Editörler : Kubil ay
03 Şubat 2023 23:51

İstifa edenler ne iş yapabilir? Polislikten istifa etmek.

Herkese merhaba arkadaşlar. İstifa etmeyi düşünüyorum uzun zamandır. Bu konuda biraz muhakeme yapmaya ihtiyacım var. Yalnız her konunun altına damlayan "haline şükür et, dışarıda aç kalırsın, vatan millet sakarya" tayfa yorum yazmazsa sevinirim. Tavsiye istemiyorum. Şükürcü abiler tavsiyelerini kendilerine saklasınlar.

9 yıldır meslekteyim. 9 yıldır idari anlamda sorunsuz bir şekilde çalışıyorum. 9 yılda 3 farklı şehirde hayat kurdum. Buradan muhtemelen 2 tayin daha görücem emekli olana kadar. Çok radikal bir hayat tarzı. Karşılığı ise gün itibariyle 18 bin tl. 1200, 1300 dolar maaş aldığım zamanlardan bugünlere. Zamdan önce 700 dolar civsrı maaş alıyoduk işte. Ama bu radikal hayat tarzı bekçilerde yok mesela. Birileri istiyo diye ben memleketime gidemiyorum. Ama bekçiler kendi mahallelerinde. Adamın galerisi var. Vakti var, evi mülkü var. Ama benim memlekete gitmem riskli öyle mi? Hadi oradan ya.

Meslekteki sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Siyaset, liyakatsizlik, adam kayırma, torpil vs. Benim için tercih dışı istanbula atandığım gün sorgulama başladı. Bir telefonla istediği yere tayin yaptıran arksdaşlar sevinçten havalara uçarken ben nasıl geçineceğim diye kara kara düşünüyordum. Hala düşünüyorum. Bu anlamsız şehirde her gün 3 4 saatim yollarda geçiyor. Madem bana tercih yaptırdın arkadaş neden tercih dışı hayatımla oynuyorsun? Benim hayatım bu kadsr kıymetsizken diğer bekçiye kendi mahallesinde çalışma fırsatı sunuyosun? Saat bazında benden daha az çalışıp daha çok maaş alıyo adam. Ek iş yapıyo bilmem ne. Bekçi arkadaşlara sitemim yok, onlara öyle bi kağı açılmış ne güzel. Ama bize niye açılmıyo? Biz Türk polisi değil miyiz?

Bir de zaten çoğumuz pamuk ipliğine bağlı çalışıyoruz. İşini yaptı diye ihraç olan, allah korusun hapse giren meslektaşlar var. Ne idare ne hukuk arkamızda durmuyor hiç bir türlü. Geceden çıkıp ek görevlere gidiyosun, gündüzden çıkıp tedbirlere gidiyosun. Saçma sapan işlerle uğraşıyosun. Çiçekçi kovalıyorum, cam silen bebeleri kovalıyorum. Geceden çıkıp akşama kadar uyuyup ertesi gün gündüze gidiyosun. Yaşıtlarından çok daha yaşlı görünüyosun. Sinir stres negatiflik bizi bitiriyo. Ben bekarım, evlenmeyi de düşünmüyorum bu şartlarda. Evli arkadaşlara da allah yardım etsin.

İstifa edince güvenlik, güvenlik amirliği, işçilik, taksicilik, motor alıp kuryelik yapmak, yurtdışına gitmek seçenekler arasında. Özellikle yurtdışını zorlucam gidebilirsem. Gidemezsem diğer seçenekler. Şu an memur kafasıyla çok irdeleyemiyorum, algılarımız kapalı çünkü. O sebeple istifa etmiş arkadaşlar bizleri aydınlatırlarsa sevinirim. Memuriyet düşünmüyorum. Memurluk insanı körelten bir şey. Ne uzatıp ne kısaltıyo. Kazanılmış haklarımdan vazgeçme pahasına istifayı kafaya koydum o yüzden. Sadece yeşil pasaportum var.

Bir de şu var. Hasbelkader ihraç olmuş arkadaşlar bir şekilde bir işler yapıp hayatta kalmaya devam ediyolar. Bu ihtimal her polis için var zaten. Yani mevcutta bir iş garantimiz yok. Gih olup memurluğa geçme seçeneğini o yüzden kafamdan çıkardım. Yine aynı kurumda olmaya devam edeceksem aynı mobbinge maruz kalacaksam gih olmanın da anlamı yok. Ayrıca kendime yakıştıramıyorum o mevzuları. Pes etmiş gibi hissediyorum. Polisliği kazanamamış olsaydık şu an bi işlerle uğraşıyorduk yine. Bu işi varoluş sebebi gibi düşünmek bizleri ümitsizliğe itiyo bence. Bıraksam ne iş yaparımın düşüncesi bile korkunç geliyo bir süre sonra. O yüzden bu kadar meslektaşımız çıkış yolu göremeyip intihar ediyor. Hayatta hiç bir şey bizden daha önemli değil. Ben o ünitsizlikten sıyrıldım çoktan. Sağlığım yerşnde olsun bir şekilde hayatta kalırım.

Saat bazında düşününce ve büyğkşehirde olduğunu da göz önünde bulundurunca ben şu an asgari ücrete çalışıyorum. Hatta hesapladım asgari ücretle memlekette yaşasam her ay kenara 1000 tl atabiliyorum ekstradan. Kirası faturası mutfağı yemesi içmesi maaşın yarıdan çoğunu götürüyo. Kredi, kredi ksrtı derken eksiden çıkamıyoruz. Şstanbulda 100 tlye kaarın doymuyor. Saçma sapan bir hayat var bursda. Malesef bana da dayatıyolar ben istedşm sen burada yaşayacaksın diye. Ben senin bana dayattıklarını kabul etmşyorum kardeşim. Benim hayatım senin oyuncağın değil. Canı sıkıldı diye şark görevini iki üç farklı ilde yapan adamlar var bu teşkilatta. Bir telefonla dayıları amcaları tayinlerini çıkarıyolar. 4 günde tayin çıkartan gördğm ben bir telefonla. Onlar gold premium polis de biz deneme versiyonuyuz sanki. Neyse, meslekteki sorunlar anlatmakla bitmez.

İstifayı düşünen, istifa etmiş olan, çevresinde istifa etmiş olan arkadaşları bulunan arkadaşlar bu başlık altında muhakeme yapalım. Nedir ne değildir, neler yapılabilir, nasıl seçenekler oluşturabilir konuşalım.

chochito
Memur
04 Şubat 2023 00:00

Ailesinin Evi olan üç harfli market çalışanı da polisten iyi şuan. Yeni memur 15 binle başlayacak yeni kiracı olacağı için Anadolu'nun herhangi bir şehrinde 3-4 kira verecek (İstanbul,İzmir akla bile getirme) 2 bin su elektrik doğalgaz fatura ödeyecek 4 bin gıdaya harcayacak evinden ayrı tencere kaynatacak 8,5 kalmıyordur muhtemelen. Şimdi bu genç arkadaşım bu şartlar altında evinden niye çıksın 800 kilometre öteye. Sayfalarca irdelemeye gerek yok

1 Kısık Ses
Aday Memur
04 Şubat 2023 00:14

polis maaşı kadar olmasa da ona yakın bir aylık gelir elde edebilecegin yapabilecegin bir mesleğin varsa istifayı düşünebilirsin. ama askerliğini yapmadıysan önce 10 yılını doldur. askerlikten muaf olman için 10 yıl çalışman gerekiyor. şu da var ki; bizim meslekte söylediğin sorunlar can sıkıcı şeylerdir, ama özel sektörde de buna benzer veya daha fazlası vardır. ben özel sektörde de çalıştım meslekten önce. meslege pamuk ipliği ile bağlı oldugumuz gerçek ama özel sektörde pamuk ipliğinden daha gevşek bağlısın. patronun iki dudagı arasındadır kaderin. yada patronun yada yetkilinin yalakası başka bir çalışanın. eger çok aranan, yeri zor doldurulacak bir işte çalışmıyorsan özel sektörde bu sıkntıların 10 kat fazlasını yaşarsın. iyice düşünerek hesabını kitabını yaparak karar vermen gerek. kendi işini yapabilecek bir imkanın varsa o herpsinden iyidir. ama burdan ayrılıp başka bir yerde yine el işinde patron emrinde çalışacaksan bu yaşadıgın sorunların 10 kat fazlasını yaşarsın. yıllar önce benim abim bir şirkette kepçe operatörüydü. o zamanlar çok iyi bir meslekti. kepçe oparatörü hemen bulunacak bir işçi değildi. şirket te yarı resmi yarı özel kanu ihalelerini alıp yapan bir şirketti. adam bir şapka yüzünden şirket müdürünün akrabası ve arazi şefi olan bir çalışanla tartıştı. bana yırtık şapka vermisin bunu değiştir dedi ve tartıştılar. ertesi gün adamı işten çıkardılar. o kepçeye 3 ay operatör bulamadılar ama buna ragmen adamı işinden ettiler. yani hısım akraba kayırmanın torpilin iltimasın kralı özel sektörde de vardır. 10 yıl polis olan bir adamda her yerde çalışamaz. her adamın emrinde çalışmaz. fabrikaya girersin ilkokul mezunu vardiya ustası havasını basar durur. hakkında hayırlısı olsun.

Smileadam
Aday Memur
04 Şubat 2023 00:21

Çok haklısın güzel özet geçmişsin. Merhaba polisin hayatı.. Bu işte... Ömrünü tüketiyor haberi yok.. Taksi, servis iyidir kendine ait aracın varsa kimseye eyvallahın olmaz..

Smileadam
Aday Memur
04 Şubat 2023 00:22

Haklısın

kosovaliii
Şube Müdürü
04 Şubat 2023 00:39

kardeşim 9 yıldır meslekteyim dediğine göre benim devremsin. ve bende baya zamandır aynı şeyleri düşünüyorum. lakin askerlikten dolayı zaten ilk 10 yılı doldurmadığımdan dolayı şuan için rafa kaldırdım. gel gelelim olayın gerçek yüzüne. mesleğe istanbulda başladım ve halen istanbulda devam ediyorum. istanbulun artık eskisi sayılırız evlilik çoluk çocuk derken bir düzene girdik. evi arabayı aldık borcu bitirdik. lakin şuan yeni atanmış biri istanbula gelse benim oturduğum ilçede 2+1 ev tutsa minimum diyorum bahçe katı bodrum vs yeni evli bir polis oturmayacağı için vereceği kira 8000 tl bu adam kaç para maaş alıyorda 8 bin tl den sonrası için geçinecek.aldığım maaş eş yardımı çocuk yardımı operasyon parası ile birlikte şuan 19 bin tl. biz biraz şanslıydık bizim zamanımızda ev araba alınabiliyordu. şuan çalıştığım ilçe de ev almak imkansız. istanbulda kendimi zorlayacağıma memlekette babadan kalma ev var 3+1 kocaman bim de kasiyer osam 10 bin tl veriyor istanbulda ki evimi kiraya versem (3+1) 10 bin tl de kira geliri şuan ki maaşımdan daha çok kazanıyorum. burda eş çalışmıyor memlektte eşim de a101 de kasiyer olsa şuanki durumdan çok çok çok daha iyi olurum. memurluğu bitirdiler. şuan bu maaşla polislik yapmak çok saçma geliyor.

1 Kısık Ses
Aday Memur
04 Şubat 2023 00:40

Memurluğun özetini yıllar önce yapmış ünlü kişi: "Özgürlüğümü ve Yaşama sevincimi sigortalı bir iş karşılığında sattım." Charles Bukowski.

04 Şubat 2023 00:52

Askerliği yaptım. Yapmasam da önemli değil 6 ay gider gelinir. Özel sektörde çok çalıştım ama hep harçlık çıkaracak işlerdi. Kurumsal bi firmada çalışıyo olsam girmezdin zaten mesleğe. Ben teknik elemanım fabrikalarda da çalışabilirim, anlarım o işlerden. Her türlü polislikten karlı çıkarım. Sanırım silahım ve pasaportumla birlikte istifa edicem. Silahım varken güvenlik amirliği vs olabilirim diye düşünüyorum. Olamazsam yeşil pasaport var tır şöförlüğü de bir seçenek. Şöförlük yapan çok emekli abi gördüm yeşil pasaporttan dolayı. Biraz yorucu ama iyi para alıyolar avrupaya çalışanlar. Korumalık yaptım doğudayken vip kurslarım falan var. İngilizcem iyi derecede yine doğudayken oturdum çalıştım ilerlettim. Abi kafam çok karışık ama mesleği de yapmak istrmiyorum. Şu an memur kafasında olduğumuzdan bakış açımız memur açısı. Bu kafadan çıkmadan dışarıdaki seçenekleri tam olarak göremiyoruz. 1 yıla kadar inş vedalaşıp ayrılıcam.

1 Kısık Ses, 8 ay önce

polis maaşı kadar olmasa da ona yakın bir aylık gelir elde edebilecegin yapabilecegin bir mesleğin varsa istifayı düşünebilirsin. ama askerliğini yapmadıysan önce 10 yılını doldur. askerlikten muaf olman için 10 yıl çalışman gerekiyor. şu da var ki; bizim meslekte söylediğin sorunlar can sıkıcı şeylerdir, ama özel sektörde de buna benzer veya daha fazlası vardır. ben özel sektörde de çalıştım meslekten önce. meslege pamuk ipliği ile bağlı oldugumuz gerçek ama özel sektörde pamuk ipliğinden daha gevşek bağlısın. patronun iki dudagı arasındadır kaderin. yada patronun yada yetkilinin yalakası başka bir çalışanın. eger çok aranan, yeri zor doldurulacak bir işte çalışmıyorsan özel sektörde bu sıkntıların 10 kat fazlasını yaşarsın. iyice düşünerek hesabını kitabını yaparak karar vermen gerek. kendi işini yapabilecek bir imkanın varsa o herpsinden iyidir. ama burdan ayrılıp başka bir yerde yine el işinde patron emrinde çalışacaksan bu yaşadıgın sorunların 10 kat fazlasını yaşarsın. yıllar önce benim abim bir şirkette kepçe operatörüydü. o zamanlar çok iyi bir meslekti. kepçe oparatörü hemen bulunacak bir işçi değildi. şirket te yarı resmi yarı özel kanu ihalelerini alıp yapan bir şirketti. adam bir şapka yüzünden şirket müdürünün akrabası ve arazi şefi olan bir çalışanla tartıştı. bana yırtık şapka vermisin bunu değiştir dedi ve tartıştılar. ertesi gün adamı işten çıkardılar. o kepçeye 3 ay operatör bulamadılar ama buna ragmen adamı işinden ettiler. yani hısım akraba kayırmanın torpilin iltimasın kralı özel sektörde de vardır. 10 yıl polis olan bir adamda her yerde çalışamaz. her adamın emrinde çalışmaz. fabrikaya girersin ilkokul mezunu vardiya ustası havasını basar durur. hakkında hayırlısı olsun.

04 Şubat 2023 00:53

Devrem karısı icra müdürü olan bir devremiz var. Biraz parayı buldu bi yerlerden ikisi de istifa edip gidip memlekete yerleştiler. Ev wrabaları var. Al sat, kafe işlet, borsa derken yine aynı standartları yakaladılar. Bizden mutlular emin ol.

kosovaliii, 8 ay önce

kardeşim 9 yıldır meslekteyim dediğine göre benim devremsin. ve bende baya zamandır aynı şeyleri düşünüyorum. lakin askerlikten dolayı zaten ilk 10 yılı doldurmadığımdan dolayı şuan için rafa kaldırdım. gel gelelim olayın gerçek yüzüne. mesleğe istanbulda başladım ve halen istanbulda devam ediyorum. istanbulun artık eskisi sayılırız evlilik çoluk çocuk derken bir düzene girdik. evi arabayı aldık borcu bitirdik. lakin şuan yeni atanmış biri istanbula gelse benim oturduğum ilçede 2+1 ev tutsa minimum diyorum bahçe katı bodrum vs yeni evli bir polis oturmayacağı için vereceği kira 8000 tl bu adam kaç para maaş alıyorda 8 bin tl den sonrası için geçinecek.aldığım maaş eş yardımı çocuk yardımı operasyon parası ile birlikte şuan 19 bin tl. biz biraz şanslıydık bizim zamanımızda ev araba alınabiliyordu. şuan çalıştığım ilçe de ev almak imkansız. istanbulda kendimi zorlayacağıma memlekette babadan kalma ev var 3+1 kocaman bim de kasiyer osam 10 bin tl veriyor istanbulda ki evimi kiraya versem (3+1) 10 bin tl de kira geliri şuan ki maaşımdan daha çok kazanıyorum. burda eş çalışmıyor memlektte eşim de a101 de kasiyer olsa şuanki durumdan çok çok çok daha iyi olurum. memurluğu bitirdiler. şuan bu maaşla polislik yapmak çok saçma geliyor.

secret.lifee
Daire Başkanı
04 Şubat 2023 02:49

Şuan emekliliği hakedenleri ayrı tutuyorum (onlar şanslı tayfa) geri kalanların yüzde 80 i bu kafada emin ol. aynı yerde aynı yaşta olduğumuz arkadaş meslekten önce 1 ay bir otelde çalışmış bir yerde adamın rastgele sigortasını yapmışlar bu arkadaş seneye emekli olacak benim emekliğim 2040. Biz bu adamla aynı yaştayız Hatta teşkilat içerisinde güne vurursan ondan bir ay daha fazla çalışmışlığım var Ama o emekli oluyor ben 17 sene daha çalışmam lazım. Mesleğe 2007?de girdim düşün 16 sene olmuş resmen bittim önümde 17 sene daha var ve inan her gün düşünüyorum bu 17 sene nasıl bitecek. Şarkı bitirdik döndük seviniyoruz 2011?de biz döndük o sene ikinci şarkı çıkardılar. Bizden 1 sene sonra şarka gelenler 2 sene daha kaldı ikinci şarkını bitirdi Bizede piyango 2. Şark çıktı. Kimsenin umrunda değiliz okey de masaya taş dönsün diye oturan adamlar var ya aynı onların konumundayız işler dönsün diye bizi kullanıyorlar ben öyle hissediyorum . Bu sene hazırlık gelecek gene hadi şarka diyecekler büyük ihtimalle. Çalışma şartlarını zaten hiç söylemiyorum bile. Şu an çalıştığım yerde bir bahçıvan var adamın evi çalıştığımız yerin karşısında sabah kahvaltısını yapıyor geliyor öğlen yemeğine gidiyor saat 8:30 akşam 5:30 çalışıyor çalıştığı ekstra her dakikanın mesai ücretini formunu doldurup alıyor bu adam 43 yaşında ayrıca Ety li seneye emekli oluyor. Amir ile de konuşmuş emekli olup tekrardan çalışmaya devam edecekmiş aynı işine . şu an mesaileri ile birlikte 16.000 TL?ye yakın para alıyor bu adam bahçıvan ilkokul mezunu 43 yaşında. Geçen Yemek söyledim getiren kurye ile konuştum Aylık 20.000 TL?den fazla kaldığını söylüyor kendisine motor kendininmış. Etrafa bakıyorum bizim çalıştığımız şartlara bakıyorum çalıştığımız adamlara bakıyorum önümdeki 17 seneye bakıyorum. Bu işin içinden çıkamıyorum inan emin ol şu an ben o emekliliğini hak eden tayfanın haricindeki %80 bu kafada herkes bir yerden ne bulsam da Kaçsam diyor. memlekete 1000 km uzaktayım üç şehir değiştirdim üçüde Türkiye?nin bir köşesiydi ve benim memleketime hep 1000 kilometre uzaktaydı bu şehirler.Ben bekar birisiyim bakın yemin ediyorum evde öleyim beni üç gün sonra göreve gelmedim diye haberleri olur çünkü hiçbir tanıdığım yok burada akrabam yok attılar bizi buraya Düğün olur bayram olur seyran olur cenaze olur gidemezsin gidersin tanıdık adam kalmamış kimse seni tanımaz falan falan falan aslında insan bu hayata bir sefer geliyor bilmiyorum bunu çekmek mi lazım bir yerden sonra bırakıp gitmek mi lazım gidenlerde var tanıdıklarım kimisi taksicilik yapıyor kimisi seyyar satıcılık yapıyor kimisi iş yeri kurdu kimisi çiftçilik yapıyor yani kimse aç kalmıyor ama sanırım bu iş biraz cesaretle alakalı yani düşündüğün zaman şu an benim cebime mesela hiç para kalmıyor kirası faturaları parada kalmıyor karnın tokluğuna çalışıyorum yani. Yaş 40?ı geçti Allah ömür verirse şurada 5-10 sene daha sağlıklı yaşarız ondan sonra rahatsızlıklar başlar. İnsan düşünüyor bu hayatta ben bu eziyeti çekmek için mi geldim vallahi bu bırakma işini ciddi ciddi ben de düşünüyorum 2026?da işte benim parasız emeklilikte olacak bilmiyorum belki büyük ihtimalle o zaman ben de bırakırım kafamda da hiçbir iş yok. Bir arkadaşım var 3-4 sene önce adamını buldu misyona gitti iki sene kaldı geldi bastı istifai şimdi açtı bir kafe evini arabasınıda adı orayı çalıştırıyor adam hiç eyvallah bile etmedi misyondan döndüğü gün istifa etti. Hakkımızda hayırlısı ama şartları her gün daha fazla zorlaşıyor şimdi bu yorumların altına yazdığımız şeylerin altına esip gürleyenlar illaki gelecek kardeşim beğenmiyorsanız bırakın gidin kapıda bir sürü adam bekliyor sizin işinizi yapacak diye onlara vardı varda olacaklar

04 Şubat 2023 07:24

Bir de gördüğüm şey, maddi olarak iyi yerlere gelen çok az meslektaşımız var. Ya aileden desteği var ya da çok akıllı hamleler yapmış maddi refaha kavuşmuş. Onların haricinde dayılar, gençler dahil çoğu meslektaşımız ucu ucuna geçiniyor. En fazla bir ev almış bir arabası var, 3 4 çocuk, yenge çalışmıyor falan. Emekliliği gelmiş, adam maaşlı iş arıyor. Maddi olarak da meslek pek bir şey katmamış.

hsnhsn81
Memur
04 Şubat 2023 07:47

Bir arkadaş doğalgaz tesisat ustası oldu kurslarını aldı vs. Şimdi kendisi eleman çalıştırıyor, polislikten çok iyi diyor, eliniz yatkınsa denenir. Bir ara ihraç olmuştum sonradan iade oldum. O ara taksicilik yaptım kayınpederin hissesi olduğu bir taksiyi satın aldık polislikten çok daha iyi para kazandık. Merkezde ya da gelişmeye açık olan bir yerden plaka durakla birlikte satın alacaksın, sürekli üzerine koyar zarar ettirmez taksi

bybilen59
Yasaklı
04 Şubat 2023 07:59

çok ilginç..biri diyor evi arabayı aldık,diğeri durakla birlikte plakayı alacaksın falan filan..eee madem bu kadar paranız var polislikte ne işiniz var kardeşim hemen basın istifayı durmayın..

bybilen59
Yasaklı
04 Şubat 2023 08:01

kalburüstü 2. el bir araba bile bu devirde 400-500 bin olmuş..ev desen 1.5-2 milyon..bir memur maaşıyla alınacak şey değil artık bunlar..bir taksi plakasının kaç milyona çıktığından bahsetmiyorum bile..madem bunları yapacak gücünüz var ne çalışıyorsunuz polislikte kardeşim..hemen basın istifayı hiç durmayın.

arda gs33
Memur
04 Şubat 2023 08:05

Dışarının burdan iyi olacagını bilsem bi dkka durmam.En iyisi yurtdısı seçeneği en azndan hakketiğimizialırız 10 yıl durup ev parası kazanırız

koruma1903
Şef
04 Şubat 2023 09:05

Bence ücretsiz izine ayrıl bu şekilde yapmak istediklerini deneme fırsatın olur kafana yatıyorsa istifa edersin ama yerinde olsam iyi bir birikimim yada bir evim olmadan istifa etmezdim.

parismoskovalondra
Aday Memur
04 Şubat 2023 09:55

Ben zaten yetim olmayanlar neden bu meslekte anlamıyorum. Şahsen yetimim, ana baba var da bi şeye yaradıklarını görmedim, mecburiyetten girdik işte.

genco167
Aday Memur
04 Şubat 2023 11:13

İl merkzeinde ek iş olarak ne yapılabilir peki ?

1 Kısık Ses
Aday Memur
04 Şubat 2023 11:41

Ana baba veya kardeşler , bu meslege girdikten sonta kapıyı üzerinden kilitleme görevini yapar. bırakacak olsan onlar yüzünden bırakamazsın. ilk damgayı vuracak olan kendi anan baban kardeşlerin olur. beceremedi, , bu ben bıraktım diyor ama Allah bilir ne bok yedi, elin çocugu cayır cayır maaş alıp anasına babasına bakıyor bizimkisi bırakıp gelmiş falan filan diye hayattan sogutma görevi onlarındır...:))

parismoskovalondra, 8 ay önce
Ben zaten yetim olmayanlar neden bu meslekte anlamıyorum. Şahsen yetimim, ana baba var da bi şeye yaradıklarını görmedim, mecburiyetten girdik işte.

Gururu65
Daire Başkanı
04 Şubat 2023 12:01

Arkadaşlar hamd olsun ne EYT ne yaş neden başka birşeye takılmadan Emekliliğimi doldurup, dilekceyi bu ay veriyorum.Bu meslekte ne elde ettim derseniz kocaman bir hiiiiiiç.Bakın sizlere abiii tavsiyesi Halk Eğitim merkezlerinin kursları var, gidim orda en basitinden mesela CNC kursu alın,inanın Polislikten çok daha fazla maaş kazanırsınız.Esnaflık yaparım derseniz en basitinden Araba alım satım belgesi alın, 2 ayda bir araba satsanız minimum 40 Bin Tl.kâr kalır.Bakın Allah herksin evladını bağışlasın,Nazardan, kötü gözden korusun, memurluk için kesinlikle hiç bir yere müracaat dahi etmedi.Ben ayda 15-20 Bin Tl için bir ay beklemem, baksana bu yaştasın hiç bir şeyin olmamış dedi, dedim oğlum ne istiyorsan onunyap, ben senin destekçinim.Sadece 3 sene önce, şimdinin parası 100 Bin Tl para verdim, başkada zaten param yoktu, şu anda 3 Milyon serveti var.Oto galerici belgesi aldı, bir araba alıyor, ikinci gün müşeri arıyor vallahi 20 Bin Tl. kâra arabayı vermiyor.Sadece soruyorum, diyorumki ben bir aya 19 Bin Maaş alıyorum, sabah akşam mesaimm yok, onun nazı bunun lafı diye, sen niye iki güne 20 Bin Tl Kâra arabayı vermiyoon,diyorki ben 20 Bin Tl için 500 Bin Tl para bağlamam.Sen memur kafasısın, ben esnaf kafası...Sustum ve saygı duydum.Ev almak için krediye bakıyoz, diuorki ben aylık 20 Bin Tl rahat oderim, sen istediğin eve bak.Ve oğlum yaşı daha 22, ondan dolayı demek istiyorumki mesleğe yeni başlayan ve muylu olmayan genç arkadaşlar gidip Halk Eğt.Kurslarına bakın, kosgepten fazisiz krediye ve Lesing almak sartlarını araştırın.Saygılar

vatanseverrrrr
Aday Memur
04 Şubat 2023 12:05

Ben istafa edip 10 inek alıp onlara bakmayı düşünüyorum. İnsan ile uğraşacağıma hayvan ile uğraşırım. Muhtemelen daha yorucu ama daha stressiz bir hayatım olur.

Toplam 63 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi