Editörler : gubaz"eskiyara"

Velocıraptor
Genel Müdür
08 Şubat 2023 16:06

Eyt'nin iptal edileceği falan yok. Ama dediğin doğru suriyeliler,afganlar gönderilse ülke büyük rahatlar. Seçim sonrası nasipse o da olacak hepsi evine, köyüne inşallah.
hsnsylk, 4 ay önce

Suriyeliler gönderilse, EYT iptaline gerek kalmaz.

silivripdr
Daire Başkanı
08 Şubat 2023 16:10

zaten bu haliyle vicdanlara ters toplum adaleti zedeliyordu. eyt düzenlemesi geri çekilip en azından 50 sınırı getirilip aradaki fark ülkenin yeniden inşasına ve depremzedelerin yaralarının sarılmasına harcanmalıdır.

nemrutdağı
Daire Başkanı
09 Şubat 2023 12:07

Eyt bir lütuf değildir. 24 yıldır gasp edilmiş haklarının verilmesini bekliyoruz. Eyt' linin hakkı verilmelidir. Geç kalınmıştır. Depremde 15 milyon insanımızın arasında Eyt li yok mu? Onlarda borç aldı , kredi çekti. Şimdi belki aramızda değil. Ben bu kanunun özellikle bu deprem için kanunlaşacağını ve meclisten ivedilikle yasalaşması gerekliliğini düşünüyorum. Yürürlük tarihi 1 Aralık 2022 olacaktır. Çok borçlu olan çalışanımız ve yasayı bekleyen büyük çoğunlukta borçlu insanlarımız var. Tekrar olacak ama yasa ivedilikle 1 Aralık 2022 den başlanmalıdır. Borç para ,banka kredisi çekmiş insanlarımız ne olacak ? Hakkının verilmesini bekliyorlar. Ertelenmesi imkansız. Milyonlarca borç batağına batmış kredi çekmiş devletine güvenmiş insanlar mağdur edilmesin.

muallim2161
Aday Memur
09 Şubat 2023 13:01

Böyle birşeyi en çok muhalefet ister. Sonrasında da bunu siyasi malzeme olarak kullanılır!

metaverse
Memur
09 Şubat 2023 13:23

EYT iptal olacak inşallah!!!!!!!!!

zammorano
Kapalı
09 Şubat 2023 13:25

vekil maaslarını iptal edip deprem bolgesine gonderın avantalarınızı ıhalelerınızı gonderın

Delhii
Yasaklı
09 Şubat 2023 14:40

Eyt 8 şubat ta çıkacaktı bugün ayın 9 u oldu. Derhal çıkmalıdır. Türk devleti her zaman sözünü tutmuştur

**LEVENT**
Şef
09 Şubat 2023 15:07

Eyt takıntısını depreme bağlayan arkadaşlar eğer gerçekten deprem bölgesini düşünüyorsanız şöyle bir fikirle geleyim. Önümüzde bir seçim var ve siyasi partilere seçim için hazineden eyt nin belki de 10 katı fazla tutar eden yardım yapılacak. Gelin hep birlikte bunu başlık yapalım diyelim ki siyasi partiler bu yardımları bu seçimlik almasın ve bu tutarlar deprem bölgelerine gönderilsin. Böylece çalışanların haklarını gaspetmekle uğraşmak yerine zaten ülkeyi yiyip bitiren siyasilerin alacaklarını deprem bölgelerine göndermek üzerine güçlü bir birliktelik oluşturalım.Ne dersiniz. Görelim niyetiniz üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Ver mısınız?

drogba-70
Müsteşar Yardımcısı
09 Şubat 2023 15:44

Mültecileri gondermezler o isi unutun.

Halkin ekmeginden kesip onlara harcama yapilip maas veriliyor siz sut oglansiniz kusura bakmayin.

Eyt denen haksiz hukuksuz uygulama saçmaydı zaten. 40 küsür yaşında emekli olan adam ulkeye gelecek nesilllere zarardir.

Bu tayfa cikarcilik yüzünden hakkimiz diye bastiriyor ama ortada hak yok hak yemek var.

Vicdanlari sönmüş gercegi gormek istemiyorlar.

Bu taslak iptal edlip kaynak depremzedeler aktarimmali yeniden yapılanma icin kullanilmalidir.

Sizin cift maas hevesiniz kursaginizda kalir insallah ulke insani mahvoldu . Bencilligin menfaatciligin alemi yok.

550 vekil maaslarini bagislasa ne olur devede kulak bile degil ki yaparlar mi orasi bile meçhul.

Mazeret38
Şef
09 Şubat 2023 16:22

Sen provokatör sun millet bu halde iken eyt saldırsın derdin ..gün dayanışma günü insan ol biraz
Delhii, 4 ay önce

Eyt 8 şubat ta çıkacaktı bugün ayın 9 u oldu. Derhal çıkmalıdır. Türk devleti her zaman sözünü tutmuştur

Kemençe61
Memur
09 Şubat 2023 16:29

Maşallah ne güzel fikirlerin var senin. Partilerin alacağı seçin yardımı hepsi toplam 4.5 milyar TL. EYT nin sadece 1 yıllık yükü 250 milyar TL. Matematikle aran açık heralde. Haydi fikrine destek veriyorum. EYT zaten bir kazanılmış hak değildi. Toplumsal barışı zedeleyen bir seçim yatırımıydı. Kimse çıkıp benim hakkım cart curt zırvalamasın. Hiçbir hakkın yok. Çift maaş almak istiyorsan yallah ek iş yapar alırsın. Evet EYT de iptal edilsin, secim yardımları da eklensin üzerine var mı başka güzel fikirlerin.

**LEVENT**, 4 ay önce

Eyt takıntısını depreme bağlayan arkadaşlar eğer gerçekten deprem bölgesini düşünüyorsanız şöyle bir fikirle geleyim. Önümüzde bir seçim var ve siyasi partilere seçim için hazineden eyt nin belki de 10 katı fazla tutar eden yardım yapılacak. Gelin hep birlikte bunu başlık yapalım diyelim ki siyasi partiler bu yardımları bu seçimlik almasın ve bu tutarlar deprem bölgelerine gönderilsin. Böylece çalışanların haklarını gaspetmekle uğraşmak yerine zaten ülkeyi yiyip bitiren siyasilerin alacaklarını deprem bölgelerine göndermek üzerine güçlü bir birliktelik oluşturalım.Ne dersiniz. Görelim niyetiniz üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Ver mısınız?

nemrutdağı
Daire Başkanı
09 Şubat 2023 16:33

Eyt haftaya mecliste kabul edilir. Deprem de bu yasanın kabulü daha öncelikli oldu. Eğer fedakarlık yapılacaksa seçimlerde partilere hazine yardımından vazgeçilir ve deprem bölgesine aktarılır. Eyt 'linin anasının ak sütü gibi helal maaşına vicdanı olan göz koymaz.

nemrutdağı
Daire Başkanı
09 Şubat 2023 16:55

Deprem bölgesinde eyt kapsamında olan ve aramızdan ayrılanlar da var. Unutmayın.Allah rahmet eylesin. Doğum borçlanması yaptılar. Askerlik borçlanması yaptılar. Eş dosttan borç para aldılar. Bankalardan borç kredi kullandılar. Neden biz böyle bencil olduk. Eyt yasası 99 öncesinde hak kayıpları olan insanımızın yararına düzenlendi. Lütuf değil bir hatanın 24 yıl sonra telafisidir. Hiç mi depremde bu illerde ki eyt kapsamında olan insanımızı düşünmüyorsunuz. Akıl tutulması yaşıyoruz. Bencil olmayalım.

Kemençe61
Memur
09 Şubat 2023 17:00

Tüm siyasi partiler ortak bir mutabakat ile EYT nin en az 10 sene ötelendiğini bunun ortak bir siyasi mutabakat olduğunu deklare etmelidir. Halihazırda zaten toplumsal huzursuzluk ve eşitsizlik yaratmış olan birilerine genç yaşta çift maaş kıyağı, seçim malzemesi olmaktan çıkarılmalı. EYT denen saçmalık tamamıyla ülke gündeminden çıkarılmalıdır. Bu saatten sonra EYT bir oy kaynağı değil el bombasıdır. Dillendiren partiye oy getirmez sadece elinde patlar. Ülkeyi siyaseten rehin almış EYT ekibi dilediği partiye oy verebilir ondan sonra. 10 sene sonra da yaş sorunları kalmaz diledikleri gibi emekli olurlar.

09 Şubat 2023 17:22

Aynen iştirak ediyorum. Eyt tehir edilmeli en azından.

Kemençe61
Memur
09 Şubat 2023 17:46

Ahlaksız herif hakaret etmeden fikrini dile getiremiyor musun. Senin gibilere ağzının payını verince suçlu oluyoruz iste.

Kemençe61
Memur
09 Şubat 2023 18:02

İnsan gibi şunu söylesen desen ki EYT ye hak kazanacak devlet memurları öğretmenler de var, onlar zaten çift maaş almayacak, emekli olup dinlenecekler destek göreceksin ama hakaretinden ötürü size de destek yok.

**LEVENT**
Şef
09 Şubat 2023 18:05

Bu ahlaksızlığı sen yaptın. Ben fikrimi güzelce açıkladım. Sen yok matematikle aran yok yok şu yok bu dalga geçer bir üslupla cevap verdin ben de senin seviyeni belirleyip o şekilde cevap yazdım. Cart curt zırvalamasın falan filan. Şimdi ahlaksız sen misin ben mi? Sen hem ahlaksız hem beyinsiz hem de embesilsin. Sen söyleyeceksin cevap gelince karşındakini ahlaksızlıkla suşlayacaksın. Gerizekalı embesil

Kemençe61, 4 ay önce

Ahlaksız herif hakaret etmeden fikrini dile getiremiyor musun. Senin gibilere ağzının payını verince suçlu oluyoruz iste.

Kemençe61
Memur
09 Şubat 2023 18:08

Yarın hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Yerler be. Öyle her önüne gelene hakaret hakaret. Burada şikayet ettiğim soruşturma sonucunu beklediğim 2 kişi var biri de sen olacaksın. Gör de bak.

Kemençe61
Memur
09 Şubat 2023 18:09

Devam et. Çok güzel hakaretler ediyorsun. Devam aslanım devam. İçindekiler çok güzel diline vuruyor.

Toplam 83 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi