Editörler : E.Kayı Han
21 Şubat 2023 08:53

Yazı işleri müdürlerine rotasyon

günaydın arkadaşlar yazı işleri müdürlerine rotasyon uygulanacak diye duydum var mı bilginiz

depremden sonra özellikle o bölgelerde kontenjan çok olur vs gibi konular geçiyor hayırlısı olsun bakalım

ceylinela
Aday Memur
21 Şubat 2023 08:54

zaten rotasyonu bekir bozdağ getirmişti yanlışmı hatırlıyorum devam ettirecek vs diyenler var

güzmevsimi
Aday Memur
21 Şubat 2023 09:30

Rotasyon 2016 yılında gündeme gelmişti. Ancak Bakanlığımızın 2017 tarihli genelgeyle iptal edildi.

ceylinela
Aday Memur
21 Şubat 2023 10:16

iptal edilmedi diye biliyorum ben sadece rafa kaldırıldı

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
21 Şubat 2023 10:31

Aslında bu konuyu tekrar gündeme getirmek iyi olacağa benziyor. Daha önce rotasyon uygulansın haberi yapmıştım. Sendikalar araya girince buzdolabına koydular, onu buzdolabından çıkartmak lazım. Depremin yararı sarılsın daha bunun devlet aleyhine açılacak tazminat davaları da olacak.

E.Kayı Han
Editor
21 Şubat 2023 11:00

İptal edilmedi.

güzmevsimi, 7 ay önce

Rotasyon 2016 yılında gündeme gelmişti. Ancak Bakanlığımızın 2017 tarihli genelgeyle iptal edildi.

34poseidon
Memur
21 Şubat 2023 11:03

çotanak yine alakalı alakasız burnunu sokarak konunun en berbat ucundan tutmuş. tebrikler

21 Şubat 2023 11:36

Rotasyon olması konusunda hemfikiriz, hatta bence bir memur yıllarca aynı kalemde kalmamalı, ancak devlete açılabilecek tazminat davalarıyla bağını kuramadım.

ÇOTANAK, 7 ay önce
Aslında bu konuyu tekrar gündeme getirmek iyi olacağa benziyor. Daha önce rotasyon uygulansın haberi yapmıştım. Sendikalar araya girince buzdolabına koydular, onu buzdolabından çıkartmak lazım. Depremin yararı sarılsın daha bunun devlet aleyhine açılacak tazminat davaları da olacak.

ceylinela
Aday Memur
21 Şubat 2023 12:07

Evet mevzuatta hala "Yazı işleri ve idari işler müdürleri zorunlu atamaya tâbi personeldir."

olarak geçiyor

güzmevsimi, 7 ay önce

Emay0671
Aday Memur
22 Şubat 2023 09:20

Allah korusun insallah öyle bir şey çıkmaz. Kurulu düzenin bozulması kadar kötü bir durum olamaz şu piyasada hiçbir şey iyiye gitmiyorken birde şehir değişiklikleri binlerce insanı mağdur edecektir.

i.k.y.elif
Şef
22 Şubat 2023 15:06

İl bazlı sınava girip hangi ilde çalışıyorsak orada başvurup kazandık. Rotasyon olması anlamsız olur. Eşimiz özel sektör çalışanı yeni mağduriyetler oluşur. Yazı işleri müdürlüğünde rotasyon hangi amaçla yapılyıorki, kasa yok para yok.. Devletin maliyetine yükten başka bir işe yaramaz ki şuanda maddi anlamda daha farklı şeylere ihtiyaç duyuluyor.

ceylinela
Aday Memur
22 Şubat 2023 15:41

yetki verilecek kariyet meslek olacak avukatlar müdür olacak vs bir sürü konuştular ama sonuç hala y

Kleist
Aday Memur
22 Şubat 2023 16:33

Zabıt Katiplerinden kesinlikle yazı işleri müdürü yapılmaması, yapılanların ise Ales, KPSS, ya da -ulan hiç olmazsa sudoku - sınavlarına tabi tutulup acilen ihraç edilmesi gerekli. Eğer ille de yapacaklar ise, eğitim bilgilerinin en az tezli bir yüksek lisans, hukuk fakültesi mezuniyeti, yabancı dil puanı -toefl değil korkmayın - hiç olmazsa yökdil istenmesi gerekir. Ben bunca yer gezdim müdür tanıdım, korkunç bir durumda. Eğer müdür olamasalardı muhtemelen çarpıya basınca ekran kapanıyormuş geyiği içinde bulurdunuz kendiniz. Rotasyonda şart olmamalı.

ceylinela
Aday Memur
22 Şubat 2023 17:25

keşke bir netlik kazansa ya tamamen kaldıracaklar ya da uygulayacaklar arkadaş, böyle belirsizliği hiç sevmiyorum

Planx
Kapalı
22 Şubat 2023 18:30

Yaz İşleri Müdürü müsünüz?

Kleist, 7 ay önce

Zabıt Katiplerinden kesinlikle yazı işleri müdürü yapılmaması, yapılanların ise Ales, KPSS, ya da -ulan hiç olmazsa sudoku - sınavlarına tabi tutulup acilen ihraç edilmesi gerekli. Eğer ille de yapacaklar ise, eğitim bilgilerinin en az tezli bir yüksek lisans, hukuk fakültesi mezuniyeti, yabancı dil puanı -toefl değil korkmayın - hiç olmazsa yökdil istenmesi gerekir. Ben bunca yer gezdim müdür tanıdım, korkunç bir durumda. Eğer müdür olamasalardı muhtemelen çarpıya basınca ekran kapanıyormuş geyiği içinde bulurdunuz kendiniz. Rotasyonda şart olmamalı.

KarobasaN
Memur
22 Şubat 2023 20:49

Bir icra müdür yardımcısı olarak diyorum ki saçmalamayın,

Rotasyon neyin çözümü, bizim ratosyonu şu kurumdan kaldırmamız lazım. aile kurumu diye birşey bırakmıyor... şu ekonomik şartlarda rotasyonu hangi amaçla savunuyorsunuz. Müdürü ile sorunu olan yada müdür olamayanların zırvasından başka bir şey değil...

Yazı işleri müdürü hangi işlemi nedeniyle rotasyona tabi tutulacak mesela kesinleşme yapan, Yargıtay'a dosya gören katipler arası koordinasyon sağlayan üst kadro...

Kaldı ki Adalet Bakanlığı gibi personeline lojman tahsis etmeyen, yeteri kadar yolluk vermeyen, Türkiye şartları gereği kiraların memur maaşını geçtiği durumda bunu istemek tahammülsüzlükten başka bir şey değil...

eylul_hazan
Aday Memur
22 Şubat 2023 21:38

"Rotasyonda şart olmamalı" da "da"ayrı yazılmalı, ilkokul terksiniz sanırım... Ulaşamadığı ciğere mundar deme meselesi ...Bir iki akademik kelime kullanınca katipleri veya müdürleri alt edebileceğim sanıyorsun, zavallıcık.. Eğitim senin gibiler için şart cidden !!!

özgürlükisteyen
Aday Memur
22 Şubat 2023 22:42

Yazı işleri müdürleri için rotasyon şart, kesinlikle yapılması gerekir.

Nozdormu
Daire Başkanı
22 Şubat 2023 23:09

Rotasyon gelirse yazı işleri müdürlüğüne sana hediye yollayacağım.

İnşallah gelir 60 yaş üstünden bıktık bıktık bıktık 55 yaş üstü herkesi işten atsınlar artık.

ÇOTANAK, 7 ay önce

Nozdormu
Daire Başkanı
22 Şubat 2023 23:10

Ağzına sağlık

Kleist, 7 ay önce

ceylinela
Aday Memur
23 Şubat 2023 08:59

en azından adliye içinde rotasyon olması lazım bu katipler için de geçerli

Toplam 41 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi