Editörler : Kubil ay

secret.lifee
Daire Başkanı
18 Şubat 2023 23:05

Ben 5 sene önce borçlandım benimki hala duruyor öyle geriye çekme ödemedim de. Onlarınkini nasıl çekmiş hayret arkadaşlar üniversite borçlanmasına yatırdığınız para emeklilik yaşınızı geriye ÇEKMEZ.. teşkilatın yarısı pomem de o zaman herkes yatırsın 4 er sene erken emekli olsun. Öyle bir şey yok eyt ile çıkar orası ayrı eyt kanunu henüz meclisten geçmedi. Adamlar askerlik borçlanmasını bile sokmuyorlar neredeyse eyt ye

aperion, 7 ay önce

Sigorta başlangıcını geri çekmez diyen arkadaşım borçlanma yapan arkadaşlar var ve sigorta başlangıcını geri çekmiş şuan uygulama bu şekilde bu hususta borclanma yapan arkadaşlar bilgi verecektir lütfen insanları doğru yönlendirelim

gökbörü60
Şube Müdürü
18 Şubat 2023 23:21

egm sitesinde soruya çevap vermiş 1999 öncesi ssk girişi olmayanlarınki hiçbir şekilde emekliliği çekmez 99 öncesi ssk girişi olanlarınkini hesaplarız diyor

https://www.egm.gov.tr/personel/sss

majör44
Aday Memur
19 Şubat 2023 11:59

Ben 2014 yılında üniversite kaydı yaptırdım, 2016 yılında PMYO kazandım, atandığım ile yatay geçiş yaptım ve 2020 yılında okulu bitirdim, mesleğe girmeden önce okulu bitirmek mi şart yoksa meslekten önce kaydımızın olması ve okuyor olmak yeterli mi? Cevaplar için şimdiden teşekkürler

aperion
Aday Memur
19 Şubat 2023 12:12

Borçlanma için meslekten önce okulu bitirmek şart.

Borçlanma işlemini tamamlayan arkadaşlar süreç hakkında bilgi verebilir mi?.Bu hususta fazlası ile bilgi kirliliği mevcut.

mehmet.sagmen
Daire Başkanı
19 Şubat 2023 12:21

Arkadaşlar herkes birsey söylemiş daha net birşey olmamakla birlikte bu Eyt kapsamına girmek için ya 08.09.1999 dan önce sigorta olacak ya da 23.05.2002 yani memurlar için Milat kabul edilen tarihten geriye doğru 08.09.1999 tarihinin altına getirebiliyorsa borclanmaniz,sskniz,em.sandığı hizmetiniz,bagkurunuz toplamı en az 3 yıl olması gerekli mevcut mevzuat hükümlerine gore şeklinde depremden once bir sürü konu yazıldı deprem olunca şuan beklemeye alındı konu zaten Eyt görüşmesi de 28 Şubata alınmış meclisin açılması dolayısıyla hayirlisi artık Allah birdaha göstermesin böyle bir felaketi kıyametin bir küçüğü oldu resmen 3 une de evde yakalandım herkese çok gecmiş olsun

mehmet.sagmen
Daire Başkanı
19 Şubat 2023 12:31

Birde arkadaşlar ben 2012 yılında borclandim biz borclanirken Egm personel daireye sorduğumuzda konuyu 1 Haziran 2002 den önce bitirmeniz gerekli okulu demişti arkadaş neden bu tarih dediğimizde bu tarihte Anayasa Mahkemesi kararı var bu yaş konusuyla ilgili yasada demişti borçlanma yapacaksanız cok iyi araştırın bana sorarsanız yıllardır bu konuyu takip eden biri olarak diyorum yukarıdaki tarihten sonra mezun olduysanız pek isinize yaramayabilir ya da sadece hizmetimizi artırıp, zorunlu hizmetinizin 3/4 ünü düşürür bunun için 4 yillik okula yaklaşık 160 bin lira vermeye (2023 Ocak itibariyle) kesinlikle değmez para kolay kazanılmıyor kolay gelsin herkese...

gökbörü60
Şube Müdürü
19 Şubat 2023 13:52

Biraz önce alo 170 i aradım günlük fiyat 333 tl çıkıyor 116 tl olması gerekiyor diye sordum, görevli bayan biz askerlik borçlanmasını görebiliyoruz egm de çalışan memurun sivil üniversite borçlanmasını göremiyoruz , kendi kurumunuza başvurun dedi yani sgk da muhatap yok başvuruyu iptal ettim şimdilik

berlin61
Şef
19 Şubat 2023 16:19

20 yıl zorunlu hizmet süresini doldurup yaşı bekleyen için çok iyi fırsat. Kendi şartlarınız için değmeye bilir fakat 20 yıl zorunlu hizmet süresini tamamlayıp istifa etmek isteyen için durum böyle değil aksine çok iyi bir fırsat.
mehmet.sagmen, 7 ay önce

Birde arkadaşlar ben 2012 yılında borclandim biz borclanirken Egm personel daireye sorduğumuzda konuyu 1 Haziran 2002 den önce bitirmeniz gerekli okulu demişti arkadaş neden bu tarih dediğimizde bu tarihte Anayasa Mahkemesi kararı var bu yaş konusuyla ilgili yasada demişti borçlanma yapacaksanız cok iyi araştırın bana sorarsanız yıllardır bu konuyu takip eden biri olarak diyorum yukarıdaki tarihten sonra mezun olduysanız pek isinize yaramayabilir ya da sadece hizmetimizi artırıp, zorunlu hizmetinizin 3/4 ünü düşürür bunun için 4 yillik okula yaklaşık 160 bin lira vermeye (2023 Ocak itibariyle) kesinlikle değmez para kolay kazanılmıyor kolay gelsin herkese...

KENDİM VE BEN
Aday Memur
20 Şubat 2023 19:27

ÜNİVERSİTE BORÇLANMASI YAPTIM SGK TARAFINDAN HESAPLANMIŞ MİKTAR TARAFIMA ULAŞTI AYRICA E DEVLETTEN BAKTIĞIMDA TAHAKKUK OLUŞUĞUNU GÖRDÜM ANCAK BANKAYA ÖDEME YAPMAYA BANKAYA GİTTİĞİMDE TARAFIMA BİR BORÇ GÖZÜKMEDİ O YÜZDEN YATIRAMADIM. BORCU ÖDERKEN BEYAN USULUNEMİ GÖRE ÖDÜYORUZ ZATEN MİKTAR BELLİ YADA Bİ HATAMI VAR. DAHA ÖNCEDEN BU İŞLEMLERİ YAPAN VARSA YARDIMCI OLURSA ÇOK SEVİNİRİM. ÖDEMEYİ BANKADAN NASIL YAPACAM ...YADA SGK MÜDÜRLÜĞÜNEMİ ULAŞMAM GEREKİYOR .....

gökbörü60
Şube Müdürü
20 Şubat 2023 19:31

Kendimveben ... Sgk ya ödemeyi denedin mi.. ne zaman başvurdun günlük tutar sende kaç tl çıktı

KENDİM VE BEN
Aday Memur
20 Şubat 2023 20:41

Sgk ya ödeme yapılmıyo. Bankalara yapılmasıgerek. Ben 2021 de başvurmuştum şuanki fiyatlara göre düşük baya. 67 bin küsür

MABEL_
Memur
21 Şubat 2023 03:56

Tarafımca 2021 yılı borçlanma tebligatını aldığımda tebligatta yazan ifadeler şu şekilde " Tebligatın elinize ulaştığı tarihten itibaren 2 yıl içinde ziraat bankası veya halk bankası şubelerinden -Online tahsilatlar- Sosyal Güvenlik Kurumu SGK (EMS/BAĞ/SSK)- Diğer Tahsilatlar- Saymanlık:Gelir Muhasebe Birimi Tahsilat Tipi: Diğer Emsan Tahsilatı- seçilerek yatırılması alınacak banka dekontuna adınızı, soyadınızı, TC kimlik numaranızı ve emeklilik sicil numaranızı yazdırmanız ve banka makbuzlarının asıllarını dilekçe ekinde kurumumuza göndermeniz gerekmektedir."
KENDİM VE BEN, 7 ay önce

ÜNİVERSİTE BORÇLANMASI YAPTIM SGK TARAFINDAN HESAPLANMIŞ MİKTAR TARAFIMA ULAŞTI AYRICA E DEVLETTEN BAKTIĞIMDA TAHAKKUK OLUŞUĞUNU GÖRDÜM ANCAK BANKAYA ÖDEME YAPMAYA BANKAYA GİTTİĞİMDE TARAFIMA BİR BORÇ GÖZÜKMEDİ O YÜZDEN YATIRAMADIM. BORCU ÖDERKEN BEYAN USULUNEMİ GÖRE ÖDÜYORUZ ZATEN MİKTAR BELLİ YADA Bİ HATAMI VAR. DAHA ÖNCEDEN BU İŞLEMLERİ YAPAN VARSA YARDIMCI OLURSA ÇOK SEVİNİRİM. ÖDEMEYİ BANKADAN NASIL YAPACAM ...YADA SGK MÜDÜRLÜĞÜNEMİ ULAŞMAM GEREKİYOR .....

KENDİM VE BEN
Aday Memur
21 Şubat 2023 10:37

Mabel.. bu tebligat ın aynısı banada geldi. Bankaya gittğimde benim adıma bi borç çıkmıyo sistemde!! Borç kısmı çıkmadığı için tebligatta yazan yere banka görevli borç miktarını elle girip mi göndermemiz gerekıyo yanlış bir şey yapmamak adına öğrenmek istediğim bu. B işkemi yapan varsa yazarsa çok memnun olurum .. teşekkürler

MABEL_
Memur
21 Şubat 2023 13:02

Adımıza otomatik borç görünmüyor bu şekilde gişe görevlisine ödemeyi yapmasını söyleyerek yaptım. Ayrıca gişe görevlisinden asıl dekonttan fazladan almanızı tavsiye ederim. Sizlerde kalacak kuruma 1 ya da 2 tane verilecek SGK merkezine gönderilecek hepsine asıl makbuz örneği gönderilecek. Burada dekontta yazan tutar ile size gelen ödeme emrindeki tutar aynı ise sisteme işlendiğinde e devletten tahsilat olarak görülüyor
KENDİM VE BEN, 7 ay önce

Mabel.. bu tebligat ın aynısı banada geldi. Bankaya gittğimde benim adıma bi borç çıkmıyo sistemde!! Borç kısmı çıkmadığı için tebligatta yazan yere banka görevli borç miktarını elle girip mi göndermemiz gerekıyo yanlış bir şey yapmamak adına öğrenmek istediğim bu. B işkemi yapan varsa yazarsa çok memnun olurum .. teşekkürler

misyon.2010
Müsteşar Yardımcısı
21 Şubat 2023 13:13

Bu arkadaşlın tarif ettiği menüler var internet bankacılığında, Vakıfbank internet bankacılığı ile yaptım ben ödemeyi, sgk kamu emeklileri daire başkanlığına telefon ile ulaşın, oradaki görevli yerini tarif ediyor, giriyorsunuz, sonra ödeme yapılıyor, ödeme yapılınca develtte, borç olan kısmında tahsilat olarak görünüyor, internet dekontu çıktısını birime dilekçe ile verdim, pbs ye işlendi maaşsız emeklilği geriye çekti, eyt li olduğum için, maaşlı emekliliği de yaklaşık 1.5 sene geriye çekti

MABEL_, 7 ay önce
Tarafımca 2021 yılı borçlanma tebligatını aldığımda tebligatta yazan ifadeler şu şekilde " Tebligatın elinize ulaştığı tarihten itibaren 2 yıl içinde ziraat bankası veya halk bankası şubelerinden -Online tahsilatlar- Sosyal Güvenlik Kurumu SGK (EMS/BAĞ/SSK)- Diğer Tahsilatlar- Saymanlık:Gelir Muhasebe Birimi Tahsilat Tipi: Diğer Emsan Tahsilatı- seçilerek yatırılması alınacak banka dekontuna adınızı, soyadınızı, TC kimlik numaranızı ve emeklilik sicil numaranızı yazdırmanız ve banka makbuzlarının asıllarını dilekçe ekinde kurumumuza göndermeniz gerekmektedir."

orhanzay
Müsteşar Yardımcısı
21 Şubat 2023 13:41

misyon.2010 kardeşim dekontu sgk nın ilgili birimine göndermedin değil mi? gelen yazıda onlarda dekont ve dilekçe istediğini yazmışlar.

misyon.2010, 7 ay önce

Bu arkadaşlın tarif ettiği menüler var internet bankacılığında, Vakıfbank internet bankacılığı ile yaptım ben ödemeyi, sgk kamu emeklileri daire başkanlığına telefon ile ulaşın, oradaki görevli yerini tarif ediyor, giriyorsunuz, sonra ödeme yapılıyor, ödeme yapılınca develtte, borç olan kısmında tahsilat olarak görünüyor, internet dekontu çıktısını birime dilekçe ile verdim, pbs ye işlendi maaşsız emeklilği geriye çekti, eyt li olduğum için, maaşlı emekliliği de yaklaşık 1.5 sene geriye çekti

adsız_cengaver
Aday Memur
21 Şubat 2023 15:05

Borçlanma yazan yere azami ,asgari ve diger tutar var hangisini isaretliyoz

orhanzay
Müsteşar Yardımcısı
21 Şubat 2023 15:20

asgari işaretleyin, paranız çoksa eğer azamide olur.

tercih meselesi

adsız_cengaver, 7 ay önce

Borçlanma yazan yere azami ,asgari ve diger tutar var hangisini isaretliyoz

milenyumpolice
Daire Başkanı
21 Şubat 2023 15:35

Misyon sen eytliyim diyorsun ama o e devletteki tarihe güvenme bizde askerlik Borçlanması yaptık zamanında, birkaç aydır uzun vade başlangıç geriye çekmiş görünüyor ama sgk orası önemli değil eytli değilsin ssk ve bağkurluda olur memurda olmaz siz harranlısınız diyor.Eyt açıklanınca büyük ihtimal bu tarihleri tekrar 2000 e çekecekler sgk uzmanları da yasada size düzenleme yok maalesef diyorlar.
misyon.2010, 7 ay önce

orhanzay
Müsteşar Yardımcısı
21 Şubat 2023 15:46

borçlanarak eyt li olmak ile fiili olarak çalışarak eyt li olmak farklı şeyler,,,

1999 öncesi polisliğe başlayıp emeklliğini haketmeyen kaldımı çevrenizde bir araştırın.

ayrıca 1999 öncesi ssk, bağkuru olup 2000-2001 yılında polis olanlar bile emekli edilmeye başladı.

dolayısı ile askerlik saydırma ile fiili olarak sigorta kollarında girişi olanları birbirine karıştırmayalım.

sadece askerlik değil, üniversite borçlanması yaparakta eyt li olamazsınız bu arada...

milenyumpolice, 7 ay önce
Misyon sen eytliyim diyorsun ama o e devletteki tarihe güvenme bizde askerlik Borçlanması yaptık zamanında, birkaç aydır uzun vade başlangıç geriye çekmiş görünüyor ama sgk orası önemli değil eytli değilsin ssk ve bağkurluda olur memurda olmaz siz harranlısınız diyor.Eyt açıklanınca büyük ihtimal bu tarihleri tekrar 2000 e çekecekler sgk uzmanları da yasada size düzenleme yok maalesef diyorlar.
Toplam 228 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi