Editörler : **sude**

10 Şubat 2023 20:56

Zabıtalıktan düz memurluğa geçiş

sadece bilenler yazarsa sevinirim.

gih sınıfı zabıta memuru mühendislik diploması aldığı taktirde aynı belediyede mühendisliğe geçişyapması için(zabıta bünyesinde değil) bir yol var mıdır?

hsnd
Başbakan Müsteşarı
11 Şubat 2023 02:20

Vardır tabi. Unvan değişikliği sınavı.

keskesizadam
Kapalı
11 Şubat 2023 11:09

yerel yönetimlerde yapılan unvan değişikliği sınavına zabıtalar zabıta komiseri amirlik vs için giriyor diye biliyorum düz memurluğa da geçiş yapabiliyorlar mı

hsnd, 8 ay önce
Vardır tabi. Unvan değişikliği sınavı.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
11 Şubat 2023 16:40

Yapabiliyorlar bildiğim kadarıyla.
keskesizadam, 8 ay önce

yerel yönetimlerde yapılan unvan değişikliği sınavına zabıtalar zabıta komiseri amirlik vs için giriyor diye biliyorum düz memurluğa da geçiş yapabiliyorlar mı

UfukBOZOK
Şef
11 Şubat 2023 19:56

Yapabiliyorlar. Hatta kanunen Genel İdare Hizmetleri sınıfındaki zabıta, aynı hizmet sınıfındaki VHKİ, Bilgisayar işletmeni (bunlar için bilgisayar sertifikası veya üniversitede 2 dönem bilgisayar dersi aldığını gösterir transkript belgesi ibraz edilmeli) veya memur gibi unvanlara kurum takdirine bağlı olarak geçiş de yapılabiliyor.
keskesizadam, 8 ay önce

böke34
Aday Memur
12 Şubat 2023 18:52

Unvan değişikliği sınavı teknik kadrolar içindir. Senin dediğin komiserlik v.s. görevde yükselme sınavı
keskesizadam, 8 ay önce

erkthebuilder
Aday Memur
17 Şubat 2023 14:23

Selamlar.

Zabıta memuru kadrosunu bırakıp düz memuriyete geçmeniz için herhangi bir sınava girmenize gerek yoktur. Görüşmeleriniz sonrası idari amirlerinizin uygun görmesi halinde dilekçe ile insan kaynaklarına başvurunuzu yapabilirsiniz. Zabıta memuru ve düz memur arasında maaş ve diğer haklar yönünden farklılıklar mevcuttur, bilginiz olsun.

Zabıta memurunun komiserlik ve amirlik için girmesi gereken sınav Görevde Yükselme Sınavıdır. Anladığım kadarı ile kariyerinizde bu doğrultuda devam etmek gibi bir tasarrufunuz bulunmuyor.

Mühendis kadrosuna geçiş yapabilmeniz için durum daha farklı tabii. Kurumunuzun norm kadrosunda boş mühendis kadrosu olması ve kurumunuzun ihtiyaç doğrultusunda mühendis kadrosu için Unvan Değişikliği Sınavı açması gerekmektedir. Sınava girmeniz için kadronuzun düz memur olması şart değildir. Zabıta memuru kadrosunda iken de unvan değişikliği sınavına girebilirsiniz. Sınavda başarılı olursanız unvan değişikliğiniz gerçekleşir.

Başarılar diliyorum.

Eses.26.
Şef
23 Şubat 2023 03:10

Size bir soru sormak istiyorum 8 yıllık muvazzam jandarma astsubayım istifa etmiş olsam zabıta olabilirmiyim.
erkthebuilder, 7 ay önce

Selamlar.

Zabıta memuru kadrosunu bırakıp düz memuriyete geçmeniz için herhangi bir sınava girmenize gerek yoktur. Görüşmeleriniz sonrası idari amirlerinizin uygun görmesi halinde dilekçe ile insan kaynaklarına başvurunuzu yapabilirsiniz. Zabıta memuru ve düz memur arasında maaş ve diğer haklar yönünden farklılıklar mevcuttur, bilginiz olsun.

Zabıta memurunun komiserlik ve amirlik için girmesi gereken sınav Görevde Yükselme Sınavıdır. Anladığım kadarı ile kariyerinizde bu doğrultuda devam etmek gibi bir tasarrufunuz bulunmuyor.

Mühendis kadrosuna geçiş yapabilmeniz için durum daha farklı tabii. Kurumunuzun norm kadrosunda boş mühendis kadrosu olması ve kurumunuzun ihtiyaç doğrultusunda mühendis kadrosu için Unvan Değişikliği Sınavı açması gerekmektedir. Sınava girmeniz için kadronuzun düz memur olması şart değildir. Zabıta memuru kadrosunda iken de unvan değişikliği sınavına girebilirsiniz. Sınavda başarılı olursanız unvan değişikliğiniz gerçekleşir.

Başarılar diliyorum.

Eses.26.
Şef
07 Mart 2023 03:32

.
erkthebuilder, 7 ay önce

Selamlar.

Başarılar diliyorum.

26 Mart 2023 14:16

Özelden size bir soru sorabilir miyim ? Direkt mesaj atamıyorumda size
erkthebuilder, 7 ay önce

Selamlar.

Başarılar diliyorum.

erkthebuilder
Aday Memur
28 Mart 2023 11:16

Selamlar.

Bildiğim kadarıyla jandarma hizmetinden istifa edip zabıta memuru olanlar var.

Yalnız burada hizmet yılı detayı önemli olan. Mevcut şartlarda bu geçiş için kaç senelik bir hizmet süresi isteniyor açıkçası bilgim yok.

Forumda sizin durumunuzla alakalı muhakkak bir konu vardır. O konulardaki mesajlaşmalardan daha sağlıklı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Şunu da belirtmek lazım. Malum belediyeler,s siyasetçilerin yönettiği siyasi kurumlar. Hizmet süresi vb. diğer tüm şartların yanında belediyeden sizi kabul edecek "karar alıcı" konumundaki birisine ulaşamazsanız, ettiğiniz istifa ile ortada kalmanız çok büyük ihtimaldir. Bu durumu göz ardı etmeyin derim.

İyi günler.

Eses.26., 7 ay önce
Size bir soru sormak istiyorum 8 yıllık muvazzam jandarma astsubayım istifa etmiş olsam zabıta olabilirmiyim.

erkthebuilder
Aday Memur
28 Mart 2023 11:19

Selamlar.

Tabii sorabilirsiniz, bilgim dahilinde cevaplayabilirim.

İyi günler.

İbrahim.aydın, 6 ay önce
Özelden size bir soru sorabilir miyim ? Direkt mesaj atamıyorumda size
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi