Editörler : E.Kayı Han
02 Şubat 2023 15:30

MemurunMaaşı
Aday Memur

Arkadaşlar sendika avukatıyla görüştüm, sağolsun bilgilendirdi.

Şöyleki;

Kadrolu yada sözleşmeli olmamız farketmiyor her türlü muvafakat isteniyor vermezse idare mahkemesine dava açılıyor.

Dava yaklaşık 1 yıl sürüyor, yürütmeyi durdurma kararı falan verilmesi lazımmış.

(Ne için olduğunu bilmiyorum, galiba yerimize yedeklerden çağırmasınlar diye düşünüyorum)

Davanın lehimize seyri ve sonucu için çalıştığımız kurumda yeterli personelin olması da önem arz ediyormuş ki bu çok önemliymiş.

Not olarak bizim bakanlık muvafakat vermemekte diretiyormuş, malesef...

Bilen cevaplarsa sevinirim:

Eğer muvafakat falan uğraşmak istemiyorsak istifa edip 6 ay beklememiz mi gerekiyor?

MemurunMaaşı, 2 ay önce - Alıntıya git

Bu arada kadro için hazırlanan kanun metnini kesinlikle okumalıyız, çünkü kadroya geçişte bir kaç sene başka kuruma geçmemize mani olan maddeler de var galiba

02 Şubat 2023 15:33

Kimecezaevi
Aday Memur

Bu arada kadro için hazırlanan kanun metnini kesinlikle okumalıyız, çünkü kadroya geçişte bir kaç sene başka kuruma geçmemize mani olan maddeler de var galiba

4 yıl başka kuruma geçiş yok.
02 Şubat 2023 15:33

patron5-6-2
Aday Memur
2. Soruda sormak istediğin kadrolu ikm iken öğretmenliğe atanmak gibi mi sıfırdan
Pdrikm, 2 ay önce - Alıntıya git
Kardesim sana mesaj atamiyorum, sen bana mesaj atabilir misin? Ben de Adalet bakanliğındayim ve ogretmenlik mezunuyum
02 Şubat 2023 15:36

MemurunMaaşı
Aday Memur

Kardeş benim kendime faydam olmadı ki sana nasıl faydam olsun. Sırf şu kurumdan kurtulayım diye öğretmenlik için formasyon yapıp Adalet Öğretmenliği ünvanı aldım olmadı. Ardından Yüksek Lisans yaptım Yine olmadı. 2008 yılından bu tarafa bir yolunu bulamadım. Çok yaklaştım onda da bakanlık muvafakat vermedi. Dava açtım kaybettim itiraz ettim bölgeye gitti oranda ret geldi. Alacak kurum aynı ünvan olmaması lazım yani memur iken memur olmayacak. Ya tekniker, teknisyen veya müdür statüsünde olacaksın bu dava sonucu birde üstüne bakanlığın avukat parasını ödedim. Bu yolda 1 tane arabam var onun parasını harcamaya razıyım yeter ki şu kurumdan kurtulayım. İlçe adliyesindeyim artık burnumdan geldi yaşım 43 oldu zor geliyor katiplik. Gözü kör olmayası EYT bile tutmuyor. Tutsa 1 dakika durmam olurum emekli

sınavdansonra, 2 ay önce - Alıntıya git

Hocam sizin adınıza üzüldüm, hakkınızda hayırlısı olsun. Ne kadar istediğiniz yaptıklarınızdan anlaşılıyor. İnşallah muvaffak olursunuz.

02 Şubat 2023 16:51

MemurunMaaşı
Aday Memur
4 yıl başka kuruma geçiş yok.
Kimecezaevi, 2 ay önce - Alıntıya git

Hocam merak ettiğim, ben 3 yıllık mübaşirim meslekte 1 yıl daha çalışmam yetiyor mu, yoksa kadroyu aldıktan sonra 4 yıl daha beklemem mi gerekiyor?

02 Şubat 2023 17:11

Kimecezaevi
Aday Memur

Hocam merak ettiğim, ben 3 yıllık mübaşirim meslekte 1 yıl daha çalışmam yetiyor mu, yoksa kadroyu aldıktan sonra 4 yıl daha beklemem mi gerekiyor?

Benim de söylenenlerden anladığım sözleşmeli geçirdiğiniz süre dahil 4 yıl olması lazım
02 Şubat 2023 17:53

MemurunMaaşı
Aday Memur
Benim de söylenenlerden anladığım sözleşmeli geçirdiğiniz süre dahil 4 yıl olması lazım
Kimecezaevi, 2 ay önce - Alıntıya git

Eğer öyleyse vallahi billahi tamam, ama yok kadroya geçtikten sonra 4 sene daha bekleyin kardeşim demek haksızlığın alası oluyor

02 Şubat 2023 20:00

boncul84
Daire Başkanı

Arkadaşlar bende katibim ve sosyal hizmet mezunuyum sosyal çalışmacı olarak kurumumda kalmak istiyorum ve bu alan için ünvan değişikliği sınavı atılmıyor ne yapmam lazım bilemiyorum ünvan değişikliğine tabi kadrolar arasında sosyal çalışmacı ama sınav açılmıyor nasıl bi yol izlemem lazım başka kurumada geçme imkanım olur mu acaba

02 Şubat 2023 20:13

Pdrikm
Aday Memur
Kardesim sana mesaj atamiyorum, sen bana mesaj atabilir misin? Ben de Adalet bakanliğındayim ve ogretmenlik mezunuyum
patron5-6-2, 2 ay önce - Alıntıya git
Merhaba, ben de atamıyorum size hocam.
03 Şubat 2023 06:27

Skrtdr
Aday Memur

Eğer öyleyse vallahi billahi tamam, ama yok kadroya geçtikten sonra 4 sene daha bekleyin kardeşim demek haksızlığın alası oluyor

Kardeşim benimde anladığım kadarıyla o 4 yıl meselesi başka kuruma tayin olamaz meselesidir. Kpss ile atamaları kapsayan bir şey yok yani.
Toplam 50 mesaj