Editörler : swat3410
«111213141516171819202122»

Dmr1980
Aday Memur
25 Haziran 2024 13:08

İstifa ettiğiniz için artık polis değilsiniz o yüzden 55 yaşında emekli olmazsınız, kazandığınız yıpranmanın yarısı en fazla 3 yıl olmak üzere 60 yaştan düşerek hesaplanır yeni emekli yaşınız da takriben 57 buçuk yaş civarı olur, bu yaşta emekli maaşı bağlanır emekli ikramiyesinide hiç SSK lı çalışmazsanız kolayca alırsınız, ssklı çalışırsanızda belli bir süreyi geçmememli 1300 gün civarı olması lazım, geçersede emekli memur olamaz ve emekli ikramiyesni hiç alamazsınız, 1300 fünden emin değilim ama o süreyi geçmezsede mahkeme ile alırsınız tazmitanızı benim bilgilerim bu şekilde,

mhm123456, 4 ay önce
şunu net olarak cevaplar mıdınız? fiili hizmet yılım 18 yıl, üniversite borçlanmasını yaptım (2023 aralık ayında e devlette tahakkuk oluşturuldu diyor. ancak bana tebligat gelmedi, ne kadar olduğunu bilmiyorum) şimdi istifa etsem, 55 yaşa geldiğimde emekli maaşı ve ikramiyesini alabilir miyim?

mhm123456
Şef
25 Haziran 2024 13:09

teşekkürler
Dmr1980, 4 ay önce

İstifa ettiğiniz için artık polis değilsiniz o yüzden 55 yaşında emekli olmazsınız, kazandığınız yıpranmanın yarısı en fazla 3 yıl olmak üzere 60 yaştan düşerek hesaplanır yeni emekli yaşınız da takriben 57 buçuk yaş civarı olur, bu yaşta emekli maaşı bağlanır emekli ikramiyesinide hiç SSK lı çalışmazsanız kolayca alırsınız, ssklı çalışırsanızda belli bir süreyi geçmememli 1300 gün civarı olması lazım, geçersede emekli memur olamaz ve emekli ikramiyesni hiç alamazsınız, 1300 fünden emin değilim ama o süreyi geçmezsede mahkeme ile alırsınız tazmitanızı benim bilgilerim bu şekilde,

Dmr1980
Aday Memur
25 Haziran 2024 13:10

yoo maaşlı oluyorm, 1998 ssk olduğu için EYT liyim çok şükür

ozerrrr, 4 ay önce
devrem paralı emekli olamıyorsun zorunlu hizmet yılı sadece değil mi

secret.lifee
Daire Başkanı
26 Haziran 2024 11:15

bna 180 K civarı bir borç tahakkuku oldu 2024 yılıunda. şunu sormak istiyorum 2 yıl içinde ödemelisiniz demiş evrakta. Ben bu 180 K yı 2 yılın son gününde bile ödesem yıne 180 K mı ödeyeceğim yoksa tahakkuk oluştuğu gunden ıtıbaren belirtılen tutarı ödemedığim zaman için extra bi faiz işliyormu ?

uAYur ccc
Şef
26 Haziran 2024 11:18

yazan miktara faiz işlemez.son gün o parayı yatırman yeterli
secret.lifee, 3 ay önce

bna 180 K civarı bir borç tahakkuku oldu 2024 yılıunda. şunu sormak istiyorum 2 yıl içinde ödemelisiniz demiş evrakta. Ben bu 180 K yı 2 yılın son gününde bile ödesem yıne 180 K mı ödeyeceğim yoksa tahakkuk oluştuğu gunden ıtıbaren belirtılen tutarı ödemedığim zaman için extra bi faiz işliyormu ?

omelyuss
Memur
27 Haziran 2024 17:00

Tebliğ evrakı geldiyse üstünde yazar. Tebliğden itibaren2 yıl diye

omelyuss
Memur
27 Haziran 2024 17:04

Benim son tarih nisan 103 bin. Kararsızım

maceracidikdik
Aday Memur
28 Haziran 2024 10:41

Merhaba arkadaşlar. Ben de 30 martta başvuru yaptım. Ne zaman tahakkuk oluşturulur bilmiyorum. Ancak edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.

- eğer eyt li değilseniz yaşınıza bir etkisi olmaz

- bu borçlanmanın asıl amacı prim gününü erken doldurmak (eğer mesleği yaş haddine kadar yapacaksanız boş yere paranızı vermeyin)

-memur olarak 9000 pirim gününü doldurmadan emekliliğe hak kazanmış olmuyoruz.

- borçlanma dahil 20 yılı doldurunca mutlaka yıpranmayı hesap ettirin

-erken istifa durumunda yıpranmanın en fazla 3 yıl olmak koşuluyla yarısı mesleğe ekleniyor.

- ben de yaşı beklemeden ekeliligi beklemek üzere istifa etmek için başvuru yaptım borçlanmaya. Yıpranmanın tamamı eklenmediginden 55 yaşında değil de 57 veya 58 yaşımda emekliliği hak etmiş olacağım. Sizler de bu durumu göz önünde bulundurun.

- istifa ettikten sonra eğerki SSK veya bağkurlu herhangi bir işte kaydınız olmaz ise (belli bir gün sınırı varmış sanırım) emeklilik yaşınız geldiğinde emekli polis kimliği ve tazminatınızı tam olarak alırsınız ve polis emeklisi olursunuz.

-Yapacağınız kazanç getirili işlerde resmi kaydınız olmamasına özen gösterin tazminat ve emekli polis kimliği için!!!

- Netice itibari ile ne yaparsanız yapın ancak 20 yılı doldurdugunuzda 9000 pirim gününü doldurmadan sakın istifa etmeyin. Pirim gününü hem personel şubeye hem de sgk ya hesaplattirin eğer ki 9000 gün oluyorsa istediğiniz zaman bırakabilirsiniz.

Her şey gönlünüzce olsun.

Kalın sağlıcakla.

The öğretmen
Aday Memur
06 Temmuz 2024 00:03

Selamlar ben 2023 yılının temmuz ayında üniversite borçlanması için e-devlet üzerinden başvuru yaptım. günlük 447 liradan hesaplanacak. Bu da 650.000 liranın üzerinde bir paraya tekabül ediyor. 2010'da mesleğe başladın ve zorunlu hizmet sürümü tamamlar tamamlamaz emekli olmayı planlıyorum. Amacım zorunlu hizmet süremi 3,5 yıl aşağıya çekmek. E-devlet'ten yaptığım kontrollerde başvurum üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen belge beklenmektedir şeklinde açıklama görüyorum sizce bu işin üzerine gitmeli miyim yoksa bu süreç böyle mi ilerliyor.

gökbörü60
Daire Başkanı
06 Temmuz 2024 04:46

O ekranda yazan miktarın 3 de 1 falan tutar günlük 2023 Mart ayında başvurmuştum 1367 güne 188 bin geldi bana sanada bu civarda gelir

The öğretmen, 3 ay önce

Selamlar ben 2023 yılının temmuz ayında üniversite borçlanması için e-devlet üzerinden başvuru yaptım. günlük 447 liradan hesaplanacak. Bu da 650.000 liranın üzerinde bir paraya tekabül ediyor. 2010'da mesleğe başladın ve zorunlu hizmet sürümü tamamlar tamamlamaz emekli olmayı planlıyorum. Amacım zorunlu hizmet süremi 3,5 yıl aşağıya çekmek. E-devlet'ten yaptığım kontrollerde başvurum üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen belge beklenmektedir şeklinde açıklama görüyorum sizce bu işin üzerine gitmeli miyim yoksa bu süreç böyle mi ilerliyor.

Imustgo
Aday Memur
06 Temmuz 2024 09:19

the öğretmen bende 2023 mayıs ayında başvurdum hala bir sonuç yok. E devlette işleme alınmıştır yazmasına rağmen daha sonuçlanmadı. Geçtiğimiz ay cimerden sordum, gelen cevap aşağıdaki şekilde; Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz üzerine konu incelenmiştir. Öğrenim sürelerinizin tesbiti için yazışmalar yapılmış olup dosyanız ilgili başkanlığa gönderilmiştir. Ancak işlemler EYT ve borçlanma taleplerindeki yoğunluk nedeniyle tarih sırasına göre yapılmakta olup işleminiz sonuçlandığında tarafınıza yazılı bilgi verilecektir. Ama benden daha sonra başvuru yapıp sonuçlananlar var Bilgilerinize sunulur.

MeyM
Memur
06 Temmuz 2024 16:38

2024 şubat ayında başvurdum. 2 yıl pmyo 605 gün.(118.800) 24 haziranda e devlette 4c borçlanma tahakkuk'a düştü. 6 temmuz itibariyle ikametime evrak ulaştı.evrakta ücretin nereye nasıl yatacağı evraklar nereye gönderileceği işlemleri yazıyor.

Sbz1dftd
Memur
06 Temmuz 2024 21:44

askerlik ve üniversite borçlanması yapmak istiyorum. sadece e devletten mi yapılıyor. üniversite başlama ve bitiş tarihi istiyor ay gün olarak tam hatırlamıyorum. nasıl olacak. askerlik borçlanması nasıl olacak

Android60
Genel Müdür
06 Temmuz 2024 21:49

2023 senesinde borclandım yeni tahakkuk etti PMYO 621 gün 80.735 TL cik 2026 yılına kadar ödeme süresi var inş. Erken emekli oluruz

hknblc
Aday Memur
06 Temmuz 2024 22:11

Merhaba,

Gelen evrakta hangi evraklar nereye gönderiilecek yazıyor? Paylaşabilir misiniz?

MeyM, 3 ay önce
2024 şubat ayında başvurdum. 2 yıl pmyo 605 gün.(118.800) 24 haziranda e devlette 4c borçlanma tahakkuk'a düştü. 6 temmuz itibariyle ikametime evrak ulaştı.evrakta ücretin nereye nasıl yatacağı evraklar nereye gönderileceği işlemleri yazıyor.
06 Temmuz 2024 23:55

2012 öncesi emeklilik 52 idi.2012 nden önce başlayanların durumu değişecek bence

Dmr1980, 4 ay önce

kripto1982
Daire Başkanı
07 Temmuz 2024 09:03

İnşallah kardasm biz 2006da başladığımızda yaş haddi 52di sonra 55 çıkardılar bizimkide arttı, maç oynanırken kural değişmez, bende meslekten önce 2 yıl MYO örgün okudum, akabinde 2005 yılında AÖFle lisans tamamladım, 2006 aralıkta polis oldum,meslek içerisinde 2008de askere kısa dönem gittim, düşüncem 2 yıl MYO ve askerliği saydırmak istiyorum, Açıköğretim sayılıyor mu bilen varmı, sayılıyorsa totalde 4.5 yıl borçlanma yapacağım, belki emeklilik ile ilgili düzenleme cıkarsa emekli olurum, ayrıntılı bilgi veren olursa sevinirim, iyi görevler.
adsız_cengaver, 3 ay önce

2012 öncesi emeklilik 52 idi.2012 nden önce başlayanların durumu değişecek bence

Arnel
Şube Müdürü
07 Temmuz 2024 11:21

Şuan bir yere bir evrak göndermenize gerek yok parayı yatirinca sistemde gözüküyor. E devlet tahakkuk yazarsanız orada borç gözüküyor taksitle dahi yatirsaniz altında yaptırdığınız tutar sisteme otomatik işleniyor. Ödemenin tamamını yaptıktan sonra personele yatirdiginiza dair bir dilekçe yazabilirsiniz polnet sistemine girişi için

hknblc, 3 ay önce

Merhaba,

Gelen evrakta hangi evraklar nereye gönderiilecek yazıyor? Paylaşabilir misiniz?

mehmet.sagmen
Daire Başkanı
07 Temmuz 2024 13:36

Devrem daha önce açiköğretim borçlanilamiyordu kabul etmiyorlardı ben 2013 de borçlandigimda, ancak son durum ne bilmiyorum. Borçlanmalar da berbat artmış geçen bir arkadaş yazmıştı 2024 yilı itibariyle 1350 güne 330 bin borç göndermişler ( 3 yıl 9 ay ediyor) buna 1 Temmuzdan sonra %20 daha ekle 400 bin artık hiçbir şeye yetişemez oldu Allah sonumuzu hayır eylesin.

kripto1982, 3 ay önce
İnşallah kardasm biz 2006da başladığımızda yaş haddi 52di sonra 55 çıkardılar bizimkide arttı, maç oynanırken kural değişmez, bende meslekten önce 2 yıl MYO örgün okudum, akabinde 2005 yılında AÖFle lisans tamamladım, 2006 aralıkta polis oldum,meslek içerisinde 2008de askere kısa dönem gittim, düşüncem 2 yıl MYO ve askerliği saydırmak istiyorum, Açıköğretim sayılıyor mu bilen varmı, sayılıyorsa totalde 4.5 yıl borçlanma yapacağım, belki emeklilik ile ilgili düzenleme cıkarsa emekli olurum, ayrıntılı bilgi veren olursa sevinirim, iyi görevler.

hknblc
Aday Memur
07 Temmuz 2024 14:22

Kurumdan istifa edip ayrıldığım için parayı yatırdıktan sonra evrakları sgk nın ilgili birimine göndermem gerekiyor. Tam olarak bilmediğim ve sorduğum Sgk nın hangi birimine göndereceğim hususu aslında. Bu konuda bilginiz varsa bilmek isterim.

Arnel, 3 ay önce

Şuan bir yere bir evrak göndermenize gerek yok parayı yatirinca sistemde gözüküyor. E devlet tahakkuk yazarsanız orada borç gözüküyor taksitle dahi yatirsaniz altında yaptırdığınız tutar sisteme otomatik işleniyor. Ödemenin tamamını yaptıktan sonra personele yatirdiginiza dair bir dilekçe yazabilirsiniz polnet sistemine girişi için

Toplam 478 mesaj
«111213141516171819202122»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi