Editörler : swat3410
05 Ağustos 2023 23:18

Evli olmasam hala işin başında sayılacak yıllarda olsam.Meslegi bırakmaya karar vermeden önce kendime şu soruyu sorardım.Baska bir iş yapacaksam ne kadar risk almalıyım! eğer çok yüksek bir risk alamayacaksam istifa etmem.cunku risk alamıyorsan bir onceki işin ile bir sonraki işinin sana kazandırdığı hayat standardı çok farklı olmayacaktir.

yellow tornado
Aday Memur
06 Ağustos 2023 00:30

Önce hepsini atacaksın diyip, sonra "tabii aralarında hakkıyla giren de vardır" diyeceksin. Belli ki ne modern hukuktan, ne islam hukukundan haberin var. Muhtemelen siyasi angajmanlarla kuruma girmiş birisisin. Ben hayatında ne feto ne başka bir cemaat ne de bir siyasi partiye sırtını vermeden teşkilata girmiş birisiyim ve 10 yıldan fazladır da şerefle bu görevi yapıyorum. Eğer beni tanımak ve bu iddialarını bir de yüzüme tekrarlama cesareti göstermek istersen mesaj at.

Spektrum0, 1 yıl önce

Hocam o yılları kimse aklamasın, tek sorun soruların çalınması değil. Başvuru yapabilmek için zaten bi YGS baraj puanı vardı, bunu da ortalama zekaya sahip biri zaten alıyodu. Sorun o ortalama zekaya sahiplerin komisyonlardan öteye geçirilememesi sorunu.

o yıllarda da 300-500 alım olmadı aynıydı 7-8 bindi. 4 aşamalı bi seçim vardı sağlık, parkur, psikoteknik yeterlilik ve mülakat olarak bütün bunları geçtiğinizde son tahlilde yine bir yazılı sınav yapılıyordu. Çalınıp dağıtılan sorularda zaten bu son tahlilde yapılan yazılı sınav olmalı. Ki bu sınavlara gelene kadar mülakatta bağımsızlar eleniyordu. Öyle ösym soruların çalınması gibi değil yani. okullara yapılmış aday başvurularının bilgileri de dağıtılmış bu yüzden bunlarla alakası olmayan aday bile bunların dersanelerince arandı "polisliğe başvuru yapmışsın gel konuşalım" babında. Bu yüzden kimse o yılları aklamasın. Komisyonlar aptal aptal soruları adaylara sorup şarkı türkü söyletip bağımsız kalanları ekarte etti.

Benim kanaatim 2010 -2014 arası çok güçlü oldukları yönünde. Hakkıyla giren var mıdır evet vardır ama bunlara oranla çok az.

Bana göre torpil lobisinin A,B,C'si misyoneri yada meslekteki akraba kayrıcılığı fark etmiyor. 15 -30 yıl öncede muhtarlığa isim yazdırıp gelenlerde fark etmiyor. Ha referans ha reverans.

Alımlarda kimseden el almayıp geçenlere helal olsun diyorum o kadar. Benim gördüğüm o yıllarda bu orda bi sürü gencin defteri dürüldü sepep? neyse uzar

Gazali; zulmü, bir başkasının mülkünde haksız yere tasarrufta bulunmak olarak tanımlamış deyip eyvallah diyip daha da yazmıyorum

hsnhsn81
Memur
06 Ağustos 2023 04:07

Ben 4 yıldan fazla ihraçta kaldım daha sonra iade oldum şu an EGM de çalışıyorum. Diyeceğim meslek zor geliyor ama dışarısı daha da zor bunu bilin. Benim tavsiyem 1. Yıl ücretsiz izne ayrıl istifa etme dışarıya bir bak ne ne değildir. İşini tutturamazsan geleceğin kapın olsun. İşini tutturursan istifa edersin. Bu süreçte doğalgaz tesisatçılığı, su tesisatçılığı gibi kurs al burdan kendine dükkan açıp iş yapabilirsin. İşini düzgün ve garantili yap tercih edilen ol paranı muhakkak kazanırsın. Bir arkadaş istifa etti bu dediğimi yaptı şu an işi düzgün. Lojistik firmalarında avrupaya gidip gelebilirsin şoför olarak kötü parası yok zamanla o işi de yapabilirsin. Köyünde şehrinde yerin varsa İl - ilçe tarım müdürlüğüne kayıtlı şekilde ( Salep bitkisi ) yeteştiriciliği yapılabilir. Aşırı maliyetli değil 3-4 sene içinde para kazandırır. Gerekli araştırma yap kafana yatarsa. Taksi şöforlüğü yaparsın gününü kurtarır. Araba kendine ait değilse polislikten fazla çalışır yarısı kadar bile kazanamazsın. Ben ihraç sürecinde taksicilik yaptım 2 ortak borç harç taksi aldık. Şükürler olsun bizim işimiz tutmuştu.

Furkan çataklı
Aday Memur
24 Ekim 2024 13:47

ben pişman olmam merak etme evimi arabamı aldım düğünümü yaptım çift maaşla çalışıyoruz yatıp kalkmıyoruz evelaallah

brkklgs, 1 yıl önce
Çok pişman oalacakson çok

aykutsc91
Aday Memur
08 Kasım 2024 16:56

gaz altı kaynakçılık...

Rasim0634
Aday Memur
10 Kasım 2024 08:29

Polise ve ailelerine yapılan haksızlıkları çok güzel yazmışsınız. Sizin gibi binlerce meslektaşımız var. Bende yeşil pasaport ve tır ehliyetimi çıkarttım çok şükür, 20 yılda doldu, uzun yol şoförlüğü ve yurtdışı imkanlarını değerlendirmek istiyorum. Allah nasip ederse. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu paraya bu çalışma bu emek hal değil. Geçinmek çocuk okutmak kira ödemek yetişmez. Hak, adalet , itibar, değer, otorite, polisten korku kalmadı. Allah hepimizin karşısına çok daha düzgün hakkaniyetli , adil meslek kapıları rızık kapıları çıkarsın. Amin..

secret.lifee, 2 yıl önce

Şuan emekliliği hakedenleri ayrı tutuyorum (onlar şanslı tayfa) geri kalanların yüzde 80 i bu kafada emin ol. aynı yerde aynı yaşta olduğumuz arkadaş meslekten önce 1 ay bir otelde çalışmış bir yerde adamın rastgele sigortasını yapmışlar bu arkadaş seneye emekli olacak benim emekliğim 2040. Biz bu adamla aynı yaştayız Hatta teşkilat içerisinde güne vurursan ondan bir ay daha fazla çalışmışlığım var Ama o emekli oluyor ben 17 sene daha çalışmam lazım. Mesleğe 2007?de girdim düşün 16 sene olmuş resmen bittim önümde 17 sene daha var ve inan her gün düşünüyorum bu 17 sene nasıl bitecek. Şarkı bitirdik döndük seviniyoruz 2011?de biz döndük o sene ikinci şarkı çıkardılar. Bizden 1 sene sonra şarka gelenler 2 sene daha kaldı ikinci şarkını bitirdi Bizede piyango 2. Şark çıktı. Kimsenin umrunda değiliz okey de masaya taş dönsün diye oturan adamlar var ya aynı onların konumundayız işler dönsün diye bizi kullanıyorlar ben öyle hissediyorum . Bu sene hazırlık gelecek gene hadi şarka diyecekler büyük ihtimalle. Çalışma şartlarını zaten hiç söylemiyorum bile. Şu an çalıştığım yerde bir bahçıvan var adamın evi çalıştığımız yerin karşısında sabah kahvaltısını yapıyor geliyor öğlen yemeğine gidiyor saat 8:30 akşam 5:30 çalışıyor çalıştığı ekstra her dakikanın mesai ücretini formunu doldurup alıyor bu adam 43 yaşında ayrıca Ety li seneye emekli oluyor. Amir ile de konuşmuş emekli olup tekrardan çalışmaya devam edecekmiş aynı işine . şu an mesaileri ile birlikte 16.000 TL?ye yakın para alıyor bu adam bahçıvan ilkokul mezunu 43 yaşında. Geçen Yemek söyledim getiren kurye ile konuştum Aylık 20.000 TL?den fazla kaldığını söylüyor kendisine motor kendininmış. Etrafa bakıyorum bizim çalıştığımız şartlara bakıyorum çalıştığımız adamlara bakıyorum önümdeki 17 seneye bakıyorum. Bu işin içinden çıkamıyorum inan emin ol şu an ben o emekliliğini hak eden tayfanın haricindeki %80 bu kafada herkes bir yerden ne bulsam da Kaçsam diyor. memlekete 1000 km uzaktayım üç şehir değiştirdim üçüde Türkiye?nin bir köşesiydi ve benim memleketime hep 1000 kilometre uzaktaydı bu şehirler.Ben bekar birisiyim bakın yemin ediyorum evde öleyim beni üç gün sonra göreve gelmedim diye haberleri olur çünkü hiçbir tanıdığım yok burada akrabam yok attılar bizi buraya Düğün olur bayram olur seyran olur cenaze olur gidemezsin gidersin tanıdık adam kalmamış kimse seni tanımaz falan falan falan aslında insan bu hayata bir sefer geliyor bilmiyorum bunu çekmek mi lazım bir yerden sonra bırakıp gitmek mi lazım gidenlerde var tanıdıklarım kimisi taksicilik yapıyor kimisi seyyar satıcılık yapıyor kimisi iş yeri kurdu kimisi çiftçilik yapıyor yani kimse aç kalmıyor ama sanırım bu iş biraz cesaretle alakalı yani düşündüğün zaman şu an benim cebime mesela hiç para kalmıyor kirası faturaları parada kalmıyor karnın tokluğuna çalışıyorum yani. Yaş 40?ı geçti Allah ömür verirse şurada 5-10 sene daha sağlıklı yaşarız ondan sonra rahatsızlıklar başlar. İnsan düşünüyor bu hayatta ben bu eziyeti çekmek için mi geldim vallahi bu bırakma işini ciddi ciddi ben de düşünüyorum 2026?da işte benim parasız emeklilikte olacak bilmiyorum belki büyük ihtimalle o zaman ben de bırakırım kafamda da hiçbir iş yok. Bir arkadaşım var 3-4 sene önce adamını buldu misyona gitti iki sene kaldı geldi bastı istifai şimdi açtı bir kafe evini arabasınıda adı orayı çalıştırıyor adam hiç eyvallah bile etmedi misyondan döndüğü gün istifa etti. Hakkımızda hayırlısı ama şartları her gün daha fazla zorlaşıyor şimdi bu yorumların altına yazdığımız şeylerin altına esip gürleyenlar illaki gelecek kardeşim beğenmiyorsanız bırakın gidin kapıda bir sürü adam bekliyor sizin işinizi yapacak diye onlara vardı varda olacaklar

Sbz1dftd
Şef
10 Kasım 2024 21:14

neden uzun uzun yazıyorsunuz

Nrll
Aday Memur
10 Kasım 2024 22:26

emekli abiler hepsi nerdeyse avrupaya kargo veya şoförlük yapıyor. ve ciddi paralar kazanıyorlar. aylik 3 bin 4 bin eurolar konuşuluyor..
11 Kasım 2024 09:54

Gençlik yıllarına donebilseydim asla polis olmazdım bu ülkede de kalmazdim yurt dışına bı şekilde çıkar orda bir düzen kurardım ama artık iş işten geçti genç mesleğe yeni başlayanlara tavsiyem bu mesleğe sırf memurum diye bağlı kalmayın imkanıniz varsa hiç düşünmeden diğer yolu seçin 350 bin polis var bu ülkede 85 milyon diğer insanlar aç mı geziyor

tsubasa17
Memur
11 Kasım 2024 10:33

Güzellik Merkezi açabilir bu aralar revaçta, hem teşvikler de söz konusu
Toplam 70 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi