Editörler : ProletariatKubil ay
03 Şubat 2023 19:33

Eminevim arac alma
Arkadaslad icram oldugu icin kredi cekemiyorum icramda beni para biriltirmeye karsi enge olmuyor taksiklendirdim..bu arada eminevinden araba icin yazilayim diye dusunuyorum ama nasil fikri olan var mi, ya iki sene bekleyecegim ki arac fiyatlari aldi basini gidiyor yada bu sistemlere basvuracagim..

Yolgezen0660
Aday Memur
04 Şubat 2023 00:16

Tavsiye ederim bn daha önce araba aldım şimdide eve girdim ödeme yapıyorum, özelden yazabilirsin

poolpolice
Memur
04 Şubat 2023 01:00

Özelden yazarmısın devrem
Yolgezen0660, 4 ay önce
Tavsiye ederim bn daha önce araba aldım şimdide eve girdim ödeme yapıyorum, özelden yazabilirsin

Gydm
Müsteşar Yardımcısı
04 Şubat 2023 05:55

Kardeşim girmeyin bu gibi sistemlere enflasyon diye bişey var
04 Şubat 2023 06:00

Bana özelden ulaşabilir misiniz ?

koruma1903
Şef
04 Şubat 2023 08:53

Katılıyorum enflasyon olmasa mantıklı ama enflasyon da mantıksız girmek. 300 binlik araba için girsen bir yıl sonra gelse sıra o araba 500 olacak.
Gydm, 4 ay önce
Kardeşim girmeyin bu gibi sistemlere enflasyon diye bişey var

Nicksiz111
Aday Memur
04 Şubat 2023 10:49

Arkadaşlar ben girdim. Katılımevime girdim çünkü: ilk başvuru yapan ilk ödeme yapan ve ilk onaylanan orası. Çok araştırdım. Çok sordum.

PİŞAMIN ÇÜNKÜ :Keşke daha önce girseydim. Alan arkadaşlar oldukça daha da pişman oluyorum.

Çevremdeki birçok kişi düşük miktardan giriyor çıkarsa süpriz çıkmazsa biriksin geldiğinde cebimde durur diyor.

Eğer detaylı bilgi isteyen olursa özelden iletişim bırakın sizi arattırayım. Her konuyu sorun hesaplatın uzun uzun konuşun kendiniz karar verin. Size uyarsa hiç düşünmeyin.

misyon.2010
Müsteşar Yardımcısı
04 Şubat 2023 10:55

Yüksek enflasyon ortamında parayı peşin alamadığın sistemlerin hiçbiri senin değil şirket lehine olur. Zarf soru ve peşine zarf olarak memnun kişilerin gelmesine bakmayın. 500bin liralık araba her ay 50bin lira zamlanıyor, bu sistemle para biriktirip alman zor ötesi, alacağın para 1 sene sonra yarısısına, 2 sene sonra ancak çeyreğine yeter.

Gydm
Müsteşar Yardımcısı
04 Şubat 2023 11:27

Bu sistemler faizsiz olduğunu iddia ederler. 36 ay yani 3 sene yada 72 ay yani 5 sene gibi 120 ay 10 yıl gibi vadeleri var. En basit 36 ay vaadeli süreyi baz şuan ki sistemle 1.5 milyonluk ev Alcan nakit belli bir miktar verdin aylık belli bir tutar ödüyorsun 1. Ayda çıkabilir 36. Ayda çıkabilir 1. Ayda çıkarsa çok şanlısınız 36. Ayda çıkarsa malum enflasyon var 1.5 milyona ev bulmazsın

Nicksiz111
Aday Memur
04 Şubat 2023 12:01

Eminevimi bilmiyorum ama katılımevimde Enflasyona uygun modelleride var.melesa 20. Aydasın hala çıkmadı ve Almak istediğin evin fiyatı arttı. Ödemeni arttırıyosun alacağın miktarı arttırıyosun devam ediyosun. Baştan başlamak yerine kaldığın yerden devam ediyosun. Bu güzel bişey.

Gydm, 4 ay önce
Bu sistemler faizsiz olduğunu iddia ederler. 36 ay yani 3 sene yada 72 ay yani 5 sene gibi 120 ay 10 yıl gibi vadeleri var. En basit 36 ay vaadeli süreyi baz şuan ki sistemle 1.5 milyonluk ev Alcan nakit belli bir miktar verdin aylık belli bir tutar ödüyorsun 1. Ayda çıkabilir 36. Ayda çıkabilir 1. Ayda çıkarsa çok şanlısınız 36. Ayda çıkarsa malum enflasyon var 1.5 milyona ev bulmazsın

Gururu65
Daire Başkanı
04 Şubat 2023 12:06

Bende sordum, dedimki mesela ben eve yazıldım ama ev 2 sene gecti çıkmadı ne yapacaz, paranı geri alırsin ama çok cüzzi bir kârla dediler.Yani zarar çok olur.Yani ikk ayda çıkmzsa çok zor durumda kalırsınız.

siyahbeyaz88
Şube Müdürü
04 Şubat 2023 12:08

Kimse kimsenin babasının oğlu değil şu devirde her ay artan fiyatlar varken kimse senin lehine bir şey yapmaz istisnalar hariç, sonra başınızı taşlara vurmayın

Nicksiz111
Aday Memur
04 Şubat 2023 12:09

Böyle bişey imkansız 2 ay sonra paranı alamazsın. Ha çıkmak istedin evet verdiğin katılım payı adı altında faiz var onu alamazsın bi kısmını bırakman gerekir. 2 aylık girme zaten. Valla ben keşke daha erken girseydim diyorum. 3 farklı grupta girdim

Gururu65, 4 ay önce

Bende sordum, dedimki mesela ben eve yazıldım ama ev 2 sene gecti çıkmadı ne yapacaz, paranı geri alırsin ama çok cüzzi bir kârla dediler.Yani zarar çok olur.Yani ikk ayda çıkmzsa çok zor durumda kalırsınız.

hbakl
Memur
04 Şubat 2023 12:12

Kıymetli meslektaşım selamlar.

Geçenlerde arabamı satacakken xxx evim ile araba almaya karar vermiş ve 17-18 ay sıra beklemiş bir arkadaş, arabama alıcı oldu. Arabama baktı etti beğendi. xxx evim şubesine gittik. Para iki güne gelir, yok efendim yarına olması için hızlandırırız. Zart zurt.

Ben eski kafalıyım. Al gülüm ver gülüm. Meslektaşım da olsa, dostluk başka alışveriş başka.

Bana uymaz dedim. O sıra konuştuk. Adam bu katılım sistemine girerken, mevcut durumda benim aracın 2 katı fiyatı olan bir araç almayı planlıyormuş ama, enflasyon ve kuranın geç çıkması sonucu planladığı aracın yarısı fiyatına ancak parası yeter durumdaydı. Önden sisteme bozdurup eklediği altın vs. de vardı sanırım. Yani adamın parası pul olmuştu benim gördüğüm. Sisteme katıldığı gün gidip o elindeki altınına bir banka kredisi çekseymiş, bire aldığı araba 2-3 e ulaşacakmış. Hatta sadece o altınla palio vs alsa, 50-60 a aldığı palio ile 130-140 bin civarı fiyatılı aracı olurmuş.

Yani bu sisteme mi gireceksin, bugün ortalama paliolar 130-150 arası. Sen bu sistemde palio almak istersen, 250-300 bin bandına bir ödemeye girmelisin. Çünkü 1-2 sene içinde bu fiyatlara çıkacaktır. O da mevcut ekonomik durum kötüleşmezse. Üstelik sisteme giriş ücreti gibi ek bir maliyet var. Ve tüm süreç içerisinde olası bir finansal olumsuzlukta şirketlerin sorun yaşama ihtimalini de asla unutma! Her ne kadar BDDK lisansı ile alakalı da olsa, yakın zamanda bunların bazıları kapandı ve mağduriyet yaşayanlar oldu.

Bu sistemin adı geçince "çok memnunum, özelden ulaş" vs diyen insanlar olacaktır çevrende. Bunlar genelde sistemde olup, ödemesi olanlardır ve seni referansla sisteme sokup kendi taksitlerinde indirim vs kazanıyorlar. O yüzden sistem şöyle iyi böyle mükemmel diyenlere karşı da dikkatli olmanda fayda var. Geçen yıl kapanan firmalardan birine de arkadaş böyle 4-5 kişi soktu. Şimdi kanlı bıçaklılar.

Yukarıda ben kendi düşüncelerimi belirttim. Hakkında hayırlısı olsun.

Android60
Daire Başkanı
04 Şubat 2023 12:17

Araç fiyatları belli bir zamana gelip duracaktıe, ev fiyatları da öyle yukarıdaki yazan arkadaş gibi düşünmüyorum çünkü kimse tutupta bir palio araca 300 bin tl vermeyecektir alıcı almayınca satıcıda satamayacagı için ya fiyatlar duracaktır.

Android60
Daire Başkanı
04 Şubat 2023 12:19

Eminevim katılımevim gibi yerlerde girmeyin, oda bu gibi şirketlere verdiğiniz girişteki katılım ücreti aynı faiz işte faiz değil diyen yalan söyler

siyahbeyaz88
Şube Müdürü
04 Şubat 2023 12:22

Çok güzel açıklamışsın bu şirketler hayır tekkesi mi karı olmadan insanlara ev araba mı aldıracak,üyelerinin %90 ınına yakını zararda %10 luk kısım şanslı
hbakl, 4 ay önce

Geçenlerde arabamı satacakken xxx evim ile araba almaya karar vermiş ve 17-18 ay sıra beklemiş bir arkadaş, arabama alıcı oldu. Arabama baktı etti beğendi. xxx evim şubesine gittik. Para iki güne gelir, yok efendim yarına olması için hızlandırırız. Zart zurt.

Ben eski kafalıyım. Al gülüm ver gülüm. Meslektaşım da olsa, dostluk başka alışveriş başka.

Bana uymaz dedim. O sıra konuştuk. Adam bu katılım sistemine girerken, mevcut durumda benim aracın 2 katı fiyatı olan bir araç almayı planlıyormuş ama, enflasyon ve kuranın geç çıkması sonucu planladığı aracın yarısı fiyatına ancak parası yeter durumdaydı. Önden sisteme bozdurup eklediği altın vs. de vardı sanırım. Yani adamın parası pul olmuştu benim gördüğüm. Sisteme katıldığı gün gidip o elindeki altınına bir banka kredisi çekseymiş, bire aldığı araba 2-3 e ulaşacakmış. Hatta sadece o altınla palio vs alsa, 50-60 a aldığı palio ile 130-140 bin civarı fiyatılı aracı olurmuş.

Yani bu sisteme mi gireceksin, bugün ortalama paliolar 130-150 arası. Sen bu sistemde palio almak istersen, 250-300 bin bandına bir ödemeye girmelisin. Çünkü 1-2 sene içinde bu fiyatlara çıkacaktır. O da mevcut ekonomik durum kötüleşmezse. Üstelik sisteme giriş ücreti gibi ek bir maliyet var. Ve tüm süreç içerisinde olası bir finansal olumsuzlukta şirketlerin sorun yaşama ihtimalini de asla unutma! Her ne kadar BDDK lisansı ile alakalı da olsa, yakın zamanda bunların bazıları kapandı ve mağduriyet yaşayanlar oldu.

Bu sistemin adı geçince "çok memnunum, özelden ulaş" vs diyen insanlar olacaktır çevrende. Bunlar genelde sistemde olup, ödemesi olanlardır ve seni referansla sisteme sokup kendi taksitlerinde indirim vs kazanıyorlar. O yüzden sistem şöyle iyi böyle mükemmel diyenlere karşı da dikkatli olmanda fayda var. Geçen yıl kapanan firmalardan birine de arkadaş böyle 4-5 kişi soktu. Şimdi kanlı bıçaklılar.

siyahbeyaz88
Şube Müdürü
04 Şubat 2023 12:25

Sen öyle zannetmeye devam et sıfır clio 150 bin lirayken bu araca bu fiyat verilmez derdik şimdi olmuş 600 bin bu fiyata bile sıra bekleyenler var
Android60, 4 ay önce

Araç fiyatları belli bir zamana gelip duracaktıe, ev fiyatları da öyle yukarıdaki yazan arkadaş gibi düşünmüyorum çünkü kimse tutupta bir palio araca 300 bin tl vermeyecektir alıcı almayınca satıcıda satamayacagı için ya fiyatlar duracaktır.

Marcioo
Aday Memur
04 Şubat 2023 12:33

Müslümanları faizsiz diye keklemenin yolu

memur3428
Şube Müdürü
04 Şubat 2023 12:48

Ağzına sağlık devrem harika bir yazı olmuş tam ibret almalik ...

hbakl, 4 ay önce

Yok yaaaa
Aday Memur
04 Şubat 2023 12:57

Eskiden olduğu gibi evi kooperatif sistemi ile almak daha mantıklı oldu.
Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi