Editörler : crops35
«35363738394041424344454647

inşjeomuh
Aday Memur
11 Mart 2023 09:43

arkadaşlar ben mardine asil olarak atandım, atanan var mı başka ?

cnkrvnc
Aday Memur
11 Mart 2023 11:09

Bu yedek sistemini çözebilen varsa yazabilir misiniz hiç bişey anlamadım 1.tercihimin 1. Yedeği olarak görünüyor şansım var mı?? Lütfen cevap verin

makinekoü
Kapalı
11 Mart 2023 11:32

Sistem benim tahmin ettiğim gibi olmuş. Tercihlerinizin hiçbirine asil olarak yerleşemediyseniz, puanınızın yettiği ilk tercihinize direkt yedek olarak yerleşiyorsunuz. Ankara'da 10.yedeğin atanıp Hakkari'de 1.yedeğin atanmama durumu da söz konusu olabilir. Kimse bunu tahmin edecek bir algoritma yazamaz.

mkarey10, 2 yıl önce

ben yedekli sistemin böyle olacağını tahmin etmedim. Bu sistemin şöyle bir sorunu var ki örnek verecek olursak birisi 91 puanla Ankara'yı başa yazıp 10.yedek olurken 88 ile Hakkaride 1.yedek olabilir. Bu da 88 alan birini atarken 91 alan birini atamayabilir.

OozgurER
Aday Memur
11 Mart 2023 12:06

Kaç puanla atandınız ?

inşjeomuh, 2 yıl önce

arkadaşlar ben mardine asil olarak atandım, atanan var mı başka ?

mkarey10
Şef
11 Mart 2023 12:35

Yanlış bir çıkarım. Hakkari'de çalışmak istemeyen bir kişinin çıkması Ankara'da çalışmak istemeyecek 10 kişinin çıkmasından daha yüksek ihtimal olsa gerek. Sistem için bunu tahmin etmelerine gerek yok. Eskisi gibi havuz yapılacak, puana göre çağrı yapılacak. Farklı bir sistem uygulanacaksa bunun belirtilmesi gerekirdi ki tercih sıralamaları ona göre yapılırdı.

makinekoü, 2 yıl önce

Sistem benim tahmin ettiğim gibi olmuş. Tercihlerinizin hiçbirine asil olarak yerleşemediyseniz, puanınızın yettiği ilk tercihinize direkt yedek olarak yerleşiyorsunuz. Ankara'da 10.yedeğin atanıp Hakkari'de 1.yedeğin atanmama durumu da söz konusu olabilir. Kimse bunu tahmin edecek bir algoritma yazamaz.

shinesunn
Şef
11 Mart 2023 12:35

Asilden giren arkadaşlar puan belirtirse iyi olur.Gercek bir puan tabi.

Aksi halde asilden yerlestirmek istediklerini yerleştirdiler.Asilden yapmalari gereken asıl siralamayi yedeklerden yaptiklarini düşünürum ,cunku yedeklerin tazdigina gore bakarsak puanlar yüksek görünüyor. Asillerden haber yok.Soykesinler bilelim en azindan.Yedeklere de sira gelir mi emin değilim. O arada kimler kimler alinir yedeklerin yerine.

Kariyer kapısı bu sekilde bir sisteme sahip malesef.Defalarca yaptigim basvurularin sonuclari bu sekil aciklandi.Puan yok.Alim yapan kurum kendi sisteminde listeyi yayimlasa bile orda da puan yok. Cogu bakanlik artik ordan alima çıktı,cogu kez.Bizim bakanlik(Tarim ve Orman) Cimerden yazdim.Osym uzerinden alinacak denildi ancak bu donem özellikle guvenemedim.Osym uzerinden yapilmayabilir. Kariyer kapisi uzerinden ya da cogu aciktan alim yapar diye düşünüyorum.

Umarim olmaz,umarim sayılar yuksek olur cogumuz ataniriz.

makinekoü
Kapalı
11 Mart 2023 12:38

Hakkari'de çalışmak istemeyen bir kişinin çıkması Ankara'da çalışmak istemeyecek 10 kişinin çıkmasından daha yüksek ihtimal diyorsun ama inşaat mühendisliğinde Ankara'nın 49, Hakkari'nin sadece 1 kişi aldığını yazmıyorsun. Sağlıklı bir karşılaştırma değil bu.

mkarey10, 2 yıl önce

Yanlış bir çıkarım. Hakkari'de çalışmak istemeyen bir kişinin çıkması Ankara'da çalışmak istemeyecek 10 kişinin çıkmasından daha yüksek ihtimal olsa gerek. Sistem için bunu tahmin etmelerine gerek yok. Eskisi gibi havuz yapılacak, puana göre çağrı yapılacak. Farklı bir sistem uygulanacaksa bunun belirtilmesi gerekirdi ki tercih sıralamaları ona göre yapılırdı.

mkarey10
Şef
11 Mart 2023 12:45

rakamlara takılmadan söyledim hocam. Ayrıca ilk yazımda örnek olarak yazmıştım. Kaldı ki sizin söylediğiniz gibi bir oran orantı yapacak olsak Hakkari'de 1.yedek ile Ankara'da 49.yedeğin şansı eşit.

makinekoü, 2 yıl önce

Hakkari'de çalışmak istemeyen bir kişinin çıkması Ankara'da çalışmak istemeyecek 10 kişinin çıkmasından daha yüksek ihtimal diyorsun ama inşaat mühendisliğinde Ankara'nın 49, Hakkari'nin sadece 1 kişi aldığını yazmıyorsun. Sağlıklı bir karşılaştırma değil bu.

F.Ataner
Aday Memur
11 Mart 2023 12:51

Konya ilk tercihiniz miydi peki hocam? Sizin branşta önünüzde çok kişi kalmamıştı. 135. sıradaydınız diye hatırlıyorum.

Ariaa, 2 yıl önce

Benimde çevre müh konya 4.yedeğim gelmez herhalde bu da gol değil

makinekoü
Kapalı
11 Mart 2023 12:53

Birinci ve tek tercihim Ankara'ydı. 90,12 puanla asil olarak kazandım. Büyük ihtimalle 22 kişilik kontenjanın sonlarından yerleştim. Bölümdeki birçok kişinin de merkezi atamaları bekleyerek tercih yapmadığını, en azından kendi memleketleri dışında bir yeri pek yazmadığını düşünüyorum.

Kararsizimmuhendisim, 2 yıl önce

Ankaraya atanan asil veya yedek makine mühendisi arkadaşlar varsa puanları yazabilirler mi ?

Ben 88,8 ile edirne 1.yedek oldum

makinekoü
Kapalı
11 Mart 2023 12:57

Ben bunu öngörerek ilk ve tek tercihime Ankara'yı yazdım. Asıl atanmak istediğim yer Eskişehir'di. Ama benim bölümümden Ankara 22, Eskişehir 2 kişi aldığı için, yedeklerde olursam Ankara'da feragat edecek kişi sayısının daha fazla olacağını ve şansımın yükseleceğini düşündüm.

mkarey10, 2 yıl önce

rakamlara takılmadan söyledim hocam. Ayrıca ilk yazımda örnek olarak yazmıştım. Kaldı ki sizin söylediğiniz gibi bir oran orantı yapacak olsak Hakkari'de 1.yedek ile Ankara'da 49.yedeğin şansı eşit.

hamial
Aday Memur
11 Mart 2023 12:59

Makine mühendisiyim 85.67 gibi puanım var 8.tercihim olan Diyarbakır'da 11.yedek oldum

havasoguk
Memur
11 Mart 2023 13:34

Listenin açıklanmaması her türlü saibeye sebeptir

hep beraber cimere yazalım

mkarey10
Şef
11 Mart 2023 14:18

Ben her birine yazdım. Hakkının yenilmesini istemeyen, gerisinde kalan kimselerin atanıp kendi emeklerinin heba olmasını istemeyen herkes CİMER'e yazmalıdır.

havasoguk, 2 yıl önce

Listenin açıklanmaması her türlü saibeye sebeptir

hep beraber cimere yazalım

Commet
Kapalı
11 Mart 2023 14:20

Dsi ilk ilanda sonuçların listesi açıklanacak diyor zaten..Ulaştırma bakanligi da kariyer kapısında başvurusunu aldı.Daha sonra kendi sitesinde listeyi açıklamış.. dsi de kendi sitesinde listeyi yayinlayacak

Commet
Kapalı
11 Mart 2023 14:22

Kpss puanınız tercih verdiğiniz listeye önce asıl olarak girip göremediğiniz bakar ,eğer listeye asil olarak giremeyecek olduğunuzda ilk tercihten itibaren sizi yedeğe koyar...mantık bu şekilde diye biliyorum...yoksa her il için yedek olmaz

shinesunn
Şef
11 Mart 2023 14:32

Comment

Dediginiz gibi Ulaştırma Bakanligi sonuclari sayfasinda acikladi ancak puanlar yazmiyor.

Dsi'de aciklamaz.Yoksa ayni anda aciklardi.Aciklasa da puan olmaz.

Ordan alim yapanlarin çoğu sistem uzerinden açıklıyor zaten. Sadece asil mi yeden mi ya da sıralamaya giremediginiz yazar.Baska bir sey de yok.Benim sistemde hep böyle oldu.Puan gören varsa yazarsa cok iyi olur.

Osym gibi puan ve siralama aciklayamazlar miydi?Cok basit aslinda da neyse.

RyanOkeanos
Aday Memur
11 Mart 2023 15:15

Arkadaşlar bende makine mühendisiyim 90.45 puanla kütahya 1. tercihimdi asil olarak geldi. Kafasında soru işareti olanlara en azından bilgi verir.

Ariaa
Aday Memur
11 Mart 2023 18:47

Evet ilk ve tek tercihimdi başka tercih yapmadım gelir diye bekliyordum büyükşehir belediyesi de 8 kişi alacaktı onlarda alıma çıkmadı anlamadım neye göre iş yapıyorlar

F.Ataner, 2 yıl önce

Konya ilk tercihiniz miydi peki hocam? Sizin branşta önünüzde çok kişi kalmamıştı. 135. sıradaydınız diye hatırlıyorum.

Gorkem.01
Aday Memur
11 Mart 2023 19:56

jeoloji mühendisliği erzurum yedek.

Toplam 938 mesaj
«35363738394041424344454647

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi