Editörler : swat3410
04 Şubat 2023 22:51

3600 ek gösterge

3600 ekgösterge 2023 yili ocak 15' den itibaren 2022 yılında emekli olanlarida kapsayacak şekilde yürürlüğe girdi. Bu nedenle 2022 yılında emekli olanlara yaklaşik 94000 tl ikramiye farkı ödendiğini takip ettik. 3600 sözü 2018 yılında verildi ama sadece 2022 yılından sonraki zamanı kapsamı. Emekli olanların isteği söz verildiği tarih olan 2018 yilinden itibaren olması. Bu konuda bir calişma yapan veya dava açan varmı acaba ?

turbojet
Daire Başkanı
05 Şubat 2023 00:34

olmaz o iş

Şimşekcan
Aday Memur
05 Şubat 2023 01:05

2022 yılı temmuz ayında emekli olanlar, ikramiye farkından yararlanacak mı acaba , televizyon kanalları milleti umutlandırdı, ikramiye farkı verilecek diye, yasal olarak verilir mi

maasmutemedi
Memur
05 Şubat 2023 01:14

keşke polis olarak daha fazla mevzuat bilsek de hukukun koruyucusu ünvanını tam anlamıyla taşıyabilsek. Hangi kanunların kişilerin lehine geçmişe yürüyebileceğini, hangilerinin yürümeyeceğini, adli , idari kazanılmış hakları bilsek. komik oluyor bilmeden sorunca.

DevletPolisi
Kapalı
05 Şubat 2023 01:14

Kanun ne zaman yürürlüğe girdiyse o zaman hak ediş olur. Hukuksuz durum yok ortada. Dava işe yaramaz

DevletPolisi
Kapalı
05 Şubat 2023 01:16

İmza

maasmutemedi, 2 yıl önce

keşke polis olarak daha fazla mevzuat bilsek de hukukun koruyucusu ünvanını tam anlamıyla taşıyabilsek. Hangi kanunların kişilerin lehine geçmişe yürüyebileceğini, hangilerinin yürümeyeceğini, adli , idari kazanılmış hakları bilsek. komik oluyor bilmeden sorunca.

mehmetyilmz
Memur
05 Şubat 2023 17:44

Ekim 2008 den sonra memur olanlar için 3600 bir anlam ifade etmiyor, onlar yine asgari ücretten emekli olacaklar, eğer eşitlik ve adaletten bahsedecsek önce bu sorunun çözümü için ugrasilmalidir.

Şimşekcan, 2 yıl önce

2022 yılı temmuz ayında emekli olanlar, ikramiye farkından yararlanacak mı acaba , televizyon kanalları milleti umutlandırdı, ikramiye farkı verilecek diye, yasal olarak verilir mi

police-shark
Yasaklı
05 Şubat 2023 17:49

Bilen niye sorsun iyide? :)
maasmutemedi, 2 yıl önce

maasmutemedi
Memur
05 Şubat 2023 18:23

çünkü sorulan soru hukuka giriş dersinin konusu. herhangi bir hukuk dalı daha işlenmiyor bile. sadece hukuk okuyan değil iktisadi idari bilimlerden, sosyal bilimlere kadar 18 yaşında çocuklara öğretilen bir konuyu 20 yıllık polisler araştırmadan etmeden ''HUKUKUN KORUYUCUSU'' ünvanı ile sorabiliyor.

police-shark, 2 yıl önce
Bilen niye sorsun iyide? :)

Şimşekcan
Aday Memur
05 Şubat 2023 18:56

Aslında herkes bir şekilde ikramiye farkının kimleri kapsadığını biliyor da, meslektaşımızdan bazıları 2022 yılında yaş haddinden emekli olmuş farkı alamamış, televizyon kanalları bangır bangır 2022 yılında emekli olanlara ikramiye farkı verilecek deyince herkes umutlandı, ya değil se herkes kimlere verileceğini biliyor

hsnhsn81
Memur
05 Şubat 2023 22:12

Ben ekim 2008 den sonra mesleğe girdim 5510 sayılı sigorta kanununa tabiyim, 5434 sayılı sigorta kanununa tabi devrem ile aynı maaş alıyoruz gözüküyor, yani 3600 bana da ona da 2000 lira emekli maaşına zam getirmiş. Böyle olunca ekim 2008 den sonra giren de 3600 den faydalanıyor gözüküyor PBS de bu şekilde fakat SSK da farklı bir durum olur mu onu bilemiyorum

salomon42
Genel Müdür
05 Şubat 2023 22:18

maaşmutemeti kardeş bir insan her mevzuatı bilemez,

belki soruyu soran devre de senin bilmediğin mevzuatları biliyordur,

bilgin varsa cevaplasan iyi olurdu,

ben de bilmiyorum öğrenmiş olurduk.

maasmutemedi, 2 yıl önce

salomon42
Genel Müdür
05 Şubat 2023 22:23

ayrıca nickiniz yanlış,

maaşmutemedi değil,

muetemeti şeklinde yazılır,

türkçede kural, yabancı kelimenin son harfi sert sessiz ile bitiyorsa, sert sessiz yumuşaması olmaz, yani mutemeti diye yazılır,

gördün mü senin de ünvanın olduğu halde yanlış yazmışın,

saygılarımla.

salomon42
Genel Müdür
05 Şubat 2023 22:31

örnek millet kelimesinin sonuna sesli harf gelse bile milledi yazılmaz,

milleti yazılır, çünkü millet kelimse yabancı kelimedir ve sert sessiz yumuşamaz,

şimdi ben de diyebilir miyim, basit türkçe kuralını bilmeyen polis diye hem de ünvanını yazamayan polis diye,

bu yukardan bakma işleri iyi değil,

biliyorsan bilginin zekatını vereceksin, yardımcı olacaksın, saygılarımla

bybilen59
Yasaklı
05 Şubat 2023 23:04

Örnek millet kelimesinin sonuna sesli harf gelse bile milledi yazılmaz,

milleti yazılır, çünkü millet kelimse yabancı kelimedir ve sert sessiz yumuşamaz.

Şimdi ben de diyebilir miyim, basit Türkçe kuralını bilmeyen polis diye hem de ünvanını yazamayan polis diye !!!

Bu yukarıdan bakma işleri iyi değil.

Biliyorsan bilginin zekatını vereceksin, yardımcı olacaksın.

Saygılarımla.

Bende yazımınızda naçizane bir takım yanlışlarınızı düzelttim.Kusura bakmayın.

salomon42, 2 yıl önce

örnek millet kelimesinin sonuna sesli harf gelse bile milledi yazılmaz,

milleti yazılır, çünkü millet kelimse yabancı kelimedir ve sert sessiz yumuşamaz,

şimdi ben de diyebilir miyim, basit türkçe kuralını bilmeyen polis diye hem de ünvanını yazamayan polis diye,

bu yukardan bakma işleri iyi değil,

biliyorsan bilginin zekatını vereceksin, yardımcı olacaksın, saygılarımla

salomon42
Genel Müdür
05 Şubat 2023 23:13

elinize sağlık,

Türkçe kelimesinin büyük harle yazıldığını bilirim, mobilden yazıyorum, yakın gözlüğüm olmadan yazıyorum,

yine de teşekkürler,

benim anlatmak istediğim herkes her şeyi bilemez kardeşim, kendinizi allame i cihan zannetmeyin,

benim 30 yıldır bütçede çalışan arkadaşım varr, tck, bilmez, cmk, pvsk, kabahatler, yabancılar, trafik kanunlarını... falan hiç birini bilmez normaldir çünkü adam polis okulundan çıkış 30 yıldır bütçede çalışıyor, şimdi ben ona sen nasıl polissin ifade gözaltı yönetmeliğini bilmiyorsun diyebilir miyim,

yapmayın kurban oluyum, kendinizi çok da bir şey zannetmeyin.

bybilen59, 2 yıl önce

Örnek millet kelimesinin sonuna sesli harf gelse bile milledi yazılmaz,

milleti yazılır, çünkü millet kelimse yabancı kelimedir ve sert sessiz yumuşamaz.

Şimdi ben de diyebilir miyim, basit Türkçe kuralını bilmeyen polis diye hem de ünvanını yazamayan polis diye !!!

Bu yukarıdan bakma işleri iyi değil.

Biliyorsan bilginin zekatını vereceksin, yardımcı olacaksın.

Saygılarımla.

Bende yazımınızda naçizane bir takım yanlışlarınızı düzelttim.Kusura bakmayın.

Hasankeyf38
Genel Müdür
06 Şubat 2023 09:52

işin aslı bu söz 2007 Ağustos Ayında RTE tarafından verildi.

alperoni
Şef
07 Şubat 2023 22:24

Yıllardır 3600 muhabbeti var,bugün görüştüğüm 30 yillik memur emekli maaşında 1500 TL fark ettiğini ikramiyedede 30 -40 fark ettiğini söyledi,.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi