Editörler : Renjiro
04 Şubat 2023 00:24

Engelli haklari ulusal eylem planı

Bugün Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde adı geçen ve Aile Bakanlığı tarafından paylaşılan ENGELLİ HAKLARI ULUSAL EYLEM PLANI içeriğine baktım hiçbir somut ifade yok planlanacaktır, ortaklaşılacaktır, hazırlanacaktır. Hep yuvarlak ifadeler kullanılmıştır. Dün bir yakınım hastaneye gitti cihaz yazdırdı SGK biz bu cihaz için % 10 'nunu öderiz yüzde 90'nını sen ödeyeceksin demiş. Arkadaş da buna gücüm yok ödeyemem demiş yetkilide yapacak birşey yok yasalar böyle demiş.Bana çok samimi gelmiyor hele seçim sürecine yönelik göz boyama olarak görüyorum. Daha SGK cihaz parasını ödeyemiyor.

memur744
Memur
05 Şubat 2023 02:01

Herşeyden önce 5510 sayılı kanunun engelli memurlar için yeniden düzenlenmesi gerekiyor. 15 yılda enekli olun ama normal memur gibi emekli maaşı hesaplaması yapalım. Bu nasıl bir mantık. Bu şekilde kimsenin emekli olamayacağının farkında değiller mi? Bu konuda hiçbir madde de yok işin kötüsü. Görmezden geliniyoruz.

tolgperperek
Şube Müdürü
06 Şubat 2023 09:13

Ben 20 yıldır protezimin %100 ünü cepten karşılıyorum, bu ülkede o tarz şeyleri karşılayacak sosyal yapı malesef asla olmıyacak. Sınav ile engelli memur atanmasını bile büyük lütuf olarak söylüyorlar......bu arada artık o protezide karşılıyamam 10.000tl maaşla dolar kuruyla yapılan protezi almam imkansız gibi.

deniz çınar1
Aday Memur
14 Şubat 2023 09:36

adına engelli eylem planı denilmiş sadece bizlerin haklarını korumaları gerekirken süründürüyorlar

deniz çınar1
Aday Memur
10 Mayıs 2023 19:31

engelliler haftası fakat hiç bir müjde yok yine unutulduk

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi