hocam yazınızı kelimesi kelimesine okudum.
Haklı olduğunuz yönler elbette var ancak bazı durumları düzeltmem gerek.
Bahsettiğiniz tabiattaki Kurum Amirleri sadece Yardımcı Hizmetler Personeline kötü davranmıyor. Genel İdare Hizmetleri Personeline de kötü davranıyor.
Kendi görev yaptığım müftülükten örnek vereyim daireden daireye uygulama farklı olabilir.
Görev yaptığım müftülükte 3 hizmetli 2 Şoför arkadaş var.
4 V.h.k.i 2 memur 1 şube müdürü 1 Müftü Beraber çalışıyoruz.
Bizim hizmetliler sadece müftülüğün temizliği ve şube müdürü ve müftüye çay verir.
Daire personeli olarak biz çayımızı dahi kendimiz alırız.
Bir sorun da yaşamıyoruz.
Ancak Hizmetli ve Şoför Dairede en az sorumluluk alan personeldir.
Çayını ver temizliğini yap gerisi seni ilgilendirmez.
Ben maaşları yaparken hata yaparsam sorumluluk bana ait. SGK pirimlerini işe giriş çıkış işlemlerini zamanında yapmazsam unutursam SGK direk bana ceza keser kuruma değil. asgari ücretin 10 katına kadar yazılan cezayı cebimden öderim.
Yazdığım her evrakın sorumluluğu bana ait.
Denetlemede en çok stres yaşayan vakıf da Görev yapan V.H.K.İ dir. kuruşu kuruşuna hesap sorarlar.
Makbuzları tek tek incelerler. bir makbuz kaybetsen dairenin altını üstüne getirirsin. Onu bulman lazım.
Ama YHS Sınıfında bu sorumluluk yok.
Yanımda misafirim yoksa çayımı kendim alırım kimseden bana çay getirmesini istemem.
Ama misafirimin yanında mırın kırın ederse kusura bakmasın da gereken cevabı veririm.
Kaldı ki 20 yıl imamlık yaptım. Bütün arkadaşlarımız gibi yeri geldi Caminin tuvaletini de temizledim. halısını da yıkadım camlarını da sildim. Evinde Hanımının Gelinin adam yerine koymadığı ama imamın karşısında Sözde Aslan kesilen İhtiyarlarla da uğraştım.
Bir çok arkadaşımız İmamken yaptığı şeyleri hizmetliyken yapmıyor. Yapınca zoruna gidiyor.
Kusura bakmasın da o zaman Çalışacak V.h.k.i liğe gelecek. Ama sorumluluğuna da katlanacak.
hocam yazınızı kelimesi kelimesine okudum.
Haklı olduğunuz yönler elbette var ancak bazı durumları düzeltmem gerek.
Bahsettiğiniz tabiattaki Kurum Amirleri sadece Yardımcı Hizmetler Personeline kötü davranmıyor. Genel İdare Hizmetleri Personeline de kötü davranıyor.
Kendi görev yaptığım müftülükten örnek vereyim daireden daireye uygulama farklı olabilir.
Görev yaptığım müftülükte 3 hizmetli 2 Şoför arkadaş var.
4 V.h.k.i 2 memur 1 şube müdürü 1 Müftü Beraber çalışıyoruz.
Bizim hizmetliler sadece müftülüğün temizliği ve şube müdürü ve müftüye çay verir.
Daire personeli olarak biz çayımızı dahi kendimiz alırız.
Bir sorun da yaşamıyoruz.
Ancak Hizmetli ve Şoför Dairede en az sorumluluk alan personeldir.
Çayını ver temizliğini yap gerisi seni ilgilendirmez.
Ben maaşları yaparken hata yaparsam sorumluluk bana ait. SGK pirimlerini işe giriş çıkış işlemlerini zamanında yapmazsam unutursam SGK direk bana ceza keser kuruma değil. asgari ücretin 10 katına kadar yazılan cezayı cebimden öderim.
Yazdığım her evrakın sorumluluğu bana ait.
Denetlemede en çok stres yaşayan vakıf da Görev yapan V.H.K.İ dir. kuruşu kuruşuna hesap sorarlar.
Makbuzları tek tek incelerler. bir makbuz kaybetsen dairenin altını üstüne getirirsin. Onu bulman lazım.
Ama YHS Sınıfında bu sorumluluk yok.
Yanımda misafirim yoksa çayımı kendim alırım kimseden bana çay getirmesini istemem.
Ama misafirimin yanında mırın kırın ederse kusura bakmasın da gereken cevabı veririm.
Kaldı ki 20 yıl imamlık yaptım. Bütün arkadaşlarımız gibi yeri geldi Caminin tuvaletini de temizledim. halısını da yıkadım camlarını da sildim. Evinde Hanımının Gelinin adam yerine koymadığı ama imamın karşısında Sözde Aslan kesilen İhtiyarlarla da uğraştım.
Bir çok arkadaşımız İmamken yaptığı şeyleri hizmetliyken yapmıyor. Yapınca zoruna gidiyor.
Kusura bakmasın da o zaman Çalışacak V.h.k.i liğe gelecek. Ama sorumluluğuna da katlanacak.
ömer.amir.beyy, 3 ay önce
ben imamlıktan hizmetliye geçtim.2018 yılında oldu.köyde görevliydim.cocukları ilçeye kiralık ev tutarak yerleştirdim bende ilçeden köye git gel yapıyordum koylu bana dediki lojman varken koyumuzde niye cocuklarını ilçeye yerleştirdin ve sende ilçeden köye gelip gidiyorsun böyle işmi olur dediler.bende cocugum rahatsız sürekli hastaneye götür geri köye gel sıkıntı oluyor birde artık koyde yasamak istemiyor cocuklar cunku koyde okul yok taşımalı eğitim ile gitmek istemiyorum baba dedi oğlum.Hanımda 10 yıldır koy koy gezip durduk artık ben köyde durmak istemiyorum dedi.koylu benimle iletişimi kopardı uyduruk şikayetler olmaya başladı.YİNE OĞLEN NAMAZI VAKTI İLÇE EVDEYKEN KÖYE GİTMEK İÇİN HAZIRLIK YAPIYORDUM MUFTU BEY BENİ aradı ve sen bir aydır köyde yokmuşsun ezan okunmuyor camide kitliymiş dedi kaymakam beye kadar gitmişler kaymakam beyde beni aradı işin aslını bi öğren dedi bana diyor muftu bey. Yok hocam olur mu her vakit ordayım izin günlerim hariç dedim.beni müftülüğe çağırdı bak hocam dedi muftu bey.şikayetler ayyuka çıktı tamam 30 gun koyde yok diye şikayet ettiler bende abartı buldum da buna bir çözüm bulalım dedi.SENİ BAŞKA KÖYE VERELİM DEDİ 4 TANE KÖY İSMİ ONÜME KOYDU BİRİNİ SEC ORAYA VERELİM SENİ DEDİ.bende hocam o koylerden birinede gitsem gene cocuklar ilçede ben köyde git gel yaparım onlarda rahatsız olur şikayetler başlar dedim.durdu düşündü ve hizmetli kadromuz boş istersen gel muftulukte hizmetli ol cocuklarının başında olursun kafanda rahat olur dedi.MERKEZDE HİÇ BOŞLUK YOKTU.FULL DOLUYDU. mecburen tmm dedim ve bir ay içinde yani 2019 mart ayında imamlıktan hizmetliye geçtim.DURMADAN YILMADAN ÇALIŞTIM DİDİNDİM MBSTS DEN 73 PUAN ALDIM İLK BOŞALAN İLÇE MERKEZ MÜEZZİNLİK KADROSUNA YENİDEN SINAVLARI KAZANARAK GERİ DÖNÜŞ YAPTIM
avantaj mı dezavantajmı.BANA GÖRE DEZANANTAJ..
derece kademen de emeklilikte maaşta ciddi düşüşle oluyor
tamamen HADEME MUAMELESİ GÖRUYORSUN SİL SÜPÜR TEMİZLE CAY GETİR CAY GÖTÜR AFEDERSİN TUVALETLERİ TEMİZLE. bardakları yıka.ot temizle çöp ayıkla....daha niceleri yani ne iş olsa yapacaksın.
müftünün evinin yani lojmanının çimlerini biçersin bana biçtirdi otlarını ayıklarsın ağaçları budarsın.
diyanet gençlik merkezine gidersin orayıda sil süpür temizle .
hafta sonu tatil dersin ama ordada telefon gelir gel şurada iş var burada iş var .yani yedi yırmı dört mesaidesin.tadilat tamirat olursa müftülükte sende çalışırsın .ceşme arıza yapar eline anahtar tutuştururlar değiştir ampul patlar değiştir ....yaz yaz bitmiyor daha da cok şeyler
birde meslektailarına rezil olursun itibarın yerlerde olur.onlarada cay verirsin tekrar boş bardaklarını toplarsın.
haaa birde kazan yakarsın.günde beş torba kömur kazana dökersin yanar aksama gelir kulleri temizlersin sonra tekrar bi beş torba daha dökersin ustun başın ağzın burnun simsiyah olur
ben bunların hepsini yaptım yaptırdılar.
mnüftülükte işler ters giderse ilk çatacakları kişi sensin uyduruktan bi nedenle senden öfkelerini alırlar.mazlumu getirin bana muamelesi görursun çünkü en alt memursun.ayak takımısın yani
kimseye abartı gelmesin çünkü bunları yaşadım.dışardan beyefendi görduğun muftuluk personelinin gercek yuzunu görursun .
neyse yoruldum yazmaktan
daha neler neler.....
vazgec sakın düşünme
bana biri bunları yazsa yada söylese idi muftunun verdiği listedeki öbür köylerden birine geçerdim
ALLAHA EMANET OLUN..