Editörler : swat3410
«789101112131415161718»

Dmr1980
Aday Memur
03 Nisan 2023 02:01

Merhaba bende borclanma yaptim daga odeme yapmadim, odemeyi hangi bankaya yaptiniz, teşekkür ederim

musti6565, 2 yıl önce
Bu arada son ödeme tarihime bir yil daha vardi. 2024 te odeseydim yatirdigim paranin ustunde bir meblag alacaktim.

Dmr1980
Aday Memur
03 Nisan 2023 02:05

Ödemeye hangi bankaya yaptiniz mobil bankaciliktan bakıyorum birçlnma bilginiz yoktur diyor, siz nasıl ödediniz paylaşırsanız sevinirim

orhanzay, 2 yıl önce

Ayrıca borçlanmalarını ödeyen arkadaşlar dekontlarını mutemetlerinede PDF olarak iletsinler ve e kesenek sisteminden 4-c borçlanma kısmından bu pdf yi yüklemelerini talep edebilirler.

Bu yüklemeden sonra e devlette borçlanma tahakkuğunuzun altında tahsilatınız görünecektir.

misyon.2010
Müsteşar Yardımcısı
03 Nisan 2023 04:09

Emekli olduktan sonra ssk lı olarak yüksek maaşlı olarak çalıştık diyelim, bu vergi indirimi 2 sene geçerli diye biliyorum, o zaman ssk lı maaşımız için verği indiriminden faydalanabilir miyiz, bu konuda bilginiz var mı?

orhanzay, 2 yıl önce

İllerde maaş işlemini strateji şube,ilçelerde destek büro yapar.

Maaşınızdan her ay ayrı ayrı olmak üzere asgari ücretin net tutarı kadarından (8500 TL)vergiden muafsınız. Bir polisin aylık vergi matrahı 7000-8000 civarı

bu nedenle aralık ayına kadar maaşınızdan vergi kesintisi olmayacağından bir işe yaramıyor malesef.

Ama talebiniz halinde maaş mutemetiniz aylık olarak belli oranda KBS ye giriş yapabilir.

misyon.2010
Müsteşar Yardımcısı
03 Nisan 2023 04:13

Ben bunu kamu emeklileri daire başkanlığı, borçlanma tahakkuk bürosunu arayıp, ödemeyi onun yönlendirmesi ile yaparkan otomatik olarak yaptı, internet bankacılığından yapınca anıhda görüyor ve güncelliyor görevli kişi, peşinden edevlete girip tahakkuk kısmına bakınca günceldi.

orhanzay, 2 yıl önce

Ayrıca borçlanmalarını ödeyen arkadaşlar dekontlarını mutemetlerinede PDF olarak iletsinler ve e kesenek sisteminden 4-c borçlanma kısmından bu pdf yi yüklemelerini talep edebilirler.

Bu yüklemeden sonra e devlette borçlanma tahakkuğunuzun altında tahsilatınız görünecektir.

misyon.2010
Müsteşar Yardımcısı
03 Nisan 2023 04:17

Kamu emeklileri daire başkanlığı, borçlanma tahakkuk bürosunu, oradan ilknur hanımı isteyin, internet bankacılığından yerini tarif ediyor, biraz karşık yeri, girmeniz gereken bilgileri söylüyor, devlet bankası olsun mümkünse vakıfbank, kendi hesabınız olması şart değil

Dmr1980, 2 yıl önce

Ödemeye hangi bankaya yaptiniz mobil bankaciliktan bakıyorum birçlnma bilginiz yoktur diyor, siz nasıl ödediniz paylaşırsanız sevinirim

orhanzay
Müsteşar Yardımcısı
03 Nisan 2023 12:20

ben vakıftan yaptım sırası ile;

-ödemeler

-sgk ödemeleri

-ödeme türü, diğer tahsilatlar

-ödeme tipi, beyan usulü saymanlık

-saymanlık, ankara-gelir muhasebe birimi,

-referans no, tc yazın

-borç seçin, diğer emsan tahsilatı,

-tutarı yazıp ödeyin açıklama kısmına emekli sicil no tc no ad soyad yazın

Dmr1980, 2 yıl önce

orhanzay
Müsteşar Yardımcısı
03 Nisan 2023 12:32

bu borçlanma vergi indirimine konu edilir mi? açıkçası gelir vergisi kanununa bakmak lazım

ediliyorsa eğer ödediğiniz sene için geçerlidir diye biliyorum, ayrıca borçlanmayı yaptığınızda şirket çalışanı olmadığınızdan yapmazlar diye düşünüyorum ve emeklilikte kullandığınız için (maaş ve ikramiye artışı) tekrar kullanamayabilirsiniz.

şirket muhasebatına bir sorun bu konuyu.

misyon.2010, 2 yıl önce

Emekli olduktan sonra ssk lı olarak yüksek maaşlı olarak çalıştık diyelim, bu vergi indirimi 2 sene geçerli diye biliyorum, o zaman ssk lı maaşımız için verği indiriminden faydalanabilir miyiz, bu konuda bilginiz var mı?

misyon.2010
Müsteşar Yardımcısı
03 Nisan 2023 12:40

Çalışmaya başlayınca ararştırırız artık, teşekkürler, hele bi emekli olalım

orhanzay, 2 yıl önce

bu borçlanma vergi indirimine konu edilir mi? açıkçası gelir vergisi kanununa bakmak lazım

ediliyorsa eğer ödediğiniz sene için geçerlidir diye biliyorum, ayrıca borçlanmayı yaptığınızda şirket çalışanı olmadığınızdan yapmazlar diye düşünüyorum ve emeklilikte kullandığınız için (maaş ve ikramiye artışı) tekrar kullanamayabilirsiniz.

şirket muhasebatına bir sorun bu konuyu.

KIRIK KILIC
Şube Müdürü
03 Nisan 2023 17:52

Emekli olacak arkadaşlar, Emekli olunca Emekli maaşı ile geçinemeyeceğimiz aşikar olduğu için merak ettim,ÇOK GİZLİ DEĞİLSE EĞER ,NE İŞ YAPACAKSINIZ?Bana da ilham kaynağı olur belki.
misyon.2010, 2 yıl önce

Çalışmaya başlayınca ararştırırız artık, teşekkürler, hele bi emekli olalım

misyon.2010
Müsteşar Yardımcısı
03 Nisan 2023 20:47

Makine mühendisiyim, iş güvenliği uzmanıyım, sanayide çalışacam

KIRIK KILIC, 2 yıl önce
Emekli olacak arkadaşlar, Emekli olunca Emekli maaşı ile geçinemeyeceğimiz aşikar olduğu için merak ettim,ÇOK GİZLİ DEĞİLSE EĞER ,NE İŞ YAPACAKSINIZ?Bana da ilham kaynağı olur belki.

gökbörü60
Daire Başkanı
04 Nisan 2023 21:31

Beyler bir sorum olacak üniversite borçlanması , meslek, ssk artı yıpranma hepsi birlikte 9000 günü tamamlarığımda yıpranma hariz 17 yıllık polis olarak emekli olunduğunda polis emeklisi mi oluyoruz genede emekli kimiliği için 20 yıl şartmı acaba??

MABEL_
Memur
05 Nisan 2023 09:13

Emeklilik şartlarını en polis memuru olarak çalışırken tamamlayarak ayrılırsanız polis emeklisi olarak emekli olursunuz.
gökbörü60, 2 yıl önce

Beyler bir sorum olacak üniversite borçlanması , meslek, ssk artı yıpranma hepsi birlikte 9000 günü tamamlarığımda yıpranma hariz 17 yıllık polis olarak emekli olunduğunda polis emeklisi mi oluyoruz genede emekli kimiliği için 20 yıl şartmı acaba??

Memurustatuss
Aday Memur
13 Nisan 2023 11:23

Merhaba arkadaşlar. Üniversite borçlanması yaparak eyt yasasından çok önce emekli olan var mı? 99 öncesi sigortası olmayıp 5434'e bağlı çalışanlardan üniversite borçlanması sigorta başlangıcını 18 yaşını doldurduğu tarihe çekilen oldu mu? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Toskanalı
Aday Memur
13 Nisan 2023 14:49

İlginç bir haber, şimdi ben 1995-2000 arası okudum üniversiteyi, 2007 de meslrğe başladım, habere göre 6 Haziran 2003 sonrası mesleğe başlayan polislerin 1999 öncesi okul borçlanmaları emeklilik süresinden düşüyor ama 1999-2003 arası mesleğe girenlerin emeklilik yaşını etkilemiyor..Doğru mu anladım. EYT Kanununda geçiyormuş bu durum, bilgisi olan var mı
Memurustatuss, 2 yıl önce

Bir de bu haber ne kadar doğru?

https://m.haberturk.com/hangi-eyt-liler-borclanmaya-takiliyor-3537843-ekonomi

orhanzay
Müsteşar Yardımcısı
13 Nisan 2023 15:54

şaşılacak bir durum yok, 1999 öncesi ((SSK,BAĞKUR,EMEKLİ SAN.) girişiniz yok ise EYT li olamazsınız,

burda da borçlanma ile eyt li olmanızın önüne geçmişler tıpkı askerlik borçlanmasında olduğu gibi.

yani 2001 girişli bir memurun 2 yıllık üniversite ve askerliği saydırarak eyt li olması mümkün değil...

Toskanalı, 2 yıl önce
İlginç bir haber, şimdi ben 1995-2000 arası okudum üniversiteyi, 2007 de meslrğe başladım, habere göre 6 Haziran 2003 sonrası mesleğe başlayan polislerin 1999 öncesi okul borçlanmaları emeklilik süresinden düşüyor ama 1999-2003 arası mesleğe girenlerin emeklilik yaşını etkilemiyor..Doğru mu anladım. EYT Kanununda geçiyormuş bu durum, bilgisi olan var mı

KIRIK KILIC
Şube Müdürü
15 Nisan 2023 00:49

30 aralıkta üniversite borclanmasını e devletten yapmıştım, hala ortada bi tahakkuk yok.Nereye kime başvurmalıyım tahakkuk un oluşturulması için, yoksa biraz daha mı beklemeliyim arkadaşlar.

Toskanalı
Aday Memur
15 Nisan 2023 08:43

HABER ŞU; Şöyle ki; 8 Eylül 1999 ve daha öncesinde göreve başlamış olanların hizmet başlangıcı, borçlandıkları süre kadar geriye götürüldü. Mesleğe 6 Haziran 2003 sonrası başlayan astsubay ve polisler fiilen ilk defa bu tarihten sonra 5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu'na tabi çalışmaya başlamalarına rağmen sivil öğrenim dönemlerine ilişkin borçlanmaları hizmetten sayıldı. Öğrenimi 8 Eylül 1999 öncesi olanların okulda 18 yaşını doldurdukları tarih hizmet başlangıcı olarak kabul edildi. Bu sayede emeklilik konusunda kademeli yaşa tabi oldular. Bu durumda olanlar emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili çıkan kanundan yararlanabiliyor. Mesleğe 9 Eylül 1999-6 Haziran 2003 tarihleri arasında başlayanların yaptıkları borçlanmalar ise sadece günlerine ekleniyor, hizmet başlangıcını geriye çekmiyor. Üç ayrı döneme ilişkin bu farklılık eşitsizlik yaratıyor. Özetle benim anladığım 2003 yılından sonra mesleğe giriş yapanlardan 1999 yılına kadar başarılı eğitim dönemi olup bunu borçlananların hizmetten sayılacak ve emekli yaşını geri çekecek. Tabi şimdi emekli olmak değil mevzumuz bunun geriye çekmesi, misal benim açımdan bu durumda 2034 değilde 2031 olacak olması (((1996-1999 arası 18 yaşını aldığım başarılı döneme ilişkin üniversite borçlanmas yaparsam))) Doğru mu değerlendiriyorum. Konuya hakim bir arkadaş varsa yorumunu beklerim.
orhanzay, 2 yıl önce

şaşılacak bir durum yok, 1999 öncesi ((SSK,BAĞKUR,EMEKLİ SAN.) girişiniz yok ise EYT li olamazsınız,

burda da borçlanma ile eyt li olmanızın önüne geçmişler tıpkı askerlik borçlanmasında olduğu gibi.

yani 2001 girişli bir memurun 2 yıllık üniversite ve askerliği saydırarak eyt li olması mümkün değil...

15 Nisan 2023 09:08

Bu üniversite borçlanmasının zorunlu hizmet süresine bir etkisi var mı? Yani şimdi ben 5 yıllık memurum. Yüksek lisans mezunuyum. 6 yıllık yükseköğrenimimi borçlansam 11 yıllık hizmet etmiş mi sayılacağım? Yani bu hesapla 9 yıl sonra 20 yıllık zorunlu hizmet süremi doldurup istifa etsem, 55 yaşına gelene kadar kendim sigortasız olarak e-ticaretle falan uğraşsam, 55 yaşında emekliliğe hak kazanmış oluyor muyum?

POMEM 2
Aday Memur
17 Nisan 2023 13:18

PBSden bugün aldığım cevaba göre fakülte borçlanması için ödemeden sonra emeklilik başvurusu için 6 ay bekleme şartı yokmuş. 6 aylık bekleme süresi askerlik ve ücretsiz izin borçlanması için geçerliymis.
Toplam 478 mesaj
«789101112131415161718»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi