Bu iş belediye ve yapı denetim firmalarının elinden alınmalı. Bu sistemi kurgulayan geri zekalılar yüzünden binlerce vatandaş öldü ve yine ölecek.
Devlet inşaat mühendisi istihdam etmeli ve il merkezlerinden ciddi denetimler yapılmalı. Yerel olursa kayırmacılık, torpil, rüşvet işin içine yine sahtelik bulaşır.
-
Ben kendi gözümle gördüm. Farklı bir ilde, belediye inşaatı mühürlüyor. 1. kat betonu çürük diye. Ben tutanağı gözlerimle gördüm. Binaya asmışlar. Gelen geçen görüyor. Sonra hiçbir şey olmadı. İnşaat devam etti. 4-5 katlı inşaat bitti. Daireleri sattılar. Yakında aileler yerleşir. Sonra bir deprem olunca Kahramanmaraş manzarası gibi durumlar oluşur.
-
Herkes AFAD falan diyor. Deprem işi AFAD sistemi ile çözülecek bir şey değil. Binayı sağlam yapacaksın, AFAD a bile gerek kalmaz.
Japonya 7, 5 ile sallanıyor, sallantı bitince herkes işine bakıyor... AFAD mafad yok...
-
Bu iş belediye ve yapı denetim firmalarının elinden alınmalı. Bu sistemi kurgulayan geri zekalılar yüzünden binlerce vatandaş öldü ve yine ölecek.
Devlet inşaat mühendisi istihdam etmeli ve il merkezlerinden ciddi denetimler yapılmalı. Yerel olursa kayırmacılık, torpil, rüşvet işin içine yine sahtelik bulaşır.
-
Ben kendi gözümle gördüm. Farklı bir ilde, belediye inşaatı mühürlüyor. 1. kat betonu çürük diye. Ben tutanağı gözlerimle gördüm. Binaya asmışlar. Gelen geçen görüyor. Sonra hiçbir şey olmadı. İnşaat devam etti. 4-5 katlı inşaat bitti. Daireleri sattılar. Yakında aileler yerleşir. Sonra bir deprem olunca Kahramanmaraş manzarası gibi durumlar oluşur.
-
Herkes AFAD falan diyor. Deprem işi AFAD sistemi ile çözülecek bir şey değil. Binayı sağlam yapacaksın, AFAD a bile gerek kalmaz.
Japonya 7, 5 ile sallanıyor, sallantı bitince herkes işine bakıyor... AFAD mafad yok...
-
serkansah86, 4 ay önce
Yani 20 yıllık binaysa normal yani, tadilatı neden sağlam yapılmadi. 1999 dan sonra çıkan yönetmelikte yapı denetimi özel şirketlere devrettiler ve müteahhit parasını vererek muhatap olarak yapı denetim firmasının parasını vererek kendini denetlendi, tabii müteahhit parasını verdiği için her türlü usulsüz işlemi yaptılar (hakkıyla işini yapan müstesna) sözde belediye de bu 2sini denetleyecekti. Şimdi soruyorum Allah aşkına bir devlet yetkilisi çıksın 1999 dan sonra çıkan yönetmeliğe göre yapılan kaç bina yıkıldı açıklasın ve bu yıkılan binaların müteahhit, mimar, mühendis vs s hepsi artık gerçekten kaybedilen her canın hepsini tek tek versin, yeter artik insan yaşamı bu kadar ucuz olmamalı, bir müteahhit bir inşaat yaparak nasıl zengin olabiliyor, nasıl bir kar payı var ya da ne kadar çalıyorlar, yeter, son olarak başta belirttiğim yapı denetim konusunu şimdi bazı görevliler geçte olsa uyanmış, inşaattan çalan çaldı, artık müteahhit yapı denetimi kendi bulmayacak belediye bünyesinde bir havuz oluşturulacak para direk yapı denetime verilmeden havuzdan dağıtılacakmis, günaydın diyorum, güzel ülkeme çok geçmiş olsun