Editörler : gubaz"eskiyara"
06 Şubat 2023 11:15

Depremde Yeni Yapılan Binanın ( Resindence) Yıkılması

Deprem yaraları sarıldıktan sonra Devletin "BU SEFER" mutlaka ilgilenmesi gerekiyor bu durumla.

Hayretler içinde izlediğim bir durum. sanki matah bir şey yapmışçasına bir de "Resindence" diye isim vermişler. Bakarsan pırıl pırıl yepyeni bir bina ama deprem sonrası boş beleş tabelasından başka geriye bir şey kalmamış.

Depremlerde ölümleri azaltmak istiyorsak bunların sorumluları hesap vermeli. bu binayı yapan buna izin veren ...

Hoş Veli Göçer örneğini de unutmadık ...

blackdesert
Memur
06 Şubat 2023 13:25

çocuklara ahlaklı olmayı öğretmeli sonra ister mühendis olsun ister mütehattit ister tarihçi ister çöpçü ister diş ehkimi

Velocıraptor
Genel Müdür
07 Şubat 2023 00:33

20 yıllık makyajlı binaymış. dağılabiliriz.

savanam
Daire Başkanı
07 Şubat 2023 03:06

Parayı çok basarsanız değeri düşer, çok fazla tıp fakültesi açarsanız değeri düşer, çok fazla eğitim fakültesi açılırsa değeri düşer, herkes müteahhit olabilirse de yine değeri düşer. Şaşacakbir durum yok. Türkiye de mala tutmasını biliyosan müteahhit olabiliyorsun.

Fatih869
Yasaklı
07 Şubat 2023 09:08

bina 20 yıllıkmış o yüzden sorun değilmiş :)

serkansah86
Daire Başkanı
07 Şubat 2023 11:48

Yani 20 yıllık binaysa normal yani, tadilatı neden sağlam yapılmadi. 1999 dan sonra çıkan yönetmelikte yapı denetimi özel şirketlere devrettiler ve müteahhit parasını vererek muhatap olarak yapı denetim firmasının parasını vererek kendini denetlendi, tabii müteahhit parasını verdiği için her türlü usulsüz işlemi yaptılar (hakkıyla işini yapan müstesna) sözde belediye de bu 2sini denetleyecekti. Şimdi soruyorum Allah aşkına bir devlet yetkilisi çıksın 1999 dan sonra çıkan yönetmeliğe göre yapılan kaç bina yıkıldı açıklasın ve bu yıkılan binaların müteahhit, mimar, mühendis vs s hepsi artık gerçekten kaybedilen her canın hepsini tek tek versin, yeter artik insan yaşamı bu kadar ucuz olmamalı, bir müteahhit bir inşaat yaparak nasıl zengin olabiliyor, nasıl bir kar payı var ya da ne kadar çalıyorlar, yeter, son olarak başta belirttiğim yapı denetim konusunu şimdi bazı görevliler geçte olsa uyanmış, inşaattan çalan çaldı, artık müteahhit yapı denetimi kendi bulmayacak belediye bünyesinde bir havuz oluşturulacak para direk yapı denetime verilmeden havuzdan dağıtılacakmis, günaydın diyorum, güzel ülkeme çok geçmiş olsun

Velocıraptor, 4 ay önce

20 yıllık makyajlı binaymış. dağılabiliriz.

Velocıraptor
Genel Müdür
07 Şubat 2023 13:02

ironiyi anlamamışsınız. meseleyi ilk mesajda gündeme getiren benim zaten.

serkansah86, 4 ay önce

Yani 20 yıllık binaysa normal yani, tadilatı neden sağlam yapılmadi. 1999 dan sonra çıkan yönetmelikte yapı denetimi özel şirketlere devrettiler ve müteahhit parasını vererek muhatap olarak yapı denetim firmasının parasını vererek kendini denetlendi, tabii müteahhit parasını verdiği için her türlü usulsüz işlemi yaptılar (hakkıyla işini yapan müstesna) sözde belediye de bu 2sini denetleyecekti. Şimdi soruyorum Allah aşkına bir devlet yetkilisi çıksın 1999 dan sonra çıkan yönetmeliğe göre yapılan kaç bina yıkıldı açıklasın ve bu yıkılan binaların müteahhit, mimar, mühendis vs s hepsi artık gerçekten kaybedilen her canın hepsini tek tek versin, yeter artik insan yaşamı bu kadar ucuz olmamalı, bir müteahhit bir inşaat yaparak nasıl zengin olabiliyor, nasıl bir kar payı var ya da ne kadar çalıyorlar, yeter, son olarak başta belirttiğim yapı denetim konusunu şimdi bazı görevliler geçte olsa uyanmış, inşaattan çalan çaldı, artık müteahhit yapı denetimi kendi bulmayacak belediye bünyesinde bir havuz oluşturulacak para direk yapı denetime verilmeden havuzdan dağıtılacakmis, günaydın diyorum, güzel ülkeme çok geçmiş olsun

Tekyolİslam
Memur
07 Şubat 2023 14:29

o insanlar hayatta ise ve depremden sonra aynı ıse devam ederlerse ne demeli artık

serkansah86
Daire Başkanı
07 Şubat 2023 15:06

Sinirden üzüntüden ne ironiyi anlayacak kafa kaldı ne de başka birşey, boş boş ortalıkta geziniyoruz

Velocıraptor, 4 ay önce

ironiyi anlamamışsınız. meseleyi ilk mesajda gündeme getiren benim zaten.

Velocıraptor
Genel Müdür
07 Şubat 2023 15:26

Eyvallah. Allah hepimize sabır kuvvet versin.

serkansah86, 4 ay önce

Sinirden üzüntüden ne ironiyi anlayacak kafa kaldı ne de başka birşey, boş boş ortalıkta geziniyoruz

07 Şubat 2023 16:32

Bu iş belediye ve yapı denetim firmalarının elinden alınmalı. Bu sistemi kurgulayan geri zekalılar yüzünden binlerce vatandaş öldü ve yine ölecek.

Devlet inşaat mühendisi istihdam etmeli ve il merkezlerinden ciddi denetimler yapılmalı. Yerel olursa kayırmacılık, torpil, rüşvet işin içine yine sahtelik bulaşır.

-

Ben kendi gözümle gördüm. Farklı bir ilde, belediye inşaatı mühürlüyor. 1. kat betonu çürük diye. Ben tutanağı gözlerimle gördüm. Binaya asmışlar. Gelen geçen görüyor. Sonra hiçbir şey olmadı. İnşaat devam etti. 4-5 katlı inşaat bitti. Daireleri sattılar. Yakında aileler yerleşir. Sonra bir deprem olunca Kahramanmaraş manzarası gibi durumlar oluşur.

-

Herkes AFAD falan diyor. Deprem işi AFAD sistemi ile çözülecek bir şey değil. Binayı sağlam yapacaksın, AFAD a bile gerek kalmaz.

Japonya 7, 5 ile sallanıyor, sallantı bitince herkes işine bakıyor... AFAD mafad yok...

-

serkansah86, 4 ay önce

07 Şubat 2023 16:39

Şu teyit sitelerinin işi gücü müteahhitleri, zenginleri, büyük şirketleri savunmak zaten. Parayı veren, habeleri kendine göre yontturabiliyor...

Ben asla hiçbir teyit sitesine güvenmiyorum. Onlarca teyit sitesi türedi. Hepsi yalanı yuvarlama çalışıyor.

Şİmdi şu aşağıdaki habere de bir kılıf uydurur bunlar. Bunun savunulacak bi tarafı yok. Yeni yapılan bir apartman ve daireleri 3 milyona satılmış.

https://www.sondakika.com/haber/haber-6-once-insa-edilmisti-malatya-daki-depremde-yeni-15613389/

zdured
Aday Memur
07 Şubat 2023 17:01

Hatay'da 2019'da açılan ve depremde yıkılan Güçlü bahçe City açılış videosu

https://youtu.be/cGk9b2EI-Vc

feridun74
Aday Memur
07 Şubat 2023 17:37

müteahhitlik müessesine sert hukuki düzenleme getirilmeli. herkes müteahhit olmamalı, olamamalı. mühendislik, mimarlık bitirenler veya onlara bağlı hale getirilmeli.

Tekyolİslam
Memur
07 Şubat 2023 17:45

Hatırlayan olur belki Japon bır muhendıs ıntıhar etmişti ve o ıntıharı dalgaya alanlar olmuştu. Evet inancımıza göre asla dogru degıl lakın mesele ınanc meselesının de otesınde. Sormamız lazım kendımıze bazı soruları.

Ddevran
Genel Müdür
08 Şubat 2023 10:59

Ne kadar güzel kanun çıkarırsan cikarr bizim insanımız uymuyor maalesef gözünü para hırsı buluyor oysa bir can herseyken bence acil yüksek binalara izin verilmemeli yatay mimari olmali canim hayatlar boşa gidiyor cok yazık cok

serkansah86
Daire Başkanı
08 Şubat 2023 12:56

Hocam yasaya uymama diye birşey söz konusu olamaz, denetleyeceksin acimayacaksin, kapkaç olayları neden bitti hiç düşündünüz mü, ilk çıktığında günlerce haber yapıldi, insanlar öldü sonra niye bitti, kapkaç hırsızlık suçu kapsamından çıkarıldı ve nitelikli hırsızlık ve yağma suçları kapsamına alındı ve 15 yıl hapis alan oldu, e sonra bunu bilen kansizlar yaptıkların işin sonunda bu kadar ceza alacaklarını bildikleri için teşebbüs dahi edemediler. Aynısı şimdi yapilacak müteahhiti bina yıkılırsa ceza vermeyeceksin, onu da inşaatı yaparken denetleyeceksin, eksik kusuru varsa direkt taksirle adam öldürmeye teşebbüsten yargilacaksin, tekrar ediyorum bina yıkılınca değil, inşaat aşamasında yapacaksın, 2 kişiye bunu yapsalar bakın sonra ne oluyor ip gibi olurlar ip

Ddevran, 4 ay önce

Ne kadar güzel kanun çıkarırsan cikarr bizim insanımız uymuyor maalesef gözünü para hırsı buluyor oysa bir can herseyken bence acil yüksek binalara izin verilmemeli yatay mimari olmali canim hayatlar boşa gidiyor cok yazık cok

Isilcn
Kapalı
08 Şubat 2023 13:04

Biz yeni binalar deprem yönetmeliği vs diyoruz gidip yeni binanın bu halini görüyoruz hangi binaya kim nasıl güvenecek artık.
08 Şubat 2023 23:45

Devlet sadece memuruna ahkam keserse böyle olur. Devlet memurunu koruyup arkasında durup tücarını, esnafını, inşaat firmalarını denetlese her şey harika olacak. Memurun en küçük hatasını affetmez ama iç özele gelince umrunda bile olmaz.

Bellinay
Memur
09 Şubat 2023 00:05

Tokiden baska eve guvenemem heralde artik.
Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi