Editörler : Kubil ay

hasanalbayrak
Aday Memur
05 Ağustos 2023 23:18

Evli olmasam hala işin başında sayılacak yıllarda olsam.Meslegi bırakmaya karar vermeden önce kendime şu soruyu sorardım.Baska bir iş yapacaksam ne kadar risk almalıyım! eğer çok yüksek bir risk alamayacaksam istifa etmem.cunku risk alamıyorsan bir onceki işin ile bir sonraki işinin sana kazandırdığı hayat standardı çok farklı olmayacaktir.

yellow tornado
Aday Memur
06 Ağustos 2023 00:30

Önce hepsini atacaksın diyip, sonra "tabii aralarında hakkıyla giren de vardır" diyeceksin. Belli ki ne modern hukuktan, ne islam hukukundan haberin var. Muhtemelen siyasi angajmanlarla kuruma girmiş birisisin. Ben hayatında ne feto ne başka bir cemaat ne de bir siyasi partiye sırtını vermeden teşkilata girmiş birisiyim ve 10 yıldan fazladır da şerefle bu görevi yapıyorum. Eğer beni tanımak ve bu iddialarını bir de yüzüme tekrarlama cesareti göstermek istersen mesaj at.

Spektrum0, 4 ay önce

Hocam o yılları kimse aklamasın, tek sorun soruların çalınması değil. Başvuru yapabilmek için zaten bi YGS baraj puanı vardı, bunu da ortalama zekaya sahip biri zaten alıyodu. Sorun o ortalama zekaya sahiplerin komisyonlardan öteye geçirilememesi sorunu.

o yıllarda da 300-500 alım olmadı aynıydı 7-8 bindi. 4 aşamalı bi seçim vardı sağlık, parkur, psikoteknik yeterlilik ve mülakat olarak bütün bunları geçtiğinizde son tahlilde yine bir yazılı sınav yapılıyordu. Çalınıp dağıtılan sorularda zaten bu son tahlilde yapılan yazılı sınav olmalı. Ki bu sınavlara gelene kadar mülakatta bağımsızlar eleniyordu. Öyle ösym soruların çalınması gibi değil yani. okullara yapılmış aday başvurularının bilgileri de dağıtılmış bu yüzden bunlarla alakası olmayan aday bile bunların dersanelerince arandı "polisliğe başvuru yapmışsın gel konuşalım" babında. Bu yüzden kimse o yılları aklamasın. Komisyonlar aptal aptal soruları adaylara sorup şarkı türkü söyletip bağımsız kalanları ekarte etti.

Benim kanaatim 2010 -2014 arası çok güçlü oldukları yönünde. Hakkıyla giren var mıdır evet vardır ama bunlara oranla çok az.

Bana göre torpil lobisinin A,B,C'si misyoneri yada meslekteki akraba kayrıcılığı fark etmiyor. 15 -30 yıl öncede muhtarlığa isim yazdırıp gelenlerde fark etmiyor. Ha referans ha reverans.

Alımlarda kimseden el almayıp geçenlere helal olsun diyorum o kadar. Benim gördüğüm o yıllarda bu orda bi sürü gencin defteri dürüldü sepep? neyse uzar

Gazali; zulmü, bir başkasının mülkünde haksız yere tasarrufta bulunmak olarak tanımlamış deyip eyvallah diyip daha da yazmıyorum


hsnhsn81
Memur
06 Ağustos 2023 04:07

Ben 4 yıldan fazla ihraçta kaldım daha sonra iade oldum şu an EGM de çalışıyorum. Diyeceğim meslek zor geliyor ama dışarısı daha da zor bunu bilin. Benim tavsiyem 1. Yıl ücretsiz izne ayrıl istifa etme dışarıya bir bak ne ne değildir. İşini tutturamazsan geleceğin kapın olsun. İşini tutturursan istifa edersin. Bu süreçte doğalgaz tesisatçılığı, su tesisatçılığı gibi kurs al burdan kendine dükkan açıp iş yapabilirsin. İşini düzgün ve garantili yap tercih edilen ol paranı muhakkak kazanırsın. Bir arkadaş istifa etti bu dediğimi yaptı şu an işi düzgün. Lojistik firmalarında avrupaya gidip gelebilirsin şoför olarak kötü parası yok zamanla o işi de yapabilirsin. Köyünde şehrinde yerin varsa İl - ilçe tarım müdürlüğüne kayıtlı şekilde ( Salep bitkisi ) yeteştiriciliği yapılabilir. Aşırı maliyetli değil 3-4 sene içinde para kazandırır. Gerekli araştırma yap kafana yatarsa. Taksi şöforlüğü yaparsın gününü kurtarır. Araba kendine ait değilse polislikten fazla çalışır yarısı kadar bile kazanamazsın. Ben ihraç sürecinde taksicilik yaptım 2 ortak borç harç taksi aldık. Şükürler olsun bizim işimiz tutmuştu.

Toplam 63 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi