Editörler : E.Kayı Han
21 Şubat 2023 03:03

Memnu hakların iadesi

Merhabalar;

Madde bulundurmaktan 1yıl8ay ertelenmiş hapis almıştım. Bu hafta sürem doldu ve memnu haklarımın iadesi kararı aldırdım. Bu durumda memur olabilir miyim? Ona göre kpss puanımla başvuru yapacağım.

baybarsyuzbasioglu2
Aday Memur
22 Şubat 2023 09:04

Memnu hakların iadesi kararını mahkeme kararıyla aldıysan hiç bir sorun olmaz. Benim de hakaretten 1 yıl 2 ay vardı. Memnu hakların iadesi kararı aldım problem olmadı. Denetim süren bittikten sonra 3 yıl geçtiyse ve kararı aldıysan bir sıkıntı olmaz. Olursa da dava aç peşini bırakma.

22 Şubat 2023 13:41

Teşekkürler hocam. Kararı mahkeme yoluyla aldırttım. Ancak kanunları okuyorum aylardır deli gibi ve bu kararın memuriyetteki engeli kaldırıp kaldırmadığına dair net bir madde bulamadım.

baybarsyuzbasioglu2, 2 yıl önce

Memnu hakların iadesi kararını mahkeme kararıyla aldıysan hiç bir sorun olmaz. Benim de hakaretten 1 yıl 2 ay vardı. Memnu hakların iadesi kararı aldım problem olmadı. Denetim süren bittikten sonra 3 yıl geçtiyse ve kararı aldıysan bir sıkıntı olmaz. Olursa da dava aç peşini bırakma.

22 Şubat 2023 14:03

Yalnız süreci iyi bilmediğim için soruyorum hocam, alınan bu iade kararı edevletten alınan adli sicil belgesinde gözüküyor mu? Henüz 5 gün oldu benim mahkemem sonuçlanalı ve herhangi bir şey yazmıyor.

saxa
Memur
11 Şubat 2024 17:00

Selam. Erteleme bittikten ne zaman sonra memnu hakların iadesi aldin

deneme951
Aday Memur
12 Şubat 2024 20:23

2 yıl denetim verdiler erteleme bittikten sonra. Sonra da 3 yılı iyi halle geçirdim. Toplamda 5 yıl sürdü yani.

saxa, 1 yıl önce

Selam. Erteleme bittikten ne zaman sonra memnu hakların iadesi aldin

saxa
Memur
21 Şubat 2024 15:12

İnfaz bittikten sonra 3 yıl geçmesi şartı kesin mi acaba

deneme951, 1 yıl önce

2 yıl denetim verdiler erteleme bittikten sonra. Sonra da 3 yılı iyi halle geçirdim. Toplamda 5 yıl sürdü yani.

21 Şubat 2024 16:08

Kesin hocam, benim hükmüm 1yıl 8aydı. Toplam 4 yıl 8 ay geçince mahkememin görüldüğü yere dilekçe verdim. Beş hafta içinde karar çıktı. Bu süreçte eve polisler gelip ailemle görüşmüş, mevcut durumum konusunda bilgi almışlar. Karar çıkar çıkmaz da ıslak imzalı karar metnini özel kalemden alıp Ankaradaki Adli Sicil Genel Müdürlüğüne götürdüm sürecin hızlanması için. Bir iki hafta içinde de hak iadesi kararı adli sicilime işlendi.
saxa, 1 yıl önce

İnfaz bittikten sonra 3 yıl geçmesi şartı kesin mi acaba

Anyelaaley
Aday Memur
25 Şubat 2024 00:41

hagb mi bahsettiginiz ben hagb aldım memnu hakların iadesinden haberim yok
Emin yakup Aydın, 1 yıl önce
Kesin hocam, benim hükmüm 1yıl 8aydı. Toplam 4 yıl 8 ay geçince mahkememin görüldüğü yere dilekçe verdim. Beş hafta içinde karar çıktı. Bu süreçte eve polisler gelip ailemle görüşmüş, mevcut durumum konusunda bilgi almışlar. Karar çıkar çıkmaz da ıslak imzalı karar metnini özel kalemden alıp Ankaradaki Adli Sicil Genel Müdürlüğüne götürdüm sürecin hızlanması için. Bir iki hafta içinde de hak iadesi kararı adli sicilime işlendi.
Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi