Editörler : E.Kayı Han
01 Şubat 2023 20:54

Borçların ödemediğinden dolayı icra takibi başlatılması, disiplin soruşturmasına sebep olur mu ?

Merhaba ben adliyede zabıt katibiyim evkurdan ürün almıştım ödeyemedim şimdi icraya vercekler acaba bana soruşturma açılır mı sonuç ne olur sürülme ceza ve alırmıyım teşekkür ederim

DipsizKuyuu
Yasaklı
01 Şubat 2023 21:03

Bende 6 dosya bekliyorum, banka borçları. Üniversite çalışanıyım... Sıkıntı yaşamayız inş.

omerduz
Aday Memur
01 Şubat 2023 21:09

Lütfen bilen cevap yazabilir mi

Dosdogru01
Aday Memur
01 Şubat 2023 21:23

Paran olup da ödemeyen kınama alırsın diye biliyorum. Ödeyememek suç değil. Ben kuruma gelen hiç bir icra soeuşturma açıldığını görmedim.

BahtsızBedevi63
Aday Memur
01 Şubat 2023 22:58

Maas mutemetligine gelir maasin 4/1 i kesilir icradan düşer sana da bisey olmaz rahat ol

BahtsızBedevi63
Aday Memur
01 Şubat 2023 23:01

Ayrica önce seni avukat arayacak odeyebilecegin sekilde taksit yap sıkı pazarlık yap avukatin her dedigine hemen evet deme

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
02 Şubat 2023 21:04

Sevgili meslektaşım, Evkur'dan aldığın eşyayı kredi kartı ile de olsa ödeyemez misin ?

Şundan dolayı soruyorum.

1) Evkur'dan aldığın eşyanın borcunu ödemediğinde iş icraya kalırsa bu sefer icra masrafları da sana yüklenir.

2) İşin bir de disiplin soruşturması boyutu olur ki, kasten borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirmek kademe ilerlemesi durdurması cezası gerektiriyor.

Nacizane önerim, sağdan soldan borç alıp o borcu kapatmanızdır. Ben işin disiplin soruşturmasında değilim, icra takibi başlatıldığında 1 TL olan borç 5 TL'ye çıkar.

WorldLife
Yasaklı
02 Şubat 2023 23:14

Hiçbirşey olmaz

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
05 Şubat 2023 09:49

Hiç bir şey olmaz mı ?

Lütfen konuyla alakalı bilginiz yoksa yorum yapmayın.

WorldLife, 2 yıl önce
Hiçbirşey olmaz

Berzeee
Yasaklı
05 Şubat 2023 09:57

Bu konuda sizde bilgisizsiniz, mevzuatı baştan gözden geçirin.
ÇOTANAK, 2 yıl önce

Sevgili meslektaşım, Evkur'dan aldığın eşyayı kredi kartı ile de olsa ödeyemez misin ?

Şundan dolayı soruyorum.

1) Evkur'dan aldığın eşyanın borcunu ödemediğinde iş icraya kalırsa bu sefer icra masrafları da sana yüklenir.

2) İşin bir de disiplin soruşturması boyutu olur ki, kasten borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirmek kademe ilerlemesi durdurması cezası gerektiriyor.

Nacizane önerim, sağdan soldan borç alıp o borcu kapatmanızdır. Ben işin disiplin soruşturmasında değilim, icra takibi başlatıldığında 1 TL olan borç 5 TL'ye çıkar.

Berzeee
Yasaklı
05 Şubat 2023 09:59

İşleyişte EGM ve Askeri kurumlar hariç, bu konuda sorun çıkarmazlar. Adalet Bakanlığında da soruşturma aşamasında kalır Hele ki böyle bir dönemde...
ÇOTANAK, 2 yıl önce

Hiç bir şey olmaz mı ?

Lütfen konuyla alakalı bilginiz yoksa yorum yapmayın.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
05 Şubat 2023 10:00

İdareler, mevzuatı doğru düzgün uygulayabilseydi, konuyu açan arkadaş böyle bir başlık açar mıydı ?

Yıllar önce bir arkadaş borcunu ödemediğinden dolayı icralık oldu. Maaşına haciz gelmek üzereyken müdürü hakkında soruşturma başlatacağını gidip icra dairesine borcunu kapatmasını söyledi, bu arkadaş da gitti borcunu kapattı.

Bu arkadaş hakkında disiplin soruşturması başlatmak için gereken şartlar oluşmuş mu? Hayır, neden ? Çünkü kanun, borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirmiş olmak diyor, yani burada aslolan alışkanlıktır.

Demek istediğim, herşey sizin anlattığınız veya düşündüğünüz gibi olmuyor, Türkiye'de yazılı olanla uygulanan arasında çok fark oluyor.

Berzeee, 2 yıl önce
Bu konuda sizde bilgisizsiniz, mevzuatı baştan gözden geçirin.

Berzeee
Yasaklı
05 Şubat 2023 10:00

En kötü ihtimalde alacağın ceza Kınama, onun dışında 10 dosyam daha gelse yani tekerrürü halinde Aylıktan Kesme cezasından daha fazla yukarı gidemezler. Ama sorun olmayacaktır.
omerduz, 2 yıl önce
Lütfen bilen cevap yazabilir mi

Berzeee
Yasaklı
05 Şubat 2023 10:02

Bir insan haklarını biliyorsa İdari hukuksuzluğa karşı adli hukukta hakkı olanı her türlü alır. Sonrasında mobbing davası açılarak ilgili müdüre haddi bildirilir. Önemli olan hakkını ve hukukunu bilmektir.
ÇOTANAK, 2 yıl önce

İdareler, mevzuatı doğru düzgün uygulayabilseydi, konuyu açan arkadaş böyle bir başlık açar mıydı ?

Yıllar önce bir arkadaş borcunu ödemediğinden dolayı icralık oldu. Maaşına haciz gelmek üzereyken müdürü hakkında soruşturma başlatacağını gidip icra dairesine borcunu kapatmasını söyledi, bu arkadaş da gitti borcunu kapattı.

Bu arkadaş hakkında disiplin soruşturması başlatmak için gereken şartlar oluşmuş mu? Hayır, neden ? Çünkü kanun, borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirmiş olmak diyor, yani burada aslolan alışkanlıktır.

Demek istediğim, herşey sizin anlattığınız veya düşündüğünüz gibi olmuyor, Türkiye'de yazılı olanla uygulanan arasında çok fark oluyor.

Berzeee
Yasaklı
05 Şubat 2023 10:04

Kademe ilerlemesi cezası içerisinde bana ilgili maddeyi gösterir misiniz?
ÇOTANAK, 2 yıl önce

rdemir126.rd
Genel Müdür
05 Şubat 2023 17:21

657 sayılı Devlet memurları kanunu madde 125 in ilgili maddesine göre hakkında soruşturma krsin ve net olarak açılmak zorunda. Lakin şöyle bir durum var. Memur olduğunu biliyor ise ler kuruma yazacaklar. Bilmiyorlar ise soruşturma açılmayacak. Çünkü böyle bşt durumda olduğun bilinmediği ya da öğrenşlmediği için. Taksit ödemesini 1 defa geciktirir isen soruşturma açılda da ceza almayacaksın. Çünkü ilgili madde metni borç ödememeyi alışkanlık haline getirmiş olmayı dikkate alıyor. Dolayısı ile 2. Taksit i de ödememiş isen büyük bir ihtimalle ceza alacaksın. Ödememe çok özel istisnai bir durum ise muhakik in tasarrufu ile ceza istenmez ve disiplin kurulu büyük bir ihtimalle bu görüşe uyar

cgdsblt
Şube Müdürü
05 Şubat 2023 23:07

7068 sayılı Kanunun m.8/4-b-2 maddesi borçlanıp ödememeyi alışkanlık haline getiren memur hakkında 6 ay kısa süreli kademe durdurma cezası hükmetmiş olup memurun daha önce disiplin cezası almamış olması halinde bunun yerine bir alt ceza olan 4 gün aylıktan kesme cezasına çevrilebilecektir. Aday memur iseniz amirin onayıyla ilişik kesilir.

Burada "ödememeyi alışkanlık edinme" konusunu amir geniş bir yorum uygulamak isterse, evkur a ödenmemiiş 3 taksit üst üste varsa bunu kapsam içine alır. Eğer dar bir anlamda görmek isterse bu işlemi 1. Dosya olarak algılayabilir. (İhtimal vermiyorum)

Ben olsam ne yapardım?

Aldığım eşya her ne ise gider satar borcu öderdim.

Açıkçası vicdanen borcuna sadık olmayan bir insanın, memuriyette(hele ki adliye de)olması benim için çok yanlış.

15bin maaşın, 10 bin de borcun varsa, git.borcunu öde, o ayki ödemelerinin öteleyebileceğini ötele.

İyi niyetle ödememek sorun edilmeyebilir, ama bir alacaklı olsam ve ürünüm alınsa param verilmese cidden tüm olumsuz yaptırımları denerdim.

Ayrıca amirin neden mobing yapsın ki?kitaben suç olan bir konuda ceza veröek mobing değildir!!! Eğer bir kişiye bir taltif verilecekse, 2 kişi arasından borcuna bir şekilde sadık olmayanı elerim.

Bana yanlış düşünüuorsun diyebilirsiniz ama fikrim bu

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
06 Şubat 2023 05:57

Açacaksınız 657'yi, disiplin cezalarını düzenleyen 125. maddeden itiraren okumaya başlayacaksınız. Size bir şey yazdığımda sanki uyduruyormuşum gibi cevap yazmanıza gerek yok.

Berzeee, 2 yıl önce
Kademe ilerlemesi cezası içerisinde bana ilgili maddeyi gösterir misiniz?

Berzeee
Yasaklı
06 Şubat 2023 06:00

Siz hiç Kınama Cezası nedenlerini okudunuz mu?
ÇOTANAK, 2 yıl önce

Açacaksınız 657'yi, disiplin cezalarını düzenleyen 125. maddeden itiraren okumaya başlayacaksınız. Size bir şey yazdığımda sanki uyduruyormuşum gibi cevap yazmanıza gerek yok.

MEKFON
Şube Müdürü
06 Şubat 2023 12:37

657 sayılı kanun 125/B maddesi k bendindeki disiplin suçu:

k) Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak,

Verilecek disiplin cezası : Kınama

657 sayılı kanun 125/D maddesi m bendindeki disiplin suçu :

m) Diplomatik statüsünden yararlanmak suretiyle yurt dışında, haklı bir sebep göstermeksizin ödeme kabiliyetinin üstünde borçlanmak ve borçlarını ödemedeki tutum ve davranışlarıyla Devlet itibarını zedelemek veya zorunlu bir sebebe dayanmaksızın borcunu ödemeden yurda dönmek,

Verilecek Disiplin Cezası : "1Yıl Kademe İlerlemesinin Durdurulması" veya " 2 Yıl Kademe İlerlemesinin Durdurulması" veya "3 Yıl Kademe İlerlemesinin Durdurulması" . Normal şartlar altında "1Yıl Kademe İlerlemesinin Durdurulması" cezası verilmesi gerekir. Ancak olayın vehametine göre " 2 Yıl Kademe İlerlemesinin Durdurulması" veya "3 Yıl Kademe İlerlemesinin Durdurulması" cezası da verilebilir.

Maddedeki "Diplomatik statüsünden yararlanmak suretiyle" ibaresi önemli. Düz memur veya diplomatik statüsü olmayan memura kınama veriliyor, Bunun için de kasıt aranıyor. yani borçlarını kasten ödememesi lazım.

DipsizKuyuu
Yasaklı
06 Şubat 2023 21:00

Kurumların çoğu artık soruşturma bile açmıyor, direk kesintiye geçiyor.

Toplam 33 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi