygun mezuniyetiniz varsa geçiş yaparken de değiştirilebilir. geçiş yaptınız ama sınıf değiştirmenin olabildiğini sonradan öğrendiniz diyelim ki. öğrediğiniz zamanda da yapılabilir. Ünvan değişikliğine girmenize gerek yok. bu konuda devlet personel başkanlığının mütaalalar bülteninde örnekler var.
2014 yılında atandım 2015 yılında kurum değiştirdim. kurum değişirken böyle bir durumdan haberim yoktu. 2018 yılında 68. maddeye göre de işlem yapılması için başvurdum ve sınavsız olarak GİH sınıfından TH sınıfına mezuniyetimin olduğu kadroya geçiş yaptım.
Geçiş yapan personel olduğum için bu işlem uygulanabildi. İlk atandığı yerde çalışan memur için bu durum söz konusu olamaz. Ünvan değişikliği sınavına girmesi şarttır.
Kurumun bu sınıf değişikliğini yapma zorunluluğu yok çünkü 68. madde emredici bir madde değil.
Sonuç olarak hizmetli kadrosundan genel idari hizmetler kadrosuna geçiş yaparken sınıf değiştirilebilir. gih den teknik hizmetlere geçilebilir. tam tersi geçişler memurun isteğiyle yine kurum oluru ile mümkündür.
hiçbir şekilde diye net konuşmuşsunuz. ama...... 657 nin 68.-71. ve 74. maddeleri bu konuyu açıklıyor. Kurum değişikliği yaparak kurum kabul ederse ve teknik hizmetler sınıfına yada geçiş yapacağınız sınıfa uygun mezuniyetiniz varsa geçiş yaparken de değiştirilebilir. geçiş yaptınız ama sınıf değiştirmenin olabildiğini sonradan öğrendiniz diyelim ki. öğrediğiniz zamanda da yapılabilir. Ünvan değişikliğine girmenize gerek yok. bu konuda devlet personel başkanlığının mütaalalar bülteninde örnekler var. 2014 yılında atandım 2015 yılında kurum değiştirdim. kurum değişirken böyle bir durumdan haberim yoktu. 2018 yılında 68. maddeye göre de işlem yapılması için başvurdum ve sınavsız olarak GİH sınıfından TH sınıfına mezuniyetimin olduğu kadroya geçiş yaptım. Geçiş yapan personel olduğum için bu işlem uygulanabildi. İlk atandığı yerde çalışan memur için bu durum söz konusu olamaz. Ünvan değişikliği sınavına girmesi şarttır. Kurumun bu sınıf değişikliğini yapma zorunluluğu yok çünkü 68. madde emredici bir madde değil. Sonuç olarak hizmetli kadrosundan genel idari hizmetler kadrosuna geçiş yaparken sınıf değiştirilebilir. gih den teknik hizmetlere geçilebilir. tam tersi geçişler memurun isteğiyle yine kurum oluru ile mümkündür. grafik07, 2 ay önce - Alıntıya git
Devlet memuru hangi sınıfta görev yapıyorsa bu sınıftan veya öğrenim durumu itibariyle girebileceği sınıftan olan bir kadroya kurumlar arası naklen atanabilir (DMK m. 74). Örneğin, genel idare hizmetleri sınıfında görev yapan ve öğretmenlik bölümü mezunu olan bir memur, genel idare hizmetleri sınıfından veya öğrenim durumu itibariyle girebileceği eğitim öğretim hizmetleri sınıfından bir kadroya kurumlar arası naklen atanabilir. Öğrenim durumu itibariyle giremeyeceği sağlık hizmetleri gibi bir kadroya atanması mümkün değildir.
Kaynak: ERASLAN Yunus, ?657 Sayılı Kanun Kapsamında Memurların Kurumlar Arası Naklen Atanmaları?, SÜHFD., C. 30, S. 1, 2022, s. 399 - 440.
düzeltme: 68. maddeye göre değil 74. maddeye göre.
düzeltme: 68. maddeye göre değil 74. maddeye göre. grafik07, 2 ay önce - Alıntıya git
hocam detaylar hakkında konuşabilir miyiz? hizmet sınıfı değiştirerek geçiş yaparken geçiş yapılan kurumda hangi amirin onay vermesi gerekiyor? yada sadece eçiş yapılmak istrenen kurumdaki yetkili amirin onayı yeterli oluyor mu ? Özelden de yazdım size
Şöyle bir yazı da var:
https://www.memurlar.net/haber/749111/baska-kuruma-atanmada-unvan-degisikligi-uygulanmayacagini-soyleyen-danistay-kararlari.html
Şöyle bir yazı da var: https://www.memurlar.net/haber/749111/baska-kuruma-atanmada-unvan-degisikligi-uygulanmayacagini-soyleyen-danistay-kararlari.html kartalkalem, 1 ay önce - Alıntıya git
haberin içeriğinde de anlatıldığı gibi ;
4- Yukarıda yer verilen görüşlerin hilafına birkaç Danıştay Kararı bulunmakla birlikte, söz konusu kararlar Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Kararı niteliğinde olmadığından, benzer durumlar için bağlayıcı değildir.
olarak açıklamış durumu.... kanun maddeleri esastır.
haberin içeriğinde de anlatıldığı gibi ; 4- Yukarıda yer verilen görüşlerin hilafına birkaç Danıştay Kararı bulunmakla birlikte, söz konusu kararlar Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu Kararı niteliğinde olmadığından, benzer durumlar için bağlayıcı değildir. olarak açıklamış durumu.... kanun maddeleri esastır. grafik07, 1 ay önce - Alıntıya git
Merhaba. Danışmak istediğim bir husus var. Belediye çalışanıyım başka belediyeye nakil olma durumum var. Hizmet sınıfım GİH ve daha önce yaklaşık 7 yıllık hizmet birleştirmem var. Toplam hizmet süreme eklenmesi dışında bir artısı yok bu birleştirmenin. Sizin bahsettiğiniz gibi nakil sürecinde TH sınıfına geçebilirsem ve sonrasında talep ettiğimde hizmet süremin derece kademeye etki etmesini sağlayabilir miyim ? Teşekkürler. samcro, 1 ay önce - Alıntıya git
Teknik hizmetler sınıfına geçerken yada geçtikten sonra hiç fark etmez, eğer 7 yıl süresince teknik hizmetlere atanacağınız ünvanda çalıştıysanız ve sürenizi o ünvanda görev yaparak tamamladığınızı ıspatlarsanız yani Örneğin; 7 yıllık sürenizin tamamını bir şirkette tamamladığınızı düşünelim ve inşaat mühendisi olarak çalıştığınızı varsayalım. çalıştığınız iş yerinden ıslak imzalı olarak; A kişisi burada 7 sene inşaat mühendisi olarak çalışmıştır diye kağıt alıp insan kaynaklarına verirseniz bu sürenin 4/3'ü teknik hizmet kadrosunda çalışılmış gibi hizmet aylığınıza eklenir. eğer bu süreyi 5 farklı şirkette geçirmiş iseniz 5 ayrı şirket içinde aynı belgeyi sunmanız gerekir. 7 senenin tamamı emekli aylığınızda değerlendirilir ki onu yapmışsınız zaten. sizin burda eksik olan hizmet aylığınıza eklemeniz. 7 senelik süreniz hizmet aylığındaki karşılığı 5 yıl 3 ay dır. yani diyelim ki kadro derecesi olarak 6/1 olduğunuzu varsayalım. bu hizmet birleştirmeyi yaptığınızda kadro dereceniz 5/3 +3 ay olursunuz?
burda önemli olan tek konu. yer değiştirme suretiyle teknik kadroya geçebilmeniz.
Teknik hizmetler sınıfına geçerken yada geçtikten sonra hiç fark etmez, eğer 7 yıl süresince teknik hizmetlere atanacağınız ünvanda çalıştıysanız ve sürenizi o ünvanda görev yaparak tamamladığınızı ıspatlarsanız yani Örneğin; 7 yıllık sürenizin tamamını bir şirkette tamamladığınızı düşünelim ve inşaat mühendisi olarak çalıştığınızı varsayalım. çalıştığınız iş yerinden ıslak imzalı olarak; A kişisi burada 7 sene inşaat mühendisi olarak çalışmıştır diye kağıt alıp insan kaynaklarına verirseniz bu sürenin 4/3'ü teknik hizmet kadrosunda çalışılmış gibi hizmet aylığınıza eklenir. eğer bu süreyi 5 farklı şirkette geçirmiş iseniz 5 ayrı şirket içinde aynı belgeyi sunmanız gerekir. 7 senenin tamamı emekli aylığınızda değerlendirilir ki onu yapmışsınız zaten. sizin burda eksik olan hizmet aylığınıza eklemeniz. 7 senelik süreniz hizmet aylığındaki karşılığı 5 yıl 3 ay dır. yani diyelim ki kadro derecesi olarak 6/1 olduğunuzu varsayalım. bu hizmet birleştirmeyi yaptığınızda kadro dereceniz 5/3 +3 ay olursunuz? burda önemli olan tek konu. yer değiştirme suretiyle teknik kadroya geçebilmeniz. grafik07, 1 ay önce - Alıntıya git